Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: metalok

Askerlik yaptı iseniz ordumuzun vahim! durumunu görmüş olmanız gerek...
    Ben Kars'ta askerlik yaptım.
    Gördüğüm bütün tekerlekli şeyler hurda yığınından öte gitmez!
    Land denilen 4*4 arazi araçları vardı bir onlar işe yarardı.
    Bir dönem tank taburunda kalmıştık; bütün tanklar bozuk...
    Bozuk derken motorları falan bitmiş durumda...
    Sabahları bile çalıştırmak için maharet gerekiyordu:)
    Zaten eski model...

Ben kısa dönem askerlik yaptım, atış eğitimine giden silahlar dışında da sağlam silah (G3) görmedim.

Misal ben Kars-Ermenistan sınır karakolunda görev yapıyordum. Lakin tüfeğim ya da tüfek benzeri şeyim çalışmıyordu!!!
    Düşünün 100mt ilerde Ermeni arkadaşlar var!
    Ama sizin silahınız çalışmıyor, bırakın silahı verdikleri telsiz bile sorunluydu

Şunu da ilave etmek istiyorum.
    Biz hep disiplinden bahsederiz.
    Ama bizim asker nöbette uyur, gözetleme yapmaz, devriye atmaz...
    Ama Ermeni askerleri öyle değildi, hemen karşımızda görüyordum.
    Muntazaman nöbet tutuyorlar, devriyelerini en iyi şekilde atıyorlardı.
    Ha komutanı gelir yanına o istifini bozmaz, biz de ise sadece komutana saygı var, göreve yok!!!

buna karşılık verebilecek birileri var mı merak etmekteyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: 20burak1991

quote:

Zaten eski model...

Ben kısa dönem askerlik yaptım, atış eğitimine giden silahlar dışında da sağlam silah (G3) görmedim.

Misal ben Kars-Ermenistan sınır karakolunda görev yapıyordum. Lakin tüfeğim ya da tüfek benzeri şeyim çalışmıyordu!!!
    Ama sizin silahınız çalışmıyor, bırakın silahı verdikleri telsiz bile sorunluydu

Ha komutanı gelir yanına o istifini bozmaz, biz de ise sadece komutana saygı var, göreve yok!!!

buna karşılık verebilecek birileri var mı merak etmekteyim.

Maalesef haklı , demekten başka birşey gelmiyor elden .

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: murat_asar

quote:

Orjinalden alıntı: lordofvarde

bence ilk onda olmayı haketmeyen tek ülke türkiye. şimdi bana kızacaksınız ama gerçek bu. çünkü ilk onda yer alan ülkelerden türkiye hariç geriye kalanların (pakistanda dahil) kendi asgari teknolojileri var. hiçbiri teknoloji anlamında başka bir ülkeye muhtaç değil. hepsi kendi uçağını elektronik sistemlerini bilgisayar sistemlerini (pakistan ve hindistan bu konuda uzmandır) üretebiliyorlar. ya türkiye. hiç birisini yapamıyor. tamamen dışarıya bağımlı. uçaklarıyla silahlarıyla tamamen dış bağımlısı bir ülke. yalnızca yazının altındada bahsedildiği gibi türkiyenin avantajı çok iyi bir asgari kültürü olması ve eğitim disiplini. bu kadar.

YOLA DEVAM. (gıcık oluyorum bu söze)

Yüzlerce ülkeye bu listedekilerin de çoğu dahil eğitim veren bir ordumuz var bahsetmeye gerek yok burada uzun uzun ancak sizinde dediğiniz gibi ufak tefek haberleşme ve yakın menzil silahlar dışında bir özgünlüğü yok ordumuzun listeye girmemiz hatır işi bile olabilir TSK ya hiçbir şekilde haksızlık etmek istemem ama orduya ayrılan bütçe ve nerelerede kullandığını gördükçe...

Zaten eski model...

Ben teçhizatın vaziyetine değinmedim ama dediğiniz gibi. E günümüzde de askerler bir yere kadar tamam silahları kullanmak için onlara ihtiyaç var ama devran döneli çok oldu...

• Pakistan bazı arkadaşlar tarafından küçümsenmiş ilginç

Pakistan bizleri evire çevire döver, silah teknolojisi olarak bizden çok ilerdeler.

Bu listedeki her ülke bizden üstün malesef, anlayın artık güçlü olduğumuz şöyle olduğumuz böyle olduğumuz konuların hepsi safsata. Bizlerin gelişmesini engellemek adına kurulan planlı hareketler.

