Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklıma gelmişken ABD'ye saldırmak için mükemmel ötesi bir hava gücüne sahip olmak zorundasınız ve de deniz...
    Karadan ABD'ye saldırmak pek mantıklı değil gibi...
    Bu da ABD'ye savaş sırasında çok büyük bir avantaj sağlıyor.
    Zaten yukarıda Kanada var aşağıda Meksika...
    Geriye bir tek Bering boğazı kalıyor...
    ABD'de orayı kesin tutar:)
  • Gurur verici bir liste olmuş.Bilmem içinizde bileniniz var mı ama Savunma Sanayii'mizdeki millilik oranı %50 ye yakın.Bu değer çok kısa zamanda yakalandı.%100 olduğunda ise çok rahat kendi uçağımızı ve tankımızı üretebileceğiz.Yabancı ülkelerden silah alma işine gelince Sanayiimiz her türlü silahı kendi yapabilse bile diğer ülkelerden silah, uçak, tank alımına devam edilecektir.Her ülkede bu var.Bunun amacı hem diğer ülkelerin teknoloji seviyelerini görmek hemde onlardan yararlanarak kendi teknolojilerini geliştirmek.Onun için dışarıdan silah alıyoruz diye yakınmayın.TSK şu an yapılması gerekenin en iyisini yapıyor.Bence onlarla gurur duymalıyız.Eminim 2020-2030 yıllarına kadar her türlü silahımızı kendimiz üreteceğiz...

Savaşta oluşan iman gücüne gelince; bildiğiniz gibi artık savaşlar eskisi gibi süngüyle, kılıçla yapılmıyor.Füzeler sayesinde artık modern savaş koşulları çok değişti.Bu iman gücünün etkisi yok artık.Yani bir tümeni dımdızlak sadece iman gücüne güvenerek bir yere saldırtırsanız hiçbir sonuç alamazsınız.Artık modern savaş devri."Bizim iman gücümüz var kardeşim!" havalarından çıkmamız gerektiğini düşünüyorum...

• Türkiye Büyük bir ülkedir Ama Amerika'nın bir sürü teknolojik silahları var Amerika Türkiye'ye girse Halimiz Harap Olur diye düşünüyorum ama Amerika Irak'a girdi şimdi çıkamıyor Türkiye'ye de girse çıkamayacağını bildiği için Girmiyor
  • Bu tartısma benim babam seninkini döver anlayısına doğru gidiyor artık.

Ordumuz; Türk topraklarinin ve Türkiye idealini gerçeklestirmek için sarf etmekte oldugumuz sistemli çalismalarin yenilmesi imkansiz güvencesidir.(M.K.ATATÜRK)

Bu söz orduların görevini anlatıyor.

İstatisliklere bakılsaydı ; kurtulus savasında yunanlar çine kadar giderdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 17 Ağustos 2008; 19:57:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

Bakın şimdi 1.dünya savaşında almanya yerle bir olup malup ayrıldımı?Evet.Aynı almanya yaklaşık 20-25 yıl civarında içe kapanıp o çöken sanayisiydi ekonomisiydi vs siydi bunları düzeltip düzenli bir ordu kurup,2.dünya savaşını başlattımı?Evet.Peki yine aynı almanya o savaştanda büyük bir malubiyetle ayrıldımı?Evet.Peki yine o aynı almanya buna rağmen yine herşeyini düzeltip avrupada sanayi,ekonomi,siyaset üçgeninde avrupaya yön verir bir hal aldımı?Yine evet.

quote:

Almanya nın 2ci dünya savaşından yenik ayrılıp , böyle büyük bir ekonomik güç olması askeri gücünün olmamasındandır,diye düşünüyorum.Siz askeri alanda yapacağınız harcamaları ekonomiye katarsanız elbette yüksek gelişme hızına saip olursunuz.Zira Askeri alanda yapılan yatırımlar katma değer yaratmaz.Askeri alana yapılan yatırımlar caydırıcılık unsuru taşır.Eğer iktisat bilginiz varsa ; katma değer yaratan alanlara ne kadar çok bütçe ayırırsanız o kadar çok kalkınırsınız.Almanya gibi Japonya da aynı sebeple büyümüştür.Farzı misal biz 500.000 askeri beslerken ve askeri caydırıcılığımız için onca teknolojik(pahalı) alım yaparken, onlar 20-30 asker besleyip artan çok büyük bitçelerini ekonomiye katmışladır.Almanya ve Japonya nın 2 ci dünya savaşından yenik çıkıp bu kadar büyük ekonomik değer olmalarının ana sebebi budur diye düşünüyorum.Elbette ülkerin eğitim altyapısı kalkınmalarında çok önemli bir yere sahiptir.Bu iki ülke diğer bir çok ülkeye göre eğitime çok daha fazla yatırım yapmıştır.

Şimdi eğer o almanyanın toprakları paylaşılsa idi yukardan bahsettiklerimden hangisi oluşabilecekti.Hiçbiri.Toprak parçası ve başkenti olmayan bir yere devlet denmez.
    .Bu işlerin yani savaşmanın esası teknolojidir,iman filan gerilerdedir derseniz,size direk Çanakkaleyi örnek gösteriirm.Savaşın hangi boyutlarda olduğunu,sayısal ve teknolojik üstünlülüğe insanın gönlündeki iman aşkı ile nasıl kafa tuttuğunu anlatmama gerek yoktur.Nusret mayın gemisi parlak bir gökyüzüne sahip bir akşamda nasıl olduda birden sisin içinde kaybolup mayın döşebildi?Sorarım size.Mistizizim arayacağız şimdi derseniz,evet arayacağız.52.tümenden tek bir kişi sağ kalmadı.Acaba neden?Biz buna şehadet şerbetini içmeyi arzulamak,vatana sadakat dolaysıyla namusa sadakat,bir öncüye (M.Kemal ATATÜRK'e) sadakat deriz.Siz buna gülsenizde bu böyledir.
    Hocam yıkılan binalar,gökdelenler,evler barınaklar herşey yeniden yapılanabilir.Hatta biraz daha acımasız olursak ölen insanların yerinede yeniliri gelir..Yeterki insanın gönlünde
    vatanına ve milletine ,dinine ALLAH'ına ve tabiki Ata'sına sadakat yemini olsun.Gerisi vız gelir bu millete.
    ''MUHTAÇ OLDUĞUNUZ KUDRET DAMARLARINIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR''

Almanya paylaşılmıştır.Doğu ve Batı Almanya olarak.Toprak parçası ve başkent insanoğlunun yarattığı kavramlardır,aynı marşlar ve bayraklar gibi...HAzin olan,kendini farklılaştırmaya çalışanların aynı soydan gelmesidir!İnsan soyundan!10.000 yıl önce kaç ülke vardı?Veya sınırları belirlenmiş toprak parçası?Veya marş?Veya bayrak.Bahsettiğiniz kavramlar atıyorum en fazla 5000 yıllıktır.

Savaşlar teknoloji ile direkt alakadardır, elbette iman gücü de önemlidir.Unutmayınız ki Fatih Sultan Mehmet İstanbulu sadece İman gücü ile almamıştır.Göğüs göğüse çarpışmanın asgariye indiği günümüz dünyasında iman gücünden bahsetmek abesle iştigaldir.Ancak kendinizi avutursunuz.1.ci Körfez savaşında ; nokta atışlarıyla 250.000 Irak askerinin ölümünü imanla mı açıklarsnız?Bu insanların imanı yok muydu?Niye öldüler?KArşınızda düşman yok!Ha bire kafanıza bomba yağıyor!Göriim sizin iman gücünüzü...Yapacağınız tek şey, işgal edilen topraklarınızda ; vur kaç taktiğidir.Şuan Irakta olan da budur.Siz hala yenilgi için başkent in zapt-ı rapt edilmesi gerektiğini düşünebilirsiniz, elin oğlu hiç bir yere girmeden!Ülkenizi yerle bir edebilir.Siz de işgal edilmedim diye övünmeye devam edersiniz.Acımadı ki, acımadı ki!Ülkenizin her bir fabrikası, askeri donanımı, yetişmiş insan gücü vurulmuş olabilir...ama siz işgal edilmemişsinizdir.Siz 50-100 sene geri gitmiş olsanız da!İmanınız size dayanma gücü verir.

Nusret mayın gemisi, herhangi bir mistik güce dayanmaksızın görevini icra etmiştir.Veya 52 ci alay konusu da aynıdır.52 ci alayın akıbeti nedir ne olmuştur bilinmez.Kazanılan zaferler arkasından böyle hurafe veya mucizelere atıf yapılması insan oğlunun fıtratında vardır.Zira ateşten korkanlar ateşe taparlar veya mucize kavlinden her şeyi bir yaratana izafi ederler.Yaratan zaferde mucizevi bi şekilde yanınızdadır ama!Yenildiğiniz de!nereye gittiği muallaktır.Belki de cezanızıdr.Öyle ya!hayır ve Şer Allah tandır.Yenseniz de yenilkseniz de!Siz hep haklısınızdır.Sizi zafere götüren mucize, ders vermek için yenilmenize de izin verir.

Eğer herşey damarlardaki kan ile sabitlenebilseydi, kimse ne galip!ne de yenik olurdur.Zira hepimizin kanı aynı.Farklı olduğunu düşünenler ispatla yükümlüdür.Zenci kanı ile sizin kanınızın farkı nedir?Veya Çinli kanıyla sizin kanınızın.Eğer fark olsaydı !Çinli nin Ab grubundan siz kan alamazdınız.Ama alabiliyorsunuz ne yazık ki.Söylemek istediğiniz etnik kökeniniz ise.20 göbek öncesinde yahudi olmadığınızı kanıtlayın derim.Örneğim uç olabilir , uç olursa olsun, siz kanıtlayın etnik kökeninizin ne olduğunu.

Kafanızda ki sınırları aşın.İnsan olun.

saygılarımla,

Almanya doğu ve batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır.1.dünya Savaşından yenik çıkan Türkiyedeki gibi bir paylaşım söz konusu değildir.
    Kan anatomik ve fizyolojik olarak her bir insanda aynıdır.Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil lökositlerde mevcuttur diye bir söz söylediğimi hatırlamıyorum.Kaldıki bu sözün sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.Bu söz Türke ve Türkiye Cumhuriyeti için çalışan herkese söylenmiş bir laftır.
    Çevremde ve kendi benliğimde gayet güzel bir insanımdır emin olabilirsiniz.
    ALLAH insan olamayanlara insanlık nasip eylesin.

• quote:

Orjinalden alıntı: _TEADOR_

Türkiye Büyük bir ülkedir Ama Amerika'nın bir sürü teknolojik silahları var Amerika Türkiye'ye girse Halimiz Harap Olur diye düşünüyorum ama Amerika Irak'a girdi şimdi çıkamıyor Türkiye'ye de girse çıkamayacağını bildiği için Girmiyor

Etrafımızdaki devletler varken bize saldırması biraz zor.Buna onların izin vereceğini hiç sanmam.Hadi onlar olmasa bile yine saldırıp kolay kolay çıkabileceğini sanmıyorum.Irak'tan kat ve kat daha fazla zorlanacağından eminim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orjinalden alıntı: _TEADOR_

Türkiye Büyük bir ülkedir Ama Amerika'nın bir sürü teknolojik silahları var Amerika Türkiye'ye girse Halimiz Harap Olur diye düşünüyorum ama Amerika Irak'a girdi şimdi çıkamıyor Türkiye'ye de girse çıkamayacağını bildiği için Girmiyor

Etrafımızdaki devletler varken bize saldırması biraz zor.Buna onların izin vereceğini hiç sanmam.Hadi onlar olmasa bile yine saldırıp kolay kolay çıkabileceğini sanmıyorum.Irak'tan kat ve kat daha fazla zorlanacağından eminim...

Evet bence de Çünkü İran'ın Amerika'ya Büyük bir kini var o yüzden bizim yanımızda Olacağına İnanıyorum

• anlamadığım bir şey var.

taliban dedikleri, kimine göre çapulcu kimine göre yerel bir direniş örgütü

ABD lilere göre bitmişti

haberlerde ayda en az 2 kez 100 ler le ifade edilen taliban katliamından bahsedilir.

ama gel görki artık bütün nato komutanları hepsi aynı şeyi söylüyor. taliban güçlendi. natoya rağmen taliban afganistan ın % 70 ini kontrol ediyor... nato güçleri sadece başkentte var. ve afgan güçleri..

şu listeye giren nerdeyse bütün milletin askeri gücü
    elinde kendi yaptıları bir makinalıdan başka bir şeyi olmayan (bir kaç tanede bomba falan tabii) taliban a neden diş geçiremiyor. hani yeniliyor diyeceğim ama daha zamanı gelmedi...

rusların yenilgisini amerikanın direnişçilere verdiği desteğe bağlayanlar, amerikanın yenilgisini neye bağlayacaklar bilmiyorum

bu konuda son okuduğum net haberlerine göre ABD rusları afganistan a davet edecekmiş.... birazcık daha rus gebersin diye herhalde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combaba -- 18 Ağustos 2008; 23:27:57 >

• Allah aşkına amerika bize niye saldırsın? bir dediğini iki etmişliğimiz mi var? Onlar istemiyor diye İran'dan doğalgaz çıkartıp kullanmamızı sağlayacak anlaşmayı imzalamıyoruz.

Birde amerika gibi bir güce karşı normal savaş taktik ve ekipmanları bir işe yaramaz çünkü sizde 1 varsa aynısından amerikada 10 tane olacaktır. Bu durumda asimetrik savaş taktikleri gerekir. En basit örnek, amerikanın uçak gemili donanmasına karşı su üstü kuvvetler değil nükleer torpido taşıyan deniz altılar veya Rusların ürettikleri gibi gemi savar füzeler en iyi seçenek olacaktır.
  • Konu için teşekkürler.İnsan okuyunca gururlanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Allah aşkına amerika bize niye saldırsın? bir dediğini iki etmişliğimiz mi var? Onlar istemiyor diye İran'dan doğalgaz çıkartıp kullanmamızı sağlayacak anlaşmayı imzalamıyoruz.

Geçen günlerde Amerika'nın kendi askerlerini İran askeri kılığına sokarak Amerika'ya saldırtacağını ve bunun da Amerika-İran savaş sebebi olacağını okumuştum.Daha sonra bundan vazgeçilmiş.Böyle bir şey yapabilen bir ülke için müttefik diye bir kavram yoktur arkadaşım...Eğer kendi çıkarı varsa Amerika , İngiltere ve İsraili çok rahat satar.Onun için ABD bize hiçbirşey yapamaz havalarına girmemek gerektiğini düşünüyorum...
  • Ben amerikanın müttefikiyiz veya bize dokunamazlar demedimki. Bize saldırmaları için bir sebep yok diyorum. Bu sözüme içerleyenler olacak ama amerikanın Türkiye'ye saldırması bir kuklacının kuklasını dövmesi gibi birşey olur.
  • demek istenilen o ki bizim vatan komple abd olsa imzalasak annex anlaşmasını , abd daha kötü durumda olur. Şu an köle gibi çalışıyoruz borcumuzdan ötürü. ABD vatandaşı olursak köle gibi çalıştıramaz bizi. İnsanca çalıştırma zorunluluğu var :)
  • Çok salt karşılaştırmalar yapılıyor.
  • vayy beee sabah sabah bilgiyle doldu beynim teşekkürler arkadaşlar
  • Bu listeyi kim hazırlıyo ise bu liste bence kökten yanlış Bizim 9, lukta işimiz ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Allah aşkına amerika bize niye saldırsın? bir dediğini iki etmişliğimiz mi var? Onlar istemiyor diye İran'dan doğalgaz çıkartıp kullanmamızı sağlayacak anlaşmayı imzalamıyoruz.

