Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36.036
Cevap
1.131
Favori
3.520.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11031104110511061107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun sabah ön başvuru yaptım halkbankası eşim ve ben maaş müşterisi memuruz. Kredi puanım 1480 miş, görevli gayet iyi sorun çıkmaz diyor ama bilmiyorum. Ne zamn ön başvuruya cevap gelir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev alma fikrimden çakal inşaat firmaları ve ev sahipleri yüzünden soğudum ve vazgeçme noktasına geldim . 500.000 TL'lik eve hem fiyat yükselt hem de 200.000 lira kredi kullanabilirsin de . bu nasıl bir saçmalık ben açıkçası anlayamadım . Kiraya çıksam 1250 lira vereceğim eve 4.000 lira ev kredisi ödemenin ne anlamı var ki ?
  • CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    0.64 ile %90 kredi kullanarak ev alma olayı hikaye. Öyle bir satici mümkün değil bulunmaz. Hatta sıfır evi kredi ile almak mümkün değil gibi

• atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    sayın hocam hangi banka acaba?

• fkoc38 F kullanıcısına yanıt
    Evt katılıyorum, faiz oranları heyecan oluşturdu ama bir hafta oldu olmadı sistem hataları ortaya çıkmaya başladı, değerinden az gösterilen konutlar, haksız fiyat artışları ilk haftanın sorunları oldu bakalım.

• Arkadaşlar bu kiptaş konutlarında diyelim ki kura çıktı. Daire seçimi yapabiliyor muyuz yoksa kafalarına göre mi veriyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronalldowen

sayın hocam hangi banka acaba?
    İşbankası hocam.
  • Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Selamlar Ben krediyi çektim 0.64 ten 160k TL 42 ay vade toplam masraf 2771 TL çıktı bir OTM talimat istediler bir kk verdiler dask ve konut 500 TL tuttu dosya masrafı 800 eksper ve diğerleri de 1200 TL ziraat bankası tapu kaydını yaptı yarın diğer gün bir aksilik olmazsa tapuya gidecez Allah herkezin gonlune göre versin

• quote:

Orijinalden alıntı: CnkYgT

Ev alma fikrimden çakal inşaat firmaları ve ev sahipleri yüzünden soğudum ve vazgeçme noktasına geldim . 500.000 TL'lik eve hem fiyat yükselt hem de 200.000 lira kredi kullanabilirsin de . bu nasıl bir saçmalık ben açıkçası anlayamadım . Kiraya çıksam 1250 lira vereceğim eve 4.000 lira ev kredisi ödemenin ne anlamı var ki ?
    Geçen gün aradım bi ev için. Ev dubleks 710 bin TL dedi ama en fazla 250 bin kredi kullanabilirsiniz diyo.
  • bu kampanyada akraba ile ev satışı geçerli mi?
  • fkoc38 F kullanıcısına yanıt
    Büyük mütehaitten(işini düzgün yapan) alırsanız oluyor.

• CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    Hocam çektiğiniz kredinin altında değer gösteremeyeceği için öyle söylüyorlar. Değeri yüksek olunca vereceği vergide artıyor az vergi vermek için yapıyorlar bunu.

• Arkadaşlar 3 tane banka dolaştım bilgileri yazıyorum.

Kredi miktarı 300.000 tl , 120 ay vade , yaş 38 , Ev 2. el 190 metrekare

-----------------------------
    Ziraat Katılım - Oran 0,74

120 ay vade taksit 3780 -- Toplam ödeme 453.700
    Exper : 850 , İpotek: 150 , Dask 70 , Konut Sigortası 300 , 1 yıllık hayat sigortası 407 tl ( ister 1 yıllık yaptır, ister kredi çektigin kadar yaptır.), Dosya 1500 tl

1 yıl ertelemeli 9yıl ödeme (108 ay) 4385 tl , Toplam ödeme 473.570 tl

--------------------------------------------------------------------------------
    Vakıf katılım Oran 0,74

