Şimdi Ara

PİLAV mı MAKARNA mı daha çok protein içeriyior?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya bodyciler hepsi pilav ye felan diyolar ama baktım makarnadaki protein daha çok?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Makarna mı Pilav mı: Protein İçeriği Karşılaştırması

Makarna mı pilav mı daha fazla protein içerdiği, sağlıklı beslenme ve fitness konularında sıkça sorulan bir sorudur. İki besin maddesinin besin değerlerini karşılaştırarak bilinçli bir seçim yapmak önemlidir.

Protein İçeriği

100 gram pişmiş makarna yaklaşık 7-9 gram protein içerirken, 100 gram pişmiş pilav yaklaşık 2-3 gram protein içerir. Bu verilere göre, makarna pilava göre önemli ölçüde daha fazla protein içerir.

Kalori ve Karbonhidrat İçerikleri

Protein içeriğinin yanı sıra, kalori ve karbonhidrat içerikleri de dikkate alınmalıdır. 100 gram pişmiş makarna yaklaşık 150 kalori ve 25-30 gram karbonhidrat içerirken, 100 gram pişmiş pilav yaklaşık 120 kalori ve 28 gram karbonhidrat içerir.

Sağlıklı Seçim

Protein, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır ve kas gelişimi, tokluk ve metabolizma için gereklidir. Bu nedenle, daha yüksek protein içeriği göz önüne alındığında, makarna pilava göre daha sağlıklı bir seçenek olabilir. Ancak, her iki besin maddesi de dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilebilir.

Fitness Hedefleri

Fitness hedeflerine bağlı olarak makarna veya pilav daha uygun olabilir. Kas kütlesi kazanmak isteyenler için daha yüksek protein içeriği nedeniyle makarna tercih edilebilir. Öte yandan, kilo vermek veya korumak isteyenler için pilav daha düşük kalorili bir seçenek olabilir.

Sonuç

Makarna ve pilavın protein içerikleri açısından önemli farklılıklar gösterdiği görülmektedir. Makarna daha fazla protein içerirken, pilav daha düşük kalorilidir. Sağlıklı ve fitness hedeflerine uygun seçim, bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Makarna da protein Protein %11,8

Pirinc'te ise Protein 6,7

Yani bunlar icinde en cok barındıran besin kaynağı karbonhidrattır protein kaynağı bunlar değildir, pilav ve makarna yemek kilo aldırır o yüzden diyorlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irina Spalko -- 28 Mart 2017; 17:21:25 >
  • bende kilo almak istiyorum işte.ozaman makarna yememelerinin sebebi fazla karbonhidrat içermesi dimi.ozaman benim için en uygunu makarda :D.cünkü bende kilo almak istiyorum.bu arada sence günde kaç g tavuk göğsü yiyilmelş?
  • Et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    günde kaç gram tavuk göğsü yiyilmeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyinkrali

bende kilo almak istiyorum işte.ozaman makarna yememelerinin sebebi fazla karbonhidrat içermesi dimi.ozaman benim için en uygunu makarda :D.cünkü bende kilo almak istiyorum.bu arada sence günde kaç g tavuk göğsü yiyilmelş?

Kilo almak icin makarna ve pilav idealdir ayrıca suplementler olarak Gainer ve Pro gainer tavsiye ederim hem kilo aldırır hemde hacim coğaltır tabi düzenli kullandığın taktirde, günde bir adet tam goğüs yemen gerek orta boy
  • Macrolarini bul onları tamamlamaya çalış macro bulma yazarsan google a çıkar sanirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yiyilmeli ne la

Yemeyi kasdetiyorsan Allah ne verdiyse gömül

• quote:

Yenilmeli*
  • Pirinç ve makarna karbonhidrat kaynağıdır.

Kilo almak istiyorsan , kahvaltida yulaf ezmesini eksik etme.

Ve beyaz pirinç'e ağırlık ver. Alternatif kompleks karbonhidrat olarak bulgur tüketebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bar0n. -- 28 Mart 2017; 17:38:51 >
  • dostum sakın beyaz pilav ve makarna yeme ,bulgur pilavı,kırmızı mercimek ve yeşil mercimek tüket birde nohut
  • quote:

Yiyişmeli
  • Pirinc yerine bulgur tuket. Pirinc insulini ziplattigi icin yag yakimini azaltir. Ayrica bulgur daha tok tutar.

O degil de merdiven alti bi yerde mi spor yapiyorsun adamlar tavuk pilav ye diyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakko9 kullanıcısına yanıt
    bulgur pilavı derken kahverengi olanlardan bahsediyoruz dimi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.