Şimdi Ara

Elektrik Faturasi Degil İnsanlik Sucu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
18.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuda bahsi gecen fatura benim evime aittir.

Cukurova bolgesinden oldugumuzundan ve evimiz tek katli olup basik bir bolgede kaldigindan dolayi sadece aksamlari klima calistirmaktayiz.

Bunlarin disinda.. dolap,bilgisayar,camasir makinesi calismaktadir. Yani her evde rutin olan elektrikli ev aletleri bizde de calisiyor.

Ve buna ragmen gelen 30 gunluk ilk fatura

468,60 TL

Bir sonraki donem 35 gunluk gelen fatura ise

506,80 TL

Enerjisa ile fatura itirazi icin gorustum.
    Sikayetvar.com'a yazip tuketici hakem heyetine gidecegim.

Yazik degil mi? Sana, bana, benden olana!

Boylesine utanc verici bir yuk vatandasin omzuna yuklenmemeli. Zaten calismak ve uasam icin cabalamak insani yeteri kadar yorerken bir de bunlarla ugrasmak insani insanliktan cikartiyor.

Buna sebep olan,en ufak bir sekilde ucundan dokunanin Allah binbir turlu belasini versin! O olmazsa siz ucundan tutmaya devam edin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApsinteX -- 17 Eylül 2018; 16:24:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dağıtım Bedeli--- 131,95 TL '' Zaten bu saçmalığı anlamıyorum. Niye işçilerin maaşını biz ödüyoruz!''

Vergi ve fonlar--- 98,98 TL

Enerji Fonu--- 2,71 TL

TRT Payı--- 5,42 TL

Elektrik ve Hvg.Tük.Ver--- 13,55 TL

KDV %18--- 77,30 tl

Kullanılan elektrik--- 270,90 TL

Yuvarlama Farkı--- 0,04 TL

Bu nasıl bir soygun! Hemde gözümüzün içine baka,baka..
    Hesabınız hatalı. 9000 btu klima 900watt (A+ 9000btu bir klima bundan az elektrik tüketiyor - yaklaşık 750-800watt) elektrik tüketiyor ise (verimini bilmediğimden sizin sayınızı kullandım) 0.9kWh elektrik tüketir. 3700watt (aslında doğrusu 2637watt olması lazım) olan EER değerine göre soğutma kapasitesidir. Elektrik tüketimi değil.
    Dolayısıyla günde 8 saat açık kalsa, 3.5₺, ayda 105₺ faturayı etkiler.
    Hayır şuursuz falan değil, bildiğin Akp'li.

Onlara göre her şey'in suçlusu Türk vatandaşıdır, örneğin;

Faturanız çok gelirse, zaten pahalı olan elektrikten vergi üstüne vergi alan reisleri haklıdır, siz suçlusunuz. çünkü ihtiyacınız kadar elektrik kullanmışsınızdır, tasarruf edip gerekirse sokakta yatacaksınız serinlemek için neden israf yapıp ihtiyacınız kadar kullanıyorsunuz ?

Ekmeğe gizliden zam yaparlar, üstüne israf yapıyorsunuz derler, gramaj düşürülür fiyat aynı kalır ! Suçlu vatandaştır.

Aldığınız akaryakıt pahalıdır, şikayet edersiniz ama kesinlikle dünyanın en pahalı benzinini halkına ittirenler haklıdır ! size şunu söylerler : " paranız yoksa araç neyinize ! otobüse binin sizde ?" çünkü siz insan gibi yaşamaya layık değilsiniz, biat etmek zorundasınız ! şikayet etmeye hakkınız yoktur, suçlusunuzdur !

Siz yahut çocuğunuz özenir, güzel bir telefon almak istersiniz, bakarsınız ki elin gavuru tek maaşı ile bu telefonları çatır çatır alırken siz, müslümanların yönettiği ülkede vergilerden yakınırsınız, kaliteli bir telefon için aylarca birikim yapmak zorunda kalırsınız ama onlar size şunu söyler: "neyinize sizin kaliteli telefon ? paran kadar telefon al, git ikinci el lg g2 kullan kardeşim. Tek derdiniz hava atmak" çünkü sizler gelişmiş teknolojileri hak etmiyorsunuz ? bu vergileri veremiyorsanız 10 yıl öncesinin modelini kullanmak zorundasınız ! siz suçlusunuz !

Yanlış yürütülen politikalar, sıcak döviz akıtılırken üretim yapmak yerine betona gömülen paralar ! Hükümetin yaptığı yanlışlardan dolayı döviz alır başını gider, petrole - elektriğe - suya - ham maddelere yapılan zamlardan dolayı üreticiler ürünlerine zam yapmak zorunda kalır ama onların reisleri kesinlikle sütten çıkma ak kaşıktır ! üreticiler, marketler işgüzarlık yapıyordur halbuki tüm fiyatları aynı tutup batmaları gerekirdi ! Suçlu olan yine onlar değildir kısaca.

Daha pek çok örnekler yazardım ancak gereği yok inanın, onlara göre kötü giden her şeyi dış güçler, iç güçler, döviz lobisi, fetö vs vs yapar, bahaneleri çoktur, eğer ses çıkarırsanız direk pkk'lı fetöcü, amerika ajanı, israil dölü olma ihtimaliniz %100'dür.

Savunmak için bazen o kadar çok saçma cümle kurarlar ki, ne diyeceğinizi sapıtırsınız, anlam veremezsiniz. Örneğin yüksek gelen faturadan yakınırken, çok sevdikleri hükümetin vergilerinden dolayı milyarlarca lirayı bulan ultra tasarruflu cihazları alamadığınız için ihale yine size kalmıştır:)

Çok uzun yazmışım üzgünüm, hakkınızı helal edin.
    Yemin olsun 20-25 saniyedir okudukça gülüyorum. Bu kadar samimi bi' yazı olamaz. Konu sahibinin verdiği cevapta efsane.

Vallahi ülke olarak öğrencilik hayatımıza döndük. Sınava hiç çalışmayıp arkadaş grubunda ;

-Çalıştınız mı la?

+Yoo

+Yok la bende çalışmadım

+Akşam baktım 5 dk, patladık valla

- Boku yedik lan
    ~ Hep beraber gülüşmeler.

Battık ama o kadar çaresiz ve umutsuz kaldık ki gülüyoruz eğleniyoruz halimize..
    Geçen yıla oranla çalışan klima, dolap vs belli.
    Geçen yıl bu zamanlar ödediğim fatura ile arada rahat 100-110TL oynuyor.

Çok ama çok sağlam çalmaya başladılar. Benim durumum var, gelecek ve aile kurma planım bu ülkede yok. Yani kör topal giderim böyle ama esas bunlara oy vermeyip durumu iyi olmayan kesime üzülüyorum ben.
    Onlar nasıl idare edecek? (Diğerleri umurumda bile değil, kendileri etti kendilerinin yanında biz de buluyoruz)
  • 9.000 Btu Klima soğutma modunda 900 watt ile 3.700 watt / saat elektrik harcar. 22.000 Btu Klima soğutma modunda 900 watt ile 6.800 watt / saat elektrik harcar. 44.000 Btu Klima soğutma modunda 13.000 watt / saat elektrik tüketir.

1 kw elektrik 45-50 kuruş arası,günde 8 saat klima çalışsa zaten faturanın yarısını klima dolduruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 17 Eylül 2018; 3:19:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz faturalarım hep 70-90 civarında gelirdi bu zamana kadar bu ay 232 tl gelmiş

kışı hiç düşünemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

9.000 Btu Klima soğutma modunda 900 watt ile 3.700 watt / saat elektrik harcar. 22.000 Btu Klima soğutma modunda 900 watt ile 6.800 watt / saat elektrik harcar. 44.000 Btu Klima soğutma modunda 13.000 watt / saat elektrik tüketir.

1 kw elektrik 45-50 kuruş arası,günde 8 saat klima çalışsa zaten faturanın yarısını klima dolduruyor.
    Bu klima Nisan ayından bu yana çalışıyor.. İlk defa elektrik faturası ödemiyoruz.

Ayrıca kışım komple her oda da elektrikli soba vardı. Ve yine bu kadar gelmiyordu..

Bence yanlış olan klimanın harcaması değil. Elektriğin fiyatlandırması.
  • klima elektirikli fırın tost makinası kullanımını azalt evdeki ampulleri lede dönüştür..benim 110-130 civarı geliyordu 146 gelmiş tabi bu ay zamdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Eylül 2018; 1:56:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

yaz faturalarım hep 70-90 civarında gelirdi bu zamana kadar bu ay 232 tl gelmiş

kışı hiç düşünemiyorum
    Kesinlikle haklısınız.

Bize bundan önceki aylarda aynı düzende gelen fatura 260 TL'di.

Şimdi ise 2 katı yuh yani!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

klima elektirikli fırın tost makinası kullanımını azalt evdeki ampulleri lede dönüştür..benim 110-130 civarı geliyordu 146 gelmiş tabi bu ay zamdan...
    Ampuller zaten led.

