Şimdi Ara

Duim ve Üniversiteler Arası Farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle mesajı gören ve gemide olan abilerime ve ablalarıma allah selamet versin forumu okuyan kardeşlerime de merhaba,

Ben şuan karadenizdeki bir üniversitede duim okuyorum, 1.sınıfım ve üniversiteler arası farklar hakkında özellikle üst dönemlerime sorularım var

Üniversiteler arası farkları kendi okulumdaki abilerime ablalarıma sormam pek mantıklı olmayacağından bu başlığı açma gereksinimi duydum.

Dediğim gibi 1.sınıf öğrencisiyim 20 yaşındayım ve hazırlığı muafiyetle atladığımdan ingilizcem a2-b1 düzeyinde , ana sıkıntım şu

Gaz tankerde staja çıkmak istiyorum ve okuldan okula çıkabileceğim şirketler anladığım kadarıyla çok değişiyor.

Bende kendimce ortalamam çok yüksek olmadığından (gano 2.70-2.90) yatay geçiş yapamayacağıma ve en mantıklısının 2.sınıfı bitirip üniversite sınavı ile itü duime geçip derslerimi saydırarak hazırlık sınıfınıda okuyarak (çünkü bu ingilizce düzeyi ile itü muafiyetten geçebileceğimi düşünmüyorum)

ve aldığım dersleri ösym ile saydırıp 3.sınıftan devam edebileceğim üzerine bir plan yaptım.

Sorularım şunlar:

1-Bölümüm ingilizce değil ve dersleri ingilizce almadım buna rağmen itüye yks ile geçip derslerimi saydırabilir miyim?

2- 1.sorunun cevabı evetse itüye geçmem durumunda gaz tankerde staja çıkmam dolayısıyla iş bulmam buradaki üniversiteme göre daha kolay olur mu yani bu çabama değer mi.

3- kısaca bunca efora sizce değer mi yoksa sen zaten yürü yıl falan da kaybetme ingilizceni kursla falanda halledersin gaz tankerede ileride kimyasalda çıkarakta çıkabilirsin diyor musunuz çünkü eğer şuanki okulumdan devam edersem garantisi yok itü de garantisi olup olmayacağını bile bilmiyorum.

Bu konular hakkında kafam çok karıştı bu soruya vereceğiniz tavsiyeye göre okul hayatıma devam edicem eğer okul geçişini boş ver sen mezun olduktan sonra zorlayarak tankere girebilirsin okul adının önemi yok derseniz burada devam ederim

Yok gaz tanker için stajınıda gazda yapman lazım sen en iyisi en kısa sürede itüye geçmene bak derseniz dediğiniz gibi itü kazanmaya odaklanıcam çünkü aradaki maaş farkları kaybedilen yıla değecektir çünkü benim okulumda gaz tankere çıkmam pek mümkün gözükmüyor ve itüde çıkanları da gördüm.

Okuyan Herkese Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.