Bugün bir gerilim çıksa, adamlar bizleri silahsız ambargo ile bir iki senede bitirir. Bence bizim gibi ülkeler için Silaha orduya yatırım yapmak salaklıktır. Sen milli gelirin önemli bir kısmını silaha yatırcağına ekonomiye yatırım yap. Dünyanın global markaları için üs ol bak bakalım kimse sana saldırabiliyor mu. Ekonomi güçlüyse orduya gerek yok, bakın japonya'ya adamlar yok orduyu boşverelim ordu ordu dedik başımıza iki tane bomba atıllarne hale geldik en iyisi adam akıllı ticaret yapalım gelişelim dediler bugun kriz yaşansa japonya ile başka bir güç arasında zerre dokunamazlar, Japonyaya dokunmak dünya ekonomisinin büyük yara alması demek çünkü adamlar ekonomik anlamda söz sahibi dünyada bu nasıl oldu tabi global parayı kendilerine çekerek. Biz ise önümüzdeki örneklerden bile ders almıyorum kafalar çalışmıyor çünkü, her türk asker doğal çünkü! keşke her türk işinde dürüst ve çalışkan olarak doğsaydı bakın neler neler olurdu ozaman.

• en son cümleni beğendim. keşke dürüst olsak her işimizde. dünyada bizi tanıyanlar ya sapık ya sahtekar olarak tanıyor. ayrıca türk malı denildiğinde şöyle bir düşünüyo vazgeçiyo almaktan. dünya insanları. bunlar gerçekler.
    diğer yandan bu kadar kalabalık ve farklı kimliklere sahip komşuları olan bir ülkede bırakalım orduyu silahi demekte bir o kadar yanlış ve katlmıyorum bu dediğine. biz orduyu bırakıp ekonmiye yönelsek emin ol bizi çıtır çıtır yerler. elimizde zaten 3-5 ada klamış egede onlarda gider. kıbrıs hiçbir sözümüz kalmaz. güneydoğuda iki saniyede satacak şerefsizler çok zaten memleketi. bunun yerine kendi milli askeri gücümüzü oluşturtabilsek aslında kendi teknolojimizi üretsek hatta bunu satsak israil gibi ameraika gibi almanya gibi bu teknolojiyide ordumuzu güçlendirmek için kullansak işte o zaman zaten sırtımız yere gelmez. çünkü milyarlarımız dışarıya akmaz. ekonomidede sürünmek zorunda kalmayız.

• quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

Pakistan bazı arkadaşlar tarafından küçümsenmiş ilginç

Pakistan bizleri evire çevire döver, silah teknolojisi olarak bizden çok ilerdeler.

Bu listedeki her ülke bizden üstün malesef, anlayın artık güçlü olduğumuz şöyle olduğumuz böyle olduğumuz konuların hepsi safsata. Bizlerin gelişmesini engellemek adına kurulan planlı hareketler.

Bugün bir gerilim çıksa, adamlar bizleri silahsız ambargo ile bir iki senede bitirir. Bence bizim gibi ülkeler için Silaha orduya yatırım yapmak salaklıktır. Sen milli gelirin önemli bir kısmını silaha yatırcağına ekonomiye yatırım yap. Dünyanın global markaları için üs ol bak bakalım kimse sana saldırabiliyor mu. Ekonomi güçlüyse orduya gerek yok, bakın japonya'ya adamlar yok orduyu boşverelim ordu ordu dedik başımıza iki tane bomba atıllarne hale geldik en iyisi adam akıllı ticaret yapalım gelişelim dediler bugun kriz yaşansa japonya ile başka bir güç arasında zerre dokunamazlar, Japonyaya dokunmak dünya ekonomisinin büyük yara alması demek çünkü adamlar ekonomik anlamda söz sahibi dünyada bu nasıl oldu tabi global parayı kendilerine çekerek. Biz ise önümüzdeki örneklerden bile ders almıyorum kafalar çalışmıyor çünkü, her türk asker doğal çünkü! keşke her türk işinde dürüst ve çalışkan olarak doğsaydı bakın neler neler olurdu ozaman.

Bu kadar güzel açıklanır. NOKTA

• Bilimsel açıdan kim nerde?Hiç merak edeniniz oldu mu?Bilim olmadan ne asker ilerler ne de insanlık.Askeri üstünlük birbirimizi ezmemizi sağlayan acınılası bir durumdur.Bilimsel üstünlük ise hiç bir etnik veya dini kökene izafi edilemeyen, insanlık üstünlüğüdür.Zira bilimin her bir ilerleyişi ;herhangi biri veya birilerine bağlı olmaksızın tüm insanlık içindir.Varın siz "askeri alanda sidik" yarıştırmaya devam edin.Aklı olan "bilimsel alanda sidik" yarıştırır.Mecazi tanımım için özür dilerim.