Ayrıca fırın ve tost makinesi yok. Klima ise sadece akşamları 6 saat kadar çalışıyor..

Sadece TV,BİLGİSAYAR,ÇAMAŞIR MAK,DOLAP ve FÖN

Ve bu fatura hiç normal değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni Türkiye kardeşim Pikaçu değiller ki beleşe elektrik versinler sana

Teşekkürler AKP

Salam ve dua ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotograf acilmiyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evde ne olduğundan ziyade ne kadar elektrik tüketildiği ve sabit tarife mi kullanılıyor önemli.. bazıları 3lü tarifeye geçip akşamları çok tüketim yapıyorlar sonra hani bu tasarrufluydu diyorlar bu konu

için değil ama kışın bu tarifeye geçmek tehlikelidir

son dönemde epey zam haberleri geldi 1 kw 60-70 kuruşa geldimi bakmadım henüz ( en son faturam 92 tl'ydi ki epey klima kullanmıştım)

Türkiyeye yakın geliri olan rusya ve Çin'de 9 cent, amerikada 15 cent avrupa ülkelerinde 18-40 cente yakın bir ücreti varmış.http://www.iha.com.tr/haber-dunyada-en-ucuz-elektrik-hangi-ulkelerde-hangi-ulke-elektrige-ne-kadar-para-oduyor-turkiye-elektrik-fiyatinda-kacinci-681058/ Elektrik barajlardan ve dogalgazdan elde ediliyor gelecek nesiller için tasarruf yapmak lazım, bunun için daire başı 150-200kw'dan sonra zamlı olmalı mesela. Aynı şey su içinde geçerli bazen yanlışlıkla başka numara giriyorum 300-500 lira fatura görüyorum bahçemi suluyor,tarlası mı var anlamıyorum

ek: son ödenen faturam 92.10 tl 187.79 kw, 1kw 49 kuruşmuş (7.9 cent ) zamlı fiyat ne olur bilemem ama kışın yine zam gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Eylül 2018; 3:01:29 >

• ApsinteX kullanıcısına yanıt
    Elektriğe zam geldi tabii..Önceden kw'si 31 kuruştu.

• 92 lira gelmis 40 lira kullanim bedeli gerisi vergi

• yazın 60-70 gelen elektrik bu ay 108 geldi..

size direk 10a 20 kalas sokmuşlar.. bana inceden kalına giden kazık ayarlamışlar.. bu ayki gelen kısmı törpülenmemişti biraz acıttı ama olsun.. sizin kalasları görünce sevinir oldum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

Yeni Türkiye kardeşim Pikaçu değiller ki beleşe elektrik versinler sana

Teşekkürler AKP

Salam ve dua ile
    Ben hiç memnum değilim.

Tabiki burası pokemon evreni değil ama; en azından elektriği kaşık ile verip karşılığını kepçe ile almasalar.

Bende buradan selam söylüyorum sülalerine..
  • porazo P kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafı yeniden yükledim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropeus77

yazın 60-70 gelen elektrik bu ay 108 geldi..

size direk 10a 20 kalas sokmuşlar.. bana inceden kalına giden kazık ayarlamışlar.. bu ayki gelen kısmı törpülenmemişti biraz acıttı ama olsun.. sizin kalasları görünce sevinir oldum..
    Ne kalası ben direk orman görüyorum. Üstelik yeşil alan değil..

Böyle ıslak elektrik faturasımı olur yahu!?
  • Dağıtım Bedeli--- 131,95 TL '' Zaten bu saçmalığı anlamıyorum. Niye işçilerin maaşını biz ödüyoruz!''

Vergi ve fonlar--- 98,98 TL

Enerji Fonu--- 2,71 TL

TRT Payı--- 5,42 TL

Elektrik ve Hvg.Tük.Ver--- 13,55 TL

KDV %18--- 77,30 tl

Kullanılan elektrik--- 270,90 TL

Yuvarlama Farkı--- 0,04 TL

Bu nasıl bir soygun! Hemde gözümüzün içine baka,baka..
  • Biliyorum zam geldi ama; bu nasıl bir fark? Hiç normal değil..
  • akp liler gibi yap, ödeme
  • The Red Fox kullanıcısına yanıt
    Onlar gibi vatanseverlik yapıp yüzsüz olamıyorum. O yüzden ödüyorum..

Ayrıca ödemesem bile olan bize oluyor. Gelip kesiyorlar...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.