Şimdi Ara

Eşim boşanmak istiyor (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
4
Favori
20.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piskoloğa gidin , çift terapisi filan. Faydalı olabilir
  • Bir el at kardeş.
  • KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    Abi senin suçun yumuşak başlı olmak. Erkek sert olmalı eşine sözünü dinletebilmeli. Senin herşeyine kızması yumuşak başlı olduğunu gösteriyor. Eşini seviyor olabilirsin fakat bu yuvanın devam etmesini istiyorsan eğer bu yumuşak başlı karakterinden vazgeçmelisin. Kadın yönetilmeyi sever. O seni yönlendirmesin, sen onu yönlendir.
  • Ayrıl diyenler için söylemesi kolay tabi durum ne olursa olsun ortada bir evlilik var alışkanlıklar yapılmış fedakarlıklar var.Bunları silmek istememek çok normal tabiki,bence senin yapman gereken şey eşinle beraber bir psikoloğa görünmen en azından iki tarafında hatalarını tespit etmiş olup öneriler alırsınız.Sonrası zaten size kalmış birşey,en kısa zamanda sıkıntılarından kurtulursun inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: aclya

Tüm mesajları okuyamadım ,sadece sizin mesajınızı okudum.Bir kadın olarak işin farklı bir boyutunu sunmak istedim. Erkekler bu tip durumlara pek inanmıyor ama nazar ya da negatif enerjiden bahsedeceğim size. Peygamber efendimizin dediği gibi nazar bir insanın ölümüne bile sebep olabilir. Bu şekilde her hareketiniz eşinize batıyorsa aranızda nazar ya da negatif enerji olabilir. Örneğin benim enerjim çok düşük olduğu için kötü enerjilerden çok etkilenir ,sinirli ve gergin olurum. Enerjimi düzenlediğim zaman bütün sinirim,gerginliğim geçer. Önemli olan eşinizin kendi enerjisini kontrol edebilmesi. İnancı bu yöndeyse dualar okumasını öneririm.Olmazsa ailenizden, annenizden size dua okumasını isteyebilirsiniz.Mesela evde belirli tütsüleri yakmak evin enerjisini değiştirir,bunları araştırabilirsiniz.

Olaya farklı bir açıdan bakmak istedim.Bence bunu da bir düşünün derim.Benim hayatımda çok şey değiştirdi

Bir de çocuk yapın düzelir demiş bazı arkadaşlar. Oturmamış bir ilişkiye bir çocuğu dahil edip onun bütün hayatını mahvetmeyin derim...

Benim size katıldığım yerler var eşim çok negatif bakışlıdır her şeyi sorun yapar biraz bu yüzden olabilir.Bende çok olumlu bakarım ve her işim rast gider.
    Eşimden zaten bu yüzden vazgeçemiyorum kötü niyetli olsa bu kötü insanla ne işim var derim.
    ama onun olumsuzluklarla büyüdüğü bir ortam olmuş hep negatif bakıyor hep olumsuz bakıyor

• benden sana abi tavsiyesi :

büyükşehirin pdm lerinden size en yakın olana gidin bir. Kesin faydasını görürsünüz.
  • 30 yaşındayım, bekarım ve görüşümü belirteyim.

Bence eşinizle ying-yang olamamışsınız. Eşinizle örtüşebilmeniz için güçlü ve otoriter bir erkek olmanız gerektiğini düşünüyorum. Siz eşiniz sinirli olduğu için yumuşak olarak onu tamamlayacağınızı düşünüyorsunuz ama yanılıyorsunuz. İlişkilerde ying-yang kavramı daha farklı, genelde erkeğin şefkatli ama baskın olmasını gerektirir. Eşinize karşı erkek olduğunuz kadar baba figürünü de gösterebilmelisiniz, onu bir kız çocuğuymuş gibi şımartarak mutlu edebilirsiniz. Okuyabildiğim kadarıyla eşiniz tipi kadınlar otoriter/sahiplenici tip erkekler ararlar. Siz yumuşak başlı halinizle eşinizdeki erkeksi beklentileri tatmin edemiyor olabilirsiniz. Bu elbette zorlayarak olacak bir şey değildir ama nasıl bir insansanız hiç baskılamadan öyle davranın diyeceğim. Nezaketi elden bırakmayın ama erkeksiliğinizi kaybetmeyin derim. Zaten ilişkinizin bu doğrultuda giderse kaybedecek bir şeyi kalmamış.

