Şimdi Ara

Evde çiyan buldum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
10.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Collmorr

Onun adı hipotalamunen sigero heyattoni

Yok. Alessandro Del Piero
  • 3 sene önce eski evde tuvalet girişindeki halının altında kağıt olmuş halini bulduk.

Aynı bunu kadardı ama dümdüz jilet gibi olmuştu yerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmi görünce sinirim bozuldu ya tüylerim havalandı koltuğun tepesine çıktım

Acilen evi ilaçlatmam lazım böyle hayvanlara fobim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melanozom -- 25 Nisan 2014; 22:20:38 >

• hassss.........................Binallah olum göstermeyin böyle şeyleri acayip tırsarım bu yaratıklardan ben bizim köyde birtane örümcek görmüştüm Ramazanda adı CAMEL SPİDER en az 10 gün tetikte dolaştım sürekli.

Bu arada evi kesin ilaçlat bu haşerat galiba yumurta bırakiyy
  • Yukarıya resmini ekledim. Öldürdüm. Öldürmesi kolay olmadı. Zor ezildi.
  • Evini hemen ilaçlat maddiyatı boşver hem yaz geliyor bence iyi bir ilaçlama yaptırsan yeter.
  • Bu evde ilk defa gördüm bundan. Daha önce denk gelmemiştim. Yumurta bırakıp-bırakmadığını nasıl anlarım peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Yukarıya resmini ekledim. Öldürdüm. Öldürmesi kolay olmadı. Zor ezildi.

Birinin evine badana için yardıma gitmiştik ben de orada gördüm bitane. Gerçekten çok ürkütücü birşeydi ve hızlıydı da. Gördüğüm anda refleksle üstüne bastım ve direkt odanın dışına çıktım. Döndüğümde arka kısmı ezilmiş ve yapışmış, ön kısmı havaya kalkmış şekilde debeleniyordu. Yeminle o kadar iğrenç ve korkunç gözüküyordu ki üstüne ikinci kez basamadım İçim bi garip oldu. Aslında acı çekiyodu belli öldürmek istedim yanına yaklaşamadım bile çünkü gerçekten o görünüşü ve debelenişi korkuttu beni. Ölsün diye bekledim yaklaşık yarım saat boyunca hareket etti olduğu yerde. Kolay kolay da ölmüyor demek ki.

• quote:

Bu evde ilk defa gördüm bundan. Daha önce denk gelmemiştim. Yumurta bırakıp-bırakmadığını nasıl anlarım peki?

Valla pek bilmiyorum ama kırklarelideki bi akrabamın evine yılan girmiş onu çıkartmışlar ama yumurta bırakmış olabilir diye tüm evi boşaltıp aramışlar Daha rahat çözüm yolları varmıdır bilemem.
  • Yumurta konusu ciddi olabilir. Bi bocekciye falan danisin derim ben.

• quote:

Bu evde ilk defa gördüm bundan. Daha önce denk gelmemiştim. Yumurta bırakıp-bırakmadığını nasıl anlarım peki?

Hiçbir fikrim yok hocam ilaçlat ama evi. Ciddiyim bundan 5 10 tane bir arada görmek istemezsin heralde
  • Çıyan la Çıyan Bizim Dükkanda Çıktı Böcek İlaçlama Çağırdık Çıyan deyip Çok Tehlıkeli Bir Varlık Olduğunu Söyledi.Evde Çıktıysa Evi Yakın
  • Ben burada huylandım lan
  • Ulan benim evde bunda 5 tane ayni anda yakaldim gece filan illa isiriyolardir birsey olmaz kardes korkma. En son yuvalarina silikon doldurmustum

• Allahtan buralara hiç uğramıyor ha bunlar, abi her türlü böceğe varım da örümcek, çiyan böyle bi moka benzemeyenlerden nefret ediyorum anında vücudumdaki tüm düyler dikiliyor ve ayağımı anında yerden kaldırıyorum.

Görünce türlü işkencelerle öldürüyorum, orası ayrı.
  • hocam evi ilaçlat ciddiyim çıyana benziyor zehirlenmeyin
  • Çiyan kötü ısırır ve çok can yakar. Zehirlidir ama çiyanın çok fazla cinsi vardır. Türkiye'de de çiyan ısırmasından ölen duymadım.

quote:

Çok bacaklılar (Myriapoda), eklem bacaklılar (Arthropoda) şubesinin bir alt şubesidir. Yaklaşık 13.000 türü vardır ve tamamı karada yaşarlar. Myriad sözcüğü Yunanca 10.000 anlamına gelir. Myriapoda adı ayak adetlerinin çokluğuna binaen verilmiştir. Türün ayak adedi genellikle 10 - 750 arasında değişir. Ondan az ayaklı olanlarına da rastlanılır. Bir çift antenleri ve basit yapılı gözleri vardır.
    Tachypodoiulus niger, Bir Kırkayak

Çok bacaklılar. Çıyan ile kırkayak en bilinenleridir. Kırkayakta her boğumda iki çift bacak varken, çıyan'da bir bacak bulunması ve kırkayağın çok yavaş hareket edebilmesi bu ikisini ayırt eder. Zararlılarla beslenen ve daha hızlı olan çıyan ise zehirli olsa da çoğu insan derisini delemez, oldukça utangaçtır iri boyları ezildiğinde ya da tutulduğunda ısırabilir. [1] Kırkayak ise çürükçül ve zehirsizdir[2], sokmaz ya da ısırmaz. Kırkayaklar normal ortamlarından soğuk ve yağışlı havada ya da baharda yumurtadan yeni çıktıklarında çıyanlar ise genellikle aşırı kuru ılıman havalarda evlerin çatlakları ve kuytu köşelerine gizlenebilir. Genellikle boş zemin konutlarda görülür rahatsız olunca terkederler. Yiyecek ve eşyalara zararlı değillerdir fakat varlıkları nahoştur. Tehlike anında kıvrılarak ölü taklidi yapan kırkayakın iri cinsleri bu durumda iken cilt porelerinden hafif bir allerjen salgılayabilir. Göze ve ağıza değerse suyla yıkanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 25 Nisan 2014; 23:33:05 >

• Hocam %100 çıyan bu.

• ıyy bu ne ya ilaçlatın evi
  • Hemen kafasını ezin dostum eğer çıkarsa ordan vay halinize cok fena hayvan bunlar allah korusun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.