Şimdi Ara

Esenboğa'da uçak kabininde powerbank kaynaklı yangın çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy şu anda #7
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esenboğa'da uçak kabininde powerbank kaynaklı yangın çıktı
    Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan İzmir’e gitmek üzere hazırlanan Pegasus Havayolları’na ait bir yolcu uçağında kabin içindeki taşınabilir güç kaynağından (powerbank) kaynaklı yangın çıktı. Yangın kontrol altına alınırken yolcuların tahliye edildiği bildirildi.



    Pilot durumu kuleye bildirdi



    Edinilen bilgilere göre uçağın taksi yaptığı sırada kabinde bulunan bir yolcuya ait powerbank cihazından duman yükselmeye başladı. Olayın fark edilmesinin ardından kokpit ekibi hızlı şekilde harekete geçti. Uçağın pilotu, Esenboğa Hava Trafik Kontrol Kulesi ile iletişime geçerek yaşanan durumu bildirdi. Güvenlik prosedürleri kapsamında uçak taksi yolu üzerinde durduruldu.






    Ardından uçakta bulunan yolcular kontrollü şekilde tahliye edildi. İlk belirlemelere göre olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Tahliye işlemlerinin ardından ilgili ekiplerin uçakta gerekli kontrolleri gerçekleştirdiği öğrenildi.



    Uçakta powerbank şarj etmek yasak



    Taşınabilir şarj cihazları ve lityum bataryaların havacılık sektöründe güvenlik riskine neden olduğu daha önce de gündeme gelmişti. Özellikle aşırı ısınma, kısa devre veya üretim kaynaklı arızalar nedeniyle lityum iyon bataryalarda duman çıkışı ve yangın riski oluşabiliyor. Bu nedenle havacılık otoriteleri son dönemde bu tür cihazlara yönelik kuralları sıkılaştırıyor.



    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), nisan ayında yayımladığı yeni düzenleme ile uçuşlarda powerbank kullanımına ilişkin önemli kısıtlamalar getirmişti.



    Ayrıca Bkz.Bayraktar Akıncı, Fransız savaş uçağı Rafale’yi gerçekten vurdu mu?



    Yeni düzenlemeye göre yolcuların uçuş sırasında powerbank cihazlarını şarj etmesi yasaklandı. Ayrıca yolcuların beraberinde taşıyabileceği taşınabilir batarya sayısına da sınırlama getirildi. Buna göre bir yolcu en fazla iki adet powerbank taşıyabiliyor.



    SHGM ayrıca cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar, elektronik kitap okuyucu, oyun konsolu ve benzeri taşınabilir elektronik cihazların uçuş sırasında powerbank aracılığıyla şarj edilmesinin de güvenlik açısından tavsiye edilmediğini özellikle vurgulamıştı.




    Kaynak:https://www.trthaber.com/haber/turkiye/esenbogada-ucak-kabininde-yangin-cikti-947253.html







  • Powerbank çetesi!
    Heryerdeler!
    Her uçak postunun altına
    “Powerbank” le binebilirmiyiz diye sorarlar!
    Sanki elektrik, dünyada sadece tek bir bölgede var!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır.
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Powerbank ile binmekte sıkıntı mı var? Kullandığınız tüm elektronik ürünlerde mevcut olan pil var powerbank da. Uçuş esnasında şarj veya deşarj edilmesin yeterli. Bu kadar tepkili olmanız niye ki? Telefonda yanabilir onu da mı taşımayalım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isosonsuz -- 5 Haziran 2026; 14:3:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir standardı olsa bu aletlerin bu denli sorun olmazlar.Sanırım ipini koparan herkes bunları üretip yada ürettirip piyasaya sürüyor.

  • isosonsuz kullanıcısına yanıt

    şu olayla, ailenizle uçarken havada karşılaşsanız,

    bu kadsr sakin yazabilecekmiydiniz?!

    Tüm bataryalarda yanma riski var.

    hafif genleşsin yeter.


