Şimdi Ara

E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
1
Favori
39.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E-5’te 70 km’ye çekilen hız sınırı meslek odalarını ikiye böldü. Şoförler Derneği “18 bin taksinin yarısı radara yakalandı” derken “Sınır doğru” diyen de var

    NEZİHA ÇAKIROĞLU

    E5’teki hız sınırının 90’dan 70 kilometreye çekilmesi meslek odalarını birbirine düşürdü. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, uygulamanın can güvenliğini sağlama amacı taşıdığını söylerken, Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak uygulamaya ateş püskürdü. İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Semih Kaçanoğlu ise kesilen cezalar yüzünden mal sahibi ile şoförlerin birbirine girdiğini söyledi.

    CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ŞART

    Başkan Uğur, uygulamanın can güvenliğini sağlama amacı taşıdığını belirterek şöyle konuştu: “Mecidiyeköy-Avcılar arasındaki hız sınırının 90’dan 70 kilometreye çekilmiş olması can güvenliğinin sağlanmasıdır. Ricamız özellikle havaalanı ulaşımı için şoförlerimizi hız konusunda zorlamamaları.”

    Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak ise hız sınırına uymaya çalışan taksicilerin taciz edildiğini, ağır para cezaları aldıklarını belirterek “Bu durum kazaları önlemek yerine kazalara yol açacak” dedi.

    PLAKA SAHİBİ İLE ŞOFÖR KAVGALI

    İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanvekili Semih Kaçanoğlu da yeni radar uygulaması dolayısıyla taksici esnafın zor duruma düştüğünü söyledi. 18 bin taksiden yarısının radara yakalandığını kaydeden Kaçanoğlu “Her iki taksiden birine ceza geliyor. Mal sahibi ile şoför birbirine girdi” dedi. Osmaniye Merkez Taksi Durak başkanı Huseyin Torunoğlu ise “Cezalardan dolayı 4 şoför işi bıraktı. Torunoğlu, sahil yolunda 70 ile yoluna giden arkadaşlarımız, arkadan gelen araç tarafından sürekli taciz ediliyor. Böyle giderse taksilerde çalışacak şoför kalmaz “ dedi.



    Mecidiyeköy-Avcılar arası 70 km hız sınırı uygulaması var ve birçok yere radar yerleştirilmiş durumda...

    http://www.stargazete.com/istanbul/9-bin-taksici-radar-cezalisi-haber-330968.htm







  • hep kullandigimiz guzergahtan bahsediyor ama 70ile gittigimi hic hatirlamam (genelde gece kullaniyorum trafik olmuyor) daha ceza gelmedi kismetsede gelmesin insallah cok berbat bi durum bence bombos yolda 70ile devam etmem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki 90km/s kuralına uyuyorlardı da bir de 70km/s'ye laf ediyorlar.
  • yazık yahu, mal sahipleri ile taksi şoförlerini birbirine düşürmeye kimin hakkı var? ayıp yapılan. aradaki kavgayı ve sorunları çözmek için bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli ve mal sahibi-şoför arasında uzlaşma sağlama ve barış ortamını temin etmek adına zaman kaybedilmeden hız sınırını 120'ya çıkarmalı.

    bu hız sınırını 70'e düşürenler resmen esnaf arasında fitne ortamı ve kavga çıkarmak amaçlı yapıyorlar bunları. sorumlular hesabını vermeli...
  • 70 NEDİR YAHU

    İYİ VALLA, 70 İL GİDECEĞİZ DİYE 4.VİTES'E TALİM. 5.VİTES İLE 70 GİTSEN PİSTONLARI AL ELİNE.
  • 70 km hız çok az o yol için çok saçma bir kural olmuş ceza yemeyen araç kalmaz.
  • işi sağlama almışlar giriş - çıkış resim...ohhh geçmiş olsun.. 1 ayda EDS 4 milyon lira ceza kesmiş
     E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı
  • Dün haberlerde gösterdi M. Köy - Avcıların bazı yerlerinde tam devreye girmediği için devriye polisler geziyor ve 70 km aşmadan gidiyor önüne geçen tüm araçların araçta bulunan cihazla hızını ölçüp fotosunu çekip cezayı basıyorlar.. Bizimde sürekli kullandığımız yol ve 70 km gerçekten çok az..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 17 Şubat 2011; 12:16:24 >
  • Sağ şeritten 60'la gitmek iyi çözüm galiba.
  • Devlete para lazım beyler normal :D
  • Siz yine şükredin. Konya-Adana, Konya-Karaman, Konya-Antalya, Konya-Ankara ve Konya-Afyon karayolunda epey bir mesafeyi 65 ile gitmek zorundasınız. Neredeyse 1 km de bir radar ve trafik ekipleri var. Ama millet alışmış. Çünkü kaç senedir böyle. Ceza yiyen sürücüler de genelde şehir dışından gelen sürücüler. (Biri de ben)

    Yalnız güzel bir şey var. Devamlı 65 ile giderseniz kolay kolay kırmızı ışığa yakalanmıyorsunuz. Adı da Yeşil Dalga.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkcad34

    70 NEDİR YAHU

    İYİ VALLA, 70 İL GİDECEĞİZ DİYE 4.VİTES'E TALİM. 5.VİTES İLE 70 GİTSEN PİSTONLARI AL ELİNE.

    ne alaka şimdi :)
  • %10 yanılma payı ile 77 km/h. Bence az. Yol boş olduğunda kimse dinlemez bunu. Ceza yağar herkese. Devletin istediği olur. Ayda 4 milyon TL değil 14 milyon TL akar.
  • Eğer sabit bir kamera yerleştireceklerse köprü üstlerine yerleştirirler gibi geliyor bana.
    Yani yukarıdaki örnek gibi araçların iki köprü arasındaki ortalama hız alınıp cezayı yapıştırabilirler
  • Bomboş işlerle uğraışıyorlar. Trafikte binlerce tl cezayı hak eden o kadar öküz varken E-5te 70 ile götürecekler. Bari her yerde her kurala uyulsun bizim de kafamız karışmasın. Elin zengin bebesi alkollü kullanır kırmızı ışıkta geçip yayaya çarpar elini kolunu sallaya sallaya çıkar dışarı... Amaç bacıyı dövmek olunca böyle kurallar bitmz
  • Güvenliği filan sağlamak hikaye bu uygulamaların temel amacı para kazanmak.Güvenliği sağlayacaklarsa doğru düzgün uygulamalar yapmalılar E-5 te ki makasçıları yakalasınlar önce.E-5 te en çok kazaya sebebiyet verenler onlar.Önüne aniden bir araba geçince panik olan ve kaza yapan insanlar var bu makasçılar yüzünden.Makasçılara 1 ay araba bağlama gibi cezalar versinler bak ozaman nasıl güvenlik sağlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 17 Şubat 2011; 12:47:20 >
  • bursada yaşıyorum sağdan gitsen birileri basıyor frene riske giriyorsun o yüzden 80-90 gidilen yerde birden 70e düşmek zorunda kalıyorsunuz. mazallah kaza filen olacak bu yüzden. 5. vites hayal oldu gerçekten üstte bir arkadaş yazmış.
  • Böyle saçmalık mı olur yaa. kim bilir kaç tane ceza birden gelicek bana pff
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol

    Güvenliği filan sağlamak hikaye bu uygulamaların temel amacı para kazanmak.Güvenliği sağlayacaklarsa doğru düzgün uygulamalar yapmalılar E-5 te ki makasçıları yakalasınlar önce.E-5 te en çok kazaya sebebiyet verenler onlar.Önüne aniden bir araba geçince panik olan ve kaza yapan insanlar var bu makasçılar yüzünden.Makasçılara 1 ay araba bağlama gibi cezalar versinler bak ozaman nasıl güvenlik sağlanıyor.





  • taksicilerle dolmuşçular diğer arabalara biraz saygılı olsalar kimsenin canına malına kolay kolay zarar gelmez. çok defa gördüm taksi veya dolmuş yüzünden kaza yapan araçları birde birşey olmamış gibi olay yerinden uzaklaşmaları var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.