Şimdi Ara

Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı

(En Son Oy Tarihi: 7.6.2021)
Giriş
  • sizce dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı kimdir? ben Nikola tesla diyorum.

• F şıkkı nerede hiçbiri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En zeki diye bir şey yoktur. Einstein fizikte bir deha olabilir ama kimya da değil. Nikola tesla elektrikte çok önemli olabilir ama biyoloji de değil. Fizik sorsaydın Einstein derdim mesela.
  • Biz şuan dünyanın en zeki insanını seçmiyoruz, senin belirlediğin 5 kişi arasından en zekisini seçiyoruz. Ya anketi kaldır ya da milyonlarca şık ekle, yoksa

• Ben dünyadaki zeki kişilerin tamamının kesfedilebilecegini düşünmüyorum, olanaklar fırsatlar vb. durumlardan dolayı. O yüzden belki de dünyanın en zeki insanı keşfedilmeden ölmüş olabilir de :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben niye yokum şıklarda
  • Eski insanları tanımadığımız için kesin bir şey diyemeyiz.Fakat en cok hayranı olduğum Da Vinci

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyide hangisi kendi işinde daha başarılıysa o daha zekidir zaten.bunda kıyaslanamayacak ne var ki?
  • Reynmen.
  • Stat puanlarının hepsini inte dağıtandır
  • benim belirlediğim 5 kişi şimdiye kadar zekasıyla en meşhur olmuş insanlar.
  • Sidis iq ve ogrenim olarak bütün alayını toplar böler icat için hayal gücü yaraticilik ve merak önemli. Newtonda zehir gibi adamlar kategorisinde. Sidisin kötü kaderi tartışılmaz bi gerçek. Belki başka bir zaman diliminde dogsaydi birçok şeye imza atabilirdi.

• RECEP TAYYİP ERDOĞAN

• da Vinci nerede?
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    sidis Nikola tesla ve Einstein la hemen hemen aynı dönemlerde yaşadı.dil öğrenmekten başka ne yapabildi? hiçbir şey.
  • Soru birçok açıdan eleştirilebilir. Bilimsel literatürde bile 20'den fazla zeka tanımı var.

Bu eleştirileri bir kenara bırakırsak;

Listede N. Tesla'nın olup örneğin Da Vinci'nin olmaması bence komik.

Bu duruma şöyle bir yorum yapayım:

- 1000 yıl sonra Türkiye'de ne değimemiş olur sence?

- Milletin Tesla abartması değişmez.

Yolda giderken "Tesla yaşasa şu an uçan arabalarla Mars'ta geziyorduk" diye konuşan birini gördükçe ağzının ortasına kürekle vurasım geliyor.

Yaratıcılık ve üretkenlik listesi olsa tamam ama zeka deyince N. Tesla'yı ilk 500'e sokmam ben.

Newton, Da Vinci, Archimedes tüm dahilerden bir gömlek büyüklermiş gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 1 Temmuz 2019; 1:56:51 >
  • Sidis abartılmış bir balondur bence, 40 dil bildiği söyleniyor bi kaynakta. Peki size sorarım, şuan basit bi bilgisayarda 40 dil öğrenebilir, peki bu onu zeki yaparmı? Zeki olması için kendi başına bir şeyler üretmesi gerekir. Realist bir şekilde yaklaşırsak olaya dünyanın en zekisi muhtemelen keşfedilmeden ölmüştür. Bilinenler arasında ise en zekisi Dostoyevski dir.

• Kılıç Ustası kullanıcısına yanıt
    Dönem farketmez.Tesla günümüzde yasiyo olsa emin ol kpss kasiyo olurdu. Icat yapmak için süper zeki olmaya gerek yok. Benjamin Franklin mesela sadece 2 sene ilkokul eğitimi gorebilmis ama adam elektriği geliştiren ama aynı zamandada yüzme paletini icat eden birisi. Elektrik ve yüzme paleti ne alaka diye dusunuyo insan demekki ihtiyaç varmış adam görmüş ve böyle bişey aklına gelmiş . Sidis bu kategoriyle ilgilenmemiş. Yoksa sen Tesla fan club üyesi misin ?

• Şıklarda ben yokum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.