Merhaba, Sistemim imzamda. Yaşadığım sorun ise oyun oynarken bir anda görüntü gidiyor, oyun ve discordun sesi gelmeye devam ediyor. Monitör no signal uyarısı veriyor. Kasanın güç düğmesine bastığımda sistem normal şekilde kapanıyor. DDU (Display Driver Uninstaller) ile temiz kurulum yaptıktan sonra bu sorun tekrar etmedi fakat bu sefer de oyunlar çöküp masa üstüne dönüyor. Dün 2 saat Cyberpunk 2077 oynadım tık demedi fakat pubg de RTX 3080 ile sık sık çöküyor. Neyse sorun belki ekran kartındandır diye düşünüp elimdeki GTX 1080'i taktım yine çöküyor fakat RTX 3080'e nazaran çok daha az. 3080 350w güç çekiyor 1080 ise 200w civarında. RTX 3080'i arkadaşa verdim test etsin diye, herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Bu durumda aklıma psu geliyor. Bu akşam üşenmezsem eğer elimdeki Gigabyte'ın 750W Gold güç kaynağı ile test edeceğim. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir? |
Ekran kartı mı PSU mu?

-
-
Güç kaynağı kaynaklı olsa bilgisayarın dınmasından ziyede bir anda komple kapanması tarzında bir sorun yaşarsınız gibi geldi bana. Ama yine de bir deneyin başka bir psu ile test etmeyi.
Bios update yapmadıysanız en güncel sürüme update yapabilirsiniz.
Anakart ile ilgili bir arıza da olabilir çünki iki ekran kartı ile de aynı sorunu yaşamışsınız.
Ekleme: imzanızda işemcinizi overclocklu kullandığınızı gördüm, bir de default OS ayarları ile deneyin belki de stabiliteyi bozuyor olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 24 Ekim 2022; 15:22:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bios son sürüm. Hatta en son çıkan beta sürümü bile denedim sorun değişmedi. Diğer donanım bileşenlerim de güncel. İşlemcide oc yok. Max. Boost Clock 4.6GHz zaten işlemcinin. İşlemciyi stres testine soktuğumda da sorun çıkmadı. MemTest86 ile ramleri de test edeyim hatta. Bir kaç gündür iyi canımı sıktı bu sorun. Bir hafta sonumuz var onda da bununla uğraştım. :(
-
B.U.L.L.S.E.Y.E
AMD RYZEN 5 5600X 4.6 Ghz ~ MSI MPG B550 GAMING PLUS ~ ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3080 OC EDITION 12 GB ~ CRUCIAL BALLISTIX 32 GB CL16 3600MHz DDR4
SAMSUNG 980 PRO NVMe M.2 500 GB 7000MB/S - 5100MB/S ~ CRUCIAL P2 1 TB PCIe M.2 ~ SAMSUNG 500 GB 860 EVO ~ 2X SEAGATE 2 TB BARRACUDA ~ COOLER MASTER HAF XM
CORSAIR AX1200 80+ GOLD ~ ARCTIC LIQUID FREEZER II 280 ~ ACER 27" XV272U 2K ~ CREATIVE SOUND BLASTER Z ~ PHILIPS SHP9500 HiFi
CREATIVE MEGAWORKS THX 550 ~ CREATIVE GIGAWORKS T20 ~ LOGITECH Z-523 ~ EPSON EH-TW5300
msi after burner yükle ordan detaylı bakarsın anca ordada birşey cıkmıyorsa m2 yada psuda sorun var bana daha çok m2 gibi geldi
-
Şu an 750w psu ile RTX 3080 takılı şekilde 1 saattir testteyim. Henüz çatlama patlama yapmadı. Bakalım 1-2 gün daha böyle test ederim. Emin olduktan sonrasına bakarız artık. 😊
-
Sonucu bizde bekliyoruz hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne yazık ki sorun devam ediyor. 😢 Ekran kartı ve psu'yu eledik. İşlemci, ram ve anakart kalıyor geriye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 24 Ekim 2022; 23:38:34 > -
Bu akşam üşenmezsem temiz bir Win11 kurulumu yapıp klavye mouse dışında hiç bir donanım bağlamadan testleri gerçekleştireceğim. Çünkü VR gözlük, yazıcı, docking station, track-ir, usb mikrofon, xbox alıcısı gibi bir çok cihaz bağlı. Bakalım çözebilecek miyiz :/
-
Genellikle frekans hızı 2.0 GHz’i aştığında belirli bir oyun grubunda ortaya çıkıyor. Saat hızları belirli bir seviyeye ulaşır ulaşmaz oyun çöküyor ve masaüstüne atıyor.
Şu an kesin bir çözüm belirtilmese de, GPU frekansı manuel olarak 50 ile 100 MHz arasında azaltılabilir. Ek olarak düşük voltaj da önerilebilir. Ancak bunun için Ampere desteği sunan MSI Afterburner 4.6.3 Beta 2 sürümü gerekli.
Ek Not: Umarım yardımcı olabilmişimdir bi tane web siteden buldum yazıları :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erikgame -- 25 Ekim 2022; 20:1:30 > -
Windows 11'e geçtim. Bakalım :/
-
Sadece klavye ve fare bağlı. 2 adet m2 dışında diğer 3 normal hdd dahi bağlı değil sistemde. Dün saatlerce test ettim sorun çıkmadı.
-
Sorun yine başladı. Tüm parçaları eledim. İşlemci ve anakart kaldı geriye. Eski GTX 1080 ile de sorun yapmaya başladı çünkü. Arkadaşın ramleri aldım onda da sorun devam ediyor. Akşama arkadaş ile işlemcileri değişip son bir test yapacağım.
-
Anakart arızalı hocam
Geçmiş olsun hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Testler bitti anakart arızalı :) Ekran kartını PCIe 3.0 x4 yuvasına taktığımda şimdilik herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Kartın ağırlığından ötürü x16 slota sanırım zarar vermiş. Paranoyak oldum. Her an tekrar siyah ekran alacakmışım gibi. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X