D

Teğmen
27 Şubat 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 34 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba,

windows 10'da herhangi bir klasördeki dosyayı, görev çubuğundaki klasöre eklemek için, sürükleyip görev çubuğundaki dosya simgesi üzerinde biraz bekliyordum ve açılan pencereye bırakıyordum. epostaya dosya eklerken de aynı şekilde görev çubuğu üzerindeki chrome simgesi üzerine dosyayı getirip bekleyince pencere açılıyor ve dosyayı epostama ekleyebiliyordum.

ama bu işlem win 11'de olmuyor, dosyayı görev çubuğunda bekletsem de penecere açılmıyor. bunun ayarı falan var mıdır? nerededir?

Merhaba

Asus tp 300l modeli bir notebookum var.

batarya hep boş görünüyor, şarj aletini takılı değilse bilgisayar açılmıyor ama açıldıktan sonra şarj aletimi çıkarsam bile bilgisayar 1 saatten fazla çalışmaya devam ediyor. bu sürede batarya yine boş görünüyor ama dediğim gibi bilgisayar 1 saat daha çalışıyor.

bataryayı değiştireceğim, ama sorun batarya kaynaklı değilse ve aynı sorun tekrar ederse boş yere masraf yapmış olurum. o yüzden bataryayı değiştirmeden bu sorunu çözme şansım var mı diye buraya yazmak istedim.

sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir, windowstaki batarya sorunlarını gider vs. bunları denedim ama işe yaramadı

notebook almam gerekiyor, olmazsa olmaz dediğim özellikler de şunlar..

öncelikle en az 2 usb portu gerekli (aslında macbook alacaktım ama bu nedenle macbook elendi)

bunun dışında en az 2 tane de type c portu olmalı ve ayrıca hdmi çıkışı da olmalı

ram de 16 gb olmalı ya da 8 olsa bile artırılabilir olmalı

şarjı uzun süre gitmeli, hafif ve ince olmalı, alüminyum kasa olmalı, monitör 13-14 inç civarında olmalı

ekran dokunmatik olursa iyi olur.

fiyat da 17 bin lira ve altında olmalı.

bana marka-model önerebilir misiniz?

selamlar.
elimde bir macbook air var. hem kendi işletim sistemi hem de win 10 yüklü.
bulunduğum yerde wifi yok, ethernet kablosu ile bağlanmam gerekiyor.
ancak macbook airlarda ethernet kablosu girişi yok bu yüzden bir adaptör aldım, apple mağazasından, orijinal "thunderbolt to gigabit ethernet adapter" diye geçen bir ürün.

bu adaptörle, ethernet kablosunu bilgisayara bağlayıp internete girmek istiyorum ama olmuyor. win 10 açıkken, denetim masasından ağ bağlantılarıma baktığımda ethernet bağlantısı hiç görünmüyor, sadece wifi bağlantısı görünüyor.
ethernet kartı driverlarını falan yüklediğimde ethernet bağlantısı göründü ama birkaç saat sonra gene görünmez oldu.
internete kabloyla bağlanabilmem için tam olarak ne yapmam gerek, adım adım anlatabilir mi birileri?
bu arada win 10 kullanmak zorundayım.
bu dellhttp://www.hepsiburada.com/dell-xps-8900-intel-core-i7-6700-4-0ghz-16gb-1tb-masaustu-bilgisayar-b70w161n-p-BD601918

bu msihttp://www.hepsiburada.com/msi-nightblade-mi2-020eu-intel-core-i7-6700-4-0ghz-8gb-1tb-128gb-masaustu-bilgisayar-p-BD602002

msideki kasa çok daha güzel.
dell'in rami fazla
mside 128gb ssd var

msidaki ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 960M 2GB
asustaki ekran kartı Nvidia GTX745 4GB

msi en ucuz 4500 lira
dell en ucuz 3500 lira

msi ekran kartı ve ssd ile öne çıkıyor ama ssdyi sonra da alabilirim. msi kötü yanı 2 ram yuvası olduğu yazılmış ve ayrıca max 16gb ram oluyor (hepsiburadaki bilgiye göre böyle, doğru mudur emin değilim)

dell ise ram daha fazla, 4 yuva var.. ekran kartı beni kaç sene idare eder bilemiyorum.

aradaki 1000 tl civarı.

siz olsaydınız hangisini alırdınız, ekran kartları arasındaki fark 1000 tl eder mi?
Ricoh Sp 111 yazıcımın driverını bulamadım.
Bilgisayarda cd sürücü olmadığı için kutudan çıkan cdyi kullanamıyorum.
ürünün sitesindeki driverı da indirdim ama inen klasörde hiç autorun veya exe dosyası yok. dolayısıyla indirdiğim şeyi de kuramadım.
win 10 kullanıyorum.
elinde bu cihazın driverının exe hali olan varsa bir yerlere upload edebilir mi?
içinde 15-16 gb veri olan bir flashbellek var elimde.
bunu bilgisayara bağladığımda, bilgisayar flashbelleği açamıyor, biçimlendirmemi istiyor.
bense biçimlendirmek istemiyorum çünkü içindeki veri önemli.. bilgisayara prgograö falan yukleyerek kurtamanın biryolu yok mudur usb bellek içindekileri..
bu arada sanırım exfat formatında usb bellek.

yani özetle bana; windows 8.1in exfat formatındaki flashbelleği açmasını sağlayacak bir program lazım.
bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürürken zaman yokluğu nedeniyle kapatmak zorunda kaldım. kurulum %20lerde falandı.
şimdi bilgisayar açılmıyor, açma tuşuna bastığımda "otomatik onarıma hazırlanıyor" yazıyor, yaklaşık 1 dk sonra "kişisel bilgisayarınızda tanımlama yapılıyor" yazıyor.. sonra yeniden başlıyor ve otomatik onarıma hazırlanıyor yazıyor... beklersem saatlerce aynı döngü tekrarlanıyor.
ne yapmalıyım..
bilgisayarda dvd sürücü falan yok, ultrabook. win 8.1 içinde kurulu geliyor.
en az i3 işelemcili.
küçük ve kolay taşınabilri bir şey bakıyorum. (12-13,3 veya 14 inç olmalı, ya da o civarda bişey)

genel olarak ofis uygulamaları ve internette gezinti amacıyla kullanılacak.
görüntüsü de güzel olursa fena olmaz. ama çok da önemli değil tabi...
fiyat 1000 TL altında olmalı,
bu özelliklerde, i3 işlemcili, 4 gb ramli birkaç bilgisayar buldum ama hepsi 15,6 inç. bana daha ufak bir şey lazım.
bilgisayarımda winsows 8 yüklü, şimdi windows 7ye geçmek istiyorum ama yapamıyorum.
bios ayarlarını değiştirmeyi denedim, ama olmuyor biosa giremiyorum, bilgisayar açılırken f2-f10 vs. işe yaramıyor,ben hangi tuşa basarsam basayım.. bilgisayar bildiğin açılıyor..
biosa girmenin başka bir yolu var mıdır?
evdeki windows 7 kurulu bilgisayarın harddiskiyle elimdekinin harddiskini değiştirmeyi de denedim ama o da hata verdi, anakartla-biosla ilgili bir sorun var ama biosa giremediğim için çözemiyorum.

not: casper cga serisi notebook kullanıyorum.
Hakkında
Forum İkinci El İmzası:
alışveriş yaptıklarım:
Aerospace
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 221
İkinci El Bölümü Mesajları: 24
Konularının görüntülenme sayısı: 19.609 (Bu ay: 77)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 37 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.