Şimdi Ara

DÜZ LİSE VE ANADOLU LİSESİ ARASINDAKİ FARKLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
21.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fen lisesi dışında ve birkaç bilindik anadolu lisesi dışında bütün liseler aynı bence.

Ben düz lise mezunuyum ve zamanında beni oks puanıyla 4'e 5'e katlayarak Dr. Rıdvan Ege and. lisesini kazanan arkadaşımı Ygs-Lys'de 10 bin kişi kadar ileri bir sıralamayla geçtim.Olay bu yani.
  • Hocam kaç puan yaptın 3 senedir? ve ortalaman kaç?
  • konuyu ve yorumları okumadım, sadece başlığa cevap verecem.

ben Fen Liseli'yim, Adana Fen Lisesi, Türkiye'nin en iyi 3. veya 4. fen lisesi gibi bir şey.. Bütün okul satranç oynamayı biliyor
  • Anadolu Lisesi ile düz lise aynı dersi görmüyor mu 4 yıl boyunca aynı dersler aynı kitaplar degil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gvngngr
    konuyu ve yorumları okumadım, sadece başlığa cevap verecem.

ben Fen Liseli'yim, Adana Fen Lisesi, Türkiye'nin en iyi 3. veya 4. fen lisesi gibi bir şey.. Bütün okul satranç oynamayı biliyor

ee?? burdan ne çıkaracaz biz

fen lisesine gidenler satranç oynayabilir digerleri oynayamaz mı

hay Allahım ya
    :@
  • En Önemlisi Öğrenci Öğretmen Seviyesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bastos

Ben bu yıl 8. sınıfı bitirdim. liseye geçtim Sbs sınavında iyi yapamadım ve anadolu lisesi tutturamadım ama okulda iyiydim hep teşekkürle geçtim ortaokulu şimdi bizim semtimizdeki düz liseye kayıt olucam önkayıt yaptırıdm şimdi gerçek kayıt olacak.

Ama okul iyi gibime geldi geçen yıl inşaası bitti temiz güzel bir okul serserisi olmayan bir okul ve diploma puanına göre alıyorlar okuldaki en düşük önkayıtlardaki puan 72.00 benim ise 76.43 yani 72 alan ögrenciler serseri veeya kötü olamaz iyi bir lise mi sizce

Birde anadolu lisensinin farkı ne ya ögretmenlerin hepsi okul bitirip oluyorlar ögrencilerde benim lisemde iyi gördügünüz gibi fark ne peki ???

• Valla hocam bende tutturamadım iyiydim ama oks de ayağım kaydı telaş endişe ettim giremedim, sonra bizim burada şu anda düz liseler arasında en iyi gösterilebilecek bir okuldayım 18 kişilik sınıflarda ders görüyoruz 89+ diploma notu ile aldılar. Sana tavsiyem git bak okula mümkünse sınıfları küçük ve az öğrencisi olan okulu tercih et, biz konuşuyoruz konuştuğumuz halde hocanın dediklerini anlıyabiliyoruz dibimizde çünkü ona göre.
  • anadolu lisesinin özelliği ingilizce değil öğretmenidir :D
  • cok calisman lazim mallik yapmissin calismamakla artik cook zor isin
  • BEN SANA DİYORUMKİ SAKIN MESLEK LİSESİNE GİTMEDE NEREYE GİDERSEN GİT.
  • ortalama bir anadolu lisesindeysen son sene çalışıp iyi bir üniversiteye girersin. aşağısındaki liselerde iş sana kalmış..
  • Anadolu Lisesi ile düz lise aynı dersi görmüyor mu 4 yıl boyunca aynı dersler aynı kitaplar degil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreverkinqs

BEN SANA DİYORUMKİ SAKIN MESLEK LİSESİNE GİTMEDE NEREYE GİDERSEN GİT.

Düz mesleğe gitme tabi ki ama Anadolu mesleğe gitme diyemem

CEVAP YOK MUU
  • Anadolu lisesi = Düz lisenin bedava not verilmeyen, öğrencinin ağzına mıçılan, öss yi kazanıp okuldan 55 puan gelmesine neden olan yer.( Düz lisede toplama yapamayan adam 70 alıyor okul puanı)

Cevap !
  • @bastos

İngilizce ikinci sınıftan sonra yok düzde.. İkinci sınıfa kadarda haftada 3 saatti yanlış hatırlamıyorsam..

Aradaki farklara gelirsek bir düz lise mezunu olarak şunları söyleyebilirim.. Aradaki fark öğretmende değil öğrencidedir.. Anadoluda öğrenciler ders yapmaya daha meyillidir.. Bu yüzden başarısı daha yüksektir..

Aynı öğretmen anadoluda daha istekli ders anlatır çünkü karşısında onu dinlemek isteyen öğrenci yüzdesi düze göre daha yüksektir..

Bize çok önemli anadolu liselerinden öğretmenler geldi arada hiçbir fark görmedim buna dayanarak söylüyorum..