    Gerekirse taşınmasın.

    bataryalı ürünler, uçakta özel bir bölümde

    yolcudan bağımsız taşınmalı.

    bir sıkıntı oldumu, açsınlar kapağı, atsınlar aşağı!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır.
  • Sorun uçakta olmasından ziyade üretilen ürünlerin kalitesi olabilir. Yoksa aynı powerbank evdede yanabilir. Uçakta sorunsa evdede sorun demek bu.

  • Bizim insanımız powerbankin de bir cycle ı olduğunu atlıyor. Adam 2010 da almış lipo, el bombası gibi yanında taşıyor. Bunların ömrü var arkadaşlar. Ayrıca şarj olurken ve şarj ederken ısınır. Etrafını kapatmamak gerek. Basit fizik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yasaklayın powerbank'i, çok mu lazım ekstra batarya? gitsin uçuşu bittikten sonra kullansın neyini kullanıyorsa. milleti ödünü çıkartmaya gerek yok.

    _____________________________
    Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım.
  • powerbanklerr güveniyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    xTR
  • Uçaklarda şarj etme her koltukta standart olmalı ki bu tür şeyler gerçekleşmesin.

  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Kime denk gelirse, öyle mi :)

  • Ucuz powerbanktir kesin. Kaliteli ürünleri ben çok defa yere vurdum birşey olmamıştı.

  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Ailemleyken de ailem olmadan da böyle bir olayla karşılaşmak istemem tabiiki. Ama bunun çözümü herşeyi yasaklayalım değil. Telefon bilgisayar tablet taşımayalım mı yanımızda? Önlem alınır. Şarj etmek yasaklanır. Patlamaya dayanıklı kasa falan bulundurulur uçakta (bildiğimden değil, hayal kuruyorum:)) ama Herşey yasaklanmasın yav. Elektrikli arabaya da mı binmeyelim? E uçakta patlayabilir onda da benzin var.. motora kuş girebilir falan falan…buna dönüyor olay…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • isosonsuz kullanıcısına yanıt

    Şarj etmek yasaklanır. ;

    şarjla alakadı yokki. Ömrünü tüketmiştir, düşmüştür,

    şişmiştir, kısa devrede yanar


    Patlamaya dayanıklı kasa falan bulundurulur uçakta;

    onu yazdım zaten.


    Ama bunun çözümü herşeyi yasaklayalım değil;

    yasaklamadan hiçbirşeyi çözemezsiniz.

    insanlarda çatır çatır uyum sağlar.

    uçağa şurup alabiliyormusunuz?

    alamazsınız. Sıvı.

    kimse öldümü?

    hayır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Hocam detayları,

    eşinizle uçarken bu olayla karşılaşırsanız,

    orada kafanızda netleştirirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır.
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Detay dediğin uçaktan cisim atmak hocam. Artık çocuğun mu başına düşer, orman mı yakar bilinmez...

    Bu arada arkadaşın söylediğine katılıyorum. Powerbank dediğiniz şey neticede batarya. Bu bir telefon bataryası da olabilir -ki yanan Samsung, iPhone'ları da biliyoruz-, oyun konsolu olabilir, laptop olabilir. Üstelik çanta içerisinde de tutuşabilir. Sonuçta şişmiş bir bataryayla yola çıkarsanız basınç değişimiyle patlayabilir. Havacılık kuralları power bank kapasitesini ve sayısını sınırlıyor, bagajda powerbank'e izin vermiyor. Muhtemelen küçük powerbanklere nasıl müdahale edileceğiyle ilgili bir prosedür vardır. Tüm dünyada uygulanan kurallar bunlar. Bu zamana kadar powerbank'ten yanan, düşen uçak da duymadım zaten.

  • Çin çakması dandik powerbankları direk piyasadan toplayıp imha etmemiz lazım dua etsinler uçakta 35000 fette aynı yangın çıkmadı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Her yolcunun yanında olsun sadece bir adet.Yemek masasına yada koltuğun cep bölümüne konulsun. Kullanılmasına müsade edilmesin. Hiç değilse hemen fark edilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • THY uçaklarında her koltuk arkasında usb çıkışı var….

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.