Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya üzerindeki en güçlü ordular hangi devletlerde sorusu herkesin kafasını karıştıran bir soru haline geldi.. Bu sadece orduların asker sayısına deil bir çok faktöre göre sıralanıor.. Bu faktörler genelde platformlarda tartışılmasada aslında ateş gücü, teknoloji ve mobilizasyon gbi bir çok madde altında değerelndrilior..
    Sadece asker sayısına göre Dünyanın en seçkin 10 ordusu;

1)China
    2)United States
    3)India
    4)Korea, North
    5)Russia
    6)Korea, South
    7)Pakistan
    8)Israel
    9)Turkey
    10)Iran

Fakat birazcık savaş tarihine bakarsak büyük orduların büyük hezimetler aldığınıda görebilirz.. Yani aslında ordudaki asker sayısından öte ordunun kabiliyetleri çok önemlidir.. Bir orduyu diğerinden üstün yukarıda saydıım gbi bir kaç faktör var.. Fakat en önemli konu ateş gücü ve silahlar.. Bunlar savaş destekleyici unsurlar olarak geçior.. Lojistik(ordunun harakt kabiliyeti), "Maintance" ( Tamir kabiliyeti ve her koşulda haraket edebilme imkanı) ve benzeri imkanlar ordunun gerçek savaş gücünü göstermektedir..
    Bu kriterlere göre Dünyanın en seçkin 10 ordusu;

1)United States
    2)China
    3)Israel
    4)India
    5)Russia
    6)Korea, South
    7)Korea, North
    8)United Kingdom
    9)Turkey
    10)Pakistan

Turkey benefits from having a strong military tradition and excellent leadership at the small unit level, as well as good combat training.
    yani ;
    Türkiye güçlü bir askeri geleneği olmasından ve küçük gruplara mükemmel liderlik uygulamasından ayrıca mükemmel bir savaş eğitimnden dolayı avantaj sağlar..

açıkçası pakistanın ilk 10 da olabileceğini düşünmüyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feath -- 15 Ağustos 2008; 13:21:30 >

• Pakistan benide şaşırttı hakikaten , sen İngilizlerin sömürü altına girmiş bir devletten ayrıl sonra kendi içerinde yine anlaşmazlıklar yaşa ve ikiye bölün sonra kalk bugün ki Dünya devlerinin olduğu hatta 50-60 yıl içersinde eskiden dahil olduğun Hindistanın olduğu listeya adını yazdır . Helal olsun vallahi .
  • bence ilk onda olmayı haketmeyen tek ülke türkiye. şimdi bana kızacaksınız ama gerçek bu. çünkü ilk onda yer alan ülkelerden türkiye hariç geriye kalanların (pakistanda dahil) kendi asgari teknolojileri var. hiçbiri teknoloji anlamında başka bir ülkeye muhtaç değil. hepsi kendi uçağını elektronik sistemlerini bilgisayar sistemlerini (pakistan ve hindistan bu konuda uzmandır) üretebiliyorlar. ya türkiye. hiç birisini yapamıyor. tamamen dışarıya bağımlı. uçaklarıyla silahlarıyla tamamen dış bağımlısı bir ülke. yalnızca yazının altındada bahsedildiği gibi türkiyenin avantajı çok iyi bir asgari kültürü olması ve eğitim disiplini. bu kadar.

YOLA DEVAM. (gıcık oluyorum bu söze)
  • quote:

Orjinalden alıntı: lordofvarde

bence ilk onda olmayı haketmeyen tek ülke türkiye. şimdi bana kızacaksınız ama gerçek bu. çünkü ilk onda yer alan ülkelerden türkiye hariç geriye kalanların (pakistanda dahil) kendi asgari teknolojileri var. hiçbiri teknoloji anlamında başka bir ülkeye muhtaç değil. hepsi kendi uçağını elektronik sistemlerini bilgisayar sistemlerini (pakistan ve hindistan bu konuda uzmandır) üretebiliyorlar. ya türkiye. hiç birisini yapamıyor. tamamen dışarıya bağımlı. uçaklarıyla silahlarıyla tamamen dış bağımlısı bir ülke. yalnızca yazının altındada bahsedildiği gibi türkiyenin avantajı çok iyi bir asgari kültürü olması ve eğitim disiplini. bu kadar.

