< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
bu dünyada artık emlakçı diye bir şey olmaması lazım. oturdukları yerden risksiz emeksiz para kazanıyorlar milletin emeğini sömürüyorlar yazık ya.
Devlet direk yasaklasın emlakçılığı. Bune abi 2020 yılındayız istanbul fatihte binlerce emlakçı var. ben ev tutmak için hangi emlakçının dükkanına gideyim de bana ev göstersin ?? yazıyorum sahibinden den kendim emek emek arayıp istediğim evi buluyorum ne göreyim emlakçıymış 2.000 tl para istiyor kiralamak için. ulan sen ne yaptın da bu parayı istiyorsun evi ben aradım ben buldum çayını bile içmedim emlakçının işinde 1tl risk var mı yok yatırım yapıp batma korkusu var mı yok vergi var mı yok ben aldığım maaşın nerdeyse yarısından fazlasını vergi olarak geri veriyorum adam oturduğu yerden vergi vermeden zengin oluyor. Geçen ev kiralamak için el mahkum 2.000 tl paramı ellerine saydım. çekmecesine koydu ayağa kalktı teşekkür ederim dedi gönderiyordu beni. hoop dedim kardeşim noluyor. eline 2000tl para saydım öyle cebe atma dünyası mı var ? nerde bunun faturası makbuzu kdv si vergisi ? adam bi afalladı buyrun veriyim makbuzunuzu dedi bi kağıt parçası çıkardı üzerini karaladı verdi buyrun diye.o an kafayı gömmek geçti içimden ama dedim şu ülkede kime ne anlatacaksın içimden söve söve çıktım. Bu adamlar milletin emek emek parasını çalmaktan başka bir şey yapmıyorlar Haram olsun |
ya bırak alkanı seversen reklam parasıymış ofis kirasıymış elden alınan paranın neyini gelir gösterecek?
taksici bakkal gibi iş yapıyor hepsi elden parayı al arkana bakma |
Kesinlikle arkadasa katiliyorum. Emlakcinin aldigi komisyon düsürülmeli.kiralik ev ariyorum emlakci kendisine 1 kira komisyon istiyor 1800 kira. O parayi kazanmak icin 1 ay calisan insanlar var memlekette. kiralarin yüksek olmasinin sebebi yine emlakcilar. Mal sahiplerine satilacak,kiralanacak yeri kendilerine vermesi icin “ sen burayi bana ver ben sana yûksek fiyattan alici bulurum “ diyerek isi kendilerine vermesini sagliyor ve alicilara yüksek fiyat cekiyor. piyasa fiyatlarini emlakcilar belirliyor. Ayni ev 2-3 emlakcida birden olabiliyor ama hepsinin yazdigi fiyat farkli.
Evden cikip etrafa dikkatli bakarsaniz cevrenizde ne kadar fazla emlakci dükkani oldugunu görürsunuz.sadece bizim sokagimizda 3 tane varmis ben bunu ev aramaya baslayinca anladim. Çünku kazanci iyi ve hic bir mesleki egitim bilgi tecrube istemeyen cok kolay bir is. |
dogru adam ofisi gösterdi 15 dk.da işi bitti ve 20bin tl istedi ama sizden önce o ofisi kimbilir kaç kişiye gösterdi.Belki adam 3 aydır 1 tek ofisi satmaya kiralamaya çalışıyor o aldığı komisyon 15 dk.lık değil belki 3 aylık emeğinin çabasının karşılığı vsvs
Bu arada emlak fiyatları kiraları artınca onun kendi ofisinin kirası düşmüyor,hatta talep düşeceği için yaptığı satış kiralama miktarları düşüyor.hayat pahalanıyor komisyon oranı sabit kalınca değişen bir durum yok yani. Emlakçı komisyonundan şikayet eden arkadaşlara önerim çıkıp sokak sokak gezip camlarda kiralık satılık ilanı aramaları |
gayrimenkul fiyatları arttı. fiyatlar artarken bunların komisyon oranları mağara devrinde kaldı %3..
eskiden daha yüksekmiş yasa ile inmiş. böyle bir saçmalık olamaz. hayatın olağan akışı ile taban tabana zıt kiralarda 1 kira bedeli... eskiden %10 muş. bir kira bedeli demek %8.33 demek meydanlarda soğan satan maliye önce bunların banka hesaplarını servet artışlarını denetlemeye alsın vergilendirsin. ve dediğim basamak sisteme geçsin böyle saçmalık olamaz |
asgari ücret 2020 TL ..
3ay x 2020 = 6060 TL.. haftada 45 saat çalışan bir emekçiyi hesapladım sadece. 20.000 nereeeee 6060 TL nere kardeş? nasıl hesap bu ? nasıl emek bu? bir emlakçı bir işçiden daha fazla emek harcadı öylemi? geçicen onu.. |
emlakçı denen olguyu iptal edecek bir yasa insanların çok daha rahat mülk sahibi olmasına yardımcı olacaktır. aynı olay yakınımın başına geldi geçen hafta. 20k dan 15k ya inmedi emlakçı. kimse o parayı kazandırmaz dedik. ertesi gün kazandıran çıkmış ve malesef dükkan kiralanmış. vallahi billahi yazıktır günahtır.
|
Kesinlikle emlakçılık olayı kaldırılmalı emek olmadan kazanç olmamalı
|
Burda böyle yazarak bir sonuc elde edemeyiz. Girin e-devlete şikayet yazın.ben öyle yapıcam ülkede kimsenin farkinda olmadigi bir emlakci teröru yasaniyor
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 31 Mart 2019; 16:21:59 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezkici -- 31 Mart 2019; 8:21:35 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|