Şimdi Ara

Ekran Kartı Markası Önemli mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;
    merak ettiğim bir konu var. Ekran kartı seçimi yaparken bildiğim kadarıyla çip önemlidir (6600 GT, TD vs.). Ancak bu çipi barındıran farklı markalarda kartlar mevcut. Uzun zamandır PC piyasasından uzak kaldığım için ve yeni yeni üreticiler (en azından Türkiye için yeni) piyasaya çıktığı için çok kararsız kaldım. Örneğin "Sparkle", "Pegasus", "Gainward", "Power Color", "Sapphire", "Palit" vs gibi. Bu markaların aynı çipi barındıran modelleri arasında çok büyük performans farkları var mı? Çünkü fiyatları arasında epey farklar göze çarpıyor. Kullananlarınız varsa veya konu hakkında tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

    Ayrıca; yeni çıkan modelleri de göz önünde bulundurarak; tavsiye edeceğiniz (150$ - 250$ arası) performans/fiyat oranı yüksek kartlar nelerdir? İşlemciyi intel LGA775 3.0, ana kartı da Asus P5LD2 almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında da yorumlarınızı rica ederim.

    NOT: Tüm gün çalışmaktan bunaldığım için -beceremesem de- oyun oynamak için bir PC almayı düşünüyorum.

    Şimdiden teşekkürler...







  • valla sana shappire x1600xt yi önercem ama asus p5ld2 ile uyumlu değil gibi zaten başlık açtım...... Problem çözülürse..... Aslında süper bi ekran kartı.........
  • Yok kardeş marka önemli değil fazla.. Marka en fazla 5 fps farkettirir. Markadan markaya değişen şeyler: Kutu içeriği (verdiği cd, cart curt), Ekran kartı şekli ve fanı, o/c kapasitesi..
  • Senin de söylediğin gibi ana etken yonga sı...

    Ama teknik destek, driver uyumluluğu, performans araçları, overclock yeteneği gibi etkenler dağıtımcı marka yı da ön plana çıkarıyor...

    Bir de soğutma gibi fiziksel etkenler de önemli..
  • asıl önemli olan yongasıdır

    bu aynı model tüm ekran kartlarında aynıdır

    ancak, pcb, kullanılan ramler, kullanılan mosfedler, dirençler, kapasitörler

    kalite olarak farklılık gösterebilir, ayrıca kullanılan soğutucular da farklılık gösterecektir.

    bu nedenle marka da önem kazanıyor.
  • mesela Sapphire bu marka nasıldır kutu icerigi nasıldır kortlardaki remler nasıl

    o.c kapasitesi nasıl bir markadır

    mesela Sapphire x1800xl naıldır kalıtelimidir


    biraz cok soru sordum galiba

    cevaplarınız icin şimdiden teşekkur ederim


    saygılarımla




  • Marka farkeder,

    Geforce serisinde Leadtek Winfast,Ati de ise Sapphire alınır.

    İş sadece chipset degil bence, ekran kartı onemli bir parca o yuzden bu markalardan sasarsan sistemin sasma basin, agrima riskin artar.

    Modem Ses karti vb parcalarda marka onemli bence ama yine goz ardi edebilrisin.

    Fakat Ekran Karti ANA kart ile en onemli parcadir. Hatta işlemciden bile noemli bence.
  • Ben Asus NDIVIA 6800 TD SLI aldım 6800'ün üstü 6800GT'nin altı dediler. Fiyat olarak ta 6800GT'den çok daha düşük. Nerdeyse 90$ fark var. Ayni yonga setini kullanmıyorlar mı. 1-2 pro özellik haricinde herşeyi ayni değil mi? Peki bu kadar fark nerden geliyor üstelik ayni seri. Demekki bazen GT, PRO, Extreeme, Ultra, mega adı altında ayni özellikteki ürünleri farklı fiyata satıyorlar. Bir pazarlama taktiği olsa gerek.
  • Ati ise öncelikle powercolor gelir arkadaşım.Saphire arkasından gelir
  • Marka farketmez...NASIL BİLİYORMUSUN...Hiç fark yoktur aralarında Mesela Sence SHOV marka televizyonla SONY marka televizyonun arasında biliyorsunki hiçbir fark yok ikiside aynı tüpü kullanıyor...Yapmayın kardeşlerim...Marka herzaman en önemli şeydir...Marka demekle kastım şu Nvidia da LEADTEK WINFAST tan şaşma ATI de ise SAPPHIRE den şaşma...Ama sen sen ol hiçbirzaman ati alma...Herzaman NVIDIA al ve Herzamanda marka olarak WINFAST ı seç..Asla başka birşey alma derim...Buzamana kadar ki deneyimlerim bunu gösterdi...ATI hiçbir zaman NVIDIA yi geçemez oyun performans ve uyumunda...Sadece testlerde kağıt üzerinde geçer...Bunu unutma...Stabilite====Winfast&Nvidia...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BorckaArtvin

    Marka farketmez...NASIL BİLİYORMUSUN...Hiç fark yoktur aralarında Mesela Sence SHOV marka televizyonla SONY marka televizyonun arasında biliyorsunki hiçbir fark yok ikiside aynı tüpü kullanıyor...Yapmayın kardeşlerim...Marka herzaman en önemli şeydir...Marka demekle kastım şu Nvidia da LEADTEK WINFAST tan şaşma ATI de ise SAPPHIRE den şaşma...Ama sen sen ol hiçbirzaman ati alma...Herzaman NVIDIA al ve Herzamanda marka olarak WINFAST ı seç..Asla başka birşey alma derim...Buzamana kadar ki deneyimlerim bunu gösterdi...ATI hiçbir zaman NVIDIA yi geçemez oyun performans ve uyumunda...Sadece testlerde kağıt üzerinde geçer...Bunu unutma...Stabilite====Winfast&Nvidia...

    çok mantıksız örnek vermişsin.nedenine gelince.tv yi tv yapan tüp kalitesidir.ama bu tüpü de sony veya shov üretmektedir.yani montaj yapmazlar ürünü komple kendileri üretir.fakat ekran kartında çekirdeği bu markalar üretmez nvidia yada ati üretir.diğer firmalar sadece montaj yaparlar.yani senin verdiğin örnekle soru arasında bir paralellik yok.gelelim ekran kartında marka önemli midir sorusuna.çok olmamak kaydıyla önemlidir.çünkü ekran kartının pcb si markaya göre değişir.bu nedenledir ki bazı ekran kartı üreticileri extreme veya diamond model adı verdikleri ve daha yüksek hızlarda çalışan modellerinde kaliteli pcb kullanmışlardır.ayrıca bazı modellerde standarttan daha düşük zamanlamalı ram kullanılabiliyor.ama marka üst sınıf modellerde çok da önemli değildir.çünkü msi-leadtek-asus-gigabyte gibi üreticiler ürünlerinde zaten yeterli kalitede malzeme kullandıkları için aralarında fark yok diyebilirim.burada sapphire markasını ayrı tutmak lazım çünkü ati ile özel bir anlaşması var ve ürün geliştirmede ati ile ortaklaşa çalışıyorlar.zaten ati ilk ürünlerini sapphire ile duyuruyor.o nedenle ati alacak arkadaşların sapphire markasını tercih etmelerinde fayda var.gelelim ati-nvidia kıyaslamasına.ben bu konuda borckaartvin arkadaşa katılmıyorum.niye derseniz,çünkü şu an ki ekran kartı yarışında berabere gidiyorlar.borcka arkadaşın söylediği gibi kesin bir üstünlük yok.ayrıca nvidia nın sıkıştığı zaman renk derinliğini 24bitden 16bite düşürme gibi bir de handikapı var.zaten artık uyum sorunu da kalmadı.zaten kesin bir lider ilen edebilmek için bu iki firmanın bütün ürünlerini kullanmak gerekir ki forumda 1-2 kişi dışında bu imkan kimsede yok.borcka arkadaş bu konuda biraz fanatiklik yapmış.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BorckaArtvin

    Ama sen sen ol hiçbirzaman ati alma...Herzaman NVIDIA al ve Herzamanda marka olarak WINFAST ı seç..Asla başka birşey alma derim...Buzamana kadar ki deneyimlerim bunu gösterdi...ATI hiçbir zaman NVIDIA yi geçemez oyun performans ve uyumunda...Sadece testlerde kağıt üzerinde geçer...Bunu unutma...Stabilite====Winfast&Nvidia...


    BU yorum değildir.firmayı resmen karalıyorsun. ne demek hiçbir zaman ati alma


    @maymunkral iyi özetlemiş

    zaten kesin bir lider ilen edebilmek için bu iki firmanın bütün ürünlerini kullanmak gerekir ki forumda 1-2 kişi dışında bu imkan kimsede yok.borcka arkadaş bu konuda biraz fanatiklik yapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 16 Mart 2006; 5:30:17 >




  • yurt dışında marka daha çok öne çıkar.. çünkü
    biri sadece kartı verirken diğeri 40-50$'lık farkla
    200-300$'Lık yazılım ve oyun da verir yanında...
    diğer bir deyişle kutu içeriği çok ön plandadır yurt dışında
    ama bizde yazılımların çoğu korsan olarak
    kullanıldığından hiç önemsenmez yanında verilen yazılımlar...
  • bencede aynı çekirdek olduktan sonra marakaya önem vermem.. zaten maymunkral ın da dediği gibi markaların kalitesi birbirine yakın olduktan sonra fiyat açısından uygun olanı almak mantıklı..bench lerde fark etse etse 5-6 fps farkeder..ben ise yıllardır ati kullandım hiç sorunum olmadı..ama özellikle 6800 gs tercih ettim..çünkü nvidiayı denemek istedim..hiç de fark yok..ati-nvidia yada marka..fiyatı iyi olanı almak lazım..
  • marka daha çok kutu içeriği ve soğutma sistemlerinde fark ediyo.
    bazen pahalı olanlarında ramler daha kaliteli olabiliyo.

    bide bazı markalar aynı gpu yu oc lu larak piyasaya sürüyo, o da fiyat farkını etkileyen bi faktör oluyo tabiki.

    sonuçta çok fazla etkili olduğunu düşünmüyorum,ben 3 nesildir nvidia kullanıyorum asus ve msi kullandım şimdide leadtek kullanmaktayım.hepsi de birbirine benzer zaten.nvidia için şunu ati için bunu alın demek bana saçma geliyo....
  • markada önemli özellikte önemli iyi düşünmelisin
  • öncelıkle slm

    ekran kartı markası önemlı fakat markasından cok ekran kartının kullandıgı chip setin markası önemlı

    markanın ne kadar önemı varsa onunda en az o kadar önemı var
  • Ekran kartının üzerindeki ramların kalitesini niye hiç hesaba katmıyorsunuz.Ayrıca dergilerde bir sürü test yapılıyor.Marka önemli olmasaydı sadece üzerindeki chipin testi yapılırdı.
  • "Power Color" VE "Sapphire", FENA DEĞİL
  • bende quattro 6600gt var görüntü kalitesi berbat.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.