sma hastası çocuklara yardım saçmalığı https://eksisozluk.com/sma-hastasi-cocuklara-yardim-sacmaligi--7278328?a=popular&p=3inanamıyorum gerçekten inanamıyorum bu konuda bile düşmanlık beslemek akıl almaz bir olay, el kadar çocuğu ölüme terketmekten bahsediyorlar , kendi başlarına böyle bir olay gelirse ne yapcaklarını çok merak ediyorum. yorumları okuyunca dehşete düştüm gerçekten ağır rahatsız bu millet |
ekşide açılan 'sma hastası çocuklara yardım saçmalığı' başlığı

-
-
2 Milyon doları, kesin bile olmayan bir tedaviye bağlamak saçmalıktan başka bir şey değildir. 2 milyon dolar ile yüzlerce insanın sağlığına kesin bir şekilde yardımcı olmak varken bu şekilde yardım toplanması hiç akıl karı değil.
-
Bence hakli bi başlık. Bu parayla onlarca çocuğun hayatını kurtarmak varken kesin olmayan bi tedaviye harcamak doğru degil bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence haklılar.
-
Ne mutlu ki kendi başıma gelemez, imkansız böyle bir şey başıma gelmesi. Neden mi? Çünkü buna benzer şeylerin insanların başına geldiğini gördüm ve kendi çocuğumun da başına geleceğini ön gördüm ve kesin bir şekilde önledim. Nasıl mı önledim üremeyerek.
Uygarlık Yoluyoutube
Mustafa'nın kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCHP1INAu7BADNsIHQ-1PeOQ Giriş Müziği https://www.youtube.com/watch?v=OCZ4sue9Ugo Videolar; Pixabay adlı kişinin Pexels'daki videosu Krypto Trekker adlı kişinin Pexels'daki videosu Pressmaster adlı kişinin Pexels'daki videosu Abraham Braun adlı kişinin Pexels'daki videosu ArtHouse Studio adlı kişinin Pexels'daki videosu Kelly L adlı kişinin Pexels'daki videosu RODNAE Productions adlı kişinin Pexels'daki videosu Kindel Media adlı kişinin Pexels'daki videosu Peter Fowler adlı kişinin Pexels'daki videosu Luciann Photography adlı kişinin Pexels'daki videosu Alexander Bobrov adlı kişinin Pexels'daki videosu Twicce Switzerland adlı kişinin Pexels'daki videosu Kelly L adlı kişinin Pexels'daki videosu Tima Miroshnichenko adlı kişinin Pexels'daki videosu Matthias Groeneveld adlı kişinin Pexels'daki videosu cottonbro adlı kişinin Pexels'daki videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=-Mjto4CdGy0 -
Bu Sma Hastalığı Kuzen Kuzene İlişki Kurması Sonucumu Arkadaşlar ?
Akraba Akraba İle Evlendiği Zaman Bu Hastalık Oluşuyor Diyorlar
1 Arkadaştan Duymuştum "Kuzen Kuzeni Düdükleyecek Parasını Benmi Verecem" Diyor
-
Üstteki arkadaş beni engellemiş sanırım ama yazayım. Akraba evliliklerinin genetik hastalıklarda payı büyüktür. SMA dediğimiz hastalık ise basit bir genetik tarama ile saptanabilir ve engellenebilir. Neyse ki SMA taraması zorunlu hale getirildi. Bu sayede vakalarda epey bir azalış olacaktır ama şimdiye kadar ortaya çıkanlara yazık oldu elbette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 21 Mayıs 2022; 17:41:32 > -
Şunu da belirtelim bu da Mansur Yavaş sayesinde oldu, ilk o çıkardı SMA taramasını sonra bakanlık mecburen(!) zorunlu hale getirdi.
-
Akraba olan fertler evlendiklerinde bütün kalıtsal (genetik) hastalıklar olduğu gibi SMA hastalığının ortaya çıkması ihtimali de artmaktadır. Fakat SMA, sadece akraba evlilikleri ile ortaya çıkan bir hastalık değildir. Ülkemizdeki SMA hastaları arasında akraba evliliği yapmış olanların sayısı oldukça azdır.
-
Büyük konuşmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sma kampanyası yerine İslam yüzünden topluma yayilmis Akraba evliliği illetinin önüne gecilse. Bu tip hastaliklarinin hepsinin görünürlüğü ciddi oranda azalacak.
Ama nerede batakligi kurutmak yerine sinek avlamaya çalışıyoruz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Mayıs 2022; 16:7:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl oluştuğuna dair kesin bir bilgi yok kimisi artan kimyasal kimisi gıdalardaki katkı maddesine kimisi genetige vb.. Bağlıyor yok öyle birşey..Şimdi olumsuz yorum yapanların çocuğu yok sanırım çocuğu olunca anlar nedemek istediğimi.. Sırf şu ülkenin tüm zenginleri bir tane cocugu tedavi ettirse hiç böyle kampanyalara gerek kalmicak ama çaresizlik çok kötü zamanın kısıtlı parayı bulman lazım zor Allah kimseye göstermesin.. Bende elimden geldigince az bir miktar destek olmaya çalışıyorum sma hastalarına damlaya damlaya göl olur 50-100 TL den kimse ölmez en kötü dışarıda bir menüye 80-90 TL odicegine bir menüde onun için yatır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 21 Mayıs 2022; 16:53:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eksi'deki konu sonuna kadar haklı. Hayatı zaten bitmiş veya tedavi başarıyla uygulansa bile kalan günlerini acı içerisinde yaşayacak bir bebek için o paralar verilmez. Onun yerine 20 tane parlak öğrenciyi yurtdisina eğitime gönderin veya köy okullarına yatırım yapın, yararları karşılaştırilmayacak derecede daha fazla olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 1 Şey Demiyorum Hocam Allah Şifa Versin Çoçuklara.
