Şimdi Ara

Emlakçı 20 bin lira istedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
14.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu hafta bir grupla işyeri bakmaya gittik. adam kapıyı açtı onbeş dakka gösterdi. alıcı arkadaş fiyat teklifi yaptı sonra pazarlık için lafı bana verdi. ben süreci uzattım telefona geçtik. fiyatı %30 kirdiktan sonra bu herifin hizmet bedeli için istediği 20 bine geldi sıra.

herif 15 e bile inmedi sıfır a yakın çaba ile yaptığı işe istediği para bu.

adam.. "ben 10 bin lira için bu işi neden yapayım?" diyince benim sigortalar attı. almaktan vazgeçirdim alıcıyı

Bu heriflere kanuni düzenleme şart. basamak usulü hizmet bedeli ve akla mantığa uygun tarifeler
    mesela
    1-100 bin satış bedeline - 500
    100-500 bin satış bedeline 750
    500-1000 bin bedele - 1000 tl
    üstüne 2500 tl gibi.

vergi verdikleri yok bir çabaları yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu dünyada artık emlakçı diye bir şey olmaması lazım. oturdukları yerden risksiz emeksiz para kazanıyorlar milletin emeğini sömürüyorlar yazık ya.
    Devlet direk yasaklasın emlakçılığı. Bune abi 2020 yılındayız istanbul fatihte binlerce emlakçı var. ben ev tutmak için hangi emlakçının dükkanına gideyim de bana ev göstersin ??
    yazıyorum sahibinden den kendim emek emek arayıp istediğim evi buluyorum ne göreyim emlakçıymış 2.000 tl para istiyor kiralamak için.
    ulan sen ne yaptın da bu parayı istiyorsun evi ben aradım ben buldum çayını bile içmedim

emlakçının işinde 1tl risk var mı yok
    yatırım yapıp batma korkusu var mı yok
    vergi var mı yok
    ben aldığım maaşın nerdeyse yarısından fazlasını vergi olarak geri veriyorum adam oturduğu yerden vergi vermeden zengin oluyor. Geçen ev kiralamak için el mahkum 2.000 tl paramı ellerine saydım. çekmecesine koydu ayağa kalktı teşekkür ederim dedi gönderiyordu beni. hoop dedim kardeşim noluyor. eline 2000tl para saydım öyle cebe atma dünyası mı var ? nerde bunun faturası makbuzu kdv si vergisi ? adam bi afalladı buyrun veriyim makbuzunuzu dedi bi kağıt parçası çıkardı üzerini karaladı verdi buyrun diye.o an kafayı gömmek geçti içimden ama dedim şu ülkede kime ne anlatacaksın içimden söve söve çıktım.
    Bu adamlar milletin emek emek parasını çalmaktan başka bir şey yapmıyorlar
    Haram olsun
    Kesinlikle arkadasa katiliyorum. Emlakcinin aldigi komisyon düsürülmeli.kiralik ev ariyorum emlakci kendisine 1 kira komisyon istiyor 1800 kira. O parayi kazanmak icin 1 ay calisan insanlar var memlekette. kiralarin yüksek olmasinin sebebi yine emlakcilar. Mal sahiplerine satilacak,kiralanacak yeri kendilerine vermesi icin “ sen burayi bana ver ben sana yûksek fiyattan alici bulurum “ diyerek isi kendilerine vermesini sagliyor ve alicilara yüksek fiyat cekiyor. piyasa fiyatlarini emlakcilar belirliyor. Ayni ev 2-3 emlakcida birden olabiliyor ama hepsinin yazdigi fiyat farkli.

Evden cikip etrafa dikkatli bakarsaniz cevrenizde ne kadar fazla emlakci dükkani oldugunu görürsunuz.sadece bizim sokagimizda 3 tane varmis ben bunu ev aramaya baslayinca anladim. Çünku kazanci iyi ve hic bir mesleki egitim bilgi tecrube istemeyen cok kolay bir is.
    dogru adam ofisi gösterdi 15 dk.da işi bitti ve 20bin tl istedi ama sizden önce o ofisi kimbilir kaç kişiye gösterdi.Belki adam 3 aydır 1 tek ofisi satmaya kiralamaya çalışıyor o aldığı komisyon 15 dk.lık değil belki 3 aylık emeğinin çabasının karşılığı vsvs

Bu arada emlak fiyatları kiraları artınca onun kendi ofisinin kirası düşmüyor,hatta talep düşeceği için yaptığı satış kiralama miktarları düşüyor.hayat pahalanıyor komisyon oranı sabit kalınca değişen bir durum yok yani.

