Şimdi Ara

Ehliyet yenilemede eklenen kısıtlamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • B sınıfı ehliyeti yeniletme son güne kalmadan yaptırmak istedim. 10 sene önce koluma araba kapısı çarptı ve donuk omuz oldu. Tıbbın tüm safsatalarını denedim ve değişmedi.

Bale yapmayacağım için sorun yok. Barfiks ve kulaç atma yapamıyorum sadece.

Salak gibi e devletteki sağlık sorularına doğru cevap verdiğimde aile hekimi hastaneye ordan da kurula sevk edildi.

Rapor sonunda

SINIRLI KULLANIM KODLARI:

47. İki tekerlekli araç kullanamaz,

102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz,

103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü

TIBBİ NEDENLERLE VERİLECEK KODLAR: Z02.4 EHLİYET İÇİN MUAYENE

Şimdi motorsikletimi kullanamayacağım ve şirketten işyerleri işleri için verilen aracı (doblo ve patner, connect) kullanamayacağım demek mi oluyor. Nasıl kaldırılır ?

• donuk omuz benım de başıma geldi. ortopedi cerrahının kortizonlu bir iğnesiyle çok daha iyiyim. sol kolum protez gibi olmustu ki solağım ben. hersey cok buyuk bir ızdıraptı. mudahale edilmezse de 1-2 yıla geçecektir. motor kullanamazsınız gibi duruyor. ancak engel raporu alırsanız ozel tertibatlı araç alabilirsiniz kullanabılırsınız. benım de kamyonetim var şirkete ait. ruhsata hususi diye kaydettirdim çunku kımsenın yukunu tasımıyorum. kendi yukumu tasıyorum. bu yuzden hususi olarak kaydettirebildim. patronla konusun ticari bir aracı hususi yaptırabilir ruhsatta

• Eski tip ehliyeti yeni tipe çevirme süresi zaten her yıl sonunda uzatılıyordu...

• Yeni tip ehliyete geçiyorsun, her sene uzatma yapıyorsun!

7 yıl uzatılmış, resmen saçmalık.

Bu sene uzatma olmayacak dendi, bakalım neler olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Şirketin zaten 3 aracı birde minibüsü var. Yan sanayi firmalarına giderken ve sabah işe giderken kullanıyorum. Hangisi boş olursa onu alıyoruz. Patron kendi aracını bile şirket aracı gösteriyor vergi uyanıklığı için.Bana özel uygulama hayatta yapmaz.

motor kullanıyorum sıkıntı yok. Diğer araçları da kullanıyorum. Ambulans ve resmi araçla işim olmaz bu saatten sonra zaten de benim iş hayatımı engelleyecek şekilde salakça nasıl karar verirler anlamıyorum.

İtiraz edersem sonuç nasıl olur değişir mi? Başka bir ilin sağlık kuruluna gidecekmişim.

• E devlet üzerinden bir anket doldurmanı istiyorlar sen oradaki seçenekleri mi işaretledin hocam? Epilepsi olanlar epilepsi değilim diye işaretliyor orada bilmiyorum hiç duydun mu? Ben bugüne kadar o anketi doğru şekilde işaretleyen görmedim veya duymadım. Bir seni gördüm şimdi helal olsun diyelim ama dürüst olduğun için başına da gelmeyen kalmamış. Gerçi orada yanlış işaretlesen de E nabız araştırması yapılsa ortaya çıkar o da baska konu.

Evet rapora itiraz edebilirsin seni başka yere sevk ederler orada da heyete gireceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Ekim 2024; 17:4:35 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Yok e nabız biraz palavra gibi. Gözünde problem olan e devlette dediğin yerleri doğru yazmadan geçmiş aynı gün aldı ehliyetini. Test veya dikkatli bakılmazsa bellide olmuyor.

Yani demem o ki iki gözünüzde görmese sağlamım diyeceksin çünkü bu ülkede işi yalan dolanla yaparsın. Yalanla ne kazanacağım doğru bir tane diye senelerdir zarara girdim. Hem işte hem günlük hayatta destekli yalan ve baskın konuşmayla çok kara geçen gördüm.

