Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36.036
Cevap
1.131
Favori
3.520.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11061107110811091110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SeRkaaN

Arkadaşlar 1 yıl sonra ödemeye başlanıldığında krediye faiz ekleniyor mu. 120 aylık kredi 1 yıl ertelemeli nasıl oluyor. 1 yıl sonra başlanıp 108 ay mı ödeniyor, yoksa 1 yıl sonra başlamak kaydıyla 120 ay mı oluyor?
    120 değil 180 ay oluyor paket'te bildiğim kadarı ile, ayrıca 1 sene ertelenir ise çekilen tutara göre faiz ekleniyor ve az değil.
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Ben dün arayıp bilgi aldım. Direk kurada belli oluyormuş dediler. İsterseniz kabul etmeyebilirsiniz. İptal olur. Daha iyi bi daire veya daha alt bi daire de seçenek olabilir eğer iptaller olursa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SeRkaaN S kullanıcısına yanıt
    108 oluyor ve ilk 12 ay ödemeniz gereken miktar kalan taksitlerle bölünüyor. Vakıfbank'ın bir bağlı şubesinden ayaküstü de olsa öğrendiğim kadarıyla böyle. Erteleme 120 aya var mı onu bilemiyorum.

Ek olarak bu erteleme sadece 0.64 oranlı sıfır konut kredisi için mi var yoksa 0.74 oranlı ikinci el konut kredisinde de geçerli mi bilen var mı acaba?

Erteleme mantıklı gelmedi bana hem bir yok sonra ödeyeceğin tutar artıyor hem yekün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bacala kullanıcısına yanıt
    0,74 erteleme var ikinci el de. Halk bankasına hesaplattım.

• Abimin evine exper geldi binanın resmini ve kapının resmini çekti gitti içeri girmedi... Alıcı yapı kredi'den başvurmuş adamın 2 saat sonra kredisi onaylanmış 1 gün sonrada experi geldi...
  • educationist E kullanıcısına yanıt
    Miktarları yazar mısınız? Örnek olması açısından

• Arkadaşlar Uzun vadeli bir yatırım düşünüyorum. İmara yakın değer kazanabilecek bir yerde geniş bir tarla buldum. Büyük kısmını kredi kullanarak almayı düşünüyorum. Sorun şu ki çok araştıramadım gerçi ama ihtiyaç hariç kredi bulamadım. Konuta girmiyor arsa kredisine girmiyor. bu konuda ihtiyaç hariç bir kredi bulabilirmiyim?

• swerkan kullanıcısına yanıt
    350 bin 0,74 5105 ödeme çıkıyor 8 yıl için erteleme olmadan, masrafa 4500 çıktı ama hayat sigortası 1 yıl için olacak eğer 8 yıl toplu ödemek istenirse hayat sigortası artıyor. 1 yıl için 1000, 8 yıl için 4500 aşağı yukarı söylediler. Ama bu sene tek yıl yapıp gelecek sene 7 yıl yapsak olur mu dedim hani bu yıl para lazım olacağı için memur arkadaş olur çok mantıklı dedi. Yine kredi oranı yazarak hesap yapmak isterseniz aşağıdaki verdiğim link tam hesap yaptı. Kredi oranını kendiniz yazın. Erteleme işi mantıklı gelmedi bana bir yol sonra ödeyeceğim para 6000 i buldu toplamda arttı görevlide tavsiye etmedi. İmkan varsa ödemeye başlamak mantıklı.

https://www.hangikredi.com
    Kredi Hesaplama - Kredi Faiz Oranları Hesaplama
    https://www.hangikredi.com/kredi/hesaplama-araclari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 9 Haziran 2020; 11:17:22 >

• Faiz orani 0.64 e dustu diye fiyatların %20-25 arttığı bir dönemde ev almak hiç akıllıca bir davranış değil. Insanlar piyasayı daha önce takip etmediği için karlı bir iş yaptıklarını düşünüyorlar ve bankalara koşuyorlar asl8nda bu faiz indirimi vatandaşa zarar ettirdi kazanan fırsatçı ev sahipleri oldu.

• 0,99 dan ocak ayında kredi çekmiştim yapı krediden.Şu an konut kredisi taşıma vermiyor sanırım değil mi bankalar.İlerleyen günlerde olur mu herhangi bir duyum fln alan var mı aramızda?

