Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
50
Favori
180.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WarSaw

Yalnız testte şöyle bir mallık var. Sadece oda sıcaklığı ve test sonucu sıcaklık farklarını alıp karşılaştırma yapmışlar anlatması uzun bir konu ama özet geçeyim 26C oda sıcaklığında 33C lik fark yapan bir termal macun, 13C oda sıcaklığında test edilen ve 33C lik fark yapan bir macundan çok daha başarılı demektir.

Delta sıcaklıgını başka türlü hesaplıyamazlar.Mantıgı o zaten o işin.Test serüvenine başlamadan kendim denedim 18 dereceyken alınan delta sıcaklıkla 26 derece de alınan delta sıcaklıklar aynı.

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

Yalnız testte şöyle bir mallık var. Sadece oda sıcaklığı ve test sonucu sıcaklık farklarını alıp karşılaştırma yapmışlar anlatması uzun bir konu ama özet geçeyim 26C oda sıcaklığında 33C lik fark yapan bir termal macun, 13C oda sıcaklığında test edilen ve 33C lik fark yapan bir macundan çok daha başarılı demektir.

Delta sıcaklıgını başka türlü hesaplıyamazlar.Mantıgı o zaten o işin.Test serüvenine başlamadan kendim denedim 18 dereceyken alınan delta sıcaklıkla 26 derece de alınan delta sıcaklıklar aynı.

ben 13c ile 26c den bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: WOADISH

termal macun bence ısı ve performansta etkili mesela benim eski p4 makinemde çok az macun vardı makine donuyordu fanı bastırdığımda sistem biraz daha iyileşiyordu.. Güzel bir çalışma olmuş :)
    Isı düşük olduğu zaman zaten iyi performans alırsın ısıyı düşürmenin amacı performansı arttırmak.

Orijinalden alıntı: ZFT

Isı düşük olduğu zaman zaten iyi performans alırsın ısıyı düşürmenin amacı performansı arttırmak.
    arkadaşlar ısı enerjidir yani ısıyı düşüremezsiniz. sıcaklıkla ısıyı karıştırmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

arkadaşlar ısı enerjidir yani ısıyı düşüremezsiniz. sıcaklıkla ısıyı karıştırmayalım

//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

Alıntıları Göster
     En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi]

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi]

HWBOT Community Forums
    HWBOT Forums migrated to Invision Community
    http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=71658

birde fan testi lazım olur

Coollaboratory Liquid pro burda var
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=12716

THERMALTAKE TG3 EXTREME kulanan oldumu merak ettim sonuçları
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/thermaltake-cl-z0022-tg3--extreme-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=64065

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 2 Haziran 2013; 3:20:17 >

• quote:

Yeni test etme imkanım oldu MX4 Rev 2 yi ama degişen bir şey olmadı arkadaşlar.Arada yarım derece bile yok .Montajı ikinci kez bir daha tekrarladım her yerine sürdüm bu sefer ama yine aynıydı.Hatta Noctua yı sürdüm şu an ve aldıgım skorun 0.14 derece farkla aynısını aldım.Sonuçları birazdan eklerim

Bu testte insanların aklına bazı çelişkiler gelebilir ama benim için rahat.Çünkü aynı macunu silip 3 kere test ettim ve 3 farklı macunla denedim bu işi.Hepsinde de sonuçlar birbiriyle tutarlıydı.İşin özü başta başlarken incelemeye aklımda bazı şüpheler vardı fakat şimdi içime sindi o kadar sağlamasını yaptıktan sonra.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar Noctua NT-H1 'i bulamadım ya, linkleyebilirseniz çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7Mhz

Donanımhaber'in ötesinde bir üye ve yöneticisin. 3 kuruşluk donanımı incelemek için bile bedavasının beklediği bu mekanda kendi çabalarınla yaptığın incelemelerin takdiri hakediyor. Ellerine sağlık, çok teşekkürler.

+1

ANLAYANA  En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] = AZ
    ANLAMAYANA  En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] AZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 2 Haziran 2013; 4:41:20 >

• quote:

Yeni test etme imkanım oldu MX4 Rev 2 yi ama degişen bir şey olmadı arkadaşlar.Arada yarım derece bile yok .Montajı ikinci kez bir daha tekrarladım her yerine sürdüm bu sefer ama yine aynıydı.Hatta Noctua yı sürdüm şu an ve aldıgım skorun 0.14 derece farkla aynısını aldım.Sonuçları birazdan eklerim

Bu testte insanların aklına bazı çelişkiler gelebilir ama benim için rahat.Çünkü aynı macunu silip 3 kere test ettim ve 3 farklı macunla denedim bu işi.Hepsinde de sonuçlar birbiriyle tutarlıydı.İşin özü başta başlarken incelemeye aklımda bazı şüpheler vardı fakat şimdi içime sindi o kadar sağlamasını yaptıktan sonra.

