Merhaba. Şu anda TürkNet vdsl kullanıyorum (20/5.6 mbps), TürkTelekom'un fiber altyapısı geldi; evin içine kadar fiber kablo çekip bıraktılar yalnız ucu henüz bağlı değil. Yakın zamanda TürkNet aboneliğimi fiber bağlantıya yükseltmeyi planlıyorum (100/8 mbps). Yanlış anlamadıysam aboneliğim TürkNet olmasına rağmen modemi TürkTelekom gönderiyormuş galiba (neden öyle bilmiyorum).
İnternette baktığımda birkaç marka ismi vermişler, başta TP-Link ya da ZTE modem veriliyor diyenler olmuş, arada bir iki kişi de Zyxel de veriyor demiş; farklı model numaralarından bahsedenler olmuş. Neye göre hangi modemi veriyorlar emin değilim. Yalnız öğrendiğim bir şey var ki o da hangi modem gelirse gelsin, yazılımlarıyla aşırı şekilde oynanmış olduğu söylenmiş ve DNS ayarı bile gerçekleştiremediğimiz belirtilmiş; Discord'a girip arkadaşlarımızla oyun bile oynayamayacağız yani.
Bu yüzden diyorum, gönderecekleri modemi kullanmak yerine yeni bir modem mi alsam, daha özgür bir internet kullanabilir miyim? Siz kendi modeminizi mi kullanıyorsunuz yoksa gönderdikleri modemi mi kullanıyorsunuz? Otomatik Kuzey Kore DNS'i kullanmak yerine daha güvenli bir DNS ile değiştirebildiniz mi? İnternetiniz yavaşlamadan, üçüncü parti program kullanmadan, ücretli servislere, VPN'lere ihtiyaç duymadan Discord'a falan girebiliyor musunuz?
--------
Bu arada modem tavsiyelerine de açığım. Ev müstakil; modemi bağlamayı düşündüğüm odadan evin en uzak noktasına kadar bir duvar/kapı ve bir kat da merdiven boşluğu var. Bir de evin önünü sayarsak ekstra bir duvar/kapı daha eklemek gerekir. Mevcut modemlerim "ASUS DSL-AC68U" ve "TP-LINK TD-W9980", her ikisi de dual-band çalışıyor ve iki modemi de repeater modda kullanıp sinyalin kapsamını genişletebilirim ama öncelikli olarak böyle bir şey yapmamayı tercih ederim; boş yere yer kaplayıp, priz karmaşası yaratmasın ve gereksiz elektrik tüketmesinler diye. O yüzden çekimi sinyali kuvvetli bir modem ilk tercihim olacaktır.
Bu modem teknolojileri de hep gelişiyor; adlarını ilk defa duyduğum bir sürü teknoloji çıkmış, yok Beamforming, MU-MIMO, OFDMA vesaire vesaire. Şöyle bir göz gezdirdim nedir bunlar diye, mesela "beamforming" olursa sanki repeater/mesh gibi donanımlara ihtiyaç duymadan kapsama alanı sorunu olmazmış gibi hissettim. QoS falan da şart tabi; tek cihazın evdeki bütün interneti son damlasına kadar sömürmesine izin vermemeli.
----------------
Biraz önce araştırırken öğrendim ki, galiba fiber hattın bağlanabileceği bir router yokmuş. Onun yerine ONT adı verilen fiber/ethernet dönüşümü yapan cihazdan veriyorlarmış; bunun yanında da WAN portlu düz bir router veriyorlarmış. ONT cihazlarını değiştirenler olmuş ama değiştiremeyenler de olmuş; anladığım kadarıyla sahada kullanılan marka ne ise, eve gönderilen ONT o markadan oluyormuş; yani Huawei ise Huwei, Nokia ise Nokia. ONT değişimlerinde seri numarası kopyalama, MAC kopyalama gibi işler gerçekleştirerek ancak ONT değişimi gerçekleştirebiliyorlarmış galiba.
Bu arada DNS ve portları kontrol eden ONT cihazı mı yoksa Router mı? Eğer bağlantı şekli ONT cihazından çıkan ethernet kablosunun Router'a WAN port üzerinden bağlanması ve ayarlardan "xDSL" yerine "WAN Ethernet" seçilmesi ile gerçekleşiyorsa yukarıda marka ve modellerini verdiğim ASUS ve TP-Link modemleri değiştirmeden kullanabileceğim anlamına geliyor, çünkü eski olmalarına rağmen her ikisinde de WAN port mevcut. Lâkin ben modem reset hızlı gerçekleşiyor diye TP-Link W9980 kullanıyordum çünkü ASUS'a bir reset attın mı dakikalarca internet gelmesini bekliyordun; ayrıca kablo ile bağlanmama rağmen Router-PC bağlantısının durduk yere kesildiği de oluyordu; heralde çok ısınıp software kendine reset falan atıyor diyordum.
Ayrıca cihaza erişim şifrelerini ISS'ler paylaşmayabiliyormuş; donanım kurcalansın istemiyorlarmış. Adamın biri "uzaktan modemime bağlanıp habersiz firmware update yapmışlar" falan demiş. Çok sıkıntılı değil mi man-in-the-middle gibi data yollarınıza kadar erişip modeminiz ile oynayabilmeleri? Verdikleri hackli backdoorlu modemi kullanmak yerine kendi modemimi kullanırsam öyle pat diye uzaktan kontrol edemezler heralde, değil mi?
Özgür internet kullanmak adına 20 Mbit VDSL'de kalasım geldi ne yalan söyleyeyim.
Şimdiden yardımcı olan, bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.
Ben yıllık Elmas Üyelik aldım, 400 TL'den 200 TL'ye düşmüş. 7 Gün de ücretsiz veriyorlarmış. Son indirim günü ne zaman bilmiyorum.
Edit: Yeni stok gelmiş, fiyat 213 TL'ye yükselmiş.
------------------------------
Birini ben aldım, 4 tane kaldı. N11'de 213 TL, Trendyol'da 238 TL, Amazon'da 290 TL, bazı yerlerde 300 TL'nin üzerinde fiyatı var. Bu konuda benzer kitaplara da baktım, sanıyorum ki kaynak olabilecek daha kapsamlı başka bir kitap yok.
Alıntı
metni:Büyük devlet hayatı yaşamış Türkler ile dağlar, vadiler, hatta tundralar arasında sıkışıp kalmış Türkler arasında, bazı gelişme ve değişmeler olmuştur. Bunları, önemle göz önünde tutmak gerekmiştir. Ancak her konuda Anadolu, başlıca çıkış ve dönüş noktamız olmuştur. Proto-Türk düşüncenin derinliklerine inip, en eski izlerini arama, başlıca amacımız haline gelmiştir. Bunun için de, dış kültür tesirlerini ayıklamak gerekmiştir. Bunun yanında, Altaylar gibi soyutlanmış Türk bölgelerinde, sonradan girmiş hurafeler de ayıklanmıştır. Çünkü Türk düşüncesi, gerçekçi çizgiden, pek ayrılmamıştır. Türklerin yazılı ve sözlü olarak köklü ve zengin bir mitolojisi vardır. Bu zenginliklerin tespiti, kayda alınması ve sonraki nesillere ulaştırılması son derece önemlidir. Prof. Dr. Bahaeddin Ögel’in ömrünü vererek iki cilt biçiminde hazırladığı “Türk Mitolojisi” başlıklı eserini gelecek nesillere ulaştırılması gerçekten güzel bir örnektir. Gerçek anlamda geçmişe ve geleceğe ışık tutmaktadır.
Yayın Tarihi: 21.09.2020
ISBN: 9786057702340
Sayfa Sayısı: 1517
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm
Youtube'da önüme düştü. “Roots Revival Series (Kökleri Canlandırma Serisi)" diye bir proje başlatmışlar. Projenin ilk yılını Anadolu müzik kültürü olarak seçmişler. 3 Sezon şeklinde öncelikle Anadolu Aşık müziği daha sonra Anadolu Kürt müziği ve Alevilerin mânevi müzik kültürünü işleyeceklermiş. Zengin kültürümüzün ölüsü bile Viyena'da alıcı buluyor ama satan biz değiliz.
