Şimdi Ara

elementlerde kalori var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aklıma takıldı örneğin 1gr demirde ne kadar kalori vardır varsa eğer

şimdi olay farklı yerlere gitti ilaç reçetesi gibi yazmaya başladınız her neyse boş verin gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dralbansexi -- 14 Eylül 2013; 11:27:43 >

• 1gr pamuk kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalori dediğin şey bir enerji birimidir. Teorik olarak sıcaklığı mutlak sıfırın üzerinde olan her maddenin enerjisi vardır.

Malesef hesaplamayı bilmiyorum. Utandım ya laaa
  • bu ne cahilce bir sorudur

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Kalori dediğin şey bir enerji birimidir. Teorik olarak sıcaklığı mutlak sıfırın üzerinde olan her maddenin enerjisi vardır.

sıcakken demedim ben normal etkime tepkime yapmadığı anda ki kaloriden bahsettim
  • İç bakalım bir bardak civa sonuçları hep birlikte görelim.

• Benim bi arkadaş arsenik içti, 0'dan 100'e 0.31 saniyede çıktı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Offret

İç bakalım bir bardak civa sonuçları hep birlikte görelim.

yok ya içmeye gerek yok tavada pişirip kokusuna baksam yeter
  • organiklerde olabilir yani karbonda var mesela kömürü yakıyosun kalorisinden enerji elde ediyosun
  • enerjiler bildiğim kadarıyla bağların kopması sonucu oluşur C=C-C örnek bu karbon zincirinde 2li birde tekli bağ var karbonun 1 bağ yapması lazımda simdi çizemiyorum haliyle elementler arasında bağ kopması sonucu enerji oluşur ama bu kaç kalori bilemicem
  • maden sularının üzerinde kalori değeri yazmıyor benim de dikkatimi bu çekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achteruit

enerjiler bildiğim kadarıyla bağların kopması sonucu oluşur C=C-C örnek bu karbon zincirinde 2li birde tekli bağ var karbonun 1 bağ yapması lazımda simdi çizemiyorum haliyle elementler arasında bağ kopması sonucu enerji oluşur ama bu kaç kalori bilemicem

1 gr atom bombasının patlamasının sonucu oluşan o ateş topu yada onun bir kaç misli büyüklüğünde bir tere yağında bulunan kaloriye eşit olabilir mi acaba

• Bu başlık eğitim sistemimizin ne kadar kötü olduğunun göstergesi malesef :( ısı kavramının ilk ogretildigi yıl bile ( 6-7 falandir) mutlak ısının ölçülemeyeceğini çok fazla bileşeni olduğunu onları hesaplamamizin mümkün olmadığı söylenir. Ama termodinamikte işlem yapabilmek için elementlerin oluşma enerjisi 0 kabul edilir(ama 0 değildir).

Birisi de Carbon'un kalorisi var falan demiş ama o carbonun yani kömürün değil kömürün yanmasinin kalorisidir.

Yani özetle elementerin kalorisi değil elementlerin tepkimelerinin kalorisi ölçülebilir.

Biyolojik açıdan sorduysan elementler insan vucudunda enerji elde etmede kullanılmadığından 0 kaloridir. Ama farklı canlılar bazı elementleri enerji kaynagi olarak kullanabilmek onlar da da yanma enerjisini elde ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

maden sularının üzerinde kalori değeri yazmıyor benim de dikkatimi bu çekti

Maden suyunda temel olarak sodyum bi karbonat ve birkaç farklı tuz ve de tabiki su vardır. Bunların hiçbirisi vucutta yakılmadığından enerji elde etmede kullanılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dralbansexi

aklıma takıldı örneğin 1gr demirde ne kadar kalori vardır varsa eğer

1 mol demirin kalorisi 182kcal/mol'dür.
  • Olabilir qnq hatta fazla Neon tüketimi midede gaz yapiyomus

• quote:

Orijinalden alıntı: dralbansexi

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Kalori dediğin şey bir enerji birimidir. Teorik olarak sıcaklığı mutlak sıfırın üzerinde olan her maddenin enerjisi vardır.

sıcakken demedim ben normal etkime tepkime yapmadığı anda ki kaloriden bahsettim

"Mutlak sıfır ne demek, ısı ve sıcaklığın arasındaki fark ne" gibi soruları kurcalarsan tekrar konuşabiliriz.

• Kalori enerji birimidir.Sizin dediğiniz besinlerdeki kalori ise o besini tükettiğinizde elde edeceğiniz enerji miktarıdır.Ancak demir gibi küçük maddeler enerji verici olarak kullanılamazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.