Alıntıları Göster
    Hocam konuyu bozmak istemem de formülde Q=m.c.Δ.t yada (t2-t1) Yani ortam sıcaklığı ile alakası yok :( Sonuçta macunları birbiriyle kıyaslamak istersek de hangi yöntemi uygularsak uygulayalım eşit şartlar olduğu halde birbiriyle yarıştırılabilir. Ayrıca deney adına teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagan1234

Hocam konuyu bozmak istemem de formülde Q=m.c.Δ.t yada (t2-t1) Yani ortam sıcaklığı ile alakası yok :( Sonuçta macunları birbiriyle kıyaslamak istersek de hangi yöntemi uygularsak uygulayalım eşit şartlar olduğu halde birbiriyle yarıştırılabilir. Ayrıca deney adına teşekkürler.

Alıntıları Göster
    @zaq999

Teşekkürler.Bende yukarıda paylaşmıştım bu macun incelemesi.

@cagan1234

Dediginiz formulü bilmiyorum fakat delta sıcaklıgı bu şekilde alınıyor yani herkes böyle alıyor. .Eger düşünceniz bu yöndeyse zaten hiç bir incelemeye itibar etmemeniz lazım çünkü bu yöntem kullanıyor dünyanın en büyük sitelerin de dahi.Zaten test sırasında en fazla sıcaklık farkı 1-2 derecedir en fazla .Ayrıca ben eminim sonuçların tutarlı oldugundan çünkü bazı macunları 3 kere filan sök tak yaptım saglaması için.

Teşekkürler arkadaşlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

@zaq999

Teşekkürler.Bende yukarıda paylaşmıştım bu macun incelemesi.

@cagan1234

Dediginiz formulü bilmiyorum fakat delta sıcaklıgı bu şekilde alınıyor yani herkes böyle alıyor. .Eger düşünceniz bu yöndeyse zaten hiç bir incelemeye itibar etmemeniz lazım çünkü bu yöntem kullanıyor dünyanın en büyük sitelerin de dahi.Zaten test sırasında en fazla sıcaklık farkı 1-2 derecedir en fazla .Ayrıca ben eminim sonuçların tutarlı oldugundan çünkü bazı macunları 3 kere filan sök tak yaptım saglaması için.

Teşekkürler arkadaşlar.
    Tamam hocam bende bilmiyordum birçok sitenin böyle ölçüm yaptığını sadece formülde fiziğe aykırı bir durum var ama ölçümlere sözüm yok kesinlikle doğru olduğundan şüphem de yok saol ölçümler için.

• quote:

Orijinalden alıntı: keepthismomentformyself

arkadaşlar Noctua NT-H1 'i bulamadım ya, linkleyebilirseniz çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Link vermek için İnventus'a girdim ama kalmamış.

Orijinalden alıntı: by_profrost

diş macunundan farklı özelliği ne ??
    Konuyu baştan okusaydınız farkı anlardınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Robert Downey

Tesekkurler cok yardimci oldu
    haber sayesınde ıdeal laptobumu aldım mutluyum ideal ayarları windowsu kurdum bir çok ideal konuları donanımhaber sayesınde yaptım tesekkürler donanımhaber google bie alışmış bişey rıyacağım zaman ilk önce donanımhaber lınklerı önume geliyor

Orijinalden alıntı: dockhanger

haber sayesınde ıdeal laptobumu aldım mutluyum ideal ayarları windowsu kurdum bir çok ideal konuları donanımhaber sayesınde yaptım tesekkürler donanımhaber google bie alışmış bişey rıyacağım zaman ilk önce donanımhaber lınklerı önume geliyor

Alıntıları Göster
    Teşekkürler Hocam detaylı bir inceleme olmuş elinize sağlık
    MSI B450 Gaming Plus || AMD Ryzen R3 2200G || Noctua NH-U14S || Corsair 2x8GB Vengeance pro Siyah 3600mhz || Samsung 860 Evo 250GB || JD512 Nvme || LG 32MN58HM || EVGA Supernova 750 G2 Gold || XPG Battlecruiser || LOGİTECH S-220 2+1 || POCO F2 PRO 8/256
  • Uzun yillardir kullandigim Artic Silver5 yeni bitti ve yerine kaliteli macun ariyordum. Hangisi alinmali bilemiyorum ama termal pad de lazim. Malum vga lar icin baska secenek yok gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?
  • quote:

Alıntıları Göster
    İlginç bir konu olmuş bana sorsalar macun macundur derdim :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.