|
Esenboğa'da uçak kabininde powerbank kaynaklı yangın çıktı
-
-
Powerbank çetesi!
Heryerdeler!
Her uçak postunun altına
“Powerbank” le binebilirmiyiz diye sorarlar!
Sanki elektrik, dünyada sadece tek bir bölgede var!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır. -
Powerbank ile binmekte sıkıntı mı var? Kullandığınız tüm elektronik ürünlerde mevcut olan pil var powerbank da. Uçuş esnasında şarj veya deşarj edilmesin yeterli. Bu kadar tepkili olmanız niye ki? Telefonda yanabilir onu da mı taşımayalım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isosonsuz -- 5 Haziran 2026; 14:3:8 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir standardı olsa bu aletlerin bu denli sorun olmazlar.Sanırım ipini koparan herkes bunları üretip yada ürettirip piyasaya sürüyor.
-
şu olayla, ailenizle uçarken havada karşılaşsanız,
bu kadsr sakin yazabilecekmiydiniz?!
Tüm bataryalarda yanma riski var.
hafif genleşsin yeter.
Gerekirse taşınmasın.
bataryalı ürünler, uçakta özel bir bölümde
yolcudan bağımsız taşınmalı.
bir sıkıntı oldumu, açsınlar kapağı, atsınlar aşağı!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır. -
Sorun uçakta olmasından ziyade üretilen ürünlerin kalitesi olabilir. Yoksa aynı powerbank evdede yanabilir. Uçakta sorunsa evdede sorun demek bu.
-
Bizim insanımız powerbankin de bir cycle ı olduğunu atlıyor. Adam 2010 da almış lipo, el bombası gibi yanında taşıyor. Bunların ömrü var arkadaşlar. Ayrıca şarj olurken ve şarj ederken ısınır. Etrafını kapatmamak gerek. Basit fizik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yasaklayın powerbank'i, çok mu lazım ekstra batarya? gitsin uçuşu bittikten sonra kullansın neyini kullanıyorsa. milleti ödünü çıkartmaya gerek yok.
_____________________________ Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım. -
powerbanklerr güveniyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ xTR -
Uçaklarda şarj etme her koltukta standart olmalı ki bu tür şeyler gerçekleşmesin.
-
Kime denk gelirse, öyle mi :)
-
Ucuz powerbanktir kesin. Kaliteli ürünleri ben çok defa yere vurdum birşey olmamıştı.
-
Ailemleyken de ailem olmadan da böyle bir olayla karşılaşmak istemem tabiiki. Ama bunun çözümü herşeyi yasaklayalım değil. Telefon bilgisayar tablet taşımayalım mı yanımızda? Önlem alınır. Şarj etmek yasaklanır. Patlamaya dayanıklı kasa falan bulundurulur uçakta (bildiğimden değil, hayal kuruyorum:)) ama Herşey yasaklanmasın yav. Elektrikli arabaya da mı binmeyelim? E uçakta patlayabilir onda da benzin var.. motora kuş girebilir falan falan…buna dönüyor olay…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Şarj etmek yasaklanır. ;
şarjla alakadı yokki. Ömrünü tüketmiştir, düşmüştür,
şişmiştir, kısa devrede yanar
Patlamaya dayanıklı kasa falan bulundurulur uçakta;
onu yazdım zaten.
Ama bunun çözümü herşeyi yasaklayalım değil;
yasaklamadan hiçbirşeyi çözemezsiniz.
insanlarda çatır çatır uyum sağlar.
uçağa şurup alabiliyormusunuz?
alamazsınız. Sıvı.
kimse öldümü?
hayır.
Hocam detayları,
eşinizle uçarken bu olayla karşılaşırsanız,
orada kafanızda netleştirirsiniz.
Detay dediğin uçaktan cisim atmak hocam. Artık çocuğun mu başına düşer, orman mı yakar bilinmez...
Bu arada arkadaşın söylediğine katılıyorum. Powerbank dediğiniz şey neticede batarya. Bu bir telefon bataryası da olabilir -ki yanan Samsung, iPhone'ları da biliyoruz-, oyun konsolu olabilir, laptop olabilir. Üstelik çanta içerisinde de tutuşabilir. Sonuçta şişmiş bir bataryayla yola çıkarsanız basınç değişimiyle patlayabilir. Havacılık kuralları power bank kapasitesini ve sayısını sınırlıyor, bagajda powerbank'e izin vermiyor. Muhtemelen küçük powerbanklere nasıl müdahale edileceğiyle ilgili bir prosedür vardır. Tüm dünyada uygulanan kurallar bunlar. Bu zamana kadar powerbank'ten yanan, düşen uçak da duymadım zaten.
-
Çin çakması dandik powerbankları direk piyasadan toplayıp imha etmemiz lazım dua etsinler uçakta 35000 fette aynı yangın çıkmadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Her yolcunun yanında olsun sadece bir adet.Yemek masasına yada koltuğun cep bölümüne konulsun. Kullanılmasına müsade edilmesin. Hiç değilse hemen fark edilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
THY uçaklarında her koltuk arkasında usb çıkışı var….
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Powerbank ile binmekte sıkıntı mı var? Kullandığınız tüm elektronik ürünlerde mevcut olan pil var powerbank da. Uçuş esnasında şarj veya deşarj edilmesin yeterli. Bu kadar tepkili olmanız niye ki? Telefonda yanabilir onu da mı taşımayalım?
|
|
Bir standardı olsa bu aletlerin bu denli sorun olmazlar.Sanırım ipini koparan herkes bunları üretip yada ürettirip piyasaya sürüyor.
|
|
Sorun uçakta olmasından ziyade üretilen ürünlerin kalitesi olabilir. Yoksa aynı powerbank evdede yanabilir. Uçakta sorunsa evdede sorun demek bu.
|
Benzer içerikler
- google asistan kapatma
- whatsapp avatar kaldırıldı mı
- whatsapp mesaj gelmiyor
- autocad sistem gereksinimleri
- whatsapp liquid glass
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt