Şimdi Ara

Evde çiyan buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
10.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resmi yaklaşık yarım saat evvel çektim ama çok net olmadı. Evin içinde buldum, dışarı götürüp icâbına baktım.
    Uzunluğu yaklaşık 15 cm idi. Öldürmesi kolay olmadı. Zor ezildi.

Ciddi konudur. Laçka mesaj yazanlar şikâyet edilecektir.

Evde çiyan buldum

GÜNCELLEME:

Şunun aynısı ve zehirli bir türmüş sanırım.

Evde çiyan buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 26 Nisan 2014; 0:34:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Çiyanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Evde çiyan görmek yaygın olabilir ve endişe verici olsa da genellikle tehlikeli değildirler. İşte evde çiyan bulduğunuzda yapmanız gerekenler:

• Sakin Kalın: Çiyanlar hızlı hareket edebilir ancak saldırgan değillerdir. Sakin kalmak önemlidir, böylece uygun şekilde tepki verebilirsiniz.

• Çıyanı Tanımlayın: Çiyanların uzun, ince ve çok sayıda bacağı vardır. Evlerde en sık görülen türler soluk sarı veya kahverengidir.

• Çıyanın Yerini Belirleyin: Çıyanı gördüğünüz yeri tespit edin. Bu, saklandığı alanları bulmanıza yardımcı olacaktır.

• Evi Temiz Tutun: Çiyanlar nemli ve karanlık alanları severler. Evinizi temiz tutmak ve rutubeti azaltmak, çiyanları caydırmaya yardımcı olur.

• Boşlukları ve Delikleri Kapatın: Çiyanlar en ufak boşluklardan bile evinize girebilirler. Kapı ve pencerelerin etrafındaki boşlukları doldurun ve havalandırma deliklerine sineklik takın.

• Çıyan İlacından Yararlanın: Piyasada çiyanlara özel ilaçlar mevcuttur. Bu ilaçları etiket talimatlarına uygun şekilde kullanın.

• Profesyonel Yardım Alın: Çiyan istilasıyla baş edemiyorsanız, profesyonel bir haşere kontrol uzmanına başvurun.

Çiyanlar genellikle zararsız olmasına rağmen, alerjik reaksiyonlar veya rahatsızlıklar yaşayanlar için tehlikeli olabilirler. Evde çiyan gördüğünüzde, sakin kalın, çiyanı tanımlayın ve yukarıdaki adımları izleyerek istilayı kontrol altına alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çiyan bu zehirlidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇİYAN

Çok ciddiyim ölümcül bu hayvan. Evin sağına soluna muhtemelen yumurta bırakmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 25 Nisan 2014; 21:38:19 >

• Kardeşim bu çiyan ısırdığın da öldürüyor insanı çok ciddiyim hemen ez.
  • Bu bir böcek değil + kırkayak da böcek değildir

Bocekler 6 bacaklıdır

Bu çiyan değil yüksek ihtimal kırkayak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisnoway -- 25 Nisan 2014; 21:40:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücudumdaki bütün tüyler ayaklandı.
  • Nerde yaşıyorsun?

Kolayca öldürdüysen çiyan değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde muhabbet kuşu buldum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Harbiden çiyan baya zehirlidir kardeşim.Üstteki arkadaşında dediği gibi evi ara yumurta falan bırakmıştır mazallah bişey gelmesin başınıza.
  • Buna benziyor buda bir kırkayak
     Evde çiyan buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisnoway -- 25 Nisan 2014; 21:43:26 >
  • cidden ciyana benziyor evi ilaçla derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun adı hipotalamunen sigero heyattoni
  • Bu kırkayak değil, çiyan Bir keresinde köydeyken bacağımda birşeyin yürüdüğünü hissetmiştim böcektir heralde dedim ama bir baktım çiyan bu kadar büyük değildi tabi 5 cm falandı, görür görmez düşürüp üstüne bastım neyseki ısırmadı
  • Resmini koyduğun böceğin 30 cm olanı tarafından sokulmuştum geçen sene hiçbir şey olmamıştı.Gerçi ayak bileğimde 2 tane diş izi bıraknmıştı insafsız 2 hafta boyunca diş izlerini görebilmiştim.
  • Şu çiyan değil diyen zihniyetler bilmeden adamı yanlış yönlendirmeyin.

Kesinlikle çiyandır.
    Kırkayaklar bu kadar büyüyemiyorlar.

Tür adı : Scolopendra cingulata

Zehri konusun da bir şey diyemiyeceğim en iyisi ez gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AAC33DBF -- 25 Nisan 2014; 21:49:52 >
  • Ben olsam bunu gördükten sonra evi ateşe verrim

• Bu böcek değil bildiğin hayvan Ya sen onu öldüreceksin ya da o seni sokacak
  • Bi ara konu acilmisti yine çiyan vardi hatirladigima göre yorumlarda zehirli olmaz zehirli olanlar çölde olur demişlerdi. Ama direk öldür

• Çiyandır ve zararlıdır.Öldürmemeni beklerdim senin.
    Yukarıda biri böcek değil demiş kastı ne bilemiyorum ama eklem bacaklılardan çok ayaklılara girer.
  • pokemon la bu

• quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

Çiyandır ve zararlıdır.Öldürmemeni beklerdim senin.
    Yukarıda biri böcek değil demiş kastı ne bilemiyorum ama eklem bacaklılardan çok ayaklılara girer.

bilgi kirliliğini önlemek istedim
    dediğiniz gibi çok ayaklılardandır bu arkadaş

Eklem bacaklılar (çok ayaklılar,kabuklular,böcekler,araknitler) diye 4 e ayrılır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.