Emlakçı komisyonundan şikayet eden arkadaşlara önerim çıkıp sokak sokak gezip camlarda kiralık satılık ilanı aramaları
    gayrimenkul fiyatları arttı. fiyatlar artarken bunların komisyon oranları mağara devrinde kaldı %3..

eskiden daha yüksekmiş yasa ile inmiş. böyle bir saçmalık olamaz. hayatın olağan akışı ile taban tabana zıt

kiralarda 1 kira bedeli... eskiden %10 muş. bir kira bedeli demek %8.33 demek

meydanlarda soğan satan maliye önce bunların banka hesaplarını servet artışlarını denetlemeye alsın vergilendirsin. ve dediğim basamak sisteme geçsin böyle saçmalık olamaz
    emlakçı denen olguyu iptal edecek bir yasa insanların çok daha rahat mülk sahibi olmasına yardımcı olacaktır. aynı olay yakınımın başına geldi geçen hafta. 20k dan 15k ya inmedi emlakçı. kimse o parayı kazandırmaz dedik. ertesi gün kazandıran çıkmış ve malesef dükkan kiralanmış. vallahi billahi yazıktır günahtır.
  • Çalıştığım yerde satılık daire soruyor bazen diyor ki abi satılık olursa haberleşelim 3 4 bin çorba atarım sana da. İyi kazanıyor demek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayrimenkul fiyatları arttı. fiyatlar artarken bunların komisyon oranları mağara devrinde kaldı %3..

eskiden daha yüksekmiş yasa ile inmiş. böyle bir saçmalık olamaz. hayatın olağan akışı ile taban tabana zıt

kiralarda 1 kira bedeli... eskiden %10 muş. bir kira bedeli demek %8.33 demek

meydanlarda soğan satan maliye önce bunların banka hesaplarını servet artışlarını denetlemeye alsın vergilendirsin. ve dediğim basamak sisteme geçsin böyle saçmalık olamaz

• bu dünyada artık emlakçı diye bir şey olmaması lazım. oturdukları yerden risksiz emeksiz para kazanıyorlar milletin emeğini sömürüyorlar yazık ya.
    Devlet direk yasaklasın emlakçılığı. Bune abi 2020 yılındayız istanbul fatihte binlerce emlakçı var. ben ev tutmak için hangi emlakçının dükkanına gideyim de bana ev göstersin ??
    yazıyorum sahibinden den kendim emek emek arayıp istediğim evi buluyorum ne göreyim emlakçıymış 2.000 tl para istiyor kiralamak için.
    ulan sen ne yaptın da bu parayı istiyorsun evi ben aradım ben buldum çayını bile içmedim

emlakçının işinde 1tl risk var mı yok
    yatırım yapıp batma korkusu var mı yok
    vergi var mı yok
    ben aldığım maaşın nerdeyse yarısından fazlasını vergi olarak geri veriyorum adam oturduğu yerden vergi vermeden zengin oluyor. Geçen ev kiralamak için el mahkum 2.000 tl paramı ellerine saydım. çekmecesine koydu ayağa kalktı teşekkür ederim dedi gönderiyordu beni. hoop dedim kardeşim noluyor. eline 2000tl para saydım öyle cebe atma dünyası mı var ? nerde bunun faturası makbuzu kdv si vergisi ? adam bi afalladı buyrun veriyim makbuzunuzu dedi bi kağıt parçası çıkardı üzerini karaladı verdi buyrun diye.o an kafayı gömmek geçti içimden ama dedim şu ülkede kime ne anlatacaksın içimden söve söve çıktım.
    Bu adamlar milletin emek emek parasını çalmaktan başka bir şey yapmıyorlar
    Haram olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 31 Mart 2019; 16:21:59 >

• Dedikleriniz mahalle emlakçısı için geçerli ama kurumsal bir emlak firmaları Sahibinden, Hürriyet Emlak vs gibi sitelere para ödüyor. Onu geçtim reklam paraları yani yatırım yok demek yanlış olur.

Vergi kapı gibi çünkü maliye kontrol ediyor. Hatta uyuz olan müşterilerin kendisi yolluyor faturayı görünce geri dönüyürlar.

Emek yok demek gerçekten ayıp olur çünkü insanlarla uğraşmak, her gün her saatte yer göstermek, ilanın reklamını yapmak vs derken insanı tüketiyor.
  • ya bırak alkanı seversen reklam parasıymış ofis kirasıymış elden alınan paranın neyini gelir gösterecek?

taksici bakkal gibi iş yapıyor hepsi elden parayı al arkana bakma

• Ben hep diyorum. Kira ödemek dünyanın en saçma işi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aylık 80 bin TL maaş.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dogru adam ofisi gösterdi 15 dk.da işi bitti ve 20bin tl istedi ama sizden önce o ofisi kimbilir kaç kişiye gösterdi.Belki adam 3 aydır 1 tek ofisi satmaya kiralamaya çalışıyor o aldığı komisyon 15 dk.lık değil belki 3 aylık emeğinin çabasının karşılığı vsvs

Bu arada emlak fiyatları kiraları artınca onun kendi ofisinin kirası düşmüyor,hatta talep düşeceği için yaptığı satış kiralama miktarları düşüyor.hayat pahalanıyor komisyon oranı sabit kalınca değişen bir durum yok yani.

Emlakçı komisyonundan şikayet eden arkadaşlara önerim çıkıp sokak sokak gezip camlarda kiralık satılık ilanı aramaları
  • Satış işlemlerinde her zaman yüzde 10 alıcı yüzde 10 satıcıdan alınır kirada ise bir kira bedeli kiracıdan alınır

• Haram paranın hesabını nasıl verecekler merak ediyorum. Vatandaş da bilinçlenip internete yönelmesi lazım artık evini satarken.

• Uzunca bir süre emlak işiyle uğraşmış biri olarak ve bu alanda profesyonel çalışmış biri olarak diyebilirim ki

Emlak işi dışardan çok kolay emeksiz geliyor insanlara ama işin içi öyle değil alıcı satıcıyı ikna etmek portföy bağlamak göstermesi etmesi insanlarla uğraşması bunlar gerçekten yıpratıyor arkadaşlar insanları ayrıca yeni yasaya göre zaten alıcı satıcı %2 şeklinde komisyon oranları kirada ise bir kira. Alırken iyi, fiyat teklifi yaparken iyi, fiyatı indirirken iyi ki emlakçı var. Para vermeye gelince emlakçı olmasın yok ya ayrıca hangi devirdeyiz maliyetsiz bi masa atıp iş yapıyolar demişsiniz? Sahibinden, hürriyetemlak vs bu tarz sitelere aylık kaç para veriliyor bilmiyorsunuz? Sadece sahibinden.com’a aylık 2000₺ ye yakın bir para veriliyor. Diğerlerini saymıyorum bile emlakçı istemiyosan kardeşim mahalle sokak gezersin, bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezkici -- 31 Mart 2019; 8:21:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç kendiniz ev satmayı denediniz mi ? Ben 3 sene önce kendi evimizi satmayı denedim. Emlakçı parası vermesin insanlar direk koydum ilanı internete 2-3 hafta boyunca her allahın günü birilerine alakasız saatlerde gittim evi gösterdim. Hobi olarak gezmeye gelenler bile vardı. Adam geliyor bakıyor 1 kelime etmeden kapıdan çıkıp gidiyor :) 300 binlik eve 200 olmazmı diyenler neler neler sonra şalter attı emlakçıya verdim. Mis gibi adam istediğim fiyattanda sattı bende bir tek notere gitmeden alıcıyla konuştum. Komisyonuda sadece alıcıdan aldı. Yine olsa 1 gün bile kendim satmaya uğraşmam. Hemen emlakçıya veririm.
  • Kesinlikle arkadasa katiliyorum. Emlakcinin aldigi komisyon düsürülmeli.kiralik ev ariyorum emlakci kendisine 1 kira komisyon istiyor 1800 kira. O parayi kazanmak icin 1 ay calisan insanlar var memlekette. kiralarin yüksek olmasinin sebebi yine emlakcilar. Mal sahiplerine satilacak,kiralanacak yeri kendilerine vermesi icin “ sen burayi bana ver ben sana yûksek fiyattan alici bulurum “ diyerek isi kendilerine vermesini sagliyor ve alicilara yüksek fiyat cekiyor. piyasa fiyatlarini emlakcilar belirliyor. Ayni ev 2-3 emlakcida birden olabiliyor ama hepsinin yazdigi fiyat farkli.

Evden cikip etrafa dikkatli bakarsaniz cevrenizde ne kadar fazla emlakci dükkani oldugunu görürsunuz.sadece bizim sokagimizda 3 tane varmis ben bunu ev aramaya baslayinca anladim. Çünku kazanci iyi ve hic bir mesleki egitim bilgi tecrube istemeyen cok kolay bir is.

• Kesinlikle emlakçılık olayı kaldırılmalı emek olmadan kazanç olmamalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alacağınız mülkün fiyatı ne kadardı?
  • Sahibinden.com---->kiralik daire---->filtrele-----> kimden:sahibinden

Benim taktik

• Burda böyle yazarak bir sonuc elde edemeyiz. Girin e-devlete şikayet yazın.ben öyle yapıcam ülkede kimsenin farkinda olmadigi bir emlakci teröru yasaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

Satış işlemlerinde her zaman yüzde 10 alıcı yüzde 10 satıcıdan alınır kirada ise bir kira bedeli kiracıdan alınır
    Yavaş hocam nerde bu dünya yanlışın var %3 tür o ama satıcıdan alınmaz alıcıyada ne tutturulursa.O zaman herkes emlakçılık yapsın.Akraba ev aldı 400bin emlakçıya verdi 2000tl.Emlakçı onu aldığına şükretti.Yoksa ben hertürlü emlakçıyı devredışı bırakırım.Gider sayaç numarasından mal sahibini öğrenirim.Onunla diyaloğa pazarlığa girerim.Bu adamında işine gelir.Ama emlakçı bana istediğim fiyata indirirse emlakçıyı tercih ederim.Ama komisyon dediğim gibi en fazla %1 veririm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.