artmaz mı ? şimdi asgari ücrete zam gelecek goygoyuna herkes en az %25 sapladı . geri kalan için de yağladı bekliyor . |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (62. sayfa)

-
-
3 biraburadadan 3 de butikbiradan olmak üzere az önce alışverişimi yaptım. Özellikle butikbira gayet uygunken imkanı olan stok yapsın. Yılbaşı ile beraber fiyatlar artabilir.
-
Videolu ,resimli detayları paylaşabilir misiniz?
-
Cumartesi günü egemalt bavyera bugday kurdum. Bu bugday kitlerinde şiddetli fermantasyon olabilir diyor, benim 2 veya 3. Bugday kitim hiç öyle bir şey olmadı :) sıcaklık 21 23 derece arası oynuyor şimdilik. 7.gün portakal ve limon kabukları ekleyeceğim bakalım ortaya ne çıkacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bavyera bugday kitinde 8. Günde portakal limon kabuğu ekledim. Eklerken kova kapagı uç kısmı suyun içine girdi hemen çıkardım. Umarım sıkıntı olmaz.
Birde gob açık sarı kurduk, genel olarak beğenilen bir kitti. Deniyelim bakalım nasıl olacak.
-
Hava kilidi kovanın içine çok girmiş, bu sebeple fermentasyon sırasında çıkan köpüklerde kilide ulaşıp dışarı çıkıyor.
Nasıl oldu ?
biradan çıkan köpük değil bu. starsan artığı kalmıştır muhtemelen içinde dert etme dostum. hiçbir zararı yok.
-
dezenfektan köpüğüne benziyor,sıkıntı yok bence
-
Hazır kitin bozulup bozulmadığını nasıl anlarım? Güneş görmeyen yerde 1 yıldır sakladığım bir kit var bozulup bozulmadığını bilmiyorum. Bu yıl tamamen malta geçmeyi düşünüyorum ama bunu şekerle kursam acaba bozulmuşmudur bunu nasıl anlarım
-
Kusura bakmayın yoğunluk nedeniyle cevap yazamadım. Hava kilidinde su bitmeye yakın tekrar kaynamış soğumuş su ekledim. bu defa köpürme devam etti ancak köpükler kırmızı kapaktan taşmadı ve kilidindeki suyu azalmadı. hava kilidini biraz yukarı çektim. 20 gün sonra hava kilidindeki su tam eşitlenmedi ama 21 günün sonunda hidrometre ile ölçtüm 1010 1009 civarı şişeledim. kokusu rengi çok güzel şişeledim 2 haftayı bekliyorum. ilk kurulum heyecan hat safhada :D
şöyle bir durumla daha karşılaştım. kurulum yaptıktan 2 gün içinde şiddetli bir şekilde kabarcık oldu ancak sonra birden durdu. kovada basınç vardı. ben de kovayı nazik bir şekilde sırayla 4 köşesinden kaldırıp indirdim. neden böyle yaptınız derseniz kova kenarında inanılmaz bir köpük gördüm (krausen) . düşündüm ki mayalar delice çalışınca oraya yapıştı su üzerinde maya kalmadı :D . içimden böyle yapma isteği duydum. daha sonra hemen tekrar çalışmaya başladı kabarcıklar arttı ve 4 gün sonra zayıflayıp bitti.
Yorumlarınızı bekliyorum.
-
Arkadaşlar merhaba, uzun sayılabilecek bir süre bu işle uğraştım, artık yapmayı bıraktığım için malzemeler evde kalabalık yapıyor. İlgilenen olursa elimdeki malzemeleri sembolik bir ücretle verebilirim. (starsan, yoğunluk ölçer, 2 tane kova, 4 tane tuborg kasası + şişe vs.)
-
1 yıldır bekleyen kiti kurdum bakalım ne olacak sonuç.
Kit : Butik Export
Mayalama : 1kg şeker
Mayalama Sıcaklığı : 24 C°
Mayalama Tarihi : 06/04/2025
-
İyi yapmışsınız. Ben de zam gelecek diye diye 10'dan fazla kit aldım. Hiçbirini de kurmadım. Boş şişem de birikti ama dolu şişe sayım da hiç az değil.
Allah başka dert vermesin.
Export kitini defalarca aldım, stoklarımda da var. Sizdem gaza gelerek hafta sonu 2 kit kurayım.
-
Fiyatlara baktım da nolmuş yav öyle. Bir sonraki kiti %100 malt kurmak istiyorum amberi beğenmiştim önerilere açığım.
-
Ayın 6 sında kurduğum kitte hiç gaz çıkışı gözlemleyemedim. Bir miktar köpürme var bir miktar kova kapağı şiş duruyor ama ne kilit içindeki hava ilerliyor ne de bir gaz çıkıyor. Hava bir kaç gün 10 derecelere kadar düştü acaba kit mi bozuldu yoksa geçen seneden kaldığı için (skt 10/2025) mi böyle oldu bilmiyorum. Ne yapsam? Sanırım ek bir şey yapamam en ideali süreyi 18 güne tamamlayıp musluktan bir test numunesi almak gibi. Tad ve yoğunluk testine göre ya dökeceğim çöpe ya da şişeleyeceğim gibi.
-
Kurduğunuz kit lager tipi bira değil ise 10 derece çok düşük bir değer, büyük ihtimal mayalanma durdu. Sıcaklığı 18 ve üzerine getirip gözlemleyin. Gaz çıkışı başlamazsa kapak veya contadan sızdırıyordur. Kapak için streç film, conta için sakız ideal çözümdür.
hocam sızma olacağını sanmıyorum kovam zaten yeni hava kilidini de sıcak silikonla sağlamlamıştım. Zaten köpük şeklinde de bir değişiklik yok dışardan ışık tutunca belli oluyor. Kit butik export, pilsner olarak açıklamışlar. şöyle 3-4 gün 10 dereceleri gördü akşamları ama gündüzleri 18 civarına çıkmıştı. Mayalanma çok çok az hani gaz çıkışını hiç gözlemlemedim. Sıcaklık dün 21 derece idi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X