Şimdi Ara

Türkiye’de bir ilk: Akaryakıt istasyonu tamamen elektrikli araç şarj istasyonu oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’de bir ilk: Akaryakıt istasyonu tamamen elektrikli araç şarj istasyonu oldu
    Aksa Şarj, elektrikli araç ekosistemine yönelik yatırımlarına bir yenisini ekleyerek Eskişehir-Ankara Karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunu tamamen elektrikli araçlara hizmet veren şarj noktasına dönüştürdüğünü açıkladı. Şirket, “Şarj-In” adını verdiği yeni konsept kapsamında geleneksel yakıt istasyonu modelini elektrikli mobiliteye uygun şekilde yeniden tasarladı.

Geleneksel istasyon modeli son buluyor

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre dönüşüm, Bena Kahve ile gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde hayata geçirildi. Daha önce akaryakıt satışı yapılan tesiste geleneksel hizmetler sona erdirilirken alan tamamen elektrikli araç kullanıcılarına yönelik bir şarj merkezine dönüştürüldü.

Türkiye’de bir ilk: Akaryakıt istasyonu tamamen elektrikli araç şarj istasyonu oldu
    Aksa Şarj’ın hayata geçirdiği proje, karayolu üzerindeki mevcut akaryakıt istasyonlarının gelecekte elektrikli ulaşım ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirilebileceğini ortaya koyması açısından da önemli.

Elektrikli araçların kullanım oranının artmasıyla birlikte enerji altyapısında yaşanan dönüşümün somut bir yansıması olarak değerlendirilen proje, Türkiye’de bu alandaki ilk uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Kapasite talebe göre büyüyebilecek

Yeni nesil Şarj-In istasyonu, yüksek güçlü şarj altyapısıyla donatıldı. Tesiste biri 240 kilovat, diğeri ise 160 kilovat kapasiteye sahip olmak üzere iki ayrı hızlı şarj ünitesi bulunuyor. Bu altyapı sayesinde aynı anda 4 elektrikli araç şarj edilebiliyor.

Ayrıca Bkz.BYD, -30 derecede ultra hızlı şarj teknolojisini sergiledi: 12 dakikada tam dolum!

Aksa Şarj, Şarj-In konseptini önümüzdeki yıllarda artması beklenen elektrikli araç sayısını da dikkate alarak geliştirdi. Bu kapsamda istasyonun teknik altyapısı, talep yükseldikçe yeni hızlı şarj ünitelerinin eklenmesine ve daha fazla araca hizmet verilmesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı.

Bununla birlikte Şarj-In noktası sürücülere konforlu bir mola deneyimi sunan bir merkez olarak da kurgulandı. İstasyonda yer alan Bena Kahve, yiyecek ve içecek seçeneklerinin yanı sıra temel ihtiyaçlara yönelik çeşitli imkanlar sunarak elektrikli araç kullanıcılarının şarj sürecini daha verimli ve rahat geçirmesine olanak tanıyor.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/enerjiterminali/sirket-haberleri/aksa-sarj-akaryakit-istasyonunu-elektrikli-arac-sarj-noktasina-donusturdu/57101

• Çok mantıklı ve neden yıllardır olmadığını merak etmişimdir. Ama 4 araçlık olması saçma olmuş. Alanın büyük kısmının üstünü GES ile kapla hem yağmur, sıcak vs durumlarında araç sahipleri rahat etsin hem maliyette avantajın olsun (kendine de müşteriye de). Sonuçta gelen akaryakıt gibi 5-10dk değil 20-60dk kalıyor. Daha çok şarj istasyonu (özellikle benzinlik gibi üstü kapalı ve GES kaplı) şart.
  • Koca istasyonda 4 araçlık yer mi var? Akaryakıt istasyonunda dahi 12 elektrikli şarj istasyonu var.
    ve bu klasik konsept kullanışlı değil.

• Nerde ''Advertorial'' etiketiniz ?

• interwap kullanıcısına yanıt
    hocam tutmayacak bi yerde ise , adamlar mantıklı olarak az ile başlayıp , sayıyı talebe göre arttırır , ne var bunda? istanbulun merkezinde değil ya orası :)

• En başından beri bu tip bir istasyon lazımdı, AVM lere oraya buraya değil. Araçları park edip gidiyorlar kimse bir şey yapamıyor sonra. Bu tip yerlerde görevli olur birakamazlar .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok mantıklı ve neden yıllardır olmadığını merak etmişimdir. Ama 4 araçlık olması saçma olmuş. Alanın büyük kısmının üstünü GES ile kapla hem yağmur, sıcak vs durumlarında araç sahipleri rahat etsin hem maliyette avantajın olsun (kendine de müşteriye de). Sonuçta gelen akaryakıt gibi 5-10dk değil 20-60dk kalıyor. Daha çok şarj istasyonu (özellikle benzinlik gibi üstü kapalı ve GES kaplı) şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pekircan -- 30 Mayıs 2026; 22:15:16 >
  • Ben trugo ile görüşüp avrupada abd bulunan Hub denilen güneş paneliyle kendi elektriğini de üreten bir istasyon açmak istediğimi söyledim ama 1 sene önceydi bu konuda çalışmalar bitmedi vs dediler. Bol güneş alan bir yerde böyle Hub açmak en güzeli şebekeden bağımsız olarak. Bakalım ilk kim yapacak ülkemizde.

• Ya cahilliğime verin misal ben gittim bir elektrik şarj istasyonundan aracımı şarj ettim ücret neye göre belirleniyor,yani şarj istasyonunun alacağı ücret neye göre belirleniyor ve kârı ne oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dikkat ettiniz mi: Eskişehir-Ankara Karayolu üzerindeki BİR akaryakıt istasyonu diyor; hangi istasyon belli değil yani Google Maps'te istasyona bakmak istesem bakamam.

Tüm bu doneleri birleştirdiğimizde haberin gerçekliğine dair ciddi şüpheler oluştu.

TSK ederim,ben de öyle düşünmüştüm de dedim acaba farklı bir şey var mı ?

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • Tam güzel olmuş diyecektim ki, 4 araç kapasitesi oldukça başarısız bir hamle olmuş.

Benzinlik istasyonu boyutunda bir tesisin, en az 24-32 araç kapasitesi olmalıydı o da en az.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Toplam 4 araçlık istasyon demiyor ki! 160 ve 220 kw güç verebilen cihazlar var ve her biri qynı anda 4 araca birden hizmet verebiliyor diyor. İstqsyonda 2 cihaz varsa toplam kapasite 8 araçlık demektir.

• Berna kahve.

Senede 2 kere önünden geçer hiç uğramazdım.

??

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Güzergahta elektrikli araçlar ne kadar işlek bilmiyorum ama ne olacağını görmek için başlangıçta küçük bir adım atılmış olabilir. En nihayetinde şehirler arası büyük istasyonların birkaç yıl sonra bu dönüşüme uğrayacağı bir gerçek. Bir anlamda test statüsünde gibi.

• Anadolu'da şehirler arası seyahatte terk edilmiş pek çok akaryakıt istasyonu görüyorum. Onları şarj istasyonlarına dönüştürerek ekonomiye kazandırmak mümkün.

• aynı şeyi kelimeleri döndürüp döndürüp yazmışsınız buna da haber demişsiniz :) reklamı bile becerememişler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.