Üsteki ile taksit ve erteleme oranları aynı masrafları farklı
    Eksper 835 , İpotek 150 , Dask-konut 400 , Hayat sigortası 10 yıl peşin alıyorlar fakat 12 taksite bölebilirlermiş. 4070 tl , dosya 1500 tl

--------------------------------------------------------------------

Kuvveyt Türk -Oran 0,76

Erteleme yok, % 90 oranında kredi kullandırıyorlar. Enerji sınıflaması felan hikaye o konuya takılmayın dediler.
    Aylık 3820 tl ödeme
    Exper 1085, İpotek , 245 , Dask - Konut 400 , Hayat sigortası 5265 tl ( hepsini peşin alıyorlarmış)

---------------------------

Tapu harcı konusunu muhasebeci arkadaşıma sordum. Hocam rayiçden öde geç , 2. el konutlarda sıkıntı olmaz dedi. Şikayet olursa yada 0 ev alırsa sıkıntı olabilir dedi. 2 el evlere maliye bu taramayı pek yapmıyor dedi.

• papkide P kullanıcısına yanıt
    Sonuç alabildiniz mü hocam ?

Aynı durumda bende bir bilgi aldım 2020 tarihinde tapusu işlem gören ev için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom-karınca

Geçen gün aradım bi ev için. Ev dubleks 710 bin TL dedi ama en fazla 250 bin kredi kullanabilirsiniz diyo.

Alıntıları Göster
    Müteahhit ise vergi vermemek için, sahibindense o da tapu harcı düşük olsun öyle gösteriyor. Saçma sapan işler.

• yldrmm1 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam ne için yaptıklarını biliyorum ama bu şartlarda ev almanın mümkünatı yok ki , ayrıca fiyata minimum fiyatlara 40.000 lira zam yaptılar faiz oranları yüksek iken ben bu parayı 10 yıl içerisinde parça parça ödeyecektim . Şimdi benden bu parayı cebine atmak için istiyor üstüne git bi de ihtiyaç kredisi çek öyle gel diyor . Zaten alacağım evi satın almak yerine kiralamak istesem 3/1 oranında ödeme yapacağım . Böyle saçma bir düzen mi olur . Cebimde 300.000 lira olsa zaten ben gidip 500.000 ev mi bakarım , 200.000 lira ev kredisi mi çekerim . Devletin o zaman %90 kredisi çekebilirsin olayının bir anlamı kalmıyor . O kadar güzel evler beğendim bu sorun olmasaydı şuanda ev sahibi bir birey olacaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uur324

Selamlar Ben krediyi çektim 0.64 ten 160k TL 42 ay vade toplam masraf 2771 TL çıktı bir OTM talimat istediler bir kk verdiler dask ve konut 500 TL tuttu dosya masrafı 800 eksper ve diğerleri de 1200 TL ziraat bankası tapu kaydını yaptı yarın diğer gün bir aksilik olmazsa tapuya gidecez Allah herkezin gonlune göre versin
    Bilgilendirme için teşekkürler. Ben de az önce işlemleri bitirdim. 84 aylık benimki ve 7 yılı kapsayan hayat sigortası 2500, dask 300, konut 400, ekspertiz 814 tl kesildi. Dask'lar normalde standart değil mi neden bu kadar yüksek çıktı anlamadım. Ev dubleks ve m2 fazla diye mi acaba?

• hayırlısı olsun :) konuda tecrübeli ve heyecanlı arkadaş çok :) Yüce Allah herkesin gönlüne göre versin :)
  • Ziraat bankası 400.000 tl kredi icin . 22,500 tl hayat sigortasi masrafi cikartti. Babamin adinada kredi cekecektik yas 54 oldugundan dolayi yuksek cikti.

• Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Kaç bin kullandınız ve hangi banka acaba? Bir de sigortalar peşin mi yoksa taksitli mi?

• 
Sayfa: önceki 11031104110511061107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.