Tüm bunlar tahminlerimdir. Allah hakkınızda hayırlısını nasip eder inşallah.

• Evlilik oturma süresi 5 yılı bulabilir, bu süre zarfında çok defa ayrılma noktasına gelir eşler. Sakin kafa ile düşünerek ve bir birinize onarılmaz yaralar vermeden bu süreç atlatılmalıdır.
    Çalışmayan bayan evde yalnız kalma süresine göre depresif duygulara girer. Aşırı sinir ve tepkiler bundan kaynaklanır.

Evlilik terapisi yapan kişilerden faydalanabilirsiniz, bu insanlar aslında herkesin bildiği şeyleri anlatırlar. Aradaki fark ise, taraflar birbirinin sözünü dinlemezken terapist doktoru dinlerler.

Muhakak aile terapisine razı et eşini ve beraber terapiye girin, bu hasta olduğunuzu göstermez rahat olun.
  • Evli falan değilim ama o yaşadıklarınız benim hayatımı göz önüme getirdi, düşüncelerinizle aynı düşüncedeyim ilişkimdede böyle şeyler olmuştu genelde, alttan alan hep ben oluyordum. Zor bi durum gerçekten Allah yardımcınız olsun.
    eğer maddi durumunuz ve imkanınız ( işten izin alma vs.) eşinizi de alıp sakin bir yere tatile gidin belki iyi gelir. Belki kendi içinde çözüme ulaştıramadığı sorunlarından ötürü size bu şekilde davranıyordur. Hayatınıza eşinizle beraber vereceğiniz bir "es" belki de sizi bütün bu sıkıntılardan kurtulmanıza yardımcı olur.

Çok üzüldüm umarım kısa süre içinde sorunlarınızı halledersiniz.
  • Deniz kıyısından ayrılma riskini göze almayanlar, okyanusun güzelliklerini keşfedemezler, daha fazla uzatma yarın ver dilekçeyi boşa gitsin,
  • hayatınıza renk katın. Değişik heyacanlar,fantaziler, ne bileyim olağanlıktan çıkın. ama bana sorarsan senin fazla ilgin boğmuş gibi duruyor. Fazla romantizm ve ilgi kadını boğar. biraz erkek ol tut kolundan ve patronun sen olduğunu göster bence biraz da kadın bunu arıyor. kendini erkek gibi hissetmekten sıkılmış
  • madem o istiyor tamam de.ama nafaka vermicem hic bi mal talep etmiceksin de imzalattir noterden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İkizler burcu mu?

21 mayıs - 20 haziran arası doğumlu mu?
  • İkili ilişkilere çok karışmak istemiyorum ama birkaç öngörü yapmak istiyorum;

Eşinizin kalbi çok temiz, yalana ve iki yüzlülüğe tahammülü yok ( siz öyle yapıyorsunuz demiyorum sadece yorum yapmak için eşinizin karakterini çözmeye çalışıyorum)

Eşinizin büyüdüğü ailede iletişim bozukluğu olması kuvvetle muhtemel,

Sizin rahatsız olduğunuz tepkileri aslında sizi rahatsız etmek için değil, herşeyin mükemmel olması ihtiyacından, aslında size yardımcı olmak istediğinden kaynaklandığını düşünüyordur,

Büyük ihtimalle sizin kendi yanlışlarınızı kabul etmediğinizden yakınıyordur, sert tepki vermeyin hatanın sizde de olduğunu ama size karşı davranışlarının sert olduğunu o yüzden iletişime geçemediğinizi paylaşın.