-
milletin neye bağış yapıcağına söylemek kimseye düşmez. kamu parası olmadığı sürece tartışılacak bir şey yok.
-
Neden düşmesin? Para aptalca bir şekilde harcanıyorsa çıkıp söyleyeceksin. Böyle saçmalıklar yüzünden her taraf dilenci doldu.
kimin ölup kimin tedavi sansı olucağını sen mi karar veriyorsun ? bireysel olarak yapılan yardımlar seni alakadar etmez işin içinde dolandırıcılık yoksa; kamu parası yoksa hiç kimseyi alakadar etmez.
kendi param ile istersem 1000 cocuk yerine 1 cocugu kurtarırım.
bir bitmediniz
milllet hayvanlara mama alır; yok onun yerine şunu yapardın insanlara yardım edersin
millet hasta cocuğu yardım eder; yok onun yerine 10 tane cocuğa bakardın
-
Mantık yoksunu postmodernist saçmalıklarıyla uğrasacak halim yok, nasıl biliyorsan öyle yap.
Allah hastalara şifa versin.
Konuyu net bilmiyorum ,boş konuşup milletin ahını almak istemem
2 Milyon doları, kesin bile olmayan bir tedaviye bağlamak saçmalıktan başka bir şey değildir. 2 milyon dolar ile yüzlerce insanın sağlığına kesin bir şekilde yardımcı olmak varken bu şekilde yardım toplanması hiç akıl karı değil. |
Şunu da belirtelim bu da Mansur Yavaş sayesinde oldu, ilk o çıkardı SMA taramasını sonra bakanlık mecburen(!) zorunlu hale getirdi. |
Üstteki arkadaş beni engellemiş sanırım ama yazayım. Akraba evliliklerinin genetik hastalıklarda payı büyüktür. SMA dediğimiz hastalık ise basit bir genetik tarama ile saptanabilir ve engellenebilir. Neyse ki SMA taraması zorunlu hale getirildi. Bu sayede vakalarda epey bir azalış olacaktır ama şimdiye kadar ortaya çıkanlara yazık oldu elbette. |
Dünyada iyileşen tip 1 sma hastası sayısı: 0, evet bildiğin sıfır.
Doğumdan önce bebeğin sma olup olmadığını anlama oranı: %100, evet bildiğin %100. Bu bile bile lades. |
Bence hakli bi başlık. Bu parayla onlarca çocuğun hayatını kurtarmak varken kesin olmayan bi tedaviye harcamak doğru degil bence.
|
Onun yerine yok 1000 tane öğrenci okuturum, yok 20 tane hastane açarım bilmem ne...
Sanki bu çocuklara bağış toplanmadan önce 1000 tane öğrenci okutuyordunuz, hastane için elinizi tutan vardı. Tek derdiniz milletin işine çomak sokmak. Güzel şeylerin yaşanmasına engel olmak. Kalan günlerini acı içinde yaşayacak demiş çok bilmişin biri. Cahildeki öz güven de hiç çekilmiyor. Pasaportunu alabilmek için yapmayacağın şey olmayan İngiltere bu tedaviyi sadece çocukları "acı içinde" hayatta tuttuğu için mi onayladı ve NHS aracılığıyla ücretsiz karşılıyor? Açın bakın 10 tane makineye bağlı bebekler tedaviden sonra normal çocuklar gibi emeklemeye, yürümeye başlamış. Elinde olsa bunlar kanser hastalarında da nasıl olsa tekrar ediyor ve öldürüyor diye kemoterapiye engel olur. Bir tek kendileri vergi ödüyor ya devlete. Tek söz hakkı bunlarda. |
Olay 2 milyon dolar ile bitmiyor ki. Bu hastalığın bir kurtuluşu yok, ömür boyu ilaçların ve aşıların olması gerekiyor her biri 800 900 bin dolardan başlıyor. Yaşları küçükken ve hatta anne karnında fişleri çekilebiliyorsa ne ala. Doğanın kanunu bu, zayıflar hayatta kalmamalı. SJW ya da çaresi olmayan hastalığa duyar kasanın da canı cehenneme. |
Eksi'deki konu sonuna kadar haklı. Hayatı zaten bitmiş veya tedavi başarıyla uygulansa bile kalan günlerini acı içerisinde yaşayacak bir bebek için o paralar verilmez. Onun yerine 20 tane parlak öğrenciyi yurtdisina eğitime gönderin veya köy okullarına yatırım yapın, yararları karşılaştırilmayacak derecede daha fazla olur.
|
kimin ölup kimin tedavi sansı olucağını sen mi karar veriyorsun ? bireysel olarak yapılan yardımlar seni alakadar etmez işin içinde dolandırıcılık yoksa; kamu parası yoksa hiç kimseyi alakadar etmez. kendi param ile istersem 1000 cocuk yerine 1 cocugu kurtarırım. bir bitmediniz milllet hayvanlara mama alır; yok onun yerine şunu yapardın insanlara yardım edersin millet hasta cocuğu yardım eder; yok onun yerine 10 tane cocuğa bakardın |
Benzer içerikler
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- yossi kohen kimdir
- dinç üner kürt mü
- suriye'de araba fiyatları
- devlet dairelerinde atatürk resmi kanunu
- 5g ihalesi
- efootball türkçe spiker
- disney plus üyelik iptali
- binance tr kimlik doğrulama
- yurt dışı telefon
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X