Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36.042
Cevap
1.131
Favori
3.521.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11011102110311041105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen bu konuyu ben de merak ediyorum, benim kredi onaylandı eksper sürecinde şu anda. Bankaya imzaya gittiğimde vade ve erteleme olayını kesinleştirceğim fakat şu ötelemeyi kullanırsam seneye aylık taksit ne kadar artacak ön bilgi olarak bilmek istiyorum.. hesaplama aracı vs olsa iyi olurdu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben ikinci evimi alıyorum. Birinci evimi de 10 yıl vadeli olarak almıştım. Bu 10 yıllık süreçte tecrübelerime dayanarak nacizane
    1-2 tavsiye vermek isterim.

1- 10 yıllık kredi çekmeyi düşünüyorsunuz hesap yaptınız krediyi ben 10 degilde 7 yılda ödesem, taksit sayım artar fakat faizden çok iyi kar ediyorum diye düşüne bilirsiniz.

Fakat şunu şöyleyim 10 yıl gerçekten çok uzun bir yıl bu 10 yıllık süreçte işimizin garantisi olmayabilir. Devlet memuru olsan bile ona bile güvenme. Olaki işten atıldındın kredi taksitlerini nasıl ödeyeceksin. İşten atılınca aynı maaşlı işe girip taksitleri ödeyebilecekmisin. Kendinize bir kriz planı yapın. 3 ay taksitleri ödemezsen banka yakana yapışır unutma.

İşle ilgili bir riskin yok diyelim, inan zaman gelecek 1 ayda 2 taksit ödeyebilirsiniz.

O yüzden faizden 30-40 kar edecem diye kendinizi fazla kasmayın.

2- Diger bir önemli konuda elinizdeki nakitin kıymetini bilin. Hepsini peşinat olarak verip , faizi az ödeyim diye düşünebilirsiniz. Burada peşinatı kullanırken biraz dengeli kullanmak önemlidir. Hepsini birden yatırmak yerine 1 yıllık taksit kadar elinizde nakit bulundurun. Olası yaşanabilecek kötü durumlar için kullanırsınız.

3- Altın ve döviz borç alarak peşinat ödeyecekseniz Allah yardımcınız olsun. İlk olarak bu borçları birikim yaparsanız bunları ödemeye çalışın.

• Hocam ben 7 yıl vade 1 yıl öteleme düşünüyorum çünkü evi alınca elime hiç nakit kalmayacak en azından bu 1 yıl boyunca 3-5 neyse köşeye atıp nakit biriktirmek istiyorum tecrübe edinmiş birisi olarak sizce mantıklı mı? Neticede 1 sene sonra ödeyeceğim taksit biraz artacak ama tahmini ne kadar işte onun hesaplamasını bilen varsa yazarsa sevinirim

• az önce findeks raporuma baktım ( 12 tl)
    1651 puan çıktı.

Toplam Limit
    114.350 TL
    Kullanılabilir Limit
    111.078 TL
    Toplam Borç
    3.272 TL

Şöyle bir tablo var burda kullanılabilir limit olarak 111078 çıkıyor . Bu ne demek oluyor.
  • Kartların limitleri borçların her ne varsa orda gözüküyor işte

• Şimdi bir daire gördüm 0daire 240000 lira emlakçı yı aradım buna 120,000 kredi çıkar dedi mütahit vergisini düşük gösteriyormuş yani 0.64 den 90 lira felan kullandırır dedi bu fiyatları tam gösteren mütahit yokmu nasıl olacak

• Merhabalar, 6 yıl önce 0,90 dan halk bankasından 10 yıl vadeli çekilen krediden 45 ay kaldı. 0.74 ten yapılanma imkanı olur mu. Artısı olur mu. Daha önce yapılanma falan yapılmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konyalım K kullanıcısına yanıt
    Yok göstermiyorlar vergi verdikleri için. İkinci el konutlarda sorun olmuyor.

• Merhabalar, 2.el konutlarda 0.74 kredi oranından faydalanmak için şartlar varmış sanırım. Bu şartlar hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: efsane190789

Hocam ben 7 yıl vade 1 yıl öteleme düşünüyorum çünkü evi alınca elime hiç nakit kalmayacak en azından bu 1 yıl boyunca 3-5 neyse köşeye atıp nakit biriktirmek istiyorum tecrübe edinmiş birisi olarak sizce mantıklı mı? Neticede 1 sene sonra ödeyeceğim taksit biraz artacak ama tahmini ne kadar işte onun hesaplamasını bilen varsa yazarsa sevinirim
    Ben 400 bin 10 yıl vadeli kredi çekeceğim. 1 yıl ötelemeli olunca bu yılın taksitlerini kalan yıllara ekleyip 108 ay da ödüyoruz. + 10 bin de ekstra faiz oluyor benim ödememe göre.

normalde 120 ay 400 bin kredi aylık ödeme: 4785 TL.
    1 yıl ödemesiz yaparsam: 4785*12: 58.500 / 108= 541 tl. Ayrıca 10 bin faiz olsa 10.000 / 108= 92. 541+92=633 TL ek ücrrt için çıkıyor.

