Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
128
Favori
271.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Telefonunuza gelen şifreyi kendi isteğinizle vermişsiniz. Adamlarla buluştuğunuzda ses kaydı yapmış olsaydınız bu dilekçe işe yarayabilirdi ama şu an çok zor bu dilekçenin işe yaraması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 952 yi tuşladılar sanırım :) zaten sonuca ulaşması değil önemli olan bu ve bunun gibi olayların tekrarının önüne geçmek ,bu kodu tuşlarken ne işe yarayacağını uyandırmadı elemanlar ve ben telefon kayıtlarına bu kadar basit şekilde ulaşılabilecegini hic tahmin etmedim açıkcası ...
  • 20 Ağustosta kaza yaptım, 22 Ağustos günü aracımın çekildiği yetkili serviste aracın dosyasını açtırdım. 24'ünde ise eksper gelerek hasar tespitini yaptı. Çıkan hasar (bana göre abartı derecede yüksek) 14.300 lira oldu perte ayıracağız dediler ama araca pert kararı çıkmasını istemedim ve onarım talep ettim. Bir kaç gündür başka servislerden daha ucuza teklif almaya çalışıyorlar fakat daha netleşen bir şey olmadı. En son bugün 5000 lira verelim aracınızı kendiniz yaptırın dediler bu meblağı da servise sorarak bu ücrete yapamayız cevabı aldıktan sonra reddettim. Yasal süre kaç gündür? beni böyle çıkmaza sürmeye devam edeceklerse sürenin dolmasını bekleyip ilgili yerlerde hakkımı arayacağım. teşekkürler

14.300 lira çıkan(!) hasar

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

• durukafa D kullanıcısına yanıt
    Bugün servisten fiyat farkı bilgisi geldi. Tamir için karşı tarafın sigortasının üstüne 2000TL fiyat farkı vermek zorunda kalıyorum.
    Karşı tarafı aradım ve durumu anlattım. %100 hataı olmalarına rağmen (Şoför ve ruhsat sahibi) böyle bir şey ödemeyeceğini, "boşunamı sigorta yaptırıyoruz" dedi. Bu işin bu şekilde hellalliği olmadığını söyledim. Ben sizin yüzünüzden 1 ay araçsız kalıyorum, kaza günü yollarda kaldım, bayramı araçsız geçirmek zorundayım, bir de üstüne hasar kaydı olmayan aracımı tamir ettirmek için 2000TL üstüne fark vereceğim dedim. İstersen servisin numarasını vereyim görüş ben kendime para istemiyorum aracımın tamirini istiyorum dedim. Sigortadan araç değer kaybını istersin diyerek pişkinliğini de yaptı.
    Tamam dedim ben size insanca söyledim siz kabul etmediniz. Bundan sonra dava ve avukat masraflarıyla ödersiniz dedim ve kapattım. Bu işin de peşindeyim. Maddi manevi ne kadar dava açabiliyorsam açacağım. Hem hatalı hem de bu kadar rahat olmalarının bedelini bir şekilde ödeteceğim. Bir bayramda araçsız kalmanın manevi değerine nasıl paha biçecekler.
    Avukat ile de görüştüm ödediğim herşeyin makbuzunu faturasını, yapılan tamiratın tüm detaylarını ve tamirde geçen süreleri belgeleriyle birlikte verip dava açacağım. Bununla ilgili örnek teşkil edecek davalar da vardır mutlaka. Sonuçta borçlar kanununa göre "haksız yere zararra uğratan kimse bu zararı karşılamakla yükümlüdür".
    Bu konuda yardımcı olabileceğiniz emsal dava sonuçları var mıdır?