Hocam 120 ay çekip bir sene ertelemek isterseniz toplam taksitiniz 108 oluyor o 12 aylık tutarı 108 e bölüp ekleme oluyor ben 300 Bin kredi kullandım 200 TL fark etti taksitler toplamda 7 bin civarı faiz artışı oldu. Bana çok faydalı oldu çünkü tapusuydu aboneliğiydi emlakçısıydı 20 bin nakit gidiyor. Bankaya gidip hesaplama yaptırınız kafanız rahat olsun

• Pigletx P kullanıcısına yanıt
    Alabilirsiniz forumda konusu var

• quote:

Orijinalden alıntı: fkoc38

Faiz orani 0.64 e dustu diye fiyatların %20-25 arttığı bir dönemde ev almak hiç akıllıca bir davranış değil. Insanlar piyasayı daha önce takip etmediği için karlı bir iş yaptıklarını düşünüyorlar ve bankalara koşuyorlar asl8nda bu faiz indirimi vatandaşa zarar ettirdi kazanan fırsatçı ev sahipleri oldu.
    Şunu unutma, şu anki piyasa koşulları ile ev alanlar ileride aldıkları fiyattan aşağıya satmayacaklar akabinde çevresinde satacak kişilerde fiyat araştırması yapıp o fiyatlara koyacak... Yani 6 ay 1 sene sonra ev fiyatları düşer diye beklememek gerek ev her zaman kendine değerini katar... Abimin binasında 225 k'yada ev vardı ama adamlar abimin 280k lık evini aldı.
  • fkoc38 F kullanıcısına yanıt
    0 64 krediye uygun evlerde artış çok bu arada ikinci el 0,74 de fırsatlar çıkıyor. Ben hep sıfır ev bakarken 4 yıllık ev ile anlaştım 480 bine. Geçen sene aynı yerden konumu daha kötü bir dairenin 485 bine iki yıldan daha fazla oldu icradan 400 bine daire satıldığını biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: yldrmm1

Hocam 120 ay çekip bir sene ertelemek isterseniz toplam taksitiniz 108 oluyor o 12 aylık tutarı 108 e bölüp ekleme oluyor ben 300 Bin kredi kullandım 200 TL fark etti taksitler toplamda 7 bin civarı faiz artışı oldu. Bana çok faydalı oldu çünkü tapusuydu aboneliğiydi emlakçısıydı 20 bin nakit gidiyor. Bankaya gidip hesaplama yaptırınız kafanız rahat olsun
    Biraz kafam karıştı. Hocam biraz açıklık getirelim mi.

Verdiğiniz örnekte olduğu gibi 300 bin kredi için 0,64 oranında 120 ay vade için aylık 3589 taksit yapıyor.

1 yıllık erteleme ödemesi 3589*12=43068

1 yıllık erteleme ödemesinin kalan 108 aya eklemesi 43068/108=398 yapar. Taksit miktarı 398 TL artmış oldu.

108 ay vade için yeni taksit miktarı 3589+398=3987 yapıyor. Yanlış mı hesapladım ?

Peki bahsettiğiniz 7000 faiz artışı nerden geliyor.

• yldrmm1 Y kullanıcısına yanıt
    0,74 ten 350 bin 8 yıl 1 yıl erteleme için 900 koydu yaklaşık. Faiz 64 olunca fark etti demek ki. Kredi hesaplama uygulamaları bu ertelemeye uygun hesap makinesi yapsa iyi olur.

evet
    10 yıl için
    0,74 için bence yaklaşık oran 0,891 oluyor.
    excelde devresel ödeme ile hesaplayabilirsin.
  • okirgil O kullanıcısına yanıt
    Evet
    10 yıl için 0,64 oranlı faizli kredinin 1 erteleme ile maliyeti 0,75-0,76 lara geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiee

6 ay önce 0,79 için 3 bankayla da çok defa görüştüm. Vakıf ve Halk Bankası illa ki müteahhitten olmasını şart koşuyordu, mülk sahibi ise kesinlikle sıfır konut saymıyordu. Ziraat Bankası ise müteahhit veya mülk sahibi olsun fark etmiyordu evin ilk defa satışa konu olması ve ekspertizin sıfır konut demesi yeterli oluyordu. (Ekspertiz evde eşya yoksa, hiç kullanılmadıysa sıfır diyordu)

O zaman başka bir problemden dolayı evi alamadık. Şimdi diğer bankalar ne diyor bilmiyorum fakat garanti olması açısından yine Ziraat'ten başburduk.
    Çok teşekkür ederim bu çok açıklayıcı oldu. Açıkçası benzer bir yanıtı bir başka tanıdığımdan da aldım. Umarım 0.64'ü kabul ettirebilirim o aşamada.

• 
Sayfa: önceki 11061107110811091110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.