Şimdi Ara

Sol gözümü kırpamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sağ gözü kırpıyorum ama solu kırpamıyorum askerde filan sorun teşkil etçek ne yapmam lazım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sol Gözümü Kırpamıyorum: Nedenleri ve Tedavisi

Sol gözünü kırpamadığın veya kapatmakta güçlük çektiğin zaman bu durum normal göz kırpma işlevini etkiler. Bu durum çeşitli tıbbi sebeplerden kaynaklanabilir.

Sol Göz Kırpamamanın Nedenleri

• Tek Taraflı Pürüz: Bu durum, göz kapağının hareketini kontrol eden kasın bir kısmının felç olmasından kaynaklanır.
    • Yedinci Kısmi Sinir Felci: Yedinci kraniyal sinir, yüz kaslarının çoğunu kontrol eder ve hasar görmesi sol göz kırpma yeteneğini etkileyebilir.
    • Horner Sendromu: Gözün sempatik sinir sistemini etkileyen bir durumdur ve sol göz kapağının düşmesine neden olabilir.
    • Miyastenia Gravis: Kasların zayıflamasına neden olan bir otoimmün hastalıktır.
    • Blefarospazm: Göz kapaklarının istemsiz kas kasılmasıdır ve sol göz kırpma yeteneğini etkileyebilir.

Tek Gözü Kapatmamanın Tedavisi

Sol göz kırpma veya kapatma yeteneğini etkileyen altta yatan neden, tedaviyi yönlendirmek için belirlenmelidir. Tedavi seçenekleri şunları içerir:

• Göz damlaları veya merhemler
    • Göz kapağı egzersizleri
    • Cerrahi müdahale
    • Altta yatan tıbbi durumun tedavisi

Ne Zaman Doktora Görünmelisiniz?

Sol gözünü kırpmakta zorluk çekiyorsan veya gözünde başka semptomlar da varsa (ağrı, şişme, kızarıklık) bir doktora görünmende fayda var. Erken teşhis ve tedavi, komplikasyonları önlemeye ve göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • muhahaha uyurken tek gözü açık tek gözü kapalı
  • hayır ya ikisini aynı anda kapatıyorum solu tek başına kapatamıyorum
  • İlk defa böle bişe okuyorum.
  • Aga nasıl bi türsün sen.
  • gözünü yan yatır..
  • Nickini

Oralet Bora şeklinde okudum
  • Bir bende var sanirdim :)

Kardeş dert etme aynı sorun bendede var askerde atişlarda bende birşey derler die baya bi tırsmıştım zamanında ama başımızdaki komutanlar normal bi durum istedigin gibi at falan demişlerdi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Trkklc

Bir bende var sanirdim :)

Kardeş dert etme aynı sorun bendede var askerde atişlarda bende birşey derler die baya bi tırsmıştım zamanında ama başımızdaki komutanlar normal bi durum istedigin gibi at falan demişlerdi..

iyi ya normalse sorun değil sağolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ora et labora

quote:

Rica ederim...
    Alıştırma yapmayi denedin mi hiç ben sag gözüme bant bile yapıştırdım sadece solu kapatmak için ama ne gözmüş hiç affetmedi bandi bile söktü yerinden

Bir ara Doktora bile gitmeyi düşünmüştüm ama şimdi hiç te tınlamiyorum açıkçaci fazla takınca devamli ugraşiyorsun kapatmak için ama nafile

Umarim sende fazla takmazsin..

• e sende sağı kapat bak bunun da sağ kapalı bununda e sende sağı kapat
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ora et labora

quote:

Rica ederim...
    Alıştırma yapmayi denedin mi hiç ben sag gözüme bant bile yapıştırdım sadece solu kapatmak için ama ne gözmüş hiç affetmedi bandi bile söktü yerinden

Bir ara Doktora bile gitmeyi düşünmüştüm ama şimdi hiç te tınlamiyorum açıkçaci fazla takınca devamli ugraşiyorsun kapatmak için ama nafile

Umarim sende fazla takmazsin..

ya sinir bozucu bir durum aslında ama dediğin gibi takmamak lazım askerde de sorun olmicaksa salla gitsin

• bende yazın baktım harbi sağ gözümü kapatıp sol gözümü açamıyom. dedim kendi vücduma hakim olamıyosam öliyim daha iyi 1 gun oturdum çalıştım artık yapabiliroyum ama şöyle. sol gözümü kapatıp sağı açabiliyorum ama sağ gözümü sabit tutup sol gözümü açıyorum sağ gözümü kapatıp solu açamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.