• başından sonuna kadar haklı olduğunuz bir dava. kanun açıkça sizden yanayken emsal karar aramaya gerek yok. kanunda açık bir hüküm yoksa, hüküm hem lehinize hem aleyhinize yorumlanabiliyorsa emsal karar aranır. sizin olayınızda böyle bir durum yok.
    Zaten bir avukatla da anlaşmışsınız, adamın işine karışmayın, vekaletnameyi ve yargılama masrafını ödeyin ve arkanıza yaslanıp davanızın sonuçlanmasını bekleyin. Dosyaya bakan bir avukat varken, sizin de dosyayla ilgilenmeniz hem sizin huzurunuzu bozar hem de avukatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukafa -- 6 Eylül 2016; 0:32:10 >
    Anladım teşekkür ederim. Araç tamirden çıkmadan yani tamir faturaları kesilip ben ödeme yapmadan dava açamıyorum. Davayı açmam eylül ayının sonlarını bulacak. Ama kesinlikle karşılıksız bırakmayacağım. Gelişmeleri yine buradan yazarım.
  • İyi akşamlar. Geçen hafta yaptığım kaza ile ilgili sonuç olarak %100 hatalı bulunmuşum. Ancak emin olamadığım için size danışmak istedim. Rapor tutulurken bir kaç hata yapılmış ben yeni farkettim ve yapabileceğim bir işlem var mı veya gerçekten suçlu muyum değil miyim öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.  EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

• Şema ve görüşün tamamen yanlış doldurulduğu tutanağa hangi yollardan itiraz edebiliriz.şimdiden teşekkürler

Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen. Yunus Emre
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

Şema ve görüşün tamamen yanlış doldurulduğu tutanağa hangi yollardan itiraz edebiliriz.şimdiden teşekkürler

SBM yani tramerden kaza tespit tutanağı itiraz sayfasında itiraz edebilirsiniz.

Bunun dışında altında imza olduğu için reddedilmesi muhtemel. Bu nedenle savcılık kanalı ile şikayette bulunabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: spacewolf

quote:

Şema ve görüşün tamamen yanlış doldurulduğu tutanağa hangi yollardan itiraz edebiliriz.şimdiden teşekkürler

Bunun dışında altında imza olduğu için reddedilmesi muhtemel. Bu nedenle savcılık kanalı ile şikayette bulunabilirsiniz.

Hocam peki mobese görüntülerini emniyetten istesek vs itiraz mercimiz yine savcılık mi olmalı
    +hocam birde emniyetten mobese görüntüsü istemek veya almak olayı zor bir is mi,illa bir tanıdık vs gerektirir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 13 Eylül 2016; 21:05:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam peki mobese görüntülerini emniyetten istesek vs itiraz mercimiz yine savcılık mi olmalı
    +hocam birde emniyetten mobese görüntüsü istemek veya almak olayı zor bir is mi,illa bir tanıdık vs gerektirir mi

Ben müşterilerim adına çok alıyorum hocam.

Yine tramere ve sigortacılık genel müdürlüğüne yazmanız gerekir durumu.

• Merhaba,
    Ben şuanda Hakkari Yüksekova'da halihazirda askerlik görevimi yapiyorum.Bugün memleketim Aydın'da bir kaza yapmis malum bayram oldugu icin orda tanidik bi tamirci gelip tamam tutanak tutariz araci servise cektirelim p.tesi gelin haledelim demis carpan kisi de tanidik..Allah'dan kimsede birsey yok sadece maddi hasar, karsi taraf suclu ve kabul ediyor.
    Sorum su arac benim uzerime kayitli babam da bu tarz islerle ilgilenebilecek birisi pek degil koyde yetismis kendi halinde bir adam..Aracim 2008 model Ford focus daha onceden hasar kaydi yok km160.000 lerde ben dag basinda oldugum icin konuyla sadece telefon gorusmesi olarak ilgilenebilecegim benim burada babam-servis-sigortaci ucgeninde ne ve nasil mudahil olmam gerekiyor?Sigortaci ve expert ile olan gorusmelerimde nelere dikkat etmeliyim? Bu basligi hemen hemen bastan sona okudum tum sayfalari yardimci olan bilgilendiren herkese ayrica cok tesekkur ediyorum
    Hasarli resimleri bunlardir!
    Bu mesaja eklenen görseller:

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

• serefcoskan S kullanıcısına yanıt
    cuma günü notere gidip, aracınızı onaracak olan servise vekaletname verin. gerisini o halleder.

quote:

quote:

quote:

Çok Teşekkürler hocam sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 14 Eylül 2016; 10:34:12 >

• axmet73 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Tutanak ile kaza oluş şekli farklı yazılmış,
    mobese görüntüsü için mobesenin direğinde 4 haneli rakam yazar onu öğrenip mobese birimine gidip yazı ile talep edebilirsiniz.
    Tutanağa itiraz ettiğiniz zaman olayın şoku, korku ve panik ile sehven yanlış yazdığınızı beyan ederek oradan bir şansınızı deneyiniz.

öncelikle Allah kolaylıklar versin, imzam da cep numaram var istediğin zaman arayabilirsin
    Telefonda süreç hakkında yardımcı olabilirim.

Hayırlı tezkereler.

Allah cümlemize kolaylık versin tesekkur ederim.Servis bana ulassin onunla bir goruseyim Cuma muhtemelen onun soylediklerine istinaden sizi rahatsiz edebilirim bilgi almak adina tekrar tesekkur ederim..

quote:

quote:

quote:

Hocam mobese yokmuş.son olarak
    Simdi hocam şemayı tamamen karşı taraf çizdi ve tamamen yanlış.ancak fotoğraflarla şema hic uyuşmuyor.birde benim sürücü görüşünde bulunan etimesgut tarafına eksik ayna kontrollü dönüş sebebiyle yazıyor yani o yolda bulunan etimesgutta tek dönüş benim belirttiğim yer ancak karşı taraf kağıda kazanın farklı yerde olduğunu çizmiş fotoğraflarla şemadaki konum tamamen alakasız.(vuruş şekli de aynı şekilde-şema ve iki ifâde uyumsuz-) fotoğrafları da onlar çekti ve whatsapp yoluyla bize gönderdi.

birde tutanak tutulurken kendimi hatalı bildiğim için kağıda itirAz etmedim yazım sırasında.kagittaki son ifademe göre ben hatamı kabul ediyorum yazdım.(karşı taraf baskı yaptı yoksa sigorta ödemiyor dedi bende keriz gibi inandim ve yazdım.normalde onun kararını ekspertiz vermeyecek mi.ben hatalı olduğumu tutanakta kabul eder bi ifadede bulununca 8/8 kusurlu olduğum yönünde sonuç verecek bir tutanak mı tutulmuş oldu??.

Hocam burası çok önemli sonradan trafik kurallarına göre tamamen karşı tarafın suçlu olduğunu öğrendim ve şok oldum.benim görüşümdeki eksik ayna kontrolü ve etimesgut tarafına dönüş ifadeleri karşı tarafın kendi çizdiği şeması ve ifadesi birlikte ele alındığında vuruş şekli ve konumu açısından uyuşmuyor.itirAz durumunda haklı olma ihtimalimiz var mı??

bizde 1000 tl karşı tarafta 200 tl lik hasar var ancak işi açık söylemek gerekirse karşı taraf benim bilgisizliğimden yararlanarak(kaza sonrası kendimi hatalı bilmem ,ilk defA kaza yapmam nedeniyle kaza sonrası paniklemem ve elimin ayağıma dolaşması,kimseye danışmadan karşı tarafa itimat etmem,karşı taraftakı kişinin araç kiralama şirketi personeli olması ve bu konudaki tecrubesi) gibi nedenlerle kağıt üstünde beni dolandırdı ve

kağıdı ilk nüshada imZaladim.bende kalan nüsha imzalanmadı.itiraz sonucu nasıl olur bu şema-fotoğraflar-ifadelerdeki çelişkili durumlar ele alınırsa nasıl itiraz nasıl sonuçlanır??

.buradaki ifadeler yetersizse tutanağı yükleyebilirim.sözlü anlatmak gerekirse pm den tel no verebilirim acil danışmam lazım.hiç olmazsa burdan yardımcı olabilirseniz çok çok iyi olur.sağlıcakla kalın.