Roots Revival topluluğu:
Helene Glüksam – kontrbas
Nora Thiele - perküsyon
David Six - piyano
Mehdi Aminian - ney, setar, vokal
Aşık temsilcisi:
Petra Nachtmanova – Saz, dotar, vokal
Alıntı
metni:Bu proje, benzersiz ve yenilikçi bir yaklaşımla dünyanın farklı bölgelerinden yeterince temsil edilmeyen türlerin müzikal mirasını tanıtmayı ve diğer kültürlerde aracısız bakış açıları sağlamayı amaçlamaktadır. Anadolu Aşık dünyanın müzikal çeşitliliğini ve mirasını tanıtmayı hedefleyen uzun soluklu bir performanslar dizisinin ilk performansı. Mehdi Aminian ve Ioana Aminian tarafından başlatılan ve geliştirilen bu dizi, Roots Revival ve Viyana'daki Odeon Tiyatrosu arasındaki bir işbirliğinin sonucudur.
00:36 - Kul Ahmet'in "Seher yeli nazlı yare" - düzenlemesi Mehdi Aminian
09:13 - "Arix" - Helene Glüksam tarafından düzenlendi
14:27 - Aşık Veysel, Nora Thiele'nin düzenlediği "Dünyada tükenmez Murat var imiş"
24:08 - "Moria (op.103)" - David Six'in bir kompozisyonu - "Moria kampına" ve tüm terk edilmiş insanlara ve acılarına bir övgü
35:06 - Nora Thiele'den solo perküsyon
41:40 - "Gökte uçan telli turnam" - orkestra tarafından düzenlenen geleneksel Anadolu şarkısı
45:47 - Nesimi Çimen'den "Bağışla beni" - dotar ve piyano için aranjman
50:00 - "Bahar" (1. çekim) - Mehdi Aminian'ın bir kompozisyonu - Mir'e bir övgü
53:06 - "Bahar" (2. çekim) - Mehdi Aminian'ın bir kompozisyonu - Mir'e bir övgü - Ahmet Arif'in şiiri
01:04:17 - Zaralı Halil'in "Karadır kaşların" - vokal ve ney için aranjmanı
01:07:19 - "Ey aşkeri" - müziği Ruhi Su'ya, sözleri Yunus Emre'ye - düzenlemesi David Six'e ait
01:15:00 - Encore - "Gökte uçan telli turnam" - topluluk tarafından düzenlenen geleneksel Anadolu şarkısı
|
|
|
5000 TL Bütçe için 65" TV tavsiye arıyorum.
|
Kadın Aranıyor! Edit: (Kadın bulundu!)
|
Eru vardı, Tek Olan; Ilúvatar derlerdi adına Arda'da. Ve o önce Ainur'u yaptı, Kutsal Olanları, bunlar zihninin evlatları idiler, ve sair hiçbir şey yaratılmadan evvel onunla birlikteydiler. Ve konuştu onlarla, ezgiler sundu; ve onlar önünde şarkılar söylediler, ve o memnun oldu. Lakin uzunca bir müddet her biri bir başına söyledi şarkısını, ya da birkaçı birlikte belki, kulak verip dinlerken diğerleri; her biri sadece Ilúvatar'ın zihninin geldikleri parçasına vakıf oldular, ve kardeşlerini anlarken olgunlaştılar, lakin yavaşça. Her halükarda, dinledikçe derinleşti kavilleri ve yükseldiler uyum ve ahenkte.
|
There was Eru, the One, who in Arda is called Ilúvatar; and he made first the Ainur, the Holy Ones, that were the offspring of his thought, and they were with him before aught else was made. And he spoke to them, propounding to them themes of music; and they sang before him, and he was glad. But for a long while they sang only each alone, or but few together, while the rest hearkened; for each comprehended only that part of the mind of Ilúvatar from which he came, and in the understanding of their brethren they grew but slowly. Yet ever as they listened they came to deeper understanding, and increased in unison and harmony. |
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Mesaj Sayısı: 4.941
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13.105
İkinci El Bölümü Mesajları: 41
Konularının görüntülenme sayısı: 173.382 (Bu ay: 3.133)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.502 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic