Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İçimizdeki satılmışları temizlemeden bizden bı cacık olmaz...
  • Bildiğim kadarıyla Türkiye, Nato'nun sürekli olarak uyguladığı savaşa hazırlık denetimlerinden en yüksek puanı alan ülkedir. Ordumuzun aksayan bir çok noktası olabilir ama konu savaş olduğu zaman Nato'nun belirlediği standartlar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne az gelmektedir. Mesela bizim savaş uçaklarımızın ortalama kalkış süresi 7-8 dakika iken, Nato standartı 15 dakikadır. Bunun gibi birçok artılarımızın olduğuna eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordofvarde

evet ordumuzun için ayrılan kaynak yüzmilyarlarca dolar yıllardr. ben bu para ayrılmasın demiyorum. ama ayrılan bu parayla onlarca araştırma enstitüsü onlarca silah fabrikası hatta uçak fabrikası dahi kurulabilirdi. üstelik bu para cebimizde kaldığı için ülkemiz o kadar krizin içinede girmeyebilrdi. bizi yönetenlerin yıllardır nasıl yönettikleri ortada. amerikanadan milyarlarca dolar kredi alınıyor o parayla gidip borcun faizi ödeniyor yada yine amerikaya o parayı verip asgari silahlar alıyoruz. YOLA DEVAM.

Yüzmilyarlarca dolar mı ? Bu bahsettiğin abartının abartısınında ötesinde bir para.. 2011 yılında sadece Fransa Savunma Sanayisine 68 milyar $ para ayırmış durumda. Türkiye ise 20 milyar $ civarı bir paraydı. Tam olarak hatırlamıyorum ama rakam belirtirken biraz gerçekçi paralardan bahsedin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

ABD, Çin ve Rusya dışında karşı koyamayacağımız bir ülke olduğunu sanmıyorum. Ama listeye dikkatli baktığımda beni şaşırtan Kuzey Ve Güney Kore'nin bu kadar yukarılarda olmasıydı.

Kuzey Kore ABD - Çin - Rusya - İngiltere dışında Nükleer silah sahibi bir ülke. O kadarda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: boa sorte

türkiyede askeri gücün sıralamada sonlarda yer almasının bana göre iki nedeni var

1. Türkiye'de kalıcı bir ordu sistemi olmaması ve belli bir süre içersinde türk gencine savaş çıkması halinde ülkeyi korumak amacıyla silah tutmayı ve muharebe tekniklerini öğretiyor.

2. Kalıcı ordu olmamasından dolayı sürekli bir dönüşüm oluyor ve ayrılan bütçeninde büyük kısmı bu dönüşümde gidiyor ve diğer konulardaki gelişim için bütçeden geriye fazla bir pay kalmıyor.

Bu nedenler Türkiye'nin sıralamadaki ülkelerden daha alt sıralarda olmasının nedenleri ama ülkemizin coğrafi konumunu ve terör tehtidini ele aldığımızda en doğru sistemin bu sistem olduğuna inanıyorum.

Amma çok şey biliyorsunuz ha...

Zamanında 22 milyon km2 toprağı zorunlu askerlikle alınan erler fethetti sanki de...
    Zamanında da 2 kılıç sallayıp cepheye gönderseydik evlatlarımızı, bırakın o kadar toprak fethetmeyi, bugün Anadolu'da da olmazdık...

Bir de ülkeyi korumak amacıyla silah tutmayı ve muharebe tekniklerini öğreniyor demişsin ya... Askere gitmediğin o kadar belli ki...

Git de gör, astsubay karısının çantasını mı taşıyacaksın, yoksa general köpeğine bakıcılık mı yapacaksın, yoksa albayın çocuğuna öğretmenlik mi...

15 ay boyunca 3 kurşundan fazla atarsan da kendini şanslı bil... Muharebe tekniği göreceğini de hiç zannetmiyorum o da başka mesele...

ya adam walla fazladan askerlik yapmis askerde cok mermi yaktim ama cok subay evide tasidim:) yani atis bolugundeyse fazladan mermi atarsin yoksa esya tasi ev tasi boya badana biliyosan komutanlarin evini boya falan

• Türkiyenin en büyük silahı organize olması ve millet olmak asker olmak teması herseyden önce bu bizim avantajımız, rabbim ülkemizi kötülüklerden uzak tutsun, Güç sadece yöndür gerisi size kalmış.
  • askerler düşünseydi orduda asker kalmazdı diye birşey okumuştum.gerçektende öyle.ama anarşizm hariç diye düşünüyorum.çünkü anarşist bir silahlı kuvvet militarist değildir.çünkü askeri tantanaya önem vermez ve özgürlükçü bir ortam içinde komutanlarını kendi seçebilir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.