Hocam müsait değilse veya görüş belirtmek isteyen sigortacı veya hukukçu vs yardımcı olabilen kişilerden de görüşleri bekliyorum.saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 16 Eylül 2016; 1:46:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam mobese yokmuş.son olarak
    Simdi hocam şemayı tamamen karşı taraf çizdi ve tamamen yanlış.ancak fotoğraflarla şema hic uyuşmuyor.birde benim sürücü görüşünde bulunan etimesgut tarafına eksik ayna kontrollü dönüş sebebiyle yazıyor yani o yolda bulunan etimesgutta tek dönüş benim belirttiğim yer ancak karşı taraf kağıda kazanın farklı yerde olduğunu çizmiş fotoğraflarla şemadaki konum tamamen alakasız.(vuruş şekli de aynı şekilde-şema ve iki ifâde uyumsuz-) fotoğrafları da onlar çekti ve whatsapp yoluyla bize gönderdi.

birde tutanak tutulurken kendimi hatalı bildiğim için kağıda itirAz etmedim yazım sırasında.kagittaki son ifademe göre ben hatamı kabul ediyorum yazdım.(karşı taraf baskı yaptı yoksa sigorta ödemiyor dedi bende keriz gibi inandim ve yazdım.normalde onun kararını ekspertiz vermeyecek mi.ben hatalı olduğumu tutanakta kabul eder bi ifadede bulununca 8/8 kusurlu olduğum yönünde sonuç verecek bir tutanak mı tutulmuş oldu??.

Hocam burası çok önemli sonradan trafik kurallarına göre tamamen karşı tarafın suçlu olduğunu öğrendim ve şok oldum.benim görüşümdeki eksik ayna kontrolü ve etimesgut tarafına dönüş ifadeleri karşı tarafın kendi çizdiği şeması ve ifadesi birlikte ele alındığında vuruş şekli ve konumu açısından uyuşmuyor.itirAz durumunda haklı olma ihtimalimiz var mı??

bizde 1000 tl karşı tarafta 200 tl lik hasar var ancak işi açık söylemek gerekirse karşı taraf benim bilgisizliğimden yararlanarak(kaza sonrası kendimi hatalı bilmem ,ilk defA kaza yapmam nedeniyle kaza sonrası paniklemem ve elimin ayağıma dolaşması,kimseye danışmadan karşı tarafa itimat etmem,karşı taraftakı kişinin araç kiralama şirketi personeli olması ve bu konudaki tecrubesi) gibi nedenlerle kağıt üstünde beni dolandırdı ve

kağıdı ilk nüshada imZaladim.bende kalan nüsha imzalanmadı.itiraz sonucu nasıl olur bu şema-fotoğraflar-ifadelerdeki çelişkili durumlar ele alınırsa nasıl itiraz nasıl sonuçlanır??

.buradaki ifadeler yetersizse tutanağı yükleyebilirim.sözlü anlatmak gerekirse pm den tel no verebilirim acil danışmam lazım.hiç olmazsa burdan yardımcı olabilirseniz çok çok iyi olur.sağlıcakla kalın.

Hocam müsait değilse veya görüş belirtmek isteyen sigortacı veya hukukçu vs yardımcı olabilen kişilerden de görüşleri bekliyorum.saygılar

Öncelikle belirteyim ki bende Eryaman acentesiyim.
    Belirttiğiniz şekilde suç size verilir sonuçta karşı taraf farklk bir yerde çizim gerçekleştirmiş. Böyle durumlarda acentenizi arayın. Sigorta acenteleri bu işler için vardır , trafik kanunu bilmek görevleridir.

Gelelim Nasıl düzenleme olacağına. Acenteniz sizin adınıza karşı tarafı arayarak durumu anlatabilir ve evrakta sahtecilik konusuna değinebilir.

Ben yan dal hukuk mezunuyum mesela , arayarak çok müdehale ediyorum göz korkunca tutanak baştan düzenleniyor.
    Olmazsa tramer müdürlüğüne yazmanız gerekir.oda olmazsa idari mahkemelere itiraz davası açabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.