Yüzlerce ülkeye bu listedekilerin de çoğu dahil eğitim veren bir ordumuz var bahsetmeye gerek yok burada uzun uzun ancak sizinde dediğiniz gibi ufak tefek haberleşme ve yakın menzil silahlar dışında bir özgünlüğü yok ordumuzun listeye girmemiz hatır işi bile olabilir TSK ya hiçbir şekilde haksızlık etmek istemem ama orduya ayrılan bütçe ve nerelerede kullandığını gördükçe...

• evet ordumuzun için ayrılan kaynak yüzmilyarlarca dolar yıllardr. ben bu para ayrılmasın demiyorum. ama ayrılan bu parayla onlarca araştırma enstitüsü onlarca silah fabrikası hatta uçak fabrikası dahi kurulabilirdi. üstelik bu para cebimizde kaldığı için ülkemiz o kadar krizin içinede girmeyebilrdi. bizi yönetenlerin yıllardır nasıl yönettikleri ortada. amerikanadan milyarlarca dolar kredi alınıyor o parayla gidip borcun faizi ödeniyor yada yine amerikaya o parayı verip asgari silahlar alıyoruz. YOLA DEVAM.
  • Benim bildiğim sadece 2 milyar dolar ve ihalede ki yolsuzluklar da cabası çarçur edilmeden sadece ar-ge birimlerine ve diğer gelişim bölümlerine harcansa neyse söylenecek çok şey var da yeri değil..
  • Hayret pakistan fransanin onunde!!!Hatta kuzey kore falan!
    bu siralama saçma ve yanlis!Fransada kaç uçak gemisi vede nukleer denizalti var.Adamlarin dunyanin her tarafinda askeri vede ussu var.Silahlarini %100 unude kendileri yapiyor.Böyle saçma siralamami olur.begenmedigimiz italyanin bile yaptigi helikopterlerini almak için diz çökmüsüz!!!(augusta)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanlar ve 2.dünya savaşı
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Maintance" ( Tamir kabiliyeti ve her koşulda haraket edebilme imkanı)

Bu bizde sınırsız zaten hocam
  • tam benlik bir konu olmuş bu..
    Tam 8 sene TSK güçlendirme vakfına ait ASELSAN ve HAVELSAN^'da Mühendislik yaptım..
    Şu anda yine savunma sanayiine hizmet veren bir özel şikette çalışıyorum.
    Turk Ordusunun bi fiil kullandığı bir çok TÜRK yapımı, TÜRK AR-GE ürünü silah ve savunma sistemi radarları ve kara hava ve deniz taşıtları var..

ASELSAN yaklaşık 3000 HAVELSAN ise 1500 kişilik şirketler ve Türkiye^'nin en iyi mühendislerini bu şirketler topluyorlar..

Evet TSK hala dışardan silah ve savunma sistemleri alıyorlar ama aynı zamanda reverse engineering ile bizler bu sistemlerin çözüp Milli versiyonlarını yapacak şekilde organize oluyoruz...

Şu anda bir çok avrupa ülkesine kısa mesafe hava savunma sistemleri satıyoruz..

ayrıca belirtmeden geçmemek gereken başka bir gerçek daha var sizler, ancak gazetelerde ve haberlerde görebildiğiniz ürünlerimizi görebliyorsunuz bir de sizlerin ancak T.C. nin bir savaşa dahil olması durumunda haberiniz olacak ÇOK GİZLİ projeler var.

İran, Kore ve Pakistan nükleer silah üretebilen ülkeler oldukları için bu sıralamaya girebiliyorlar..

• quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

tam benlik bir konu olmuş bu..
    Tam 8 sene TSK güçlendirme vakfına ait ASELSAN ve HAVELSAN^'da Mühendislik yaptım..
    Turk Ordusunun bi fiil kullandığı bir çok TÜRK yapımı, TÜRK AR-GE ürünü silah ve savunma sistemi radarları ve kara hava ve deniz taşıtları var..

ASELSAN yaklaşık 3000 HAVELSAN ise 1500 kişilik şirketler ve Türkiye^'nin en iyi mühendislerini bu şirketler topluyorlar..

Evet TSK hala dışardan silah ve savunma sistemleri alıyorlar ama aynı zamanda reverse engineering ile bizler bu sistemlerin çözüp Milli versiyonlarını yapacak şekilde organize oluyoruz...

ayrıca belirtmeden geçmemek gereken başka bir gerçek daha var sizler, ancak gazetelerde ve haberlerde görebildiğiniz ürünlerimizi görebliyorsunuz bir de sizlerin ancak T.C. nin bir savaşa dahil olması durumunda haberiniz olacak ÇOK GİZLİ projeler var.

İran, Kore ve Pakistan nükleer silah üretebilen ülkeler oldukları için bu sıralamaya girebiliyorlar..

arkadaş sana bir soru sorcam gerçekten doğrulupunu çok merak ediyorum madem oaralarda mühendislik yaptın illaki bizden daha çok bilgin vardır. Şu intihar ettikleri söylenen mühendisler gerçekten varmı. Vardıysa gerçekten öldürüldümü acaba. Çünkü seninde dediğin gibi reverse engineering biriminde görev yapıp öldürülen 3 - 4 mühendis olduğunu duymuştum. hatta bunlara her seferinde intihar süsü verildiğini bu konu hakkında bildiklerini gizlemeden açıkça paylaşabilirmisin. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordofvarde -- 15 Ağustos 2008; 14:59:03 >

• (Allah korusun) Herhangi bi' savaş durumunda ha diyince şu anki mevcudun kat be kat üstüne çıkarız mevcut olarak. Bizde de teknolojini yerini alamayacağı bazı şeyler var malum. Bi' ordunun gücü esasen savaş alanında belli olur ama Allah bunu tecrübe ederek öğrenmeyi nasip etmesin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat_asar

quote:

bence ilk onda olmayı haketmeyen tek ülke türkiye. şimdi bana kızacaksınız ama gerçek bu. çünkü ilk onda yer alan ülkelerden türkiye hariç geriye kalanların (pakistanda dahil) kendi asgari teknolojileri var. hiçbiri teknoloji anlamında başka bir ülkeye muhtaç değil. hepsi kendi uçağını elektronik sistemlerini bilgisayar sistemlerini (pakistan ve hindistan bu konuda uzmandır) üretebiliyorlar. ya türkiye. hiç birisini yapamıyor. tamamen dışarıya bağımlı. uçaklarıyla silahlarıyla tamamen dış bağımlısı bir ülke. yalnızca yazının altındada bahsedildiği gibi türkiyenin avantajı çok iyi bir asgari kültürü olması ve eğitim disiplini. bu kadar.

Yüzlerce ülkeye bu listedekilerin de çoğu dahil eğitim veren bir ordumuz var bahsetmeye gerek yok burada uzun uzun ancak sizinde dediğiniz gibi ufak tefek haberleşme ve yakın menzil silahlar dışında bir özgünlüğü yok ordumuzun listeye girmemiz hatır işi bile olabilir TSK ya hiçbir şekilde haksızlık etmek istemem ama orduya ayrılan bütçe ve nerelerede kullandığını gördükçe...

Askerlik yaptı iseniz ordumuzun vahim! durumunu görmüş olmanız gerek...
    Ben Kars'ta askerlik yaptım.
    Gördüğüm bütün tekerlekli şeyler hurda yığınından öte gitmez!
    Land denilen 4*4 arazi araçları vardı bir onlar işe yarardı.
    Bir dönem tank taburunda kalmıştık; bütün tanklar bozuk...
    Bozuk derken motorları falan bitmiş durumda...
    Sabahları bile çalıştırmak için maharet gerekiyordu:)
    Zaten eski model...

Ben kısa dönem askerlik yaptım, atış eğitimine giden silahlar dışında da sağlam silah (G3) görmedim.

Misal ben Kars-Ermenistan sınır karakolunda görev yapıyordum. Lakin tüfeğim ya da tüfek benzeri şeyim çalışmıyordu!!!
    Düşünün 100mt ilerde Ermeni arkadaşlar var!
    Ama sizin silahınız çalışmıyor, bırakın silahı verdikleri telsiz bile sorunluydu

Şunu da ilave etmek istiyorum.
    Biz hep disiplinden bahsederiz.
    Ama bizim asker nöbette uyur, gözetleme yapmaz, devriye atmaz...
    Ama Ermeni askerleri öyle değildi, hemen karşımızda görüyordum.
    Muntazaman nöbet tutuyorlar, devriyelerini en iyi şekilde atıyorlardı.
    Ha komutanı gelir yanına o istifini bozmaz, biz de ise sadece komutana saygı var, göreve yok!!!

• quote:

yüzmilyarlarca dolar

Amma da attın.
    Bu arada liste neye göre kime göre? Savaş uzmanlarına göre mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

yüzmilyarlarca dolar

Amma da attın.
    Bu arada liste neye göre kime göre? Savaş uzmanlarına göre mi?

nerden biliyosun attığımı. bilmişlik yapma.

askeri teknolojiyi dışardan satın almak sadece satın alırken para vermek değildir. her ekipmanın bakıma ihtiyacı vardır. ve hiçbir silah üreticisi ülke veya şirket bunu satın alanın yapmasına izin vermez. ve bu bakımlar her 2 veya 3 yılda yapılır. Bazıları 3 ayda bir bazılarıda 6 ayda bir. ayrıca yazılım güncellemeleri sürekli olur ve bunlarda ücretlidir. bunları haberlerde veya başka kaynaklarda göremezsin ama satan şirketler ya mühendis ve ekip göndererek yada türkiye bu ekipmanları dışarı göndererk yaptırır bakımlarını. ve bunlarda çok pahalı işlerdir. ayrıca yedek parçalarda parayla satılır beleşe vermez adamlar. Silahların mermilere ihtiyaçları vardır bunlar sürekli kullanılır, ayrıca roketler ve füzelerde. sürekli yenileri satın alınır. Hesapladığın zaman yüzmilyarlarca doları bulduğunu görürsün. Çünkü o silahları, tankları, uçakları aldıysan bunlarıda almaya ve yapmaya mecbursun. Televizyonda sadece 10 milyon dolara tank aldık der. sen bunu duyarsın. Ya gerisi. Hiçmi o tank masraf çıkarmıyor. Parçaları değişmiyor. Hatta ve hatta o tankı satarken hiçmi sana eğitimini vermiyorlar. Türk askeri sanki yeni her çıkan aleti doğuştan kullanmayı biliyormu.

ayrıca ben orda sadece silahları kastetmedim ordumuz için ayrılan kaynak dedim. her asker için masraflarda var yani. yeme içmesinden giydiği bota kadar. hepsini hesaplayamazsın ama tahmin edebilrsin yıllardır ne kadar para harcadığımızı. Bu ne biçin iştir ya bilgin yok attın diyosun. hadi bilgin olmayıda geçtim hiçmi gözünün önüne getiremiyosun yulkarda anlattıklarımı.

ATTIN DERKEN BİRAZ ARAŞTIRDA DE BARİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordofvarde -- 15 Ağustos 2008; 16:25:32 >

• Liste bariz şekilde hatalı..?

Güney Kore'nin ABD destekli ordusu ilk 10'da öyle mi?

Kuzey Kore'i anlarım ama Güney'in o listede olması çok komik...

