Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1802. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oktay1423 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
36.028
Cevap
1.130
Favori
3.518.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
85. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 17981799180018011802
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam iş bilmezler böyle tecrübeli olanlar hemen sana söylüyor diğerinin otomatik sigortasını iptal etmeleri gerektiklerini

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mayısta 2,79dan 60ay 1milyon kullanmıştım, 2,49dan refinansman mantıklı olur mu acaba?

Yoksa 1 2 tane faiz indirimi mi beklemeliyim bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AslanAvda -- 21 Ağustos 2025; 3:16:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zynpgre kullanıcısına yanıt

Şöyle bilgi almıştım ben mayıs ayında,

tamamen örnek amaçlı söylüyorum faizler düştü diyelim, YKB yeni (sıfırdan) konut kredisi 2,00 ile kullandırıyor, refinansman kampanyası da olsun ayrıca ondada oran 1,79 olsun mesela. Sizinde hali hazırda 2,49'dan konut krediniz olsun. o zaman siz %2 ceza ile 2,00 orana indirebiliyorsunuz. 1,79 refinansman oranından yararlanamıyorsunuz.

• Selamlar, Ziraat'ten konut kredisi kullandıktan sonra sigortalar hakkında neler yaptım, bu konuda bir bilgilendirme yapmak istedim. Şunu da söylememde fayda var. Aklımda sadece BES ve konut sigortasından çıkmak vardı ancak banka ve çalışanların tavrını gördükten sonra tüm poliçeler için iptale yöneldim.

Öncelikle kredi paketinde neler var: hayat sigortası, konut sigortası, eşya paket, ailem Ziraat güvence ve BES.

- BES ve hayat sigortası için 15 gün içinde direkt Türkiye Hayat Emeklilik 0850 202 2020 numaralı Müşteri İletişim Merkezi´ni arayarak iptal edebiliyorsunuz. Ben bu şekilde yaptım.

- Konut ve diğer sigortalar için maalesef Türkiye Sigorta iptal işlemi yapamıyoruz, şubeden yapabilirsiniz dedi.

- Sigortalar için Ziraat Süper Şube'ye geçiş yapıp (1 günde geçiyor), talep/belge gönderimi kısmından aşağıda örneğini verdiğim dilekçeyle başvuru yapabilirsiniz. Günde 2 talep yapabiliyorsunuz.

- Sorun şu ki, ben bu talebi gönderdikten sonraki ilk iş günü beni Süper Şube'den çıkarıp, tekrar ilgili şubeye bağladılar. O an itibariyle bireysel müşteri temsilcim, genel müşteri hizmetleri hiçbir şekilde ne aramaya ne de mesaja cevap vermediler. :) Tekrar süper şubeye geçmek istediğimde ise direkt reddediyor.

- Bu aşamada da BDDK sitesine girerek, oluşturduğum talepleri, imzalı dilekçeleri ve yaşadıklarımı detaylı yazarak başvuru yaptım. Sigortaları da oradan iptal edeceğim.

Dilekçe örneği:

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

Göktürk Şubesi/Süper Şube

Adres:

Telefon: (0212)

Tarih: 15.08.2025

Konu: Konut Sigortası Poliçesi İptali Talebi

Sayın Yetkili,

Tarafıma, --2025 - --2026 tarihleri arasında geçerli, Poliçe No: -- numaralı konut sigortası poliçesi düzenlenmiştir.

Kredi Bağlantılı Sigortalara İlişkin Sözleşme kapsamında konut sigortasının kanunen zorunlu olmadığını, ancak tarafıma bilgi verilerek ve onayım alınarak düzenlendiğini bilmekteyim. Mevzuat gereği, kendi isteğimle yaptırılmış olan bu sigorta poliçesinden cayma hakkımı kullanıyor ve poliçemin iptal edilerek kalan prim tutarının tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. İptalin en kısa sürede gerçekleştirilerek yazılı olarak tarafıma bildirilmesini rica ederim.

İade talebimin onaylanmaması halinde, Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti nezdinde şikâyet hakkımı kullanacağımı bildiririm.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

Adı Soyadı:

T.C. Kimlik No:

Adres:

Telefon:

E-posta:

İmza

• Janti kullanıcısına yanıt

Selamlar,

eviniz tekrardan hayırlı olsun. Umarım mutlu ve güzel günlerde oturursunuz. Deneyimlerinizi paylaştığınız ve faydalanmamız için bize yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

umarım son süreçlerinizde sıkıntısız geçer. Sonuçları ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alastair JR A kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim. Kıyaslama yapamadım, kuveyt şartlarıma uygun kredi veririm dedikten sonra başka bir arayışa girmedim.

• The-T T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bildiğim iyi oldu hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ziraat tüm paranın hesapta vadesizde durmasını istiyor mu ? Yangın sigortası ek olarak yapıyoruz diye bir şey dedi şube ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17981799180018011802
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.