Şimdi Ara

endüstri müh. yle işletme arasında gerçekten fark yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru başlıkta arkadaşlar..herkes bunu diyo ...işte işletmeyle endüstri aynıymış hiç bi farkı yokmuş..endüstri müh. yaptığı herşeyi işlemecide yapabiliomuş falan filann...e aynıysa endüstri müh. ünilerde nie bu kadar talep var ve neden diğer kafa mesleklerden yüksek puanlı?

• end. mühendislerinin yöneticilik de yapıyor olması ikisinin aynı şey olduğunu ögstermez, onu diyene de Allah akıl fikir versin. ODTÜ'nün sitesinde çok güzel açıklanmış meslekler oradan bir gir ikisini de oku bence.
  • aynımı şakamısın??

teknik resim
    mat1
    mat2
    mat3
    fizik1
    fizik2
    lineer cebir
    diferansiyel
    statik
    mekanik
    mukavemet
    termodinamik
    makine elemanları
    Malzeme
    imalat usulleri
    sistem analizi

2. sınıfın sonuna kadar bir işletmeciden farklı olarak (iktisat,muhasebe gibilerini saymıyorum yani) gördüğüm dersler..afedersin çoğuda kol gibidir, sence sayısal zeka ve makina bilgisi olarak teknik bilgi olarak farkımız accayip açık değilmi ?kaldıki 3 ve sonrasında sözel agırlıklı derslerle işletmecilerin gördüğü çoğu dersinide görüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

aynımı şakamısın??

teknik resim
    mat1
    mat2
    mat3
    fizik1
    fizik2
    lineer cebir
    diferansiyel
    statik
    mekanik
    mukavemet
    termodinamik
    makine elemanları
    Malzeme
    imalat usulleri
    sistem analizi

2. sınıfın sonuna kadar bir işletmeciden farklı olarak (iktisat,muhasebe gibilerini saymıyorum yani) gördüğüm dersler..afedersin çoğuda kol gibidir, sence sayısal zeka ve makina bilgisi olarak teknik bilgi olarak farkımız accayip açık değilmi ?kaldıki 3 ve sonrasında sözel agırlıklı derslerle işletmecilerin gördüğü çoğu dersinide görüyoruz.

dostum dikkat ettiysen ben diorum demedm..çevreden duyduklarm bunlar..banada saçma geldi ama yinede araştırmakta fayda var seçebileceğm bi bölm o yüzden...

• Kısmi olarak yaptığı işin benzer olduğunu söylemişti bana yengem(yıldız endüstri mezunu). Yönetici pozisyonunda çalışan endüstri mühendisleri olduğunu falan söylemişti. Bu sene bende düşüyordum ama vazgeçtim şu an düşüşte falan dedi bi 5 yıl önce falan patlama olmuş elektrik-elektronik yada bilgisayara gir daha iyi diyo.
  • endüstriciler işletmecilerin yaptığı işleride yapabildiklerinden(bankalar dahil girebiliyorsun) çekemeyenler tarafından atılmıştır..
    bi ton mühendislik dersi görüyoruz..düşünsene ekonomi muhasebe bilen adam mukavemettende anlıyor..aşmış bir durum, dayanımları yetmez (:
  • Ekşiden okuyorum endüstriyi. Atan tutanda çok gerçek anlamda bilgi vermeye çalışanda çok.

Ama işin garibi tam olarak ne yapıcaklar çözemedim.

Sadece aşağıdaki yazarın koyu renkle yazdığı yer dikkatimi çekti. Çünkü aynı özellik bendede var.

quote:

bir meslek değil bir yaşam tarzıdır.

ideal bir endustri muhendisi soyle yasar: zamanini planlar, hayatini programlar. en buyuk is imkani uretim planlama, erp ve mrp uzerine olan bir meslek sahibi kendi evini duzenleyemiyorsa koca fabrikayi nasil duzenleyecek? kendi zamanini planlayamiyorsa fabrikanin yatirim imkanlarini nasil planlayacak?

ideal bir endustri muhendisi sorunlari parcalara ayirarak cozer (analitik dusunmedir bu). herkes sorunlari parcalara ayirarak cozer demeyin.. bir doktor sorunlari parcalara ayirarak cozemez. diyelim ki adamda karin agrisi ve kusma var; -(ornek bilimsel degildir bu arada) doktor "ben once karin agrisini hallediyim, sonra mide bulantisina geceyim" demez. birine iyi gelecek ilac otekini tetiklerse olmaz o tedavi. sorunu parcalara ayirmaktan kastettigim budur.

verimini artirir. ornegin evden cikar cikmaz ayakkabilarini baglamaz. asansorun dugmesine basar. asansor gelirken ayakkabisini baglar. once ayakkabisini baglayip da asansorun gelme suresince bos bos beklemez. evinde gereksiz esya barindirmaz. bilir ki stok maliyeti denen maliyet maliyetlerin en kotusudur.

bir endustri muhendisi gibi yasiyorsaniz, egitiminize de onem verirseniz iyi bir endustri muhendisi olma sansiniz cok yuksektir. ama bir endustri muhendisi gibi yasamiyorsaniz, en iyi universiteden en iyi notlarla da mezun olsaniz sizden endustri muhendisi falan olmaz.
    (okyanus ucurtmasi, 21.11.2007 21:55 ~ 22.11.2007 08:52)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilginç bakmış olaya :D aynı ben tek fark aşşağıdaki servis kornası
  • Bence bunu söyleyen kişi "işletme mühendisliği" demek istemiştir ki evet işletme mühendisliği endüstri mühendisliği derslerine çok yakındır sayısal bir bölümdür ve benzer işleri yapar / yapabilir ;)
  • Ben de dün bu soruyla karşı karşıya kaldım, işletmecilerin hangi dersleri aldıklarını tam bilmiyorum ancak aldığımız farklı derslerin olduğunu biliyorum diyebildim. ama biraz önce derslerine baktım, genelde parayla ilgili dersler var.

Bir kere end. müh olarak bizi ayıran temel nokta insana verdiğimiz önemdir. Her türlü çalışmamızın, uygulamamızın altında insana verdiğimiz değer yatmaktadır. PAÜ end. müh'te okuyan son sınıf öğrencisi olarak söyleyebilirim ki: bizim en baba dersleri işletme ders programında göremedim. Burada küçümseme falan yoktur ancak aldığımız o kadar dersin üzerine bizden apayrı bölümle karıştırılmamız aslında bizim suçumuzdur, çünkü kendimizi iyi ifade edemiyoruz demektir. Bizim aldığımız farklı olarak gördüğüm dersler ise şöyle:

Tam Zamanlı Üretim
    Üretim Planlama ve Kontrol
    İş Etüdü
    Simülasyon
    Yöneylem araştırması 1-2
    C++
    C#
    Tesis Tasarımı ve Planlaması
    Proje Yönetimi
    Yatırım Değerlendirmesi
    Yapay Zeka
    Yukarıda sayılan makine müh. derslerini saymıyorum daha.
    Stok Kontrolü (Değişim programında YTÜ'de envanter diye almıştım)

Asansörü bekleme olayı çok hoşuma gitti. Ben ayakkabımı giyerken anneme asansörü çağırttırıyorum. Asansöre binince de ayakkabımı bağlıyorum. :)

Bu derslerin her biri kişiye farklı bakış açısı kazandırmaktadır. İş etüdünü almadan önce ve aldıktan sonra, kişi süreçlere daha dikkatli bakar ve ayrıntıları görür bence.

Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.