Saygılarımla,
  • Başka bir konudada yazmıştım burayada yazam.Şimdi bu liste herhalde yapılırken iki şeye bakılmıştır.
    1.Saldırı
    2.Savunma
    Saldırı konusunda Türkiye'nin listeye giremeyeceği sözüne edilecek laf yok.yukardaki ülkelerle girilecek olan
    saldırı amaçlı bir savaştan galip çıkmamıza imkan yok.
    Ancak savunma amaçlı savaşta ise durumlar farklı olur.Bunun iki nedeni var.
    1.Dünyanın en eski 1.yada2.(rus ordusu 1. olabilir onun için pek emin değilim) karasal, örgütlü en iyi piyade sınıfına sahip olmamız.Piyadeden kastım Bordobere,Özel harekat,Jöhler,Sat,Sas vs.Her nekadar dünyada savaş stratejileri özellikle 2. dünya savaşından sonra değişssede mantık yine aynı mantıkdır.
    ''Başkenti düşmeyen ülke savaştan yenik çıkmış sayılmaz''.İşte burda karsal o dediğim piyade sınıfı devreye giriyorki,o sınıf bir çok ülkenin katılımı ile yapılan tatbikatlarda(usa ingiltere vs buna dahil) 1.liklerle geri dönmüştür.Yani o konuda pakistana ingiltereye hatta usa ya kafa tutacak bir savunma sınıfımız mevcuttur.
    2.Aktif olarak dünyada savaşan iki ülke vardırki bunlar usa(afganistan,ırak savaşları) ve Türkiye'dir(pkk ile yapılan mücadele).İngiltereyi geçin onları.
    Fransa filan hikaye.Afganistanda Türkiye devir teslim yapıyor.Orda fransız ordusuda var.O orduda birde Türk mevcut.Adama soruyorlar neden fransız ordusuna dahil oldun diye.Pişkin pişkin gülerek''Yeşillik olsun diye'' yanıtını veriyor.O anı internetten belki bulabilirsiniz.Ne demek istdeğimi ufak kıssa ile anlatabilmişimdir herhalde.

• quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

Başka bir konudada yazmıştım burayada yazam.Şimdi bu liste herhalde yapılırken iki şeye bakılmıştır.
    1.Saldırı
    2.Savunma
    Saldırı konusunda Türkiye'nin listeye giremeyeceği sözüne edilecek laf yok.yukardaki ülkelerle girilecek olan
    saldırı amaçlı bir savaştan galip çıkmamıza imkan yok.
    Ancak savunma amaçlı savaşta ise durumlar farklı olur.Bunun iki nedeni var.
    1.Dünyanın en eski 1.yada2.(rus ordusu 1. olabilir onun için pek emin değilim) karasal, örgütlü en iyi piyade sınıfına sahip olmamız.Piyadeden kastım Bordobere,Özel harekat,Jöhler,Sat,Sas vs.Her nekadar dünyada savaş stratejileri özellikle 2. dünya savaşından sonra değişssede mantık yine aynı mantıkdır.
    ''Başkenti düşmeyen ülke savaştan yenik çıkmış sayılmaz''.İşte burda karsal o dediğim piyade sınıfı devreye giriyorki,o sınıf bir çok ülkenin katılımı ile yapılan tatbikatlarda(usa ingiltere vs buna dahil) 1.liklerle geri dönmüştür.Yani o konuda pakistana ingiltereye hatta usa ya kafa tutacak bir savunma sınıfımız mevcuttur.
    2.Aktif olarak dünyada savaşan iki ülke vardırki bunlar usa(afganistan,ırak savaşları) ve Türkiye'dir(pkk ile yapılan mücadele).İngiltereyi geçin onları.
    Fransa filan hikaye.Afganistanda Türkiye devir teslim yapıyor.Orda fransız ordusuda var.O orduda birde Türk mevcut.Adama soruyorlar neden fransız ordusuna dahil oldun diye.Pişkin pişkin gülerek''Yeşillik olsun diye'' yanıtını veriyor.O anı internetten belki bulabilirsiniz.Ne demek istdeğimi ufak kıssa ile anlatabilmişimdir herhalde.

" Başkenti düşmeyen bir ülke savaştan yenik çıkmış sayılmaz" demişsiniz:) Ülkeniz yerle bir edilsin, siz elli yıl geriye gidin...Varın siz başkentinizi savunmaya devam edin:))Bakış açısı:)

Saygılarımla,

• Massaimassai hocam iyi yazmışssın hoş yazmışsınızdada burdaki konumuz en iyi ordular.Yani sizin dediğiniz olayıda başka bir topicte tartışmak güzel olur.Ancak böyle bir konuda böyle bir yorum(bir önceki mesajınızı okuyarak söylüyorum) konudan uzaklaşmadır.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXCELANCEE28 -- 16 Ağustos 2008; 0:17:29 >
  • quote:

bence ilk onda olmayı haketmeyen tek ülke türkiye. şimdi bana kızacaksınız ama gerçek bu. çünkü ilk onda yer alan ülkelerden türkiye hariç geriye kalanların (pakistanda dahil) kendi asgari teknolojileri var. hiçbiri teknoloji anlamında başka bir ülkeye muhtaç değil. hepsi kendi uçağını elektronik sistemlerini bilgisayar sistemlerini (pakistan ve hindistan bu konuda uzmandır) üretebiliyorlar. ya türkiye. hiç birisini yapamıyor. tamamen dışarıya bağımlı. uçaklarıyla silahlarıyla tamamen dış bağımlısı bir ülke. yalnızca yazının altındada bahsedildiği gibi türkiyenin avantajı çok iyi bir asgari kültürü olması ve eğitim disiplini. bu kadar.

bence arkadaşımız çok haklı elimizde bu kadar imkan bilim adamı mühendis varken biz en ufak bir silah bile üretemiyorsak ,işte biraz durup düşünmemiz gerek,iyıor.en azından bir iran kadar bile olamadık

• quote:

Massaimassai hocam iyi yazmışssın hoş yazmışsında burdaki konumuz en iyi ordular.Yani sizin deiğiniz olayıda başka bir topicte tartışmak güzel olur.Ancak böyle bir konuda böyle bir yorum(bir önceki mesajınızı okuyarak söyliyorum) konudan uzaklaşmadır.

Saygılarımla.

En iyi ordu yenen ordudur.Başkentiniz düşmüş düşmemiş onları ilgilendirmez.Sanırım konumuzla alakadar.Siz kafanızı dahi çıkarmadan, ülkenizin sanayisi, savunma sisteminiz çökmüşse siz boşuna başkentinizin işgal edilmediğiyle avunursunuz.Varın başkentinizi savunmaya devam edin.Bir ülkeyi işgal etmek her bir yerine egemen olmak, zapt etmek değildirHiç bir yerine girmeden de o ülkeyi mahf edebilrisiniz.Sizin teselliniz işgal edilmemek olur.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 16 Ağustos 2008; 0:21:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ranger_66

quote:

bence arkadaşımız çok haklı elimizde bu kadar imkan bilim adamı mühendis varken biz en ufak bir silah bile üretemiyorsak ,işte biraz durup düşünmemiz gerek,iyıor.en azından bir iran kadar bile olamadık

konuya yazdıklarımı okur musunuz???
    Ülkemiz kendini savunmak zorunda kalacağı bir savaşa dahil olmazsa sizlerin asla duyamayacağınız göremeyeeğiniz TAMAMEN TÜRKYAPIMI SAVUNMA VE SALDIRI SİSTEMLERİ VAR..

Bizler bu ülkenin savunma sanayiinde sizlerin askerde elinize verilen g3 lerle karşılaştıramayacağınız silahlar ve savunma sistemleri tasarlayıp üretiyoruz kullanıcılarını da eğitiyoruz..

Rahat uyuyun...

• quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

quote:

Orjinalden alıntı: ranger_66

quote:

konuya yazdıklarımı okur musunuz???
    Ülkemiz kendini savunmak zorunda kalacağı bir savaşa dahil olmazsa sizlerin asla duyamayacağınız göremeyeeğiniz TAMAMEN TÜRKYAPIMI SAVUNMA VE SALDIRI SİSTEMLERİ VAR..

Bizler bu ülkenin savunma sanayiinde sizlerin askerde elinize verilen g3 lerle karşılaştıramayacağınız silahlar ve savunma sistemleri tasarlayıp üretiyoruz kullanıcılarını da eğitiyoruz..

Rahat uyuyun...

açıkçası ben rahat uyuymam. güvenmiyorum ben bizi yönetenlere. bizim haberimiz yoktur ama eminimki büyük istihbaratların haberleri vardır. yuzde 100. içimizde bu kadar hain varken kesin aselsan da veya başka kurumlardada vardır. hatta aselsan yönetimine çoktan haramzadelerden bir kaç yönetici yerleştirilmiştir. yola devam.

• quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Massaimassai hocam iyi yazmışssın hoş yazmışsında burdaki konumuz en iyi ordular.Yani sizin deiğiniz olayıda başka bir topicte tartışmak güzel olur.Ancak böyle bir konuda böyle bir yorum(bir önceki mesajınızı okuyarak söyliyorum) konudan uzaklaşmadır.

Saygılarımla.

En iyi ordu yenen ordudur.Başkentiniz düşmüş düşmemiş onları ilgilendirmez.Sanırım konumuzla alakadar.Siz kafanızı dahi çıkarmadan, ülkenizin sanayisi, savunma sisteminiz çökmüşse siz boşuna başkentinizin işgal edilmediğiyle avunursunuz.Varın başkentinizi savunmaya devam edin.Bir ülkeyi işgal etmek her bir yerine egemen olmak, zapt etmek değildirHiç bir yerine girmeden de o ülkeyi mahf edebilrisiniz.Sizin teselliniz işgal edilmemek olur.

Saygılarımla,

Hocam siz şimdi diyorsunuzki biri gelir kafamızın üstünde 2 nükleer çakar zaten bittik,diyorsunuz anladığım kadarı ile.Yok yok korkmayın bu ülke okadar basit bir ülke değil.Nerelerden nerelere gelmişiz biz.Siz gönlünüzü ferah tutun.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Saygılarımla.

Saygılarımla,

Hocam siz şimdi diyorsunuzki biri gelir kafamızın üstünde 2 nükleer çakar zaten bittik,diyorsunuz anladığım kadarı ile.Yok yok korkmayın bu ülke okadar basit bir ülke değil.Nerelerden nerelere gelmişiz biz.Siz gönlünüzü ferah tutun.

Nereye gelmişiz?Nükleer bomba ile yüzbinlerce insanımızın ölebileceği hale gelmişiz.Ki bunu yapan 2 dünya savaşında yapmışÇaresiz kalırsa yine aynısını yapabilir.siz aynı JAponlar gibi dürüstçe savaş yaptığınıza iananırsınız ama, elin oğlu nükleer bombayı atar gider.Siz nereye saldıracağınızı bilemezsiniz,İsraile mi?Yunanistana mı?Rusya ya mı?Nükleer geminiz yok ki!Gidip Amerikaya saldırasınız!Lafla ben önüme geleni döverim:)İş icraate gediğinde yumruklara çok iyi kafa atarım:)

Saygılarımla,

• Massaimassai bişey olmaz bişey olmaz,korkmayın yahu.Azcık relax olun.
    Abd jopoyaya nükleer atmışda ne olmuş.Bakın adamlardaki ekonomiyi teknolojiyi.Bakın mühendis arkadaşımız sabahtan beri ne diyor.Çalışmış biliyor demekki bişeylerde yazıyor oraya
  • quote:

Massaimassai bişey olmaz bişey olmaz,korkmayın yahu.Azcık relax olun.
    Abd jopoyaya nükleer atmışda ne olmuş.Bakın adamlardaki ekonomiyi teknolojiyi.Bakın mühendis arkadaşımız sabahtan beri ne diyor.Çalışmış biliyor demekki bişeylerde yazıyor oraya

Neyse size güvenelim bari.Vardır bir bildiğiniz.Bunca zamandır bir bilenlere inadık hep:) nerdeyiz?Elin oğlu uzayda:)Biz yerin yedi kat dibindeyiz:)Bide dipte ne olduğunu bilsek:)Onu da başkaları araştırıyo biz ordayken:)

saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 16 Ağustos 2008; 1:53:27 >

• Tiflis düşmedi, peki kazanan taraf Gürcistan mıydı?

Henüz yaşanmış malum savaştan bahsediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Tiflis düşmedi, peki kazanan taraf Gürcistan mıydı?

Henüz yaşanmış malum savaştan bahsediyorum..

Gürcistan barış isteğinde bulunda.Araya devletler girdi vs.Burda benim bahsettiğim başkent olayı yok yani.Çünkü bir taraf barış isteminde bulunuyor.örnek vermek gerekirse abde ırak'a girdi ancak bağdata doğru ilerledi.Yanlarına hiç dokunmadan dik bir çizgi halinde direkt bağdata yol açıp,bağdatı aldı,saddamın heykeli düştü savaş fiili olarak bitti.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.