Şimdi Ara

ekşide açılan 'sma hastası çocuklara yardım saçmalığı' başlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onun yerine yok 1000 tane öğrenci okuturum, yok 20 tane hastane açarım bilmem ne...
    Sanki bu çocuklara bağış toplanmadan önce 1000 tane öğrenci okutuyordunuz, hastane için elinizi tutan vardı.
    Tek derdiniz milletin işine çomak sokmak. Güzel şeylerin yaşanmasına engel olmak.
    Kalan günlerini acı içinde yaşayacak demiş çok bilmişin biri. Cahildeki öz güven de hiç çekilmiyor. Pasaportunu alabilmek için yapmayacağın şey olmayan İngiltere bu tedaviyi sadece çocukları "acı içinde" hayatta tuttuğu için mi onayladı ve NHS aracılığıyla ücretsiz karşılıyor? Açın bakın 10 tane makineye bağlı bebekler tedaviden sonra normal çocuklar gibi emeklemeye, yürümeye başlamış. Elinde olsa bunlar kanser hastalarında da nasıl olsa tekrar ediyor ve öldürüyor diye kemoterapiye engel olur. Bir tek kendileri vergi ödüyor ya devlete. Tek söz hakkı bunlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Vallahi Türkiye'de ekonomi, eğitim vs. bittiğini biliyordum ya ahlâk da bitmiş , iğrenç bir yer olmuş burası ,herkesde ağır bir kibir var her konuda kıskançlık var , ülkede bedava çöp dağıtsan "o benden fazla aldi " diye kıskançlık yaparlar, evlatları yok belki de kardeşleri arkadaşları felan da mi yok acaba , ayrica bunlara giren ne çıkan ne zorla aliyolar paralarini sanki , bunların derdi para olmus

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düşünün 1. dereceden bir yakınınız (anne-baba-abi-abla-kardeş) ölüyor. Akrabaları kendi çaplarında yardım kampanyası yapıyor, gece gündüz uğraşıyorlar. 1 lira bile yardım yapmayan biriside gelip onları eleştiriyor. Vereceğiniz yardım cebinizde kalsın, çay içersiniz. Fakat bir yakınınız öldüğünde dünyanın ebedi olmadığını ilk elden anlarsınız. Bu işler filmlerdeki gibi olmuyor.

• 2 milyon dolar çok fazla hele ki Türkiye gibi bir yerde çok çok çok fazla. Amerika falan olsa neyse denir de 2 milyon dolar dediğin 32 milyon TL ediyor, ülkede 15 bin TL üzeri alan meslek sayısı yok denecek kadar az laekşide açılan "sma hastası çocuklara yardım saçmalığı" başlığı 

• Çin'de HIV li çiftin bebeklerine uygulanan CRISPR-Cas9 metodu SMA taşıyıcısı olduğu tespit edilen çiftlerin bebekleri henüz embriyo iken uygulanabilir. Bu konuda bağış toplanması saçma değil ama toplanan bağışın doğru kullanılması mühim.

• Dünyada iyileşen tip 1 sma hastası sayısı: 0, evet bildiğin sıfır.

Doğumdan önce bebeğin sma olup olmadığını anlama oranı: %100, evet bildiğin %100.

Bu bile bile lades.

• Olay 2 milyon dolar ile bitmiyor ki. Bu hastalığın bir kurtuluşu yok, ömür boyu ilaçların ve aşıların olması gerekiyor her biri 800 900 bin dolardan başlıyor. Yaşları küçükken ve hatta anne karnında fişleri çekilebiliyorsa ne ala. Doğanın kanunu bu, zayıflar hayatta kalmamalı. SJW ya da çaresi olmayan hastalığa duyar kasanın da canı cehenneme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 22 Mayıs 2022; 4:15:38 >
  • Faıthful kullanıcısına yanıt

Bu ülkede akraba evliligi illetine karşı en ufak bir kampanya gördünüz mü televizyonlarda ?

Göremezsiniz çünkü bu ülke cahiliye devrinde yaşıyor. Onbinlerce insan korkunç acılarla can veriyor bu ensest ilişkinin ülkede serbest olması yüzünden.

Bu ahlaksızlık sürdüğü sürece çocuklar korkunç acılar çekerek can vermeye devam edecektir .Ortadoğu'nun illeti akraba evliliği sapikligidir.

• SMA nedir ne değildir tam olarak bilmiyorum ancak bu tarz ''tedavimsi'' olaylara bile zalimce karşı çıkanları sağlık bürokrasisi içinde ezilirken görmek isterdim. O zaman da gelip böyle mıy mıy edebilecekler mi merak ediyorum.

Kanser hastalarına bakmayalım, nasıl olsa ölme ihtimalleri çok yüksek ve tedavi olsalar bile tekrar etme riski yüksek.

Tansiyon hastalarına bakmayalım, geçmişlerinde spor yapsalardı ve sağlıklı beslenselerdi.

Daha uzatırım böyle ama kininizi en azından doğru yerlere aktarsanız bir şeyleri değiştirme gücünüz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 22 Mayıs 2022; 6:12:59 >
  • Çok zor durum.

Bir yanda canlar var ama kurtarmanın bedeli çok büyük ama kurtulup kurtulmayacağı belli değil. Kurtulsa da ne kadar sağlklı devam edecek ?

Diğer yanda karşılaştırdığında aynı kaynakla daha fazla can kurtarılabilirse onu tercih etmek var.

Acceptable casualties diye bir şey var. Ama yine de şu ölsün bunlar ölmesin diye canlar hakkında karar vermek bana göre değil.

• L.Croft kullanıcısına yanıt
    İnşallah başına gelir demiycem de illaki bu tarz bir sorunla karşılaşırsın , o zaman da yakınını ölüme terk edersin

• Faıthful kullanıcısına yanıt

Kaliteniz bu kadar işte. Fırından ekmek alır gibi çocuk yapıyorsunuz, anne karnında teşhisi mümkün olan defolu çocuğu bu dünyaya getirip hem kendine hem çocuğa eziyet ediyorsan, diyecek bir şey yok.

• Periah kullanıcısına yanıt

aha geldi yine tipini sevdiğim :d islam ile akraba evliliği ne alaka laaa anadolulu

• ehiamico kullanıcısına yanıt

Peygamber dediğin şahıs gidip kendi akraba evliliği yapıyor yetmiyor kendi öz kızına 1. Derece akraba evliliği yaptırıyor tipini sevdiğim .

Gözyaşlarınızı corbaniza akitacagibiza biraz efsanelestirdiginiz kişilerin gerçek hayatını okuyun.

Ortadoğu - İslam cografyasi akraba evliliginin ve genetik hastalıkların nirvanasidır bu yuzden. Bu ülkede neden akraba evliligibe savaş acilmiyorda tek tek bu cehennemi hastalıklara maruz kalan çocuklar kurtarılmaya çalışılıyor.

Kaynak akraba evliliği illetidir !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Mayıs 2022; 15:54:9 >
  • Babamı ve annemi kanserden kaybettim. Bir zaman oluyor ki tedavi şansı olmadığını biliyorsun ama yine de bir umut diyerek bir şeyler deniyorsun.

Çok zor bir durum. İnsan başına gelince anlar. Fakat bazıları için ana babasını hapse tıkmak lazım. Bazıları resmen zevk için çocuğunu acılar içinde öldürüyor. Haberlerde görmüştüm; üç çocuğumuz bu hastalıktan öldü. Bu da ölmesin. Yardım edin diyor.
    Kardeşim bu kadar mı hayvansın sen? Hadi anne karnında tarama yaptırmadım ilk çocuğun öldü. Neden diğerlerinde yaptırmıyorsun? Varsın senin iğrenç genin de sonraki nesillere aktarılmasım. Git evlat edin.

• Adı üstünde yardım. Isteyen verir isteyen vermez. Ama bu gönüllü yardımlaşmaya kafayı takmış insanlar toplum tarafından ötekileştirilmiş, incitilmiş hasta ruhlu tiplerdir.

• Yazanların yarısı devleti diğer yarısı da aileyi suçlamış ama kimse de dememiş ki arkadaş bir ilaç nasıl 2 milyon euro olabiliyor? Yapılan tüm tv ve sosyal medya haberlerinde sanki bu ilaç sihirli iksir gibi hastayı iyileştiriyor olarak gösteriliyor fakat bu hastalığın kesin tedavisinin olmadığı ve hastaya en fazla 1-2 sene daha yaşama fırsatı verebildiği de söyleniyor. İlaç firmasının sma'lı aileleri örgütleyip daha fazla ilaç satışı yapmak için organizasyonlar yaptığını iddia edenler de çok. Bu kadar karışıklık yetmezmiş gibi bir de başkasının hasta çocuğunun resimlerini alıp çocuğum hasta lütfen bağış yapın diyen bir sürü de dolandırıcı var. Hatta sma'dan çocuğunu kaybeden bir aile tesadüfen instagramda kendi çocuklarının resmiyle yardım toplandığını görüyor ve sayfayı incelediklerinde kendi resim ve videolarının kopyalanıp sahte bir hesap açıldığını ve bununla para topladıklarını anlıyorlar. Valilik izniymiş, çok inandırıcı. Sayfaya yazarsın "Valilik İzinlidir" diye olur biter.

• zero fear kullanıcısına yanıt
    ekşide açılan "sma hastası çocuklara yardım saçmalığı" başlığı

verdiğiniz cevap güzel, sade ve argoya kaçmadan olmuş... ekşide açılan "sma hastası çocuklara yardım saçmalığı" başlığı 

ilgili yorumu yapan forum üyesi arkadaş yazdıklarını bilerek ve isteyerek mi böyle merhametsizce yazdı, bilemiyorum açıkçası... ekşide açılan "sma hastası çocuklara yardım saçmalığı" başlığı 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.