Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: KNOCKABOUT , Petyr baelishh Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
36.046
Cevap
1.129
Favori
3.522.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11131114111511161117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berkenarjen

Arkadaşlar konut kredili satış işleminde avukat hazır bulunmadan tapu devir işlemi oluyor mu, olmuyor mu?

Bana bankanın verdiği avukatı aradım Ankaradayım yetişirim fln dedi de pek de oralı olmadı pek geleceğini sanmıyorum yarın
    Ben bugun satis aldim avukata gerek yokmus artik dijital olarak hallediyorlarmis sistem degismis oyle soyledi bankaci bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeRkaaN S kullanıcısına yanıt
    250 bine 84 ay ve 1 yıl öteleme için banka 57 bin civari faiz geliyor dedi. Aynen temsilci diyaloğum bende anlamadım nasıl. Öteleme faizini 1 yıl değil 84 aya yayılıyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: goldman61

Ben bugun satis aldim avukata gerek yokmus artik dijital olarak hallediyorlarmis sistem degismis oyle soyledi bankaci bana

Alıntıları Göster
    Ee İnş öyledir işim yok ha bire avukatı arıyacam oralı da olmuyorlar sanki babasının hayrına iş yapacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan_gldrn S kullanıcısına yanıt
    1 yıl erteleme için 57 bin tl vermek resmen saçmalıktır, erteleme yapmadan ödemeye çalışın...

Ev için anlaşıp sırf erteleme var diye krediye başvuru yapanlar fiyatları duyunca vazgeçiyorlar emlakçılar ertelemeli kredi yüzünden çok opsiyon bozuluyor diyor.Ve erteleme yapınca faiz oranı maaşın %50’sini geçincede red geliyor çünki banka kişinin 1 sene sonra ne maaş alacağını bilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 11 Haziran 2020; 0:20:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • educationist E kullanıcısına yanıt
    Link verebilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

36 yıldır şanlıurfadayım 3 4ev şuan kiraya vermiş durumdayım. piyasada öyle birşey yok. eşyalı filansa bişy diyemem . karaköprü 35m de 300k ev bile 1500tl eder

Alıntıları Göster
    ucuza vermişsiniz. Bahçelievlerde sobalı eşyasız evler 1000 tl. Eşyalı diye belirttim ilk mesajda. Lojmanlar bile 600 tl olmuş. Arkadaşlarım oturuyor eşyalı 1+1 dairelerde güvenliksiz otopark yok 10 senelik dairelerde 1500 tl ye.
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Benim aklım almıyor, bu faiz dediği olay ödemediğimiz 12 ay vade değil mi

• Arkadaşlar 2016 Aralık ayında 0,88 faiz oranıyla 120 ay vadeli sıfır bir daire aldım. Yaklaşık 6 yıl daha ödemesi var. Bunu yapılandırabilir miyim acaba?
  • Bankalar 1 yıl ertelemeli 15 yıl vade hesaplama aracını neden açmıyorlar ? Millet ev ile anlaşıyor ama bankada erteleme faizini görünce vazgeçiyor boşuna uğraştırıyorlar insanları zaten akıl işi değil erteletmek bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_gldrn

250 bine 84 ay ve 1 yıl öteleme için banka 57 bin civari faiz geliyor dedi. Aynen temsilci diyaloğum bende anlamadım nasıl. Öteleme faizini 1 yıl değil 84 aya yayılıyor sanırım.
    250 bine 1 yıl erteleme için 57 bin faiz gelmesi imkansız bence. zaten 0,64 den çekilse 7 yıllık faiz 74 bin ancak yapıyor, burda bi karmaşa var.

benim bildiğim olay şu şekilde örneğin siz 250 bin 84 aydan çektiniz. aylık ödemeniz normalde 3857 tl gibi bir şey oluyor. eğer 1 yıl ertelerseniz 3857*12= 46284 tl ve bu miktarın 1 yıllık faizi (yıllık oran burda kaça gelir bilmiyoreum) tahmini 6 küsür bin olsa toplam 50-55 bin civarında bir miktar 84-12= 72 aya yayılır. bu da aylık taksidinizi 4600 ler seviyesine yükseltir diye düşünüyorum.

