Şimdi Ara

Duygularımıza Göre Hareket Etmek Güçsüzlük Belirtisi Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu seviyelice tartışabileceğimizi düşünüyorum,

Sizce duygularımızın ağır basması güçsüzlük belirtisi midir? YOKSA hayır biz insanız tabiiki de duygularımız olacak ve bunlara göre hareket etmemiz bizi diğer türlerden ayıran şeydir mi diyorsunuz?

• Güçsüzlük değil de, daha çok mantıksızlıktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meurglys

Güçsüzlük değil de, daha çok mantıksızlıktır.
    Duyguların ağır basması zihinsel güçsüzlüktür evet,çünkü ağır basan duyguların sonu çoğunlukla zarardır.Ne olacağını bilmeden birine aşık olmak bile güçsüzlüktür.Bir yerde duyguların ağır basmış ve kendini teslim etmişsindir.Vermezse üzülen sen olursun ve mantıksızlık yapmış olursun.Duygularına hakim olmayı bilmeyen karı kız milleti bu yüzden akıl sır erdiremediğimiz şeyler yaparlar sık sık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Duyguların ağır basması zihinsel güçsüzlüktür evet,çünkü ağır basan duyguların sonu çoğunlukla zarardır.Ne olacağını bilmeden birine aşık olmak bile güçsüzlüktür.Bir yerde duyguların ağır basmış ve kendini teslim etmişsindir.Vermezse üzülen sen olursun ve mantıksızlık yapmış olursun.Duygularına hakim olmayı bilmeyen karı kız milleti bu yüzden akıl sır erdiremediğimiz şeyler yaparlar sık sık

Alıntıları Göster
    Mantık varken niye biri duygularına güvenir ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Meurglys

Güçsüzlük değil de, daha çok mantıksızlıktır.
    bence fikri olmayan adamın yapacağı şeydir. yani bir nevi kapalı kutudur. ne çıkacağını bilmeden hadi bir deneyelim bakalım diye atladığın durumdur. ha dersen ki her zaman mantık mı ön planda olsun. tabi ki değil fakat büyük çoğunluk mantığında olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Adamin mantigi duygusal hareket etmeyi seciyosa secer kendi secimi. İstesen de mantik varken baska sey secemezsin zaten. Ha hic profesyonel bir davranis degil tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: gtrskyline

bence fikri olmayan adamın yapacağı şeydir. yani bir nevi kapalı kutudur. ne çıkacağını bilmeden hadi bir deneyelim bakalım diye atladığın durumdur. ha dersen ki her zaman mantık mı ön planda olsun. tabi ki değil fakat büyük çoğunluk mantığında olmalı.

Alıntıları Göster
    Ama tamamen duygusuz da olmamalıyız diye düşünüyorum ben. %60 mantık %40 duygularımız gibi. Mesela mantık evliliği yapmam ben yapamam orda duygularım devreye girer. Ama öte yandan da sırf aşık oldum diye bir kızla da evlenemem. Açıkçası söylemem gerekirse, ne kadar aşık olsam da bir ev hanımıyla evlenmek istemem. Eşimin ben olmasam bile kendi ayakları üzerinde durabilecek bir güçte olmasını isterim yani ev içinde eşitlik olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 22 Eylül 2012; 20:18:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdmondDantes

quote:

Adamin mantigi duygusal hareket etmeyi seciyosa secer kendi secimi. İstesen de mantik varken baska sey secemezsin zaten. Ha hic profesyonel bir davranis degil tabi

Duygudan soyutlanmaktan bahsediyorum ben. Spoock gibi düşün. Bir asperger sendromu hali bile olabilir.
    Eğer ki öyle olsaydı şuan insanlık çok ilerlemişti. İnsanlık diye bir şey kalmazdı belki de.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yere ve zamana göre değişir. Bazen duygularınızla hareket etmeniz şarttır aksi halde hem çevrenizdekilerce hemde kendi iç mahkemenizce odun ilan edilirsiniz bazen de komik duruma düşersiniz kendinizi aciz hissedersiniz. Yani demem o ki yeri ve zamanı vardır her şeyin. Duygularınızı belli ediceğiniz zamanı yeri ve kişiyi iyi seçin yeter gerisi gelir zaten hadi bakiim

• quote:

Orijinalden alıntı: emmesen

Ama tamamen duygusuz da olmamalıyız diye düşünüyorum ben. %60 mantık %40 duygularımız gibi. Mesela mantık evliliği yapmam ben yapamam orda duygularım devreye girer. Ama öte yandan da sırf aşık oldum diye bir kızla da evlenemem. Açıkçası söylemem gerekirse, ne kadar aşık olsam da bir ev hanımıyla evlenmek istemem. Eşimin ben olmasam bile kendi ayakları üzerinde durabilecek bir güçte olmasını isterim yani ev içinde eşitlik olmalı.

Alıntıları Göster
    Normal hayatımda %90 mantık %10 duyguyla hareket ediyorum diyebilirim.
    Herşeyi mantıkla çözerim.Yapacağım şeylerin getirisini düşünürüm.Ama arada oluyor duyguların ağır basması.Öyle durumlarda da resmen kendi ağzımla mok yemiş oluyorum.
    Şimdiye kadar mantığımdan tek zarar gördüğüm nokta karşı taraftakinin ters mantıkla beni devirmesidir.Onun dışında duygusal hareket ederek elime geçen şeyler koca bir 0.

• duygusallık bir erkek için sadece ve sadece ezikliktir şu anda yaşadığım olayda daha iyi anladım bir hırsızlık olayı polise vermedim ama mantıklı tavırla hem annesi üzüldü kendi vicdan azabı çekiyor

• Ne konuda olduğuna bağlı

• quote:

+1 o kadar aptal şeyler yapıyolar ki .

• quote:

Orijinalden alıntı: DynamiteKid

quote:

+1 o kadar aptal şeyler yapıyolar ki .

Alıntıları Göster
    bana göre aptallıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: VROOOM

bana göre aptallıktır.

Alıntıları Göster
    duygularınla hareket edersen sonu bu;

ortayı bulmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Bu konuyu seviyelice tartışabileceğimizi düşünüyorum,

Sizce duygularımızın ağır basması güçsüzlük belirtisi midir? YOKSA hayır biz insanız tabiiki de duygularımız olacak ve bunlara göre hareket etmemiz bizi diğer türlerden ayıran şeydir mi diyorsunuz?

duygularını kontrol edememek güçsüzlüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış* -- 21 Eylül 2012; 21:21:37 >
  • %90 duygulariyla hareket eden biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacim var :(

• quote:

Orijinalden alıntı: BayAdonis

%90 duygulariyla hareket eden biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacim var :(
    Aşk duygusunu gerçekten yaşamış olanlar yorum yaparsa daha iyi olur.Genelde mantığımla hareket ettiğim için duygusallık bana göre pek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Ne konuda olduğuna bağlı
    Duygular ve zeka bir madalyonun iki ayrı yüzüdür. Duygular ve yaratıcı düşünce birbirleriyle iç içedir. İkisi de birbirini tamamlar. Duygular sadece insanlara has değildir. Hayvanlarda da var. Duygular ve yaratıcı düşünce olmadan zeka İşleyemez. Bir insan mantığı duygulara değişmemelidir. Mantık ile hayattaki her şey çözülemez. Duygularını kontrol etmeyi bilmezsen kendini ve etrafındaki herkesi yakarsın. Ama duygularını kontrol edersen her şeyi değiştirirsin. Mantık veya duygular gibi iki seçimden birini seçmek zorunda değilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Ne konuda olduğuna bağlı

Mesela aşk konusunda diyelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.