Diğer bir konu sınavlardır.. Düz lisede sınıfın başarılı öğrencisi olmak zordur.. Saatlerce uğraştığın bir ödev tenefüste Hasan amcanın fotokopi makinası sayesinde tüm sınıfın olur..

Sınav öncesi çok sevdiğin arkadaşların ve sınıfın dayısı eline bir sürü kağıt tutuşturur..Sınavda hoca göz açtırmaz ve kopyayı veremezsin.. Sınav süresince için içini yer.. Kopyayı veremediğin için dayıdan atar yiyeceğini ve arkadaşlarının tenefüste çemkireceğini düşünür durursun..Yapacağın soruların içinden çıkamaz ''Neyse zayıf alıcaz artık bakın bende yapamadım ki size kopya vereyim derim en azından..'' şeklinde kendini avutursun.. Sınav biter dersler dayının pek umrunda olmadığından yanına uğramadan sigara içmeye çıkar ama arkadaşların çemkirmesinden kurtulamazsın..

Öğretmenler sürekli sizden hiçbir şey olmayacağını söyler durur.. Öğretmen öğrenci ilişkileri gereğinden fazla mesafelidir.(Bazı hocalar hariç..)

Veli toplantılarında 2-3 öğretmen senden aşırı derecede övgü ile bahsederken diğerleri ''Ben oğlunuzu tanımıyorum.Yanınızda resmini getirseydiniz belki çıkarırdım belki..'' diyecek kadar ilgisizdir.. Kendini derslerde gösteremediğin kanısına varmamalısın..

Örnek verecek olursak.. Hoca bir proje ödevi vermişti..Bu konuda oldukça hassas olduğunu gerçekten layıkıyla yapanların sınavdan alacakları puanın önemli olmadığını söyledi.. Neyse yaptık. Geldi bir hafta sonra sordu kim yaptı diye. Kimsede çıt yok.. Kimse ses etmeyince bende ön plana çıkıp onlar yapmadı ben yaptım olayına girmek istemedim.. Hoca yaklaşık 25 dk çok ağır söylemlerde bulunup derse geçti.. Projeyi yapıp bu sözleri işitmek bana dokundu ve teneffüsde yanına gittim. Durumu belirttim ve önümüzdeki derste sunumu yapabileceğimi söyledim..Yüzüme bile bakmadı, yüzüme bakmadığı gibi cevap da vermedi.. Çayını çorbasını içti geldi beni sunum yapmak için kaldırmadı da.. Proje çöpe gitti ve bir daha verdiği görevleri yapmadım.. Sınavları yüksek tuttum sözlüden 100'ü kaptım..

Ne yap et sınavlarını yüksek tut kardeşim. Derste aktif ol sürekli söz al ama bunun sana sözlüde geri geleceğini pek düşünme.. Üç hocadan 1 i aktif olmanı göz önünde bulundurur diğer ikisi sınavına bakar..

Hep olumsuz konuştum ama çok üzülerek o okula gitmeme rağmen hemen alıştım.. 4 senem su gibi akıp geçti.. Bir seneyi atlat ikinci sene yine aynı seneryolar olacağını bildiğinden komik gelmeye başlıyor olumsuzluklar..

Ve şunu sölemeliyim ki hiç bir zaman anadolu lisesinde okuyanların senden ileride olduğunu düşünme..Sen gerçekten derslerle ilgi alakayı koparmazsan maça geriden başlamış sayılmazsın.. Ben dediğim gibi hep geride olduğumu onlar ile aynı çabayı göstersem dahi 1-0 geride kalacağımı düşündüm.. Son seneye geldiğimde işlerin böyle olmadığını farkettim..Anadolu lisesine giden arkadaşlarımdan daha yüksek netler yaptım.. Aksine onlar anadolu liseli olduklarından bizi kolayca geçebilecekleri kanaatindelerdi..

Dersanede 1. grup fulle yakın düz lise 2. grup ise anadolu lisesi ağırlıklıydı..

Dediğin gibi yeni bir okul ise öğrenciler arası gruplaşma tuvalet tayfası vs.. gelişme göstermemiştir daha..

Rahat ol senin gibi bir sürü kişi olacak o okulda.. Kısa sürede alışırsın çevrendeki insanların sınavdan kaç aldın baskısı son bulur..Her şey yoluna hayırlısıyla girer hiç merak etme..

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Anadolu lisesi = Düz lisenin bedava not verilmeyen, öğrencinin ağzına mıçılan, öss yi kazanıp okuldan 55 puan gelmesine neden olan yer.( Düz lisede toplama yapamayan adam 70 alıyor okul puanı)

O toplama yapamayıp 70 puan alan adamı göster de görelim
  • İlk mesajın bile hatalı Türkçe hocan kimdi senin? SBS sınavı nedir arkadaş GAP projesi demek gibi birşey

Not:En önemli öğrenci - öğretmen seviyesiBen Mardinde Anadolu lisesinde okuyorum.Babam polis şark görevimiz var.Hocaları çok iyiler.Seçilmiş öğretmenler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.