Şimdi Ara

Eski tip ehliyetlerin yenileme süresi uzatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski tip ehliyetlerin yenileme süresi uzatıldı
    Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süre tekrar uzatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ehliyet yenilemek için son tarihi 31 Ekim 2025 olarak açıkladı. Daha önce son tarih 31 Aralık 2024 olarak açıklanmış ve yaşanan yoğunluk nedeniyle bu süre 7 ay uzatılarak 31 Temmuz 2025'e çekilmişti. 

Ehliyet yenileme süresi "son kez" uzatıldı

Bakan Yerlikaya, her uzatma kararı sonrası yaşanan randevu iptallerine değinerek bu kararın son kez alındığını ve bir daha uzatma olmayacağını dile getirdi.

Yapılan açıklamaya göre, 18.11.2024'teki uzatma kararının ardından sadece bir gün içinde 16 binden fazla vatandaşın randevusunu iptal ettiği görüldü. Günlük başvuru sayısı 55 binden 20 bine kadar geriledi. Ancak bitiş tarihinin yaklaşmasıyla birlikte yoğunluk yeniden arttı. Ehliyet yenileme başvurularının %70'i son üç ayda gerçekleşti.

Ayrıca Bkz.Ehliyet kaç ayda alınır? Süresi, ehliyet sınıfları ve ücretler

Aylar itibarıyla ehliyet yenileme başvuru sayıları:

• Ocak: 140.000

• Şubat: 82.000

• Mart: 84.000

• Nisan: 101.000

• Mayıs: 270.000

• Haziran: 502.000

• Temmuz: 1.413.489

• 31 temmuz

+ulan yetişemedik gitti 7 bin lira

-abi 31 ekime kadar uzatmışlar

+oh be,neyse bir ara hallederiz o zamana kadar

31 ekim

-abi 31 aralığa kadar uzatmışlar

31 aralık

-abi 31 marta kadar uzatmışlar

.

.

.

2 milyon kaldı denilen eski ehliyetleri yoğunluktan yenileyemeyen nüfus müdürlüğü 10 yılda bir ehliyet yenileme zorunluluğunu nasıl yerine getirecek?
    Her yıl ortalama 3 milyondan fazla kişi ehliyet yenilemek durumunda kalacak...

Bir diğer konu da kimlik ile ehliyetin aynı anda yenilendiği zamanlarda otomatik olarak ehliyeti kimliğe yüklemeyen sisteme!
    Kimi memurlar yüklüyor, kimisi yüklemiyor. Başvuru anında yüklendiğini bilmiyordum kartlar gelince bir daha nüfusa gittim; arkadaşınki direkt başvuruda yüklenmiş mesela. Boşuna yoğunluk oluşturuyor, sonradan yğklemeler...
  • Beklenen oldu nihayet, hayırlı olsun.

Ben geçen gün ehliyetimi yeniledim...

• En son 2 milyon civari kisi hala yenilememis deniyordu, neyse sure uzatildi diye ekim sonuna birakirlar gene

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce 1 yıl uzatılırdı, sonra 6 ay oldu, şimdi 3 ay uzatılıyor...

• 2 milyon kaldı denilen eski ehliyetleri yoğunluktan yenileyemeyen nüfus müdürlüğü 10 yılda bir ehliyet yenileme zorunluluğunu nasıl yerine getirecek?
    Her yıl ortalama 3 milyondan fazla kişi ehliyet yenilemek durumunda kalacak...

Bir diğer konu da kimlik ile ehliyetin aynı anda yenilendiği zamanlarda otomatik olarak ehliyeti kimliğe yüklemeyen sisteme!
    Kimi memurlar yüklüyor, kimisi yüklemiyor. Başvuru anında yüklendiğini bilmiyordum kartlar gelince bir daha nüfusa gittim; arkadaşınki direkt başvuruda yüklenmiş mesela. Boşuna yoğunluk oluşturuyor, sonradan yğklemeler...

• aniceman kullanıcısına yanıt

O zamana kadar yapay olan zeka ile hallederler zaten...

• Temmuzda 1.5 milyon kişi başvurmuş diyor. Son ana bırakmakta üstümüze yok biri de bendim :) Son ana bırakmayın arkadaşlar. Sağlık raporu ödemesini yapamayanlar vardı onlara da yardımcı olmaya çalıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaçıncı uzatma bu sayamadım artık.

• Sürekli son güne bırakıyor millet çok yoğunluk oluyor

• 31 temmuz

-abi 31 ekime kadar uzatmışlar

31 ekim

-abi 31 aralığa kadar uzatmışlar

31 aralık

-abi 31 marta kadar uzatmışlar

.

.

.

• ehliyeti yenilemeyip yabanci ulke ehliyeti kullansak ne olur?

• Sene 2040 7 ay daha uzatıldı şeklinde haberler çıkacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

Bir daha olmayacak.

• Bi cacık olmaz bizden....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amcam bir yerine takmıyor. Aman bir ara bakarım, zaten uzatacaklardır yapıyor. Sinir bozucu kısımda haklı çıkıyor. Kesin yine yapmamıştır da neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D06ISHERE -- 31 Temmuz 2025; 21:29:36 >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Halbuse ben, direkt düz hesap sene sonuna kadar uzatılmasını beklerdim.. 3 ay uzatılması, artık bunun son olduğunu gösteriyor. zira 6 ay daha uzatsalar, o zaman herkeş, 2026 senesinde bir 6 ay daha uzatırlar diye düşüneceklerdi.. bunun önüne geçmek için 3 ay gibi herkeşin beklemediği bir zamana kadar uzattılar işin ciddiyetini kavrayın diye...

• ciddiyetsiz devlet

• şak şak geçiyolar

• 2017 yilinda yeni ehliyete gectim biraz daha uzarsa 10 yillik sureyi doldurup hic yenilemeyenlerle birlikte tekrar yenileyecegim gibi duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

:D 2 yıl önce vardı aynı muhabbet

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.