Normalde ödeyeceğim tutar 4785 tl idi + 633(ertelenen ücret+faiz) =5418 Tl.

Bu tutarı 108 ayda ödeyeceğim.

Örnek böyle hocam. 1 yıl ötelenen tutarın faizi değişebilir tutara göre.

• carlitoss kullanıcısına yanıt
    Anladım, gayet açıklayıcı oldu. Teşekkürler.. yukarıda bir arkadaş öteleme olduğunda hayat sigortasını peşin alıyorlar gibisinden birşey yazmıştı sanki ben mi yanlış gördüm acaba var mı böyle birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsane190789 -- 7 Haziran 2020; 21:38:43 >
  • Timya T kullanıcısına yanıt
    Siz faizin çoğunu ödemişsinizdir, yapılandırmadan çok bir karınız olmaz. Faiz ilk 2-3 yıl çok yükseködeniyor.

• Merhaba, zamanında ziraat bankasından 0.95 faizle 115 bin tl 120 ay geri ödemeli kredi çekmiştik toplam da 192 tl borç faizle, kalan borç şimdi 122 bin aylık ödemem 1650 . Şimdi bankaların faiz oranları düştü yapılandırma için bankamızı aradık yapmıyorlar onun faizi ayrı imiş burada daha az ödemek için nasıl bir yol izlemeliyim.
    (Kendimce araştırma yaptım
    1. Kredi transferi varmış daha düşük faizle başka bankalara aktarma
    2. Kredinin ihtiyaç (0.79 faizle 50 bin tl ödesem hem 50 bin tl ekstra çektiğim paranın borcu ve geri kalan evin borcunu ödesem daha düşük öderim diye düşünüyorum sizce
    3 evin borcunu kapatmak istesem toplam borç 100 binin altına düşer tahminim bu borcu iki tane 0.79 faizle ihtiyaç çeksek eşim ve ben ayrı çekeceğiz daha az öder miyiz )
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Arkadaslar kuveytturk A enerji sinifindaki daireye yuzde 90 kredi diyor. Enerji sinifi nedir. Ne bilcem ne sinifi.
    Sıfır ev ise mütahitten enerji kimlik belgesini isteyebilirsiniz. Sıfır değilse de apartman yöneticisinde vardır. Tabi çok eski ev ise bu belgeye sahip olmayabilir.
  • Binada kimsede yok belge. 2015 yilinda yapilmis bina.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Binada kimsede yok belge. 2015 yilinda yapilmis bina.
    O zaman alınmamıştır, zaten alınsa bile A sınıfı çıkmaz bence.
  • LegendWarrior kullanıcısına yanıt
    01.01.2019 tarihinden sonra tapunun işlem görmemiş olması gerekiyor. Yani alım-satım gibi.
  • Bu konudaki arkadaslarin cesareti ve yorumlari beni de cesaretlendirdi. Kapora verdik bakalim. Mesaj bulunsun hayirlisi ile sonuclanirsa hatirlarim bu aksamki heyecani. 😊

• efsane190789 kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende düşünüyorum 50 bin zinet altın ve bir miktar gram var, gramları bozacağız ama zineti elimde tutmayı krediyi fazla çekmeyi düşünüyorum 50 bin fazla çekeceğim 7 veya 8 yıl 1 yıl da öteleme yapacağım. Daha önce kredi ile bir daire aldım 7 yıl çektim 2 yıl ödedim sonra faizler düşmüştü biraz ara ödeme yapıp 3 yıla düşürdüm birazda ödeme arttırdım 5 yılda bitti toplamda. Bulduğum konut ikinci el 0, 74 sanmıyorum ama 2-3 yıl sonra faiz düşerse yeniden yapılandırma yapar süreyi kısaltırım. Altınıda ihtiyaç olmaz ve bozdurmazsam 4-5 yılda faiz zararından fazla kazancı olur.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Acaba başka bankadan konut kredisi transferi yapıyorlar mı?

• 
Sayfa: önceki 11011102110311041105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.