Şimdi Ara

Ermenistan’daki erken parlamento seçimini Paşinyan'ın partisi kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ermenistan’da yapılan erken parlamento seçimini, resmi olmayan ilk sonuçlara göre Nikol Paşinyan’ın partisi, oyların yüzde 53,92'sini alarak kazandı.


    Ermenistan’daki erken parlamento seçimini Paşinyan'ın partisi kazandı


    Ermenistan Merkez Seçim Komitesi, yüzde 49,4 katılımın sağlandığı oylamanın resmi olmayan ilk sonuçlarını açıkladı.


    Buna göre, istifa ettikten sonra seçimlere kadar geçici olarak başbakanlık görevini yürüten Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi” oyların yüzde 53,92’sini alarak birinci, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın liderliğini yürüttüğü “Ermenistan İttifakı” ise oyların yüzde 21,1’ini alarak ikinci oldu.


    Seçim sonuçlarına göre, Paşinyan’ın partisi 0,08 farkla yüzde 54’e ulaşamayarak hükümeti tek başına kurma şansı elde edemedi.


    Oyların yüzde 5,23’ünü alan ve eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Serj Sarkisyan’ın desteklediği "Onurum Var İttifakı" barajı aşarak parlamentoya giren bir diğer parti oldu.


    Koçaryan'ın partisi seçim sonuçlarını tanımıyor


    Koçaryan’ın partisi Ermenistan İttifakı’ndan yapılan yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının şimdilik tanınmayacağı belirtilerek, “Muhalefetin kalabalık mitingleri ve iktidarın az kişiyle yapılan etkinlikleri tamamen farklı duygulara işaret ediyor. Sandık merkezlerinden organize ve planlı sahtekarlıklara işaret eden yüzlerce sinyal ise güven eksikliğinin başlıca işaretidir." denildi.


    Paşinyan ise oy sayma işlemi sürerken Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "tüm sağlıklı siyasi güçler" ile müzakerelere başlayacaklarını belirterek, "Onların da halkın bütünleşmesine ve sosyal potansiyelin ulaşılmasına yönelik fikirlerini anlamaya hazırız." demişti.


    Paşinyan’ın partisinin hükümeti tek başına kurabileceği açıklandı


    Ermenistan Seçim Komisyonu Başkanı Tigran Mukuçyan, başkent Erivan’da, Paşinyan’ın partisi “Sivil Sözleşme Partisi”nin oyların yüzde 53,92’sini alarak birinci çıktığı erken parlamento seçimi sonuçlarına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.


    Ülkedeki toplam seçmenin 2 milyon 595 bin 334 kişi olduğunu belirten Mukuçyan, “Toplam seçmenin yüzde 49,4’ü yani 1 milyon 282 bin 411 kişi oy kullandı. Seçimlerin son resmi sonuçları, seçim gününden tam 7 gün sonra açıklanacak.” dedi.


    Paşinyan’ın partisinin, tek başına hükümeti kurabilmek için gereken yüzde 54 oy oranına erişememesi ve bu nedenle hükümeti tek başına kurup kuramayacağına yönelik bir soruya Mukuçyan, “Yayımladığımız verilere göre, Sivil Sözleşme Partisi hükümeti tek başına kurabilecek.” yanıtını verdi.


    Ermenistan’daki seçim yasasına göre, barajı geçmeyi başaramayıp parlamentoya giremeyen partilerin oyları, parlamentoya girme başarısı gösteren partiler arasında dağıtılıyor.

    Ülkede bu sabah açıklanan resmi resmi olmayan ilk sonuçlara göre Sivil Sözleşme Partisi, oyların yüzde 53,92’sini alarak birinci, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın liderliğini yürüttüğü


    “Ermenistan İttifakı” ise oyların yüzde 21,1’ini alarak ikinci oldu.


    Oyların yüzde 5,23’ünü alan ve eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Serj Sarkisyan’ın desteklediği "Onurum Var İttifakı" da barajı aşarak parlamentoya giren üçüncü parti oldu.


    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ermenistan-daki-erken-parlamento-secimini-pasinyanin-partisi-kazandi/2280248








  • Tebrics Ermenistan’daki erken parlamento seçimini Paşinyan'ın partisi kazandı 

  • baya başarısız biriydi ... tekrar seçmeleri iyi olmuş ermenistan a Ermenistan’daki erken parlamento seçimini Paşinyan'ın partisi kazandı 

  • En son Karabağ savaşını kaybettiğinde istifa etmesi için meclisi basmamış mıydı halk?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ermenistanın yıllık geliri 1 milyar dolar. Yarısını mayın döşemeye harcamışlar. Daha çok aç gezerler böyle giderse. Kardashian da anca g.t büyütsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 21 Haziran 2021; 18:12:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafoya kedi girmiş.

  • Ermenistan da çok yolsuzluk var. Kısacası halkın seçim şansı yok ya eski gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış rusculara oy vereceklerdi yada ülke yönetiminden anlamayan popülist ırkçı amerikanci bu herife vereceklerdi . Zaten halkın yarışı sandığa gitmemiş.