Geçen günlerde Amerika'nın kendi askerlerini İran askeri kılığına sokarak Amerika'ya saldırtacağını ve bunun da Amerika-İran savaş sebebi olacağını okumuştum.Daha sonra bundan vazgeçilmiş.Böyle bir şey yapabilen bir ülke için müttefik diye bir kavram yoktur arkadaşım...Eğer kendi çıkarı varsa Amerika , İngiltere ve İsraili çok rahat satar.Onun için ABD bize hiçbirşey yapamaz havalarına girmemek gerektiğini düşünüyorum...

arkadaşım amerika ingiltere ve israili çok rahat satar demişsin senin tezini çürütcek tek birşey söyliycem amerikanın en zenginlerini araştır hepsinin israil de taşınmazları olduklarını görceksin,dini yada soyağacı hakkında pek fazla bilgiye ulaşamıycaksın ulaştıkların ise gerçekci olmayacak büyük ihtimal neyse varmak istediğim nokta israillin zenginleri amerikada yaşar ve medyası vardır bürokrat lar bunu bildiğinden israili yarı yolda bırakacaklarını düşünmüyorum...

• Asker sayısına göre olan listede 2-3 milyon nüfusu olan İsrail'in önümüzde olması garip değil midir?

Türk savunma sanayisini küçümsüyorsunuz arkadaşlar. Hızla millileşiyoruz ve 2020 gibi Savunma sanayimizin %80inin milli olması hedefleniyor.

Ayrıca karşılaştırmanızı neden Amerika üzerinden yapıyorsunuz?Birleşik Devletler Ordusunu dünyada yenebilecek bir ordu şuanda yok. Ne Rusya, ne başka bir devlet ABD teknolojisi önünde duramaz. Lakin ABD de büyük çapta bir savaşı finanse edebilir mi orası şüpheli. ABD'nin 2.Dünya Savaşı'ndan beri yaptığı savaşlara göz atın.
    -Kore
    -Vietnam
    -Irak(1. Körfez Savaşı)
    -Afganistan
    -Irak
    Bu devletlerden hiç biri Amerika'nın 20 de biri kadar bile güçlü değildir. (Teknoloji+Ekonomi olarak bakın) Amerika büyük devletlerle savaşmaz.Onun yerine: Darbeler yaptırır, ekonomik olarak kendine bağlar, medyasını ele geçirip kendi propangandasını yapar. Kendi istediği siyasetçilerin başa gelmesini sağlar.Bunlar sıcak çatışmadan çok daha etkilidir.

Edit:Yazım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeV1lMayCry -- 19 Eylül 2008; 21:03:07 >

• Bir ülke silahını dışarıdan alıyosa o ülke silah donanımlı sayılmaz. Zamanında bu ülkede ABDden alınan gemilerde ABD ile zıtlaşıldığı için aynı anda sistemler hata verdi ve namlular hedefe çevrilemedi asker güvertede M16 ile bekledi.

İşte Irak, ABDden alınan sistemler savaş esnasında birden bozuldu 250m ileri ile haberleşemediler.

Bizdeki askerin cesareti kimsede yoktur ama gerçekçi olmak lazım.
  • Savunma sanayimiz ile ilgili bilgilere burdan ulaşabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.