Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36.046
Cevap
1.129
Favori
3.522.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 yıldır şanlıurfa da oturuyorum. Ama siz daha iyi bilirsiniz tabiki.
  • ben alırken 3 yıl once evı pıyasanın 20 30 mılyar ustune aldım. razı oldum bu fiyata almaya. Mal sahıbı zorlamadı, fırsatcı olarakda gormedım onu,o fiyatı soyledı ben razı oldum. kredıler yukselme egılımındeydı. 0,90 dan aldım sonra 1 lerı gectı bu kampanyaya kadar 99 a anca dustu. bır nevı bende tıcaret yaptım. enflasyonun artacagını ongordum. maasımın yuzde 75 i ıdı 3 sene once aylık kredım bugun yuzde 47 sı. son 2 sende cıddı enflasyon oldu. ev fıyatlarıda 3 senedır dogru duzgun artmadı. tam tersı de olabılırdı. enflasyon artmazdı duserdı, o zamanda yapılandırırım dedım. bugun baktıgımda evım yuzde en az yuzde 25 deger kazandı. bu surecte kendı evımde oturdum kıra vermedım. zarar ettıgımı dusunmuyorum. ama bugunku pıyasada 064 e dustu dıye kredı kosa kosa ev almazdım. acele eden zarar eder dusuncesındeyım. Fıyatı dogru belırlemek lazım alınacak evde hak edılen rakam sa gecen aya felan bakmamk lazım, tabı bırde ılerıyı ongormek lazım. gecen yıl bulunduguz ılde kac ınsaat ruhsatı alınmış, cevrede yenı yapılan bına cok mu, ınsaat yoksa fıyatlar artar, coksa duser. semtte oturanların ekonomık durumu ne cok fazla degısken var. umarım herkes ıstedıgı evı alır. satanda kazanır alanda kazanır

• efsane190789 kullanıcısına yanıt
    çok tabii ki, hiç girmeyin bence erteleme olayına...

180000 in aylık faizi 1200 civarı, onlar sizden aylık 2500 istiyor.
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam şimdi arıcam erteleme istemiyorum diyeceğim bu kadar faiz çıkacağını tahmin etmiyordum köşeye az da olsa her ay atardım diyordum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yapılandırma için 5 kişi hesabından ailecek dilekçe yazdık sizde yazınız arkadaşlar

Biliyorum satndart cevap verecekler ama belki birilerin kulağına su kaçar
  • Şimdi faiz oranları aynı, benim merak ettiğim extra aldıkları masraflar açısından halk, ziraat, vakıf en uygunu hangisi?
    Var mı araştırıp da çeken, sadece şubelerden bilgi isteyince net cevap alamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    180k 7yıl 1yıl erteleme için sadece 30k faiz mi ?

84 ay sadece 1 yıl erteleme olduğu için 84 ay boyunca her ay 357 tl öteleme faizi ödemek demek vay anasını şakamı bu

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Evet şimdi tekrar görüştüm aynısını söyledi, ben de mecburen vazgeçtim öteleme yapmıcam. Hayırlısı böyleymiş ne yapalım

Bende 190k felan çekecektim 15 yıl 1 yıl ertelemeli 50k koyar heralde hiç gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: marto1

yapılandırma için 5 kişi hesabından ailecek dilekçe yazdık sizde yazınız arkadaşlar

Biliyorum satndart cevap verecekler ama belki birilerin kulağına su kaçar
    bende cimer iletişim baskanlıgına yazdım sımdı. herkes yazarsa etkılı olur. ben yazmazsam baskaları yazar dıye dusunmeyelım. boyle dusunursek baskası da yazmaz. lutfen yazanlar burda paylassın.
  • Aynen elinize saglik

Bu mantıkla evet çok koyuyorlar, hiçbir anlamı cazibesi kalmıyor. Faizi koyuyor bir de ödemediğin 12 ayı kalan aylara bölünce aylık taksitin çok artıyor yanlış mı hesaplıyorum

Bence yanlışınız var. Teyit etmenizde fayda var.

180k 96 ay 0,64'den aylık 2515 yapar.

1 yıl ertelemede 12*2515=30180 kalan 84 aya eklenir. Muhtamelen 30 k dediği bu tutar.

o da 30180/84=359 yapar. Krediye eklenirse 2515+359= 2874 tl yeni taksit olur.
    Bu şekilde olmaması lazım. 30k dediği 1 yıllık ertelemede ödenmeyen kredi tutarı(12*taksit miktarı yani)

Bu tutar kalan 84 aya eşit paylaştırılıyor. 357 TL taksite eklenmiş oluor. Faiz değil yani.

Benim fikrim bu şekilde olduğu. Bankadan teyit etmek gerekir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRkaaN -- 10 Haziran 2020; 14:33:0 >
  • SeRkaaN S kullanıcısına yanıt
    Valla kafam karıştı şimdi, ama arayan banka görevlisi özellikle 30bin TL faiz tutarı dedi. Ödenmeyen 12 aylık taksit tutarı demedi ki

Belki istisnadır ama 380 bin liraya anlaşılan eve ziraat eksperi 420 bin bedel biçti.

• Şimdi tekrar görüştüm arkadaşlar, sizin yaptığınız hesap doğru çıkıyor şimdi anlaştık.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen tamamını çekmişlerdir maşallah inşallah bizede öyle denk gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Searcher1

4 yıldır şanlıurfa da oturuyorum. Ama siz daha iyi bilirsiniz tabiki.
    36 yıldır şanlıurfadayım 3 4ev şuan kiraya vermiş durumdayım. piyasada öyle birşey yok. eşyalı filansa bişy diyemem . karaköprü 35m de 300k ev bile 1500tl eder
  • Ziraat Bankası ön onayı 3. gün hala sonuçlanmadı. Başvurusu sonuçlananların kaç günde sonuçlandı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.