Pakistan'a söyleyecek laf bulamadım. Nükleer güçse söz konusu kriterlerin en önemlisi, evet pakistan bu listede olur. Ama onun dışında daha uygun düzen yürüyemeyen, iç karışıklıklarla bunalmış bir halkın oluşturduğu sakallı bıyıklı bir ordunun bu listede olması çook zor.

Ve Türkiye..

Zaten söylenecek olanlar söylenmiş yukarıda. Her konuda olduğumuz gibi ASKERiYE konusunda da AR-GE eksikliklerimiz var. İleri teknoloji ürünleri yerine basit ürünlere yöneliyoruz.

Bence bu listede Türkiye'ninde yeri yok ne yazıkki..
  • Foruma üye oluş sebebim olan konuya ,
    http://forum.donanimhaber.com/m_24137101/mpage_1/key_//tm.htm#24138135
    20 Haziran 2008 ^de yazdığım mesaj aşağıdadır..

Sevgili arkadaşlar
    Zaman zaman teknik birşeyleri okumak için girdiğim forum'da bu konuyu görünce üye olmak zorunda hissettim.
    Ben 1999-2003 seneleri arasında ASELSAN'da
    2003-2007 arasında da HAVELSAN'da çalışmış bir elektrik elektronik mühendisiyim..
    Şu andaki işyerimin adını "gizlilik" nedeni ile söylememeyi tercih ediyorum.

Anlatmak istediklerime gelince
    1999-2003 seneleri arasında çalıştığım aselsan'da (ki 4sene uzun bir zamandır) hiçbir bilginin TEK kişide toplandığıını görmedim. Her kurumsal şirkette olduğu gibi işleri kişilerden bağımsız hale getirmek için herşey yetkisi dahilinde herkesin erişebileceği veri tabanlarında tutulur.
    Yani bir iki beş on kişi de öldürülde yapılan iş kaldığı yerden devam eder ki zaten adı geçen amerika ve israil 'de benzer şekilde çalıştığı için bu tip cinayetlerden medet ummayacak kadar zekidirler..

"Uçak Tanımlama sistemi" konusuna gelince asıl adı IFF (identify Friend and Foe-Dost Düşman Tanımlama) olan bu alet müttefik devletlerin birbirini tanımasını sağlayan cihazlardır, uçakların savaşma kabiliyetleri ile doğrudan alakası yoktur. Genelde radar'larda yapılan bu tanımlamalar uçaklara bilgi olarak iletilir ama pilotların ya da silah sistemlerinin her zaman gözlerine güvenmeleri gerektiği söylenir savaş durumlarında..

Yani kısacası IFF'ler uçakların savaşma kaabiliyetleri üzerinde çok ciddi etkiye sahip değillerdir.

Amerika'nın Türkiye'nin uçaklarını uçamaz hale getirmek için iki üç mühendisi öldürmekten çok daha masrafsız yöntemleri vardır.
    GPS (global positioning system) Dünya çevresindeki 24 adet uyduda (hepsi amerika malı) ve yer yansıtıcılarında oluşan sistemlerdir. Uçakların, radarların gözü kulağı bu sistemlerdir ve Amerika'nın iki üç tuş hareketi ile bizim bütün uçaklarımızı uçamaz haşe getirmesi mümkündür çünü GPS uydularının hassasiyetlerini değiştirerek GPS alıcılarının kendilerini oldukları yerlerden çok farklı yerlerde sanmalarını sağlayabilirler..

Peki neden bu tip haberler çıkartılıyor..
    Birincisi piyasanın en iyi mühendisleri aselsan ve havelsan gibi savunma sanayii şirketlerini tercih ediyorlar ya da yurtdışına çıkıyorlar..
    Yırtdışı'na gidenler hakkında ellerinden birşey gelmeyen küçük çaplı özel savunma sanayii şirketleri bu tip haberler sayesine aile baskısı yüzünde yeni mezunların aselsan ve havelsan'a gitmelerini engellemeye çalışmaktadırlar..

