Şimdi Ara

ekomomik kriz 2.eli de vurdu....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
10.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bildiginiz üzere ülkemiz maalesef hic iyi günlerden geçmiyor.Bİrcok yakinim aracını satmaya ugradiyor cogu da piyasa araci olmasina ragmen ne arayan var ne soran...
    malum sitedeki araclara bakiyorum aylardir duruyor ilanda sizce de durum boyle mi?
    Dolar Euro aldı başını gitti hergun zamlar, faizler, vergiler vs. vs.
    Butun bu ortamda sizce ne yapmak gerekir?Gerek alim-satim gerek 0 araclar icin...

• haftayada canlandı derler.her hafta durum degisiyor
  • O yakınlarınız da zamları fırsat bilip güya uyanıklık edip fiyat şişirmiş ise acımıyorum..
  • nzm_turkey kullanıcısına yanıt
    Hocam illaki oyle olan da var lakin durum cidden cok fena

diger ilanlar icin de diyorum bunu adam her hafta fiyat dusuruyor favorilerimde aylardir ilanda araci
  • Arabayı satın gerekliyse Brodway alın binin .zorunlu harcama dışında para harcamayın
  • Bazı düşüncelerim vardı ama ülkenin durumu beni tedirgin ettigi icin borclanmayacagım
  • genel itibariyle dusunce bu galiba ulkenin durumu malum olunca piyasada alisveris durma noktasina geliyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -shadow-- kullanıcısına yanıt
    Link paylaşır mısınız ? Ben piyasanın öyle olduğuna inanmıyorum çünkü makul ilanları favorilerime aldığımda 2 hafta sonra satılmış oluyor. Ha eskiden bu süre daha az olabilir tabi ki ama genel bir şişirme söz konusu.
  • 30 bin ederi olmayan araçlara, 35 - 40 hatta abartıp 45 isteniyor.
    Diğer aracını koyacak adam bakıyor ki bu 40 ediyorsa benim ki kesin 50 eder diyor.
    Sonra da deniyor ki neden satılmıyor. Neden satılsın..

Aklı başında olan hiç kimse 30 binlik araca 40 bin 50 bin ödemek istemiyor.
    Dolayısıyla çıkarcı arkadaşlar yüzünden araba piyasası allak bullak oluyor.
  • takip ettiğim bir araba vardı, 2 ay 62.5 a satamadı, 2 hafta önce 72.5 olarak fiyatı güncellemişler,60 a satamadılar 70 e kesin satarlar
  • Ben şu an ne araba alırım. Ne satarım. Araç benim, binmeye devam ederim. Tanıdıklarınıza da tavsiye ederim. Alma-Verme ki ekonomiye can katma. Onun yerine tependeki hörgücü at. Kan emicileri, sülükleri at. Yola daha sağlıklı devam et.

Sonuçta krizin yarasını öyle ya da böyle alacaksın. Madem alacaksın, hörgücünden de bu vesile ile neden kurtulmayasın?
  • Su anda nakit paradan daha değerli hiç bisey yok arabaymış evmiş hikaye nisan mayıs gibi kriz derilesecege benziyor parası olan krizde zengin oluyor
  • O km araçlara çok zam geldi. 2. el piyasasıda bu zamdan nasiplenmeye çalışıyor. Fİyatları yukarı çektiler. Müşteriler bu fiyatları hazmedene kadar bir miktar durgunluk olabilir. Havalarda araç alım satımı için uygun değil. Baharın sonuna doğru paşa paşa alışırız, piyasa hareketlenir.
    Kriz meselesine gelince: 2016 da % 28 develüasyon oldu. Daha ne olsun? Kişi başı milli gelir 7000 dolarlara düştü. Ama milli gelirin hesaplanma yöntemi değişti tekrar 10000 dolar olduk. Biz de yedik salağız ya. Yoksa hakkaten salak mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 10 Ocak 2017; 9:46:26 >
  • Ekim ayinda elimde bulunan 2000 dolarimi 3,03ten satmist. diger arabamdan gelen para+nakit param+kredi 60.000 tl gibi bi mebla yapti. Eger o gun. Araba almayip dolar yapsaydim benim 60.000 tl bugun 73-74 bin tl edecekti.3 ayda ulkenin geldigi durumu gozlerimle gordum ve basit bir hesaplamayla firsat bulsam memurlugumu yakip gidicem bu ulkeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subsie -- 10 Ocak 2017; 9:55:19 >
  • note 2 10 sene bozulmasa gene kullanılırım öyle bir durum var.
  • Arkadaşlar bu krizde araçlar pahalanır mı ? ucuzlar mı ?
    mantıklı olan nedir daha önce tecrübe edinen var mı ?.
    herşey pahalanacağı için otomatikman 2.elde pahalanır mı ?
    mantıken nakite ihtiyacı olan insan ucuzdan malı elden çıkarır gibi geliyor. düz mantıkla doğru olan bu mudur. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 10 Ocak 2017; 10:12:46 >
  • Arabaları bilmem ama Bodrum'da bir villa var,sitedeki fiyatı 400 bin tl idi. Favorilere eklemiştim, dün baktım 450 bin yapmış, ahahaha. Hayır neredeyse 1 yıldır satışta, alan yok fiyata zam yapmış

Sanırım satılmayınca arabalara da sahipleri zam yapıyor, iyice satılmıyor. Ekstra bir şeyler söylerdim ama boşverin
  • İkinci eli bilmem de sıfır araçlar konusunda yapılan yok fiyatlara zam geldi bir daha araç satılmaz,bundan sonra yaprak kıpırdamaz,mecbur fiyatları indirecekler,piyasası çöktü,yandı bitti kül oldu gibi laflara asla inanmıyorum.Ötv % 100 artasa da bu ülkede araç satışı azalmaz arkadaş.Aralık ayında satışlar son yılların en kötüsü dendi bu zamana kadar kırılmamış rekor geldi.Onun için bence devlet özellikle yüksek fiyatlı araçlara daha da zam koymalı.Artık birşey geliyor aklıma;

YA BU MİLLET DOLAR BOZDURDUĞU GİBİ İNADINA ARABA ALIYOR YA DA 3000 TL MAAŞI OLAN AMA SIFIR ARABA ALMAYA ASLA İMKANI OLAMAYACAK BEN DIŞINDA BU MEMLEKETTE SON YILLARDA FELAKET ZENGİNLEŞEN BİR KESİM VAR.

Yaşadığım şehirde direk diker gibi onlarca katlı daireler rezidanslar bana bunu düşündürüyor.Ben babam arsasını vermeseydi 10 yılda bir ev bile yaptıramazdım.
  • Belki olay kriz değil tam tersi ekonomi iyi olduğu için kimse 2.elin yüzüne bakmıyor gidiyor sıfır alıyor.
    Sıfır araç fiyatları ve satış rakamları da bunu doğruluyor.Sürekli artan fiyatlara rağmen satışlar da doğru orantılı artıyor.
    Avrupa'da Amerika'da 2.el fiyatları düşüktür mesala; neden?Çünkü kimse 2.ele tenezzül etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 10 Ocak 2017; 12:16:32 >
  • Bende önümüzde ki ay megane 2 aracımı satıp 50bin bandına bir şeyler almayı düşünüyordum. Şu son piyasaların durumundan sonra asla böyle bir işe kalkışmam. Aracımın balataları bitikti nasıl olsa satıcam mantığı ile yaptırmadım. Şimdi haftaya sanayiye gidip yenileticem, megane ile yola devam. Cidden kriz geliyor demicem geldi bile. Raydan çıktı artık. Benim gibi düşünen insanlar da elbet vardır, piyasanın durulması çok normal.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.