ben sayıları afaki yazdım ama mantığı böyle olması lazımdır. yani o 57 bin 1 yıllık ödemeniz gereken aylık taksit miktarı ve buna binecek faizin toplamı olabilir (benim burda 50-55 arası hesapladığım şey)

• quote:

Orijinalden alıntı: brkmania

250 bine 1 yıl erteleme için 57 bin faiz gelmesi imkansız bence. zaten 0,64 den çekilse 7 yıllık faiz 74 bin ancak yapıyor, burda bi karmaşa var.

benim bildiğim olay şu şekilde örneğin siz 250 bin 84 aydan çektiniz. aylık ödemeniz normalde 3857 tl gibi bir şey oluyor. eğer 1 yıl ertelerseniz 3857*12= 46284 tl ve bu miktarın 1 yıllık faizi (yıllık oran burda kaça gelir bilmiyoreum) tahmini 6 küsür bin olsa toplam 50-55 bin civarında bir miktar 84-12= 72 aya yayılır. bu da aylık taksidinizi 4600 ler seviyesine yükseltir diye düşünüyorum.

ben sayıları afaki yazdım ama mantığı böyle olması lazımdır. yani o 57 bin 1 yıllık ödemeniz gereken aylık taksit miktarı ve buna binecek faizin toplamı olabilir (benim burda 50-55 arası hesapladığım şey)

Alıntıları Göster
    Evet muhtemelen öyle...

250k 7 yıl (84ay) Ödemesi aylık 4.007,06 TL x 12 = 48084,72 TL + Oranın 1 yıllık faizi... Genede 7 yıl boyunca 4k ödemek yerine sorf 1 yıl ertelendiği için 4.600 tl ödemek pek mantıklı değil 600 tl az para değil şu zamanda millet zaten ertelemede bu paraları görünce vazgeçiyor.

• goldman61 G kullanıcısına yanıt
    Forumda konusu var tabi iptal edebilirsiniz

• Arkadaşlar matematiğiniz olmadan bu işe başlamayın. 12 ay ertelemede ilave faiz diye birşey yok. 12 ay ödemediğin taksiti ne yapacak sanıyorsunuz unutucak mı? Kalan 15 yıla bölüyor siz de faiz bindirdi sanıyorsunuz. Tapu aşamasındayım sorusu olanların sorularını seve seve cevaplayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: missisippi

Arkadaşlar matematiğiniz olmadan bu işe başlamayın. 12 ay ertelemede ilave faiz diye birşey yok. 12 ay ödemediğin taksiti ne yapacak sanıyorsunuz unutucak mı? Kalan 15 yıla bölüyor siz de faiz bindirdi sanıyorsunuz. Tapu aşamasındayım sorusu olanların sorularını seve seve cevaplayabilirim.
    Tamam işte 3k taksit ödeyecek bir kişi 3x12=36k extra ödeyecek 1 yıl erteleme olduğu için... Yani örnek faizi ile 100k çekicek ama öteleme faizi ile 130k ödeyecek tabiki bu oran çekilen tutara ve yıla göre değişecek bence pek mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Tamam işte 3k taksit ödeyecek bir kişi 3x12=36k extra ödeyecek 1 yıl erteleme olduğu için... Yani örnek faizi ile 100k çekicek ama öteleme faizi ile 130k ödeyecek tabiki bu oran çekilen tutara ve yıla göre değişecek bence pek mantıklı değil.

Alıntıları Göster
    Şöyle hocam 2 seçenek sundu öteleme ve ötelemesiz olarak. İkisinde de dip toplam değişmedi. Aylık ödediğim rakam değişti sadece ötelemeden dolayı. Ben örneğin kiradayım birikmiş 5 ay aidat borcu var tek maaşla ev geçindiriyorum ki böyle bir sürü aile var. Onlar için bulunmaz nimet. O 12 ayda hem borcunu kapatır hem biraz nefes alır. Zaten 1 sene sonra bile enflasyondan dolayı o para ericek.

• Vade 10 Yıl

Kullanılacak Kredi Tutarı:200.000 TL

Aylık Taksit Ödeme: 2.520,55 TL

Aynı kredi tutarı,aynı vade ile 1 yıl erteleme yapariseniz 2.520,55 TLx12= 30.246 TL 1 yıl ertelendiği için extra ödenecek paradır.

1 Yıl Ertelemeli Aylık Taksit Ödeme: 2.772,55 TL olacaktır.

Vade 15 Yıl

Kullanılacak Kredi Tutarı:200.000 TL

Aylık Taksit Ödeme:2.014,28 TL

Aynı kredi tutarı,aynı vade ile 1 yıl erteleme yapariseniz 24.171 TL X 12 = 29.000 TL 1 yıl ertelendiği için extra ödenecek paradır.

1 Yıl Ertelemeli Aylık Taksit Ödeme: 2.161 TL olacaktır.
  • Evet ama bu sene zorda olanlar için ki taşınmak ta ayrı bir külfet. Kötü bir seçenek değil.
  • daha önce Kredi çekmedim devletin verdiği krediyle basvursam veriker mi kinut kredisi

• Benim anladığım erteleme olayı şu şekilde oluyor.
    0.64 oranıyla 200k 10 yıl çekilen bir kredinin toplam faizi
    87.144 ₺ oluyor. Bir yıl ertelerseniz 9 yılda 87.144 ₺ faiz ödüyorsunuz. Eğer kredinizi ertelemeli değilde bugün başlarsanız 9 yılda 77.635 ₺ faiz ödersiniz. Bu aradaki 9509 ₺ faiz farkı 9 yılda değil de 10 yılda çekilen krediden kaynaklanmaktadır. İkisinin de toplam ödeme yılı 9 yıldır. Bunun dışında farklı maliyet varsa tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa bilgilenmiş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: goldman61

Arkadaşlar herkese kayirli gunler allah nasip etti ve 1+1 150 bine evin tapusunu bugun aldim sureci anlatayim
    5 haziranda vakifbanka tapuyla basvuru yaptim ayni gun eksper geldi 9 haziranda banka ekaperin 155 bin deger bictigini bildirdi gidip hesaplamalari yaptirdim 135000 8 yil olarak kullandim eksper ucreti de icinde aylik odemesi 1988 tl 96 ay toplam 190 bine geldi aslinda 1 yil ertelemeli dusundum onu da hesaplattim 9 yil vade bir yil ertelemeli hesaplattigimda aylik odeme 2300 filan geliyordu bana cazip gelmedi daha sonra tapu islemlerini de bugun halledip evi satin aldik hayirlisiyla
    Simdi sorum su banka bana gunes sigortadan can kurtaran sigortasi yapti senelik 2500 tl ayrica yine gunes sigortadan konut sigortasi yapti senelik 245 tl dask yapti 60 tl ve hayat sigortasi 8 yillik 1273 tl
    Dask zorunlu tamam hayat sigortasi onemli degil ancak bu diger sigortalar cok zoruma gitti 8yilda bu fiyattan her sene yenilenirse 20- 25 bin fazla para vermis olacagim bankaciya sonradan tel ile arayip sordum en basta bunlari bana soylemedi sonradan gördüm tabi ki imza attirmistir bunlar icin bana bu sigortalari nasil iptal ettirebilirim 14 gunluk cayma hakki bunlara isler mi veya tuketici hakem heyetine mi basvursam bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim
    Arkadaşlar yok mu bilgilendirecek birisi

• 
Sayfa: önceki 11131114111511161117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.