|
Merhaba, Sinema deneyimini daha gerçekçi yakalamak adına sizce küçük ekran (55inc) ama kaliteli OLED televizyon mu ? yoksa büyük ekran (75-85) inc arası LED ekran televizyon mu ? Ortalama bütçe 11-12 bin tl. Oled avantajları :
Büyük ekran avantajı :
Şöyle bir düşününce aslında sinemalarda izlediğimiz görüntüler temelinde projeksiyon olmalarından kaynaklı pekte iyi renk doygunluğu, siyah derinliği gibi olayları zaten yok. Bize sinema deneyimini yaşatan şey aslında büyük ekran olması ve kaliteli ses sistemi. Ve gene şöyle bir düşününce izleyeceğimiz genelde televizyon kanalları olduğu için 4K bir görüntü kaynağı yok, haliyle yapay zeka azıcık görüntü iyileştirilmesi ile OLED'den alacağımız görüntünün üzerinde biraz oynanması dışında normal LED ekranlarda da çok yakın görüntü alacağımızı düşünüyorum. Elbette Netfilix kullanımlarımızda yoğun oluyor ama genede bu farklılıkların televizyonları yan yana koymadığımız müddetçe çok göze batacağını düşünmüyorum. OLED ekranlarının hayalet ekran/led ölmesi gibi olayların normal ledlere göre daha erken yaşandığını da unutmamak lazım. Benim gönlüm büyük ekrandan yana. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı