evet soru açık sizce dünya tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı en zeki en stratejist ve en iyi komutanı kim? ben cengizhan diyorum. |
hz muhammed |
tabıkıde TAYYİP ERDOGAN dır bu konuyu acanlar ne amaclıyor |
Komutan logar |
Türk'lüğün kafası tabi ki de. Ha sadece bu da değil Atatürk dünyada saygıyla anılan bir büyük komutandı. Taktik zekası, yıkılmış ve kuşatılmış bir ülkeyi o koşullar altında birleştirip düşmanı püskürtebilmesi olağanüstü başarı. Tabi listede başka çok başarılı komutanlarda var ama hepsi kendi çağına göre. Akp ile beraber bir Atatürk saygısızlığı, Atatürk düşmanlığı türetildi ama çoğunun tarikatlarla falan kafası yıkanmış tipler, ciddiye almamak lazım. Keşke Atatürk kazanacağına yunan kazansaydı diyecek kadar kansız soysuzlar var. |
Polat Alemdar
|
Atatürk varken diğerleri manasızdır.
|
Forumda sıfır tarih bilgisi, sıfır tarih metodolojisi at koşturuyor. Şu sorulan soruyu neresinden tutsan elde kalır. Hadi tarih varsayımlarla konuşulur diye varsayalım (?) ulan verilen cevaplara bak. Adam hakkında çin tesmi tarihi şici dışında düzgün kaynak bulunmayan Mete'yi yazmış. Timur'a siyaset bilmez yazmış. Herkes kendi ideolojik pencerisinden bakmış durmuş. Napolyon 4 oy almış lan 4 Hannibal desen 2 taneye layık görülmüş General olmayan sadece kitap yazmış efsanevi bir kişilk olduğu varsayılan sun tzu neden listede. Hem soyiruyu hem konuyu nereden tutarsak elde kalıyor. Gerçi ne bekliyorsam en az kitap okuyan,
araştıran avrupa ülkesi lan burası. Konuda kitap okuyan insan sayısı 2 kişi falan muhtemelen. Farklı dönemde yaşamış kumandanları karşılaştırmak nedir |
Emperyal devletlere karşı başka zafer kazanan komutan yok. Ayrıca ülkesini orta çağ karanlığından çıkarıp 2 çağ atlatan başka bir komutanda yok. |
Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Büyük Komutanı: DEV ANKET
Askeri tarih boyunca, sayısız yetenekli komutan, savaş alanlarında stratejik dehası ve cesur liderliğiyle öne çıkmıştır. Dünyanın en iyi komutanı olarak kabul edilen kişiyi belirlemek zor olsa da, askeri başarıları ve savaş alanındaki etkileriyle tanınan bazı seçkin isimler öne çıkmaktadır.
En İyi Komutanlar
Askeri tarihçiler arasında, dünyanın en iyi komutanları arasında gösterilen isimler şunlardır:
Değerlendirme Kriterleri
En iyi komutanları değerlendirirken, aşağıdaki kriterler dikkate alınır:
Sonuç
Dünyanın en iyi komutanı olarak kabul edilen kişi, subjektif bir görüş meselesidir. Bununla birlikte, askeri tarihin sayfalarında yer alan Napolyon, Jül Sezar ve İskender gibi seçkin komutanların başarıları, onların askeri dehalarına ve savaş alanındaki etkilerine bir kanıttır.
Metehan Eksik Metahan Olsa Metehan Rahat Tokatlar. Diğer Türlü Atatürk-Timur Derim. |
|
hz muhammed |
Eğer İslam'ı Doğu Kabul Edersek (Bence Doğru) Hz. Muhammed De İman Gücü Var Demektir Bu Yüzden Sayılmaması Gerekir |
|
Ula Ben De Oy Silindi Diye Yine Diğere Verdim Geri Nasıl Alıyoruz Hocam |
|
Eyvallah Attım Kral |
Güçlü ve aptalların ortak bir yanı vardır. Görüşlerini gerçeklere uyacak şekilde değiştirmek yerine, gerçekleri kendi görüşlerine uyacak şekilde değiştirirler.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68023967 -- 15 Ekim 2020; 23:38:23 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Kesinlikle Subutay, Yiğit Subutay adında bir kitap var okumanızı tavsiye ederim. Tarih tutucularının yazdıklarına göre 32 ulusu fethetmiş ve 60 dan fazla meydan muharebesi kazanmış. Cengiz Hanın en büyük komutanı ve Tuva Türkü olduğu söyleniyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |