Şimdi Ara

Elektrikli motosiklet tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
20.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler ehliyet, ruhsat istemediği için mantıklı geliyor. Fakat bayır çıkarken zorlandığını duydum. Çok satanda var. Kimse memnun değil gibi. Kullanan arkadaşlar ne diyor bu konuda?



  • Honda today al b ehliyetle kullaniliyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djxxx

    Honda today al b ehliyetle kullaniliyo

    Ehliyet yok hocam. Motor sürmesini de bilmiyorum. Kurslar motor da öğretmiyor. Git öğren gel sınava gir diyor.
  • Bayır çıkarken zorlandıkları doğrudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 19 Şubat 2017; 7:50:19 >
  • tavsiye etmeyiz
  • Nerede kullanacağına göre değişir. Yazlıkta düz yerde markete plaja giderken evet, ama büyükşehirde kesinlikle hayır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Nerede kullanacağına göre değişir. Yazlıkta düz yerde markete plaja giderken evet, ama büyükşehirde kesinlikle hayır.

    İşe giderken kullanıcam ama Türkiye malum her yer dağ bayır.

    Diğer yorumlar için de teşekkürler.
  • elektrikli motorlar ehliyet istiyor. akü parası benzin parasından fazlaya gelir. 1 senedeki benzin masrafın 2binkm gittiğini düşünsen 250-300 tl. 1 senelik akü masrafın 1500 tl.

    aküsü 1500 lira civarı iyi ihtimalle 1 sene kullanırsın. 1 sene sonunda 1500 lira daha vermen lazım. zaten türkiyedeki bütün elektrikli motorlar çin malı 2. aküyü takamadan hurdaya ayrılır. tecrübe ettim ordan söylüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusesss

    elektrikli motorlar ehliyet istiyor. akü parası benzin parasından fazlaya gelir. 1 senedeki benzin masrafın 2binkm gittiğini düşünsen 250-300 tl. 1 senelik akü masrafın 1500 tl.

    aküsü 1500 lira civarı iyi ihtimalle 1 sene kullanırsın. 1 sene sonunda 1500 lira daha vermen lazım. zaten türkiyedeki bütün elektrikli motorlar çin malı 2. aküyü takamadan hurdaya ayrılır. tecrübe ettim ordan söylüyorum



    Sağol hocam vazgeçtim almaktan. Zaten herkes elinden çıkarmaya çalışıyor. Ama ehliyet istemiyor diyorlar. Tabi kw gücüne göre değişir.
  • "Ehliyet yok, motor kullanmayı bilmiyorum ama elektrikli motor tavsiyesi istiyorum." İyiymiş.


    Yasal olarak 25kw ve üzeri elektrikli motorlara ruhsat ve ehliyet zorunluluğu var ama çoğu polisin bile haberi yok.
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Akü 1500 mü? Kullanan bir arkadaşım 400-500 falan dedi.
  • Yaklaşık 5 senedir eleltrikli motor kullaniyorum.Almal isteyen arkadaşlar icin bir iki kelam edeyim.Bir defa aküler 1500 lira degil ve her sene aku masrafi gibi bir olay yok.elektrikli motor küçük yerler ve kisa mesafe düzenli yol icin bir numara.muayene,sigorta, ehliyet , benzin gibi bir olay yok.hergun kullanmama ragmen aylik 20 liradan fazla elektrik faturamda artis olmamistir.yeni nesil motorlarda birden fazla akü oluyor son aldigiim motor 2 senedir randimanli bir sekilde çalışıyor.rampalarda 30 dereceye kadar sıkıntı olmuyor.ben Erzincan da kullaniyorum iki gunde bir sarzla her işimi görüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatihcan34

    Yaklaşık 5 senedir eleltrikli motor kullaniyorum.Almal isteyen arkadaşlar icin bir iki kelam edeyim.Bir defa aküler 1500 lira degil ve her sene aku masrafi gibi bir olay yok.elektrikli motor küçük yerler ve kisa mesafe düzenli yol icin bir numara.muayene,sigorta, ehliyet , benzin gibi bir olay yok.hergun kullanmama ragmen aylik 20 liradan fazla elektrik faturamda artis olmamistir.yeni nesil motorlarda birden fazla akü oluyor son aldigiim motor 2 senedir randimanli bir sekilde çalışıyor.rampalarda 30 dereceye kadar sıkıntı olmuyor.ben Erzincan da kullaniyorum iki gunde bir sarzla her işimi görüyor

    hocam tşkkür bir de modelini yazsaydın, başka model tavsiyen varsa onlarıda alabiliriz




  • Bizim motor tamircisi, elektrikliden de anlayan bir usta bulmuş. Onlara da bakıyorlar artık. Apachi ve yuki ye iyi demişti bir kaç hafta önce.
  • csimurat kullanıcısına yanıt
    Gecen sene aldim yuki jupiter kullaniyorum 2500 e almistim.simdi dolarla birlikte fiyatlar şişmiş.simdi bizim arkadasa yuki planet dusunuyoruz 3500 civaro satiliyor n11 gibi sitelerde.alirken aküsü ve motor gücüne dikkat edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 mart 2016 tarihinde aldığım arora jnw 300 sonunda ilk ciddi arızasını yaşattı bana. şarja taktığımda şarj bittğinde yeşil ışık yanıyorken , boş batarya 10 saniye sonra yeşil ışık yanmaya devam ediyor. aldığım yere gittim sorunu anlattım bana şarj aletinin voltaj gidip gelmesinden dolayı bozulduğunu söylediler. hemen yeni şarj aleti aldım 100 tlye eve gidip taktığımda şarj aleti içindeki küçük pervane hiç dönmüyor ve taktığım gibide yeşil ışıl yanmaya devam ediyordu. yarın ilk işim aldığım yeri arayıp motoru servis için gelip benden almalarını isteyeceğim. bakalım nasıl bir gelişme olacak. bu arada haybeye 2. şarj aletii aldım. onuda geri vereceğim belki iade alırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikli motorlar büyük şehirlere gelmez. Sadece markete, sağa sola, arada "canım sıkıldı en iyisi bir kaç tur atayımda keyfim yerine gelsin" diyenler içindir. Bayırlarda zorlanır mı bilemem ama modelden modele değişir. Evet ehliyet, ruhsat, vize, vergi, sigorta masrafı yok ama zaten bunların hepsinin toplamını 1 sene yada bir seneden daha fazla (max 2-3) biten akülerine veriyorsun. 4 akülü olanlar vasat oluyorlar. düz yolda 2 kişi biraz zorlar. 5 veya 6 akülü olanlar rahat ama ilerde akü derdi var. Benim kuzenimin 5 akülüsü var. aküler azaldı motor çekmiyor artık. Her bir akü için 350-400 liraya yakın para istiyorlar. Akü derdi fazla sıkıntı olmasa bende elektrikli alıcaktım ama geçen hafta cup100 model aldım. Rahat işimi görüyor.

    Kuzenimin motor:

    http://www.motorumburda.com/SALCANO-POWER-30-S,PR-1714.html

    Benim motor :

    http://celikmotorsiklet.com/?products=celik-cm100-7a-jux-2




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gentlement39

    21 mart 2016 tarihinde aldığım arora jnw 300 sonunda ilk ciddi arızasını yaşattı bana. şarja taktığımda şarj bittğinde yeşil ışık yanıyorken , boş batarya 10 saniye sonra yeşil ışık yanmaya devam ediyor. aldığım yere gittim sorunu anlattım bana şarj aletinin voltaj gidip gelmesinden dolayı bozulduğunu söylediler. hemen yeni şarj aleti aldım 100 tlye eve gidip taktığımda şarj aleti içindeki küçük pervane hiç dönmüyor ve taktığım gibide yeşil ışıl yanmaya devam ediyordu. yarın ilk işim aldığım yeri arayıp motoru servis için gelip benden almalarını isteyeceğim. bakalım nasıl bir gelişme olacak. bu arada haybeye 2. şarj aletii aldım. onuda geri vereceğim belki iade alırlar.

    Dırum ne?
  • merhabalar.yuki rover 2000 model elektrikli motor sahibiyim. bugün sürüş halinde hafif bir lakadan geçtiğimde motor stop etti fakat elektrik sisteminde bir problem yok. her elektrik aksamı çalışıyor. fakat gaza bastığımda motor gitmiyor. çok az bir güç sarfediyor gaza bastığımda. bu sorun nedir sizce. beyin mi yandı motor kısmı mı yandı daha önceleri motor kısmından rulmanlardan ses geliyordu.bu arada motor 6 yıllık. neyse nedir sizce problem iyi akşamlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.