Benim gibi kurulla ters düşen olmadı demek şimdiye kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • makine26 M kullanıcısına yanıt

Benim aracim da sirkete kayitli kamyonet ve hususi. Ben de vergiden dusuorum hersetini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam muayene öncesi e devletten bir anket doldurmanı istiyorlar. Sen o ankette doğru seçenekleri işaretledin diye heyete yolladılar doğru mu?

Canını sıkma

Elbette doğru bir tane

Sen doğru yolu seçmişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Ekim 2024; 16:3:28 >

Evet e devletten dolduruyorsun. Zorunlu sıkıcı ve uzun geldi. Doğru yol ama sonuç can sıkıcı oldu.

Hastanede 300 lira para ödedik. E nabızda da sanki muayeneye gelmişim gibi iki gün doktor muayenesi çıktı. Hem devletten hemde benden mi para alıyor diye aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makine26 -- 19 Ekim 2024; 18:25:53 >
  • Doktor motor kullanamaz diye bir rapor verdiğine göre rahatsızlığın motor kullanımına bir engeli var demek ki. Ticari araç olayı saçma tabi ki normal araç kullanan ticari de kullanır. Ama motor kullanmana karşıyım. Ayrıca belirttiğin kodlar trafik polisinin tabletinde çıkıyor mu. Bu kodlar nerede gözüküyor. Polisin görebileceği bir kod mu. Bunun detayını da öğrenmen lazım.

Gözümde gözlük vardı. Onu bile yazmadı doktor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hayırlısı olsun hocam inşallah bakalım heyet size ne diyecek

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Bu da farklı bir durum bak :)

• Benim ehliyette 103.05 kodu var, beş yılda bir sağlık kontrolü demekmiş. 06.01.2025'te 5 yıl doluyor. Raporu yenilemek için bugün bir sağlık kuruluşuna gittim, senin ehliyetin geçerli dediler.

Tamam ama bu kod var dedim, doktor arkadaş sen bir nüfusa git, sor dedi.

Bu arada bir sürücü kursunu aradım, raporu alın, nüfustan randevu alıp, kayıt yaptırın dedi.

Nüfusa gittim, epey kalabalıktı. Sağ olsun, numaratör olmayan bir hanımefendi yardımcı oldu. Sisteme girip baktı, sağlık raporu alıp yanınızda taşıyacaksınız, bize gelmenize gerek yok dedi.

İnşallah doğrudur.

• newfel kullanıcısına yanıt

Hocam merhabalar aynısı benim başıma gelmiş durumda şuan için işlettirmedim motor ehliyeti için sağlık raporu çıkarttım 103.05 maddesi gözüküyor şimdi benim beş yılda bir ehliyetimin yenilenmesi mi gerekiyor ben anlayamadım siz daha iyi bilirsiniz görüp yazarsanız çok teşekkür ederim şimdiden

• Rhizaria R kullanıcısına yanıt

Bende saflık edip doğruları yazınca yılda bir muayene şartı koydular. Burası küçük yer olduğu için polis ve nüfustaki memurlarla uzun uzun sohbet edebiliyorsunuz ki bende öyle yaptım. Sadece ehliyette yazılan süreler içerisinde muayene yaptırıp, muayene raporunu yanınızda taşımanız gerekiyor, gidip bir yere işletmeniz gerekmiyor ki gitsenizde zaten kayıt almıyorlar. Mesela ehliyetiniz var ama araç kullanmayacaksanız muayene bile şart değil (mevzuat değişirse o başka), kimse size niye muayene gitmedin demiyor. Sadece çevirmede denk gelirse polis isterse raporu göstermek zorundasınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

yani kısacası şunu mu anlıyorum ehliyetim 2030 da yenileniyor mesela ama ben beş yılda bir sadece sağlık raporu mu çıkartacağım doğru mu anlamadım ehliyetim yenilenmiyecek

• Bu yüzden eski tip ehliyette ısrarcıyım ve süreyi sonuna kadar kullanacağım...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.