Şimdi Ara

DÜZ LİSE VE ANADOLU LİSESİ ARASINDAKİ FARKLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
21.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2 sene içeresinde hepsi anadolu olur zaten fazla kurcalamaya gerek yok artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

okusanızda işsiz kalıcaksınız o yüzden fark yok

• ingilizce almanca ve arkadaş çevresidir farkı.avantajı sabah okula gidersin.öğlen ders çalışırsın.anadolu liselerinde pek zaman kalmıyor ders çalışmaya.etütlere yetişemiyosun.ama düz lisede arkadaş çevren çalışan tiplerse sen de onlarla birlikte çalışırsan çoğu anadolu liseliden iyi yerlere gelebilirsin.bu aslında okul müdürüyle de alakalı.disiplinli okullar nedense hep daha başarılı oluyor.
  • iş sende bitiyor kardeşim, çok çalışıp okul puannını yüksek tutmaya bak.öss ye çok çalış anadolu liseleri ile arandaki farkı kapatabilirsin.
    ben bu sene üni. ye yerleştim konuştuğum çoğu kişi anadolu lisesi mezunu..ben düzliseydim..
  • Kuzenim duz liseyi bitirdi odtu makinada ben anadolu lisesindeyim gazi makina oldu. Ve onun bitirdiği lise tarihinde oyle bir başarı gormemiştır. Okul birincisi gazi iktisat io oyle bir okuldu. Top sende.
  • Bana 3 yıl boyunca hiç bir faydası olmadı, fakat son sene herkez ders çalıştığı için sende kasıyorsun, öğretmenlerde kendilerini geliştirmek için sınavlara girip anadolu lisesine geliyorlar, bu yöndende faydası olur.
  • fark fln yok
    birinde haftalık 37 ders işlenir. dersler 45 dk dır.
    diğerinde haftada 30 ders işlenir. dersler 40 dk dır.
    ingilizce fln hikaye. adam gibi öğrenciysen ztn herşeyi yaparsın.
    anadoluymuş düzmüş hiç farketmez
  • quote:

Aradaki farklara gelirsek bir düz lise mezunu olarak şunları söyleyebilirim.. Aradaki fark öğretmende değil öğrencidedir.. Anadoluda öğrenciler ders yapmaya daha meyillidir.. Bu yüzden başarısı daha yüksektir..

+1

quote:

Aynı öğretmen anadoluda daha istekli ders anlatır çünkü karşısında onu dinlemek isteyen öğrenci yüzdesi düze göre daha yüksektir..

+1

quote:

Öğretmenler sürekli sizden hiçbir şey olmayacağını söyler durur.. Öğretmen öğrenci ilişkileri gereğinden fazla mesafelidir.(Bazı hocalar hariç..)

+1000

quote:

Veli toplantılarında 2-3 öğretmen senden aşırı derecede övgü ile bahsederken diğerleri ''Ben oğlunuzu tanımıyorum.Yanınızda resmini getirseydiniz belki çıkarırdım belki..'' diyecek kadar ilgisizdir.. Kendini derslerde gösteremediğin kanısına varmamalısın..

+1 ve fotoğrafı gösterip de tanımayanlar var.bizzat şahit oldum

alıntı:yorUMut

• İlkokuldan 4,79 ile mezun olmuştum.Oks'e çeşitli sebeblerden dolayı hazırlanamadım.Düz liseye kaydoldum.Sonuçta temelin iyi ise bir sene bile çalışsan kazanırsın istediğin bölümü.Ha Boğaziçi olmaz Abant olur orası ayrı.
  • ben ilk oks ye girmiştim ve diploma puanım 4.42 idi. anadolu lisesini kazandım okulum yeni düz liseden anadolu lisesine geçmişti (eski bursa erkek lisesi) ilk açıldığında bursanın 9. anadolu lisesiydi niye bu kadar yazdım dersen bir noktaya gelicem okulum merkezde olduğu için bursanın en iyi hocaları buraya geldi tabi 4 sene sonra okulumuz bursanın 3. lisesi oldu . yani iş hocada bitiyor. tabi şöyle birşeyde oldu 9. anadolu lisesi dedim yani kazananlar az çok çalışmış bütün hayatı ders olmayan insanlardı benim gibiler (ineklerde vardı tabiki). ağır hocalar geldiğinde 12 kişi "tökezledi" lise 2 de aralarında bende vardım . anlayacağın iş hocada bitiyor.kazandıranda hoca bırakanda hoca. bende bu sene hukuk kazandım 1 senenin acısını çıkartıp orası ayrı .

gelelim düz liseye . genelleme yapacağım orada okuyan arkadaşlar kızmasınlar. anadolu lisesine nasıl çalışkanlar ve az çalışanlar geliyorsa . düz liseyede sınavlarda heyecanlanmış çalışkanlarda (2-3 tane ortaokulda benden iyi arkadaşlarım vardı şimdi üniversiteyi düz liseden kazandılar) geliyor . yada sonradan aklı başına dank edenlerde oluyor. ama geri kalanıda öylesine okuyan sıradan insanlar.

düz lisede eğer çalışkan olmazsan öylesine okuyan serseri tipli insanlarla takılırsan senden açıkça söylüyorum birşey olmaz senelerce össye girersin gene kazanamazsın. anadolu lisesinde ise istemeden çalışmak zorunda kalıyorsun(kalmamak için , sınavı kazanmak için) bakıyorsun etrafa millet çalışıyor sende çalışacaksın bu kadar basit.

sana liseyi bitirmiş biri olarak tavsiyem gene gez toz ama o ortamlara kendini kaptırmamaya çalış emin ol lise arkadaşlıkları yalan oluyor. çok serseri gruplarına girme kendini onlar arasında iyi hissedersin "ben napıyorum?" desen bile ortamdan çıkmak istemezsin. bunları bende yaşadım lisede ortamım dediğim gibi çok fazla inekten oluşmuyordu.birde benim yapmadığım birşey matematik konularına çok çalışmasanda anlamaya çalış son sene çok yardımcı olur sınava çalışırken

dersleri rahat rahat geçmek istersen
    hocalara dik gitme takarlar geçirebilecekken bırakırlar ,
    sınıfta asi görüneyim karizma olayım deme dikkat çekersin,
    günaydın , iyi akşamlar gibi sözleri okuldaki hocalara söyle hem seni tanırlar hemde her zaman hocanın aklında bir + olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 9 Eylül 2010; 4:59:37 >

• anadolu lisesinden anadolu lisesine fark var hepsi aynı degil çok iyi olanlar oldugu gibi düz liseden daha vasat olanlarıda var çogu arkadaşın söyledigi gibi herşey ögrencide bitiyor anadoluya giden ögrencinin farkı biri çok daha bilinçlidir ders çalışması gerektigini bilir ona bunu söylemenize bile gerek yoktur çünkü etrafındakilerin çoğu çalışkan tiplerdir digeriyse tam tersi ama şuda var düz lisede okuyupta çok iyi okulları kazananlar var iş herzaman ögrencide bitiyor
  • 1.anadolu liselerinde ingilizce+almanca dersi var.
    2.Sınıf geçme ortalaması düz liseden daha yüksek.
    3.Anadolu lisesinde kazanan öğrencilerin düzeyi ortalama olarak aynıdır.
    4.And. lisesine öğretmenler sınav ile alınırlar.
    5.And. lisesinde herkes çalıştığı için sende çalışmak zorunda olduğunu hissedersin.
    6.And. liselerinin teknik ve sosyal yapıları düz liseye göre daha iyi durumdadır.
  • valla çok sağolun. bende yeni anadolu lisesi olan dilnihat özyeğin anadolu lisesini kazandım. acaba buraya gelmekle hatamı yaptım diyodum bu forumdaki yazıları okuyana kadar. çok sağolun.
  • Ben düz lisede okuyorum. Düz liselerde çalışkanlar 3 yılda mı bitiriyor. Lisenin ilk üç sınıfında üstün başarı gösteren ve notları 90'ı geçen öğrencilere 'bir yıl erken mezuniyet' imkânı getiriliyor. Notları 90'ı geçen nasıl hesaplayacağım biraz anlayamamışım da. Yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

1.anadolu liselerinde ingilizce+almanca dersi var.
    2.Sınıf geçme ortalaması düz liseden daha yüksek.
    3.Anadolu lisesinde kazanan öğrencilerin düzeyi ortalama olarak aynıdır.
    4.And. lisesine öğretmenler sınav ile alınırlar.
    5.And. lisesinde herkes çalıştığı için sende çalışmak zorunda olduğunu hissedersin.
    6.And. liselerinin teknik ve sosyal yapıları düz liseye göre daha iyi durumdadır.

1.madde hariç tüm maddelere katılıyorum.Kuzenim Anadolu Öğretmen Lisesi'nde ilk senesini bitirdi bu sene.Almanca'da 'Wie heißt du?' 'Wie geht's dir?' ve 'Wie alt bist du?' dan başka doğru dürüst tek cümle kuramıyor.Haftada yamulmuyorsam 2 saat Almanca dersleri vardı.İngilizcesi yine çok iyi olmamakla birlikte yine düz liseye göre daha iyi öğretiliyordur diye düşünüyorum.Onun dışında üniversiteye daha iyi hazırladıklarını düşünüyorum.Ayda bir deneme sınavı oluyorlar.

• Ben istanbulda orta halli bir anadolu lisesinde okudum. İlk yıl esk binada eğitim gördük sonra kartal belediyesi lüks bir okul inşaa etti ve bu okulda okumak için 2 meslek 1 düz lise bir de biz yarıştık tabi binayı bize verdiler. Özel okul gibi okudum diğer 3 seneyi, büyük bir okul orta bir bahçe, hocalar gayet iyi, eğitim iyi, sosyal şartlar türkiyede ne kadar oalbilirse işte (özel liseler kadar değil tabi)

Artıları:

- Lise 1 ve 2 de haftada 10 saat ingilizce gördük, sonraki 2 sene 6 saate düştü. Ve 3 yıl almanca gördük ( şuanda almancadan tek kelime bilmem çünkü haftada 3 saat oluyordu ve birşey öğrenmiyorduk)

- Serseri hemen hemen hiç yoktur, yani kötü niyetli 1-2 kişi çıkar ama bunlarda söner gider. Sınıfınızın 90%ı ders çalışır adam gibi adamdır.

- Kötü arkadaşlıklar yoktur, ilk sene sigara içen 2-3 kişiyi görürsünüz onlarda özenti ergenlerdir

- Mezun olunca okulun başarısı daha yüksek olacağı için okul puanın yüksek gelir.

- Daha sonraki yıllarda sıanva gireceksen altyapın sağlam olur, meslek ve düz liseler bu yüzden pek başarılı olamıyor çünkü dersleri ağır değil.

- Evimin hemen yanında odamın penceresinin gördüğü bir düz lise var, yani buralardada kafana göre iyi çocukalr bulursun ama çok büyük kısmı sigara içen,içki içen, ders çalışmayan ve seni de kendi gibi yapan tiplerle doludur. Misal bizim evin bahçesinin tel olmayan kısmında duvarlar var, okul çıkışı buraya oturuo sigara,içki, yiyecek içecek yiyip çöplerini bahçeye atıyorlar. Çok uyardım bağırdım çağırdım ama yapmaya devam edecekler hep, bunu yapanların yarı yarıya kız olması da ilginç.

• şimdiki aklım olsa anadolu lisesine gitmezdim
    anadolu lisesi okuldan fazla puan gelir dedik ama 63 geldi(50 gelen arkadaşım var)
    eğitim açısından da extrası yok düz liseyle aynı iyi sayılabilecek bir okuldan mezun oldum ama 1 gram ingilizce bilmiyorum 4 yıl dil anlatım dersleri boş geçti
    bir de tmysen zaten bomboş geçiyor dersler 7 saatin en az 3ü boş geçerdi
    matematik konularını bile yetiştiremiyorlar permütasyon-kombinasyon-binom-olasılık-türev-integral görmedim lisede
    yani iş sende bitiyor anadolu lisesi extra bir şey katmaz insana ama tek iyi yanı öğrenci profili düz liseye göre daha kaliteli insanlar yoksa gerisi boşş
  • fen liseleri, bazı tanınmış anadolu liseleri ve iyi kolejler dışında hepsi aynı. anadolu lisesine girmek eskiden çok zormuş şimdi herkes anadolu lisesine gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytaxi

Düz lisenin çevresi kötüyse işin zor

+1453
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartmanland_77

şimdiki aklım olsa anadolu lisesine gitmezdim
    anadolu lisesi okuldan fazla puan gelir dedik ama 63 geldi(50 gelen arkadaşım var)
    eğitim açısından da extrası yok düz liseyle aynı iyi sayılabilecek bir okuldan mezun oldum ama 1 gram ingilizce bilmiyorum 4 yıl dil anlatım dersleri boş geçti
    bir de tmysen zaten bomboş geçiyor dersler 7 saatin en az 3ü boş geçerdi
    matematik konularını bile yetiştiremiyorlar permütasyon-kombinasyon-binom-olasılık-türev-integral görmedim lisede
    yani iş sende bitiyor anadolu lisesi extra bir şey katmaz insana ama tek iyi yanı öğrenci profili düz liseye göre daha kaliteli insanlar yoksa gerisi boşş

anadolu lisesi var anadolu lisesi var ama iyi bir anadolu lisesine gidersen bu dediklerinin cogu olmaz.eger seninki iyiyse ve durum böyleyse bana göre istisnadır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.