Şimdi Ara

Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere ne işlem yapılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gıda sektöründe çalışan ya da bilen var mı bu son kullanma tarihi geçmiş gıdalara ne yapılıyor?

Örnek olarak geçen gün ayran aldım 1 litre , üretim tarihi ve son kullanma tarihi arasındaki zaman 20 gün . Ya da Migros'taki unlu mamüller. Üretim tarihine baktım hepsi aynı gün üretilmiş. O günün akşamında artan ürünler ne oluyor acaba.

Bunun gibi daha bir sürü ürün var . Piyasaya sürülen bütün ürünlerin satılmadığı kesin.

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünlere Ne İşlem Yapılıyor?

Son kullanma tarihi geçmiş ürünler tüketim için güvenli olmayabileceğinden, marketler bu ürünlere özenle işlem yapmaktadır.

Marketler Tarihi Geçmiş Ürünler Ne Yapıyor?

Marketler, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri genellikle şu yollarla değerlendirir:

• Atık olarak bertaraf: Tüketime uygun olmayan ürünler atık olarak bertaraf edilir.
    • Hayvan yemi olarak bağış: Bazı hayvan yemleri, insan tüketimine uygun olmayan malzemeleri içerebilir. Bu nedenle, belirli son kullanma tarihi geçmiş ürünler hayvan yemlerine bağışlanabilir.
    • Düşük fiyatlarla satış: Bazı marketler, son kullanma tarihi yakın ürünlerini indirimli fiyatlarla satabilir.

Tarihi Geçmiş Ürünler Ne Yapılır?

Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satın aldığınızda, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Ürünü iade et: Marketlere son kullanma tarihi geçmiş ürünleri iade edebilirsin.
    • Tüketici haklarını ara: Son kullanma tarihi geçmiş bir ürün satın aldıysan, tüketici haklarını arayabilirsin.
    • Ürünü at: Hiçbir şekilde tüketmemelisin.

Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünler Ne Yapılır? Migros Örneği

Migros gibi bazı marketler, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri atık olarak bertaraf etmek yerine hayvan yemlerine bağışlamaktadır. Bu sayede ürünler israf edilmez ve hayvanlar faydalanır.

Sonuç olarak, marketler son kullanma tarihi geçmiş ürünlere sorumlu bir şekilde işlem yaparak tüketici sağlığını korur ve israfın önüne geçmeye çalışır. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satın aldığında, bu ürünlerin güvenli olmadığını unutmamalı ve uygun şekilde bertaraf etmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geri topluyorlar imha ediyorlar diye biliyom yanlışta olabilir
    ///
  • Sütleri hayvanlara veriyrlar sanırım..
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition | Gigabyte GA-880GM-UD2H AMD 880G DDR3 1800MHz(OC) Soket AM3 | Kingston 4GB (2x2GB) KIT DDR3 1333MHz CL9 Ram | MSI HD4850 GDDR3 1GB 256Bit ATI Radeon | ASUS Vento TA-261 Siyah 450W | LG 18,5" W1943SS-PF LCD 5 ms
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Unlu mamulleri hayvanlara veriyorlar. Ekmek vs.

Berxwedan Xwes
    Naif Direniş
    Doroteo Arango Arambula ''Pancho'' Villa
  • Hayvanlar hasta falan olmuyor mu?SKT'i geçmiş ürünleri yedikleri zaman.
  • Genele yaymak yanlış. Bazı kurumlar sahtekarlık yapıyor olabilirler, ama bazıları da direkt imha eder ürünü. Hiçbir ciddi firma, SKT'si geçmiş ürünü bir şekilde işleyerek tekrar satma riskini göze alamaz arkadaşlar.

Yöneticisi olduğum marketler zincirinde satılan unlu mamüller, SKT'ye gerek kalmadan birinci günün sonunda (puaça, çiğköfte vb) imha ediliyor. Puaçalar kuşlara verilmekte, çiğköfte, et vb ürünlerse imha edilmekte.
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • Sutlerden, bi peynir cesidi yapiliyor. Bizzat firma sahibi dedi. O peynir icin bozulmus sut gerekliymis. Sut urunlerinde bozulmuslar baska biseye donusturuluyor saglik olarakta bi zarari yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 11 Aralık 2011; 23:37:57 >

et ürünleri içinde aynı şey geçerli. zaten. süt ve süt ürünleri ayrıca et ve et ürünleri son kullanma tarihine 3 gün kala raftan indirilir ve üretici firmaya iade fişi kesilerek teslim edilir.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.