    Neşe belki Azerbaycan a bidaha saldırırda Karabag'in tümü alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruslarla yürürlerse yoksul, güçsüz kalacaklarını biliyorlar.
    Boşuna Abd yanlısı yönetim seçmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zengezur koridoru açılmalı meğri’den. Açmazlarsa karabağda ermeni kalmaz sıra zengezura ve diğer bölgelere gelir.
    Ek: Paşinyan 2018 ermenistan kadife devriminde (onların deyimiyle) %70 oy almıştı. %17 kaybetmiş. Yine de ülkenin yarısından çoğu destekliyor. İnsanları paşinyanı değil rusyadan biraz sıyrılmayı istiyor politikada ama askeriye de koruma da filan rus köpeği onlar 3.ww çıksa rusların safında savaşırlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim770 -- 21 Haziran 2021; 23:56:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ermenistanın tek çıkış yolu rus işgalinden kurtulup türki devletlerle ticaret yapmak. Abd yanlısı paşinyan bunu halkına mecbur sunacak. Bunun için gereken ise savaşı kaybetmekti. Savaşı kazanmaları zaten imkansızdı. Devamlı anlatıyoruz ekonomi yoksa savaş seni sadece parçalar. Ülkelerin parçalanması savaştan çok ekonomi ile oluyor artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dış güçlere rağmen demokrasi kazandı,halk oyunu bozdu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paşinyan rakseylersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ordu darbe yapmak isteyince mağdur oldu yine kazandı. Mağduriyet her zaman kazandırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harika bir haber

  • Adamlar en azından rusyaya karşı duran birini seçtiler. Zaten rusya onay vermese azeriler o toprakları zor alırdı. Azeriler yıllardır ermeniden güçlü ama rusyanın izni gerekiyordu.

  • paşinyan'ın seçilmesi hem beklenen bir şeydi hemde ironik bir durumdu zira paşinyan'ın asıl destekçisi ve foncusu geroge soros'dur.Bu başından beri böyleydi.

    Paşinyan temelde avrupa yanlısıdır ancak putin yönetimi bu politikaları desteklememektedir.44 gün süren savaş sürecinde paşinyan'ı adeta "kapısında kul köpek eden" bir putin vardı,telefonlarına dahi çıkmıyordu zira paşinyan politikalarına kesitği ceza karabağ ile oldu ancak ekonomisi devrilen ve karabağı kaybeden paşinyan'ın seçilmesinde ülkedeki algı oyunları ve paşinyana verilen maddi destek böylesi büyük bir oranla başkan seçilmesine sebeb oldu.Bu sosyolojik ironi ise ayrı araştırılıp değerlendirilmeli ileride..


    Ancak sanılanın aksine paşinyan, putin yönetimi ile çatışma yaşamak istemeyecek.Tam tersine rusyaya tamamen bağımlı bir ülke olan ermenistan başa kim geçerse geçsin bu gerçekle yaşamak zorunda dolayısıyla paşinyan'ın atacağı adımlar savaşdan uzak,uzlaşmacı ve putin yönetimi ile gerginlik yaşamakdan kaçınan bir politika yürütecek,buna zaten mecbur.


    Hatta paşinyan, Azerbaycan ile ilişkileri belli bir seviyede düzeltip ticari anlamda anlaşmalar yapabilir.Bu durum Türkiye içinde geçerli zira Ankara nezlinde ermenistan yönetimi Azerbaycan ile ilişkileri normalleştirir ve saldırgan tavır almaktan vazgeçerse Türk sınır kapısınında açılması gündeme gelebilir ve ticari yollar açılabilir.Paşinyan burada çin'den başlayan ve nahcivan koridorundan geçecek yeni ipek yolundan pay almak niyetinde,bu onların ülke ekonomisi içinde ciddi bir kaynak oluşturacak dolayısıyla paşinyan'ın Azerbaycan ile ilişkilerini düzeltmesi mecburi.Bunu özellikle putin yönetimide çok istiyor.





  • Dünyada başarısız liderleri ısrarla seçmek garip bir durum. İnşallah bizde de tekrar olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahim770

    Zengezur koridoru açılmalı meğri’den. Açmazlarsa karabağda ermeni kalmaz sıra zengezura ve diğer bölgelere gelir.
    Ek: Paşinyan 2018 ermenistan kadife devriminde (onların deyimiyle) %70 oy almıştı. %17 kaybetmiş. Yine de ülkenin yarısından çoğu destekliyor. İnsanları paşinyanı değil rusyadan biraz sıyrılmayı istiyor politikada ama askeriye de koruma da filan rus köpeği onlar 3.ww çıksa rusların safında savaşırlar

    o koridor acilirsa sencen Ermeniler iyice sıkısmazlarmi ?

  • Seçime katılım oranı yüzde 49, ülkenin yarısından fazlası oy kullanmamış ilginç gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt

    Kendileri de faydalanabilir ticaretten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.