Şimdi Ara

Dükkan Önündeki Dubaları Hafifçe Deviresim Geliyor, Bazen de Deviriyorum :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dükkanının önüne duba koyup, bırak kaldırımı, yolu da parselleyen esnafın dubasını sağdan hafif bir kroşe ile deviresim geliyor. Hatta çoğu zaman devirdiğim de oldu.

Bir keresinde de altına girdi, 100 metre benle gitti

• Para kazanma uğruna yasaları çiğneyip kamuya ait olanı kendisine hak görenler var, şaka gibisiniz. O zaman uyuşturucu satan adamda para için yapıyor, ona da ses çıkarılmasın, yasa çiğnendikten sonra hangisi yasa çiğnenir hangisi çiğnenemez mütalası yapılmaz, hepsini çiğnesinler olsun bitsin.

Zorla senet mi imzalatıp önünde park yeri olmayan dükkanı tutturdular size? 300-500 lira az kira vereyim diye tuttunuz, sonra kamu maluna çöreklenmeye çalışıyorsunuz. Kul hakkı boyutunu zaten geçiyorum, herkesin vergisiyle yapılan şeyi kendinize ait nasıl görebilecek kadar bencilleşiyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Birisi gelip haraç kesse sizden ona da ses çıkarmayın, oda o adamın ekmek parası, sen nasıl başkasının kazancıyla yapılan şeye göz koyuyorsan o da göz koyuyor, aynı kafa yapısındasınız.

Genellikle Bahçelievler 3. cadde'de gittiğim yerlerin kendi otoparkları oluyor ama daha fazla yürüyeceğimi bilsem bile sokağa duba atan esnafın dubalarını teker teker, yavaş yavaş kaldırıp atıyorum, arabamı parkediyorum. Geçen sene bir tanesi araban çizilir dedi, bende pasta cila atarım geçer, dükkan yanarsa o kötü dedim, o günden beri bana bulaşmıyorlar.
  • Bizim sokakta koltuk döşemecisi var, dükkanın önüne 3'lü çekyat koyuyor. Gel devir :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytinburnu tekstil bilgesi oldugu icin ayni olay bolca var.hatta bi keresinde bi esnaf yola 3 tane 10 litrelik yarisi su dolu su damacanasi koymustu.cekici gecerken uyardi kaldir diye adamda tamam kaldiriyorum dedi ama kaldirmadi.yarim saat sonra tekrar gecerken kaldirmadigini gordu su damacalarinin ustunden gecti cekici arabasiyla adamda sustu kaldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taş mantarı aracıyla itenler var, sizin dubaları devirmeniz birşey değil

• O dubaların kalkması için toptancılara sadece belirli saatlerde mal getirilebilir - taşınabilir diye bir kural koyman lazım. Mesela akşam 21:00 - 23:00 gibi. Ancak bu da toptancıları oldukça zor durumda bırakacaktır. Çünkü konan dubaların büyük çoğunluğu mal indir - bindir için aracın yanaşmasına hazır park yeri düşünülerek konuyor. Eğer duba olmazsa araç park halindeki aracın yanına koyuyor aracı ve şerit tamamiyle trafiğe kapanıyor.

Bir de dükkanın önü açık kalsın zihniyetindekiler de var.

Bir de ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gitmeyen dükkan sahipleri var. Ancak benim anlatmak istediğim düşüncenin aslında nereden çıktığı.
  • Bizim ülkemizde düzen olmadı için adamları haklı görüyorum. Bizim burada tek şeritli bir yol var belediye arabalar yanaşması için kaldırımı kısaltmış ama bizimkiler orada 5-10 dakika park edip hemen gitmek için kullanmıyorlar. sabah gelip park ediyor akşama kadar. şimdi dükkana mal geldi diyelim adam malı indirecek araba caddede kalıyor trafik felç hemen yine bu yüzden otobüs minibüsler yolu katlediyor. Normalde otobüsün yolcu alması için gireceği yere park ediyorlar haliyle otobüs yolda bekliyor trafik felç aslında böyle trafiğin sıkışık olduğu ana ceddelere park yasağa olması lazım böyle yerlerde en fazla 20 dakika park edebilirsin gibisinden bir yasa falan olsa kimse duba falan koymak zorunda kalmaz
  • herkez haklı bu konuda duba koyan adam haklı mal gelecek indiremiyor sen ben haklıyız ispark her yeri parsellemiş selamun aleykum diyosun 5 lira 3 yere uğrasan 15 lira otopark parası böyle düzenin ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • esnaf olursan birde park sorunu olan bir caddede esnaf olursan anlarsın o dubaların senin için ne kadar değerli olduğunu

sözüm konuyu açan arkadaşa değil esnafın halinden anlamayan zihniyete.

• quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

esnaf olursan birde park sorunu olan bir caddede esnaf olursan anlarsın o dubaların senin için ne kadar değerli olduğunu

sözüm konuyu açan arkadaşa değil esnafın halinden anlamayan zihniyete.

+1907

• 1.50 den itibaren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FilimAdamı -- 19 Mart 2013; 1:19:10 >
  • peki bu esnafin dükkanlarının önüne park ettirmeme gibi bir yasal haklari varmı.

benim araç geçen pazar alttaki resimde gördüğünüz fiestanin bulunduğu noktadaydi market sahibi arkadaş pazar sabahi saat 9.30'da zille basıp araçimi kaldırmami söyledi.
    sebeb arkadaş oraya kezgah açaçakmiş adamın oraya kezgah açma hakkı varmi.

• tekstil toptancisiyim , dukkanimin onune park ettirmiyorum. Halden anlayin siz de biraz , vitrinim kapaniyor + mal indiremiyorum. Ben o vitrin icin kira veriyorum sonucta.

• bende evimin önüne parkettirmem hacı. o yola taş döşenirken de vergi veriyorum , devlete de gerekli cezayı ödüyorum. özetle o yola para verdim ben! benden başkasına da parkettirmem!. Zaten evin otoparkının önüne parkediyorlar. onları da aşağı yucarlayacağım! otoparkımın önüne de parkettirmem!
  • Bir de bunun ev versiyonu var. Bodrum yada giriş katında penceresi olanların manzaram kapanıyor diye evin önüne park ettirmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: splendour.rrr

1.50 den itibaren

Başlığı okuyunca aklıma ilk bizimkilerin katili geldi ben koyacaktım siz koymuşsunuz Allah rahmet eylesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakbolat

peki bu esnafin dükkanlarının önüne park ettirmeme gibi bir yasal haklari varmı.

benim araç geçen pazar alttaki resimde gördüğünüz fiestanin bulunduğu noktadaydi market sahibi arkadaş pazar sabahi saat 9.30'da zille basıp araçimi kaldırmami söyledi.
    sebeb arkadaş oraya kezgah açaçakmiş adamın oraya kezgah açma hakkı varmi.

Şimdi olayı şöyle düşünelim, kaldırım ile dükkan mesafeleri çok kısa. Bu sebeple dükkan önü kapanıyor. Diğer kamyonu gördünüz, onun gibi 2 tanesinin dükkanın önüne koyduğunu düşünün? Mesela sizin market ihtiyacınız var geçerken bunlar yüzünden göremiyorsunuz. Yani o dükkan sizinmiş gibi empati yaparsanız durumu anlayabilirsiniz.

Mesela Ankara-Bahçelievler 7 caddenin kaldırım kenar park yerleri ile dükkan mesafesi bayağı geniş. Keza benim iş yeriminde öyle. Yani dükkanın önüne araç koyuluyor, çünkü görüşü tamamen kapatmıyor. Bazende hak vermek lazım.

Kimisinin dükkanının önü park yeri birde apartmanın. 2 araç giriyor dibine kadar. Ne görüntü kalır ne de gelen müşterilerin rahat geçebilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: uurll

tekstil toptancisiyim , dukkanimin onune park ettirmiyorum. Halden anlayin siz de biraz , vitrinim kapaniyor + mal indiremiyorum. Ben o vitrin icin kira veriyorum sonucta.

Anlatamazsın.Ben bıktım kimsenin anlamasını da beklemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

tekstil toptancisiyim , dukkanimin onune park ettirmiyorum. Halden anlayin siz de biraz , vitrinim kapaniyor + mal indiremiyorum. Ben o vitrin icin kira veriyorum sonucta.

Anlamayanlar, esnaf olmadıkları içindir. Kimisi devlet memuru, kimisi şirket çalışanı vs.. Benim işim görülsün de gerisi beni bağlamaz modundalar. Hiç düşünmüyorlar, bu adamın dükkanının önünü kapatıyorum nasıl para kazanacak? diye.. Yok bu yol senin malın mı, yok sen devletin malına nasıl ambargo koyarsın filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

Anlamayanlar, esnaf olmadıkları içindir. Kimisi devlet memuru, kimisi şirket çalışanı vs.. Benim işim görülsün de gerisi beni bağlamaz modundalar. Hiç düşünmüyorlar, bu adamın dükkanının önünü kapatıyorum nasıl para kazanacak? diye.. Yok bu yol senin malın mı, yok sen devletin malına nasıl ambargo koyarsın filan.

Esnaftan da var.
    Zaten milletle bu yüzden habire tartışıyorum,bir de buralara taşıyıp canımı fazla sıkmayayım.
    Herkes kendi işinin görüldüğüne bakıyor.
    Kafam iyi iyi atıyor,belediyeye başvurayım vereyim kirasını tek arabalık taksi durağı yaptırtayım diye ;))

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.