Şimdi Ara

Parasetamol İlaçların Arasındaki Fark Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Koronayım, parol kullanırken aklıma bu soru takıldı.

Örneğin minoset, panadol, aferin gibi ilaçları parol yerine kullanabilir miyim? İçerikleri aynı mı yoksa spesifik olarak içeriğine göre seçmem mi gerekiyor?

Eskiden panadol çok içerdim son 3-4 yıldır yerini Parol aldı. Parasetamol deyince aklıma parol geliyor sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazılarının içinde parasetamolün yanına ek maddeler de oluyor. Aferinde klorfeniramin vardı. Ona göre kullanırsın.

• Aynı etken madde, farklı müstahzar adlarıyla satılıyor.

Bazılarında aynı etken madde olmasına rağmen farklı dozlarda olabilir ki bu durumda üzerinden yazan sayılardan anlarsın.

Bazen de @Dr.Stephen Strange isimli üyenin de dediği gibi hapın içerisinde ekstra ilaçlar yer alabiliyor.

Mesela "Coraspin"in de "Aspirin"in de içinde etken madde olarak "asetil salisilik asit" var; ama "Coraspin"de bu madde 100 mg veya 300 mg iken (iki tipi de var), "Aspirin"de 500 mg bulunuyor.

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür ederim. Benim farkettiğim şey Panadol’un birden fazla çeşidinin olması. Dediğiniz gibi ek maddeleri ekstra ürünler olarak satılıyor. Parol yerine Panadol kullanmayı deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brotha

Anladım hocam teşekkür ederim. Benim farkettiğim şey Panadol’un birden fazla çeşidinin olması. Dediğiniz gibi ek maddeleri ekstra ürünler olarak satılıyor. Parol yerine Panadol kullanmayı deneyeceğim.

Yanındaki ekstra madde değişiyor hocam, mesela gece için olanda uyku yapan ek madde var, extra diye geçende kafein var uyarıcı, değişiyor yani sen hangisini alacaksın hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.