Peki ölümlerin ardındaki sebepler nedir..
    Aselsan ve Havelsan'da sosyal şartlar çok iyi olmasına ragmen işler bazen çok ama çok yoğunlaşır şöyle ki ben kendim 4 ay boyunca 7 gün 16-20 saat arasında işte olduğum zamanları bilirim..Böyle bir yogunluğu yaşayan insanların sosyal hayatları sekteye uğrayabilir, sevgili veya eşleri ile problemler yaşayabilirler, bu çok yogun çalışan zümrenin büyük kısmı master ve doktora çğrencisidirler ve bu yogun dönem aynı zamanda master ve doktora hazırlık veya sınavların veya tezlerine denk gelebilir (ODTU elektrik elektronikte masterı terk etmemin sebebi de psikolojimin bozulmaya başlamasıdır.) Bu gibi unsurlar insanların intihar etmekten başka çareleri olmadığını düşünmelerine sebep olabilir..

Peki neden aselsan bu konuda açıklama yapmıyor..
    Çünkü Aselsan ciddiyeti ile tanınan bir kurum ve magazinel haberlere cevap vererek o haberlerii yapanların prim yapmalarına izin vermeyece kadar iyi yöneticileri var.

Velhasılı kelam bu tip "komplo teorilerine" inanıp bunları çevrenize yayarak ülke savunmasında çok önemli yeri olan güzide şirketlere fayda değil zarar veriyorsunuz..

Şirketlere gelen stajer'lere bunları anlatmaktan dilimizde tüy bitti.
    Kimse ASELSAN'da veya benzeri şirketlerde çalıştığı konular yüzünden öldürülmezler..

Dip not: Öldürüldüğü iddia edilen insanların yaşları 40'ın altında ve aselsan gibi kurumsal şirketlerde 50 yaşın altındaki kimsenin bir işin bütününü bilmesi imkansızdır şirketi politikaları ve kurumsallaşmış olmanın gereği yüzünden her genç mühendis veya orta seviye yönetici sadece bir bütünün bir parçasını bilir ve bunu dokümante etmiştir..

Saygılarımla
    An Engineer in Defence Industry

Yolladıktan sonra gördüğüm bir mesajda 3 kişinin aynı projede oldukları yazılıyor. Ölenlerden birisi ASELSAN'da çok kısa süre çalışıp sonra MİKES'e geçmiştir..Kendisini tanırdım ve ciddi problemleri olan birisiydi.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

tam benlik bir konu olmuş bu..

arkadaş sana bir soru sorcam gerçekten doğrulupunu çok merak ediyorum madem oaralarda mühendislik yaptın illaki bizden daha çok bilgin vardır. Şu intihar ettikleri söylenen mühendisler gerçekten varmı. Vardıysa gerçekten öldürüldümü acaba. Çünkü seninde dediğin gibi reverse engineering biriminde görev yapıp öldürülen 3 - 4 mühendis olduğunu duymuştum. hatta bunlara her seferinde intihar süsü verildiğini bu konu hakkında bildiklerini gizlemeden açıkça paylaşabilirmisin. Teşekkür ederim.

• EngineerInDefenceInd soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim sana. Bunu tersini bilenlere anlatacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordofvarde -- 15 Ağustos 2008; 16:30:52 >
  • Kesinlikle saçma ve uyduruk bir liste olmuş,bu araştırmanın kaynağı nedir?Yada varmıdır?Açıkcası çok merak ediyorum.Metalok'un dediklerinede hak vermemek mümkün değil,benzer sorunları 10 yıl önce şırnakta yaşıyorduk,birliğimizin önünde yıllarca yatan bir tank vardı.18 ay boyunca hiç çalıştığını görmedim ama boyasını,cilasını hiç eksik etmezlerdi...
  • quote:

EngineerInDefenceInd soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim sana. Bunu tersini bilenlere anlatacağım.

bunu yaparsan çok sevinirim..ben aylardır bunun mücadelesini veriyorum..
  • Günümüzde askerler değil,üst düzey teknolojili nükleer bombalar savaşıyor.O da bizde yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.