Halk arasında buna "kontrol manyağı" diyoruz.

Boşanmak hiçbir şeyi çözmez, ilişki danışmanına gidin her şey yoluna girecektir.

İkinizin de iletişim kitapları okumanız şiddetle tavsiye edilir.

Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır, kitabını alın okuyun, sonra eşinizin okumasını sağlayın. Böyle başlayabilirsiniz.

Saygılar.

• Bana daha çok eksiklik duygusunun verdiği bir sıkıntı gibi görünüyor. Eksikliklerinin sebebi olarak da seni görüyor. Sana tahammül edemeyişinin sebebi de bu Halledilmeyecek bir mesele değil çünkü her ikiniz de çok gençsiniz ve henüz kendisinde hissettiği ya da hayatında hissettiği eksiklikleri tamamlamak için zaman var. Çalışmak mı istiyor, kariyer edinmek mi, bulunduğu çevreden mi rahatsız, ya da senin çevrenden mi rahatsız, senin hayatını oturtup çevrede yavaş yavaş popüler olman mı endişeye sevk ediyor, bir müddet sonra kendisindeki eksikliklerin seni kaybetmesine sebep olacağınımı düşünüyor. Bunları kendisine sorman elbette olmaz ama biraz empati yap bakalım. Kendisinin güvendiği sıkıntısını anlatabildiği yakın bir arkadaşından yardım iste endişelerinin bir kısmının cevabını belki alabilir. Aile yakınlarını hiç karıştırma olay büyür ortak dostlarınız arasında mümkünse dallandırıp budaklandırmadan asıl sıkıntının ne olduğunu öğrenmeye çalış. Kadınlar anlaşılması çok zor varlıklar, biz erkeklerin önemsemeyeceği aklına bile gelmeyecek küçük bir hareketten dahi büyük bir sorun çıkartabilirler ve genellikle bunun ne olduğunu bizim bulmamızı ve anlamamızı isterler. Allah kolaylık versin.

• Dostum bence biraz ayri kalmaniz kazim.

• aslında çok farklı çözüm yolları var ki hepsini denemk imkansız gibi olumlu sonuç almak da bir haylı güç gelelim olaya sen yazdıklarına göre naif mulayim bir adamsın hani etliye sütlüye karışmayan işinde güçünde olan ailesine bağlı güvenilir sevecen bir adam karakter bu yani
    eşine gelelim eşimin keskin çizgileri var diyosun ağrasif sinirli v.s v.s eşinin karakteride tam tersine asabi bir insan yapısı
    sonuç:birbirinize çok fazla zitsiniz iyi idare etmişsiniz yine bunca yıl sene evlenmişsiniz iş çocuk gecici çözümler olabılır.Sana kalkıp git atar gider yap desek ne olacak bu sefer daha büyük kavgaya yol çıkar bence eşin istesede istemesede bir süre ayrı kalmalısınız o zaman durum belli olur hakkında hayırlısı olsun
  • Dayı burdakilerin çoğu kafadan sallayarak konuşur, senin bu mesajları okuyup da en ufak bir kelimeyi kafaya takabileceğini hesap etmez barzolar.
    Sen beni dinle.

Yengenin hareketi: ergenlik döneminde babaya kıyasla daha az otoriter olan anneye karşı yapılan gereksiz sinir gibi. Çok ciddi bir şey değil. Seviyor diyorsan seviyordur, bunu senden iyi kimse bilemez zaten. Bu geçici bir dönem bence.

Zaten sevmeyen insan bu kadar takmaz. Fakat o seni sevdiği için vazgeçemediği için bunları bu kadar kafaya takıyor. Senden beklentileri var. Şu an olmanı istediği bir kişilik var kafasında belki de olduramadığı bir kişilik. Ya da sevdiği insanla bu kadar monotonlaşmasını hazmedemiyor. Bu heyecan hiç bitmeyecek diye düşünmüştü belki genç kızken. Şimdi buna tepkili kendi iç dünyasında.

