Şimdi Ara

Eski Tarihli Antifiriz Kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bugün evde 12.11.2012 üretim tarihli hiç açılmamış bp marka bir antifiriz buldum. Bu seneki kış bakımı için kullansam bir sıkıntı yaşar mıyım? Mutfak lavabosu altında gün ışığı görmeden beklemiş, ne ara aldım hiç bilgim yok, bu sene şans eseri buldum. Kapağının altındaki koruma jelatini bile açılmamış ama 5 sene içerisinde özelliğini kaybeder mi bilgim yok. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eski Tarihli Antifriz Kullanılır mı?

Araçların soğutma sistemlerinde kullanılan antifriz, zamanla bozulabilir. Bu nedenle, antifriz son kullanma tarihi önemlidir.

Antifrizin son kullanma tarihi var mıdır sorusunun cevabı evettir. Genellikle antifriz şişelerinin üzerinde veya kullanım kılavuzunda son kullanma tarihi belirtilir. Bu tarih, antifrizin en etkili şekilde çalışacağı süreyi gösterir.

Tarihi geçmiş antifriz kullanılır mı sorusu, antifrizin durumuna bağlıdır. Eğer antifriz bozulmamışsa ve son kullanma tarihinden çok uzun süre geçmemişse kullanılabilir. Ancak, antifrizin tarihi geçer mi ve bozulursa kullanılmamalıdır.

Antifrizin tarihi geçer mi sorusunun cevabı evettir. Zamanla antifrizdeki katkı maddeleri bozulur ve antifrizin soğutma ve korozyon önleme özelliklerini azaltır.

Antifriz son kullanma tarihi nerede yazar sorusu için, genellikle antifriz şişelerinin üzerinde veya kullanım kılavuzunda belirtilir. Eğer antifriz şişesinde veya kullanım kılavuzunda son kullanma tarihi belirtilmemişse, üreticiden bilgi alabilirsin.

Sonuç olarak, antifriz bozulur mu sorusunun cevabı evettir. Antifrizin son kullanma tarihini kontrol etmeli ve tarihi geçmiş antifrizi kullanmaktan kaçınmalısın. Tarihi geçmiş veya bozulmuş antifriz kullanmak, aracının soğutma sistemine zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkasında filan son kullanma tarihi yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Özelliğini kaybetmişse ne tür sonuçlar doğuracağını kestiremezsiniz. 20-30TL den kaçmak için bütün soğutma sistemine zarar verebilirsiniz. En iyi ihtimalle özelliğini yitirdiği için su dan farkı yoktur. En kötü ihtimalle antifriz içindeki asidik maddeler borulara ve motor bloğuna aşındırıcı etki gösterebilir, hortum patlatabilir veya tapa atabilir.

Arac 5 ile 8 litre arasi alıyor. 1 Litre icin tum antifiriziriske atmaya değer mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.