Şimdi Ara

DÜZ LİSE VE ANADOLU LİSESİ ARASINDAKİ FARKLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
21.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu yıl 8. sınıfı bitirdim. liseye geçtim Sbs sınavında iyi yapamadım ve anadolu lisesi tutturamadım ama okulda iyiydim hep teşekkürle geçtim ortaokulu şimdi bizim semtimizdeki düz liseye kayıt olucam önkayıt yaptırıdm şimdi gerçek kayıt olacak.

Ama okul iyi gibime geldi geçen yıl inşaası bitti temiz güzel bir okul serserisi olmayan bir okul ve diploma puanına göre alıyorlar okuldaki en düşük önkayıtlardaki puan 72.00 benim ise 76.43 yani 72 alan ögrenciler serseri veeya kötü olamaz iyi bir lise mi sizce

Birde anadolu lisensinin farkı ne ya ögretmenlerin hepsi okul bitirip oluyorlar ögrencilerde benim lisemde iyi gördügünüz gibi fark ne peki ???

• Ortaokulu teşekkürle geçtin ve okulda iyiydin

Anadolu lisesinde ki en önemli fark İngilizce'dir. Ayrıca en kötü anadolu lisesindeki öğretmenler bile sınavla girdiği için düz lisesindeki öğretmenlerden iyidirler
  • Anadolu lisesinin ortamında ders çalışan öğrenci daha çok olduğu için daha iyi olur senin için.
    Ama son sene dershaneye giderken benim gibi saat 17:00 de derse girip 19:55 de dersten çıkmak zorunda kalırsın.
    Onların dershaneden çıktığı saat ben okuldan çıkıyorum.

Eğitime hoca bakımından biraz daha önem verilir başkada fark olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 1 Eylül 2010; 22:34:58 >
  • şimdiki anadolu liseleri farklı bu oks ile girenler normal ama sbs geldiğinden beri anodolu liselerinin de seiyeleri düşmüş. esikedn anadolu lisesinde bu kadar sınıfta kalan olmazdı şimdi matamatikten anlamayan adam anadolu lisesine girmiş [öyle böyle değil toplama yapamıyo ben ders çalıştırmaya çalışmıştım]

ortam falan değişik değil. ortamı düzgün olan düz lise de var ortamı bozuk olan anadolu lisesi de. sadece hoca fark eder.
  • anadolu lisesinde genelde başarıları denk öğrenciler bir arada olur düz lisedeki öğrenci sayılarınından çok daha az olur sınıflar kalabalık değildir birde öğretmenler sınavlarla geldiğinde düz liseye oranla daha iyi eğitim verirler
    birde öğretmenlerin hepsi okul bitiriyor demişsin malesef çoğuna öğretmen demeye bin şahit gerekiyor son kpssde yapılanlarıda göz önüne al öyle değerlendir ne yazıkki her okuyan adam olmuyor
  • ne saçmalamışınız ya.Aradaki tek fark anadolu lisesi sınava giriste daha cok okul puanı veriyor
  • okusanızda işsiz kalıcaksınız o yüzden fark yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farkı sen belirlersin. Dün kaydımı yaptırmaya gittim üniversiteye,önümdeki iki kişi Andolu Lisesi mezunu,ben Lise mezunuyum. Sonucta ikimiz de aynı yerdeyiz.

Ögretmenler daha iyidir,daha dogrusu ilgilidir diyelim. Okul ögrencilerinin kafalarına degil kafalarının içlerine bakar. (kafa'dan kastım saç,sakala pek karısılmaz. Her okulda böyle degil ama). Ögrencileri bos degildir. Orayı kazanıp gidiyosun sonucta her önüne geleni almıyorlar. Ve %70 i hırslı,calıskan,azimli oldugu için sen de ister istemez bir hedef belirleyip calısmaya koyuluyosun ve 4 yılın sonunda istedigin üniversiteye gidiyosun.

Ama hersey senin elinde, Fen lisesi'ne gidip de açıkta kalan arkadasım var.

Bir de diplomaya göre alma hikayesi yalan,bizim okulda öyle alıyodu,hatta sınıflar ona göre oluscaktı. Noldu parayı veren düdügü çaldı.

• yok okula liste astılar diploma puanları yazıyor 98 94 diploma puanlı ögrenciler var. en düşükle giren 72 ile girmiş 72 alan ögrencide ilgisiz serseri ögrenci olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

okusanızda işsiz kalıcaksınız o yüzden fark yok

Zaten herkezi işe alsalardı
  • Düz lisenin çevresi kötüyse işin zor
  • en iyisi düz lise ben anadolu lisesi okuduğuma pisman olmadım millette ne gelecek kaygısı var arkadas harıl harıl çalısıyor çalısmak bana ters. ilkokulda çok iyiydi derslerim takdir alırdım hep liseye bi geçtım sınıfta kaldım girdiğim liseyede birincilikle girmistim
  • artık bütün okulları anadolu lisesi yaptılar.. bizim zamanımızda anadolu lisesini kazanmak demek %75 iyi bir üniyi garantilemek demekti.. şimdi seçim yaparken zaten puanının yeteceği en iyi okulu seçmelisin.. okulun taban puanı ne kadar yüksekse o kadar iyi öğrenci kapasitesine sahiptir. ve lise hayatın boyunca kendinle denk insanlarla muhattap olursun kendine bi sürü şey katarsın.. kendi puanından düşük okula gidersen ise kendine katacak bişi bulamayabilirsin..

sosyalleşme daha fazladır insancıl ilişkiler çoğunluktadır..ve mezun olduktan sonra ben üal mezunuyum gibi konuşmaktan hoşnut olursun..
  • Düz liseden düz liseye değişir, bazıları vardır eğitimi beceremezler, disiplin sağlamayazlar bazıları vardır eğitimi çok iyidir disiplini yerindedir. Böyle bir yerde başarılı başarısız farketmez, kendin çalış yeter. Anadolu liselerinde ise taban puan arttıkça bilki eğitim kaliteli oluyor. Tabi her zaman için geçerli değil ama çoğunlukla öyle. Anadolu liseleri her zaman daha iyidir fakat düz liselerde yabana atılmamalı. Kaliteli olanlardan çok iyi üniversitelere giden 20 kişi filan çıkıyor...
  • okul ortamı tabi ki önemli ama iş sende bitiyo bi yerde de sana o okul ya da hocalar gelecek hazırlamayacak bunu da unutma
  • meslek lisesine gitme bildigin bok nere gidersen git başka
  • Bilgileriniz için teşekkürler devamını bekliyorum.....
  • Çoğu düz lise şuanda anadolu lisesi oluyor.Anadolu lisesi + yönlüdür senin için. Düz liseye gideceksende iyice bir araştır derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewr

artık bütün okulları anadolu lisesi yaptılar.. bizim zamanımızda anadolu lisesini kazanmak demek %75 iyi bir üniyi garantilemek demekti.. şimdi seçim yaparken zaten puanının yeteceği en iyi okulu seçmelisin.. okulun taban puanı ne kadar yüksekse o kadar iyi öğrenci kapasitesine sahiptir. ve lise hayatın boyunca kendinle denk insanlarla muhattap olursun kendine bi sürü şey katarsın.. kendi puanından düşük okula gidersen ise kendine katacak bişi bulamayabilirsin..

sosyalleşme daha fazladır insancıl ilişkiler çoğunluktadır..ve mezun olduktan sonra ben üal mezunuyum gibi konuşmaktan hoşnut olursun..

+2010

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.