Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: eakpinar67 , eakpinar67 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
36.044
Cevap
1.130
Favori
3.521.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11101111111211131114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    abi beni hatırladın sanırsam. sen 2000 e kiraya verdiğinde arkadaşım kağıthane hasbahçede(2+1 ev) 1800kira +375 aidat ödüyor diye hatırlıyorum. kirayı sıfırdan tutacaklara 1800 den 2500 e çıkardılar.ev fiyatlarını ise 400 lerden 675 e çıkardılar diye düşünüyorum.
    yeni birisi evlenecek 2500 istemişler.ilanda 2700
    ayrıca kg bir evin fiyatını 200.000 arttırdı. 650 den 850 ye çıkardı.yüzde 30 arttırmış. kiralarda çıkacaktır düşüncesindeyim.enflasyon düşük çıksa da biz çok hissediyoruz. ama eski kiracılar fiyatı arttırmaya izin vermez sanırım. ümraniye namık kemalde salih erez inşaatta seninkine yakın ev için 2500 istiyorlar .
    tok satıcı bekir satılsın artık dedi ama ev sahibi yine arttırdı. 645 yaptı. 0,64 e uygun değil.675/288=2345 kira olabilir.
    mesela bu ay 1 yıl doluyorsa maksimum % 12,1 yapabilirsin.
    enflasyon oranında yapman gerekse 2000*1,121=maksimum 2250 olabilir.
    bir süre sonra kiralara da bu fiyat artışları yansıyabilir.

• false6 kullanıcısına yanıt
    1 ci soruna cevap şuan için yapılandırma yok beklemedeyiz forumda arada bir bakın hatta ehergün bakmanızı tavsiye ederim
    2- soru balon ödeme oluyor ama faiziyle ara ödeme oluyor mantıklı iş değil.

bu da benim size tavsiyem yapılandırma olursa inşallah o zaman balon yaparsınız borç ciddimanada azalır-belkide ödemeyide arttırırsınız vade de düşer bal kaymak olur
  • false6 kullanıcısına yanıt
    1.Bir soru daha ekleyeyim, arada 50 bin lira gibi balon ödeme yapabiliyor muyum taksitlerimin azalması veya vadenin azalması için?
    cevap: Evet
    2.Ve kredi kartı borcunda olduğu gibi Ziraat dışında daha uygun faizli bi bankadan mevcut Ziraat kredimi yeniden yapilandirabiliyor muyum?
    cevap: bu diğer bankaya bağlı o dilerse yapar.
    ziraatte mevcut kredini 0,9.... lı(0,94 e yapılandırabileceğini düşünüyorum)
    iş bankası da 0,87 den yapıyordu diye msj gördüm.
    aklımda olanları aktardım.
    Yanlış olabilir. sadece yardımcı olmak için yazdım.

yanlışım varsa affola
  • İlk defa ev alacaklar için bazı masraflar.
    300 bin liralık yeni bir apartman dairesi için
    5 bin kredi masrafı
    5 bin emlakci komisyonu
    12 bin lira tapu harcı
    Ev yeni olduğu için kombi olmayabilir.
    Orta yollu idare eder bir kombi montaj dahil 4500 lira
    Dogalgaz on başvuru ücreti ve ıvır ziviri 1500 lira. (depozito hariç)
    Toplamda 28 bin lira.

Emlakcidan alacağınız kombisiz bir evin masrafı bayağı fazla.

İnşaat firmasından alırsanız emlakci komisyonundan,
    Merkezi sistem bir binadan ev alırsanız da dogalgaz tesis ücretlerinden ve kombi ücretinden kurtuluyorsunuz. Bu da yaklaşık 10 bin lira gibi bir ücret yapıyor.
    Bazı müteahhitler binaları kombi montajı yapılmış şekilde satıyor

Bazı müteahhitler ve inşaat firmaları da tapu harcınin yarısını ödüyor yasa o şekilde çünkü. Ama çoğu pek bu yasayı takmıyor. Kim alırsa o öder mantığı var tapu harcını.

Alacağınız evin bu özelliklerini araştırın. Emlakci komisyonu ne kadar, dogalgaz bana ne kadara mal olacak, Tapu harcı ne kadar ödeyeceğim. Belki 20 bin lira daha pahalı dediğiniz ev diğer baktığınız evlerle aynı fiyata gelecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Evin parasının tamamını kredi ile alabilen varmı

• Dün ziraatten başvurdum. Kaç güne sonuçlanır?
  • Bence İlk önonay 2-3 gün . Komple sonuçlanması tapu teslimi 10 gün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün ziraat bankasına başvuru için gittim ancak kredi kartı limitim çok yüksek olduğu için başvuru yapamadı(kredi için bana kredi kartı iteleyecekler ). Diğer bankalardan limiti düşürmeniz gerekiyor dedi. 2-3 güne yansır dedi ama Akbank da 1 hafta sürer dedi.Bunu takip edebileceğim bir sistem yok sanırım. Aynı durumda olan var mı?kaç gün sonra tekrar başvuru yapabilirim?

• konyalım K kullanıcısına yanıt
    TEB 2. bir ev ipotek gösterirsen %100 kredi veriyor. Devlet bankalarının da benzer uygulamaları olabilir belki düşünürseniz.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Güzel özetlenmişsiniz 473 bine anlaştığım ikinci el emlakçı komisyonu olan daire, banka, Tapu, ev merkezi sistem yönetim 1000 TL depozito alıyormuş mülk sahibinden hepsi 499 bin tutacak yani 500 desek 27 bin masraf

• okirgil O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevaplar için. Biraz daha bekleyelim. Konuyu favorilere ekliyorum.

• Kredi yapılandırma ile ilgili ortak hareket etmek de fayda var

Emlak 365 | Emlak Haberleri
    Yüksek Faizle Kredi Çekenler, Eski Kredilere Yapılandırma / Refinansman Müjdesi Bekleyenler İçin CİMER Şikayet Linki!
    https://www.emlak365.com/konut-kredisi/yuksek-faizle-kredi-cekenler-eski-kredilere-yapilandirma-refinansman-h31772.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipocu16 -- 10 Haziran 2020; 10:5:24 >

• okirgil O kullanıcısına yanıt
    Ankara’da tapu 15-20 gün sonraya atıyor.

• konyalım K kullanıcısına yanıt
    1- Exper ile konuşup,rica etmek.
    2- Başka bir taşınmazı ipotek göstermek

200k anlaşılan evi exper 220 gösterir ise 200k çekilir evvela çoğuda düşük gösteriyor diye biliyorum.

2 seçenek harici başka bir yol yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: educationist

185 bin daire 1800 kira getirisi çok çok iyi bir getiri il neresi hocam.
    şanlıurfada 185k evin kirası bin tl civarıdır kimse 1800tl vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9ED15FB90

ortada şikayet edilecek bir durum yokki işinize geliyorsa alırsınız işinze gelmiyorsa almazsınız serbest pıyasa bu ekmek degıl su degıl almazsanız olmezsınız. bunu satan kısıde ustune para koyup 500 bıne daıre alacaktı o da 530 oldu belkı. satıcı ıster 1 lıraya ıser 1 mılyon lıraya satar mal kendısının. sızın yapabılecegınız sey ya alırsınız ya vazgecersınız. 220 bıne c sınıfı araba alınmıyo artık.

Alıntıları Göster
    "Yoğun talepten dolayı maliyetlerinde herhangi bir artış olmamasına rağmen fiyat yükselten fırsatçılar hakkında Ticaret Bakanlığı gerekli incelemeleri yaparak bu nedenle cezai işlem uygulamaktadır. Tüketici, sürekli aldığı ürünlerde aşırı fiyat artışı olduğunu fark ettiğinde ya da tespit ettiğinde, ürünün resmini çekerek Ticaret Bakanlığının Alo 175 hattı veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayette bulunabilir."

Takip ettiğim bir ev 1 haziranda 630 binden 700 bin e bu hafta da 750 bine çıkarıldı satıcı tarafından. Bunun adı FIRSATÇILIKTIR işte.

• bu besi kuveytte kapattırabiliyormuyuz? yoksa kalmalı mı?
  • Searcher1 S kullanıcısına yanıt
    Dükkan kira ve ileride değerleme için daha iyi ama ekonomik süreçlerden çok etkileniyor. Amcam iyi bir yerden almıştı kira için ama aylarca boş kaldı malum süreç nedeniyle uzayacak bu süre. Zaten kira için 400 bin ev almak ve bunu 1500 liraya kiralamak çok mantıklı gelmiyor bana. Ben oturacağım evi aldım iki sene tayin çıkma durumu yok bu sürede kiraya vereceğim, aidat gideri ve merkezi ısıtma var çok zarar ederim. Neyse 2000 lira kiracı çıktı, vereceğim inşallah sonrasında kendim taşınırım.
    Yalnız sosyal tesisi, havuzu vs evlerin kiralaması çok hızlı oluyormuş yeni öğrendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom-karınca

"Yoğun talepten dolayı maliyetlerinde herhangi bir artış olmamasına rağmen fiyat yükselten fırsatçılar hakkında Ticaret Bakanlığı gerekli incelemeleri yaparak bu nedenle cezai işlem uygulamaktadır. Tüketici, sürekli aldığı ürünlerde aşırı fiyat artışı olduğunu fark ettiğinde ya da tespit ettiğinde, ürünün resmini çekerek Ticaret Bakanlığının Alo 175 hattı veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayette bulunabilir."

Takip ettiğim bir ev 1 haziranda 630 binden 700 bin e bu hafta da 750 bine çıkarıldı satıcı tarafından. Bunun adı FIRSATÇILIKTIR işte.

Alıntıları Göster
    bunun adı tıcarettir. yorumlarımdan dolayı sankı satıcının yanındaymısım gıbı bır algı olusuyor, ama bende 3 yıl once kredı cekıp yapılandırma bekleyen bırıyım. arac baslıklarında aynı husus cokca var gecen hafta 120 ıdı bu hafta 140 olmus. satmak ıstedıgım arac vardı 47 den ılan verdım 3 ay once su an 54 e cıkardım. fırsatcı oldugum ıcın mı peki. durum su arabayı satarsam yenı araba alacagım. 3 ay once 145 dedıklerı arac 165 bın olmus. her seyın fıyatı artmıs gecen sene 3 lıra olan sutler 6 lıra olmus. ama gecen yıl 200 olan ev hala 200 kalsın demek evı alanın emegıne saygısızlık. o adamda o evı almak ıcın yıllarca calısmıs olabılır. her ev satan muteahhıt degıl, ya da her muteahhıt zengın degıl. ha fıyatı artırdım aracım satılmadı, diyebılırsınız kı aynı fıyatta olsaydı satılırdı. ama mesele satmak değil hakkını alabılmek.sonucları sadece benı ılgılendırır. yoksa her mal satılır. 200 e ev satan adam suna bakar. ben bu evı aldıgımda 200 bıne ne alabılıyordum, sımdı bu fıyata satsam ne alabılırım. mısal gecen sene kampanya vardı 140 lıra ıdı golf ler bugun bulabılırsen 210,arabayı gecelım 1 ay once 1500 olan telefon 3000 lıra oldu, dogalgaz faturslı 300 den 450 ye cıktı, hazıran ayındayız 10 lıraya ıyı meyve yok, eğitim masrafları en az yuzde 50 arttı. neden satsınkı evı nı aynı fıyata. ulkede olan su acıklanan enflasyonla temel ıhtıyaclardakı enflasyon bır bırını tutmuyor. maaslarımız azaldı. daha once kolaca ulasabıldıgımız seyler bızden uzaklasıyor. burun kıvırdıgımız semtlerden ev almaya calısıyoruz, kagıt dedıgımız arabalar ıcın kuyruktayız, cocukken 5 er 10ar kılo aldıgımız meyvelerı yarım kılo 1 kılo alabılıyoruz olan bu. ama basta soyledıgım gıbı cok fazla satıcı var, bazıları fırsatcılıkta yapabılır alıcı olark her sey bızım elımızde yapmayanın malını alın. pazar enınde sonunda dengleneır. ucuz satan cebıne parasını koyar satamayanda emlak sıtelerınde bekler durur.

• Arkadaşlar 180bin 7 yıl ödemede 1 yıl erteleme faizi 30bin tl olur mu? Şimdi bankadan aradılar eksper gelmiş onay verilmiş işlem devam için öteleme istiyorsanız 30bin civarı faiz çıkar dedi çok değil mi

• 
Sayfa: önceki 11101111111211131114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.