Evliliğin hiç hesaba katmadığın bir evresine girmişsiniz demek ki. Evlenmeden önce evlilikle ilgili bir heyecan, evlenince yeni evli olmanın verdiği heyecan. Ama her şey yerli yerine oturunca? Ne bir heyecan kalıyor ne bir süpriz. Hep aynı... Abla işe de gitmiyorsa... Biz şurada 2 ay yaz tatili yaptığımızda bile boşluğa düşüyoruz, bütün sene evde oturan bir kız düşünsene? Bunalıma girmesi ya da en azından ciddi derecede sıkılması için yeterli bir neden.

Yengeyi değiştirmeden önce kendini değiştirmelisin bence. Bu hayattaki tek beklentin evli, maddi sıkıntısı olmayan ve yaşayıp giden bir adam olmak mı? Tabi ki herkesin beklentisi bu ama... Nasıl desem... Alıp başını karavanla dünyayı gez demiyorum. Fakat günlük hayatın içerisinde küçük süprizler, küçük değişiklikler yapsan? En son ne zaman kendine böyle bir şey yaptın? Kendindeki bu sıkıntıyı farkettiğinde bence ablanın içindeki sıkıntıyı da rahatlıkla görür hale geleceksin. Evde akşam yemeğinde bir iki söylenirse tut kolunda dışarı çıkar mesela, dışarda yiyin yemeği. Onu şaşırt. Bence ihtiyacınız olan bu.

Bak boşanmayı düşünüyorum diyorsa ama tereddütte kalıyorsa bence bunun en büyük nedeni şudur: etraftan biri gelip de derse ki "Neden boşandınız?" bu soruya o da cevap veremeyecek. Aslında o da elle tutulur bir sorun bulamıyor çünkü. Ne maddiyat ne kötü alışkanlık...hiçbir şey. Zaten onu deli eden şeylerden birisi de bu. Fakat "heyecan kaybetmek" ilişki bitirmek için gayet mantıklı bir nedendir, demedi deme. Bu işi ciddiye al. Geçiştirme.

Maço ol demiyorum ama çok da sinme abi, şöyle bir gerilip doğru soruları sor kendisine. Sorun ben miyim? Heyecan mı yok ilişkimizde? falan diye düşün. Belki ilişki başlayalı 7-8 yıl geçtiği için bu tür muhabbetlere çok uzaksınız ikiniz de. Böyle yeni genç aşıklar gibi ufak tefek "trip, ilgi azlığı" falan gibi sorunları yaşayalı uzun zaman geçmiş. Ama yeniden en başa dönüp, bir zamanlar birbirinize ulaşmak için çok uğraştığınızı hatırlamanız lazım. Monotonluk, bir düzene oturtmak öyle bir şeydir ki 2 yıl bütün o 5-6 yılın heyecanını silip süpürebilir.

Ve en önemlisi bir psikologa gidin. O bunu çok daha iyi anlar. Ama yengenin de dürüst davranması lazım. Mesela şu "Kola. ..ya da neyse meyve suyu" mevzusuna yengenin ayar olduğunu psikologa açık açık anlatması lazım. Psikolog bu durum üzerinden direk teşhisi koyar. Bu çok güzel bir ipucu bence.

Ha bir de afedersin evliliğin %60'ı sekstir abi, uzmanlara göre. Sabaha mutlu ve tatmin uyanan bir insanın keyfi kolay kolay bozulmaz. Bence cinsel yaşamda da karşı tarafın isteklerini iyi analiz etmek gerek.

edit: bazı arkadaşların dediği gibi bir-iki hafta ayrı kalmak da gayet mantıklı bir çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O Rei -- 10 Eylül 2013; 17:01:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

Dostum bence biraz ayri kalmaniz kazim.

+1

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.