Şimdi Ara

Dükkan Önündeki Dubaları Hafifçe Deviresim Geliyor, Bazen de Deviriyorum :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Nashquil

quote:

Orijinalden alıntı: uurll

300-500 veriyorsun lafiniza istinaden soylemistim. İstanbuldayim ve ayrica belediye kendisi dikti dubalari , ucretini odedim tabiki. Sokulebiliyor , anahtari sadece bizde var.

Parasını ödediyseniz hiçbir sorun yok, orası size ait alan haline gelmiş durumda, dükkanın içinden yasal olarak da hiçbir farkı yok artık. Benim sıkıntım kafasına göre parselleyen esnafla, sorumluluğunu sonuna kadar yerine getirenlerle değil.

quote:

Orijinalden alıntı: KiymaliPide

Aracanı Olan Kendini Düünoyr KOysak ne Olur Diye Ama ? Adam Telabasının Vergisne Kadar Veriyor? O Adam Tabelasının Vergisini neden Veriyor?
    Biri Gelip Tabelamı Kapatsın Diyemi Bencillik Yapmanın Alemi Yok.

Tabela vergisi tabelayı kapsıyor, dükkanın önündeki karayolunu değil. Eğer yolu da işgal etmek istiyorsa ücretini öder, işgal eder, kafasına göre işgal edemez. Ayrıca yazım tarzınız ve hatalarınız insanlık suçu kapsamında değerlendirilebilir.

Aracanı Olan Kendini Düşünüyor Koysak ne Olur Diye Ama ? Adam Telabasının Vergsine Kadar Veriyor? O Adam Tabelasının Vergisini neden Veriyor?

Şimdi Tekrar Oku.

• quote:

quote:

quote:

300-500 veriyorsun lafiniza istinaden soylemistim. İstanbuldayim ve ayrica belediye kendisi dikti dubalari , ucretini odedim tabiki. Sokulebiliyor , anahtari sadece bizde var.

Parasını ödediyseniz hiçbir sorun yok, orası size ait alan haline gelmiş durumda, dükkanın içinden yasal olarak da hiçbir farkı yok artık. Benim sıkıntım kafasına göre parselleyen esnafla, sorumluluğunu sonuna kadar yerine getirenlerle değil.

quote:

Aracanı Olan Kendini Düünoyr KOysak ne Olur Diye Ama ? Adam Telabasının Vergisne Kadar Veriyor? O Adam Tabelasının Vergisini neden Veriyor?

Tabela vergisi tabelayı kapsıyor, dükkanın önündeki karayolunu değil. Eğer yolu da işgal etmek istiyorsa ücretini öder, işgal eder, kafasına göre işgal edemez. Ayrıca yazım tarzınız ve hatalarınız insanlık suçu kapsamında değerlendirilebilir.

Aracanı Olan Kendini Düşünüyor Koysak ne Olur Diye Ama ? Adam Telabasının Vergsine Kadar Veriyor? O Adam Tabelasının Vergisini neden Veriyor?

Şimdi Tekrar Oku.

Düzeltilmiş halinde bile ısrarla "aracanı" diyorsan zaten sana birşey anlatmaya gerek yok. Sonrasını okumadım bile, tahmini olarak çıkardığım anlam daha sağlıklıydı.

• Valla ben dubayı kaldırıp kenara koyuyorum aracımı da oraya koyup gidiyorum. Sıkıyorsa birşey yapsın. Babasının yolu gibi duba koyup birde arabayı kaldırın diyorlar ya
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi Tekrar Oku.

Düzeltilmiş halinde bile ısrarla "aracanı" diyorsan zaten sana birşey anlatmaya gerek yok. Sonrasını okumadım bile, tahmini olarak çıkardığım anlam daha sağlıklıydı.

• Bizim binanın kapalı otoparkı var ve yokuş aşağı doğru dik iniliyor, hemen çıkış yola bağlı, dolayısı ile yoldan aşağı doğru iniyoruz. Zaman zaman araçlar utanmadan o yokuşun önüne park ettiğinden ya giremiyor, yada içerden çıkamıyorduk. Bizde bunu düşünerek yere monteli dubalardan koydu ve monte ettirttik. 2 duba arasına ancak bis sığabilir vaziyetteydi. Di diyorum çünkü afedersiniz öküzler her iki dubanın dış taraflarına vuracak şekilde sığışmaya çalıştıklarından 2 tarafın dubalarıda zamanla içeriye doğru eğilmeye başladı. Yakın bir zamanda da bir gece yerde yuvarlanırken gördük. 2 tane hafif kamyonetlerden var ve sürekli onlar yapıyor bunu, adamlarla papaz olduk ancak giden apartmanın parası oldu tabi. Şimdi ise öyle bir park ediyorlar ki, içeri girmeye çalışırken aracı yokuşa dim dik getirmezsek giremiyoruz. 1 araba geçecek yer bırakıyorlar sadece. İnsanlar nasıl bırakırlar arabalarını o halde anlamıyorum, gelip birisi çizse hiç birşey diyemez.

• Bu ülkede yasa masa yoktur. Hem esnaf en saçma şekilde yolda-kaldırımda hak iddia eder, hem de saçma sapan yerlere park edenlerin çoğu da pikap, panelvan gibi araçlardır. Bunların sahipleri herhalde maaşlı memur değil, gene esnaf....

''Benim para kazanmam lazım'', ''Ben kaç para kira ödüyorum biliyor musun seni maaşlı ezik''

Aynı mantığı yayalara ait olan kaldırımın üstüne çamaşır makinası, don tezgahı, tüp, uyku seti yığanlarda da görebiliriz. Belediyeler de bunlara göz yumar....Neden? Ahbap çavuş ilişkisi...

Tokat'ta çalışıyorum...Buradaki tek anacaddede de kiralar fahiştir. Ama kimse yola duba koymaz. Bu bir kültür işi...Benzer bir taşra şehri olan Balıkesir'de ise adam kendi aracını dükkanın önüne koyar.Akşama kadar arabayı seyreder. Boş olunca park edenle kavga eder...Nedense kendi aracı olunca -İveco Daily gibi bir azman olsa bile- o vitrinin kapanması sorun olmaz.
    Sokağın birinde bir berber, bir kahveci, bir bakkal var. Hepsi de birbirileriyle kavgalı. Çünkü hiçbiri dükkanlarının önünün kapanmasını istemiyor. İlk fırsatta birbirlerinin önüne park ediyorlar.

Bunları yazan adam yıllarca esnaflık yaptı. Çoğu arkadaşı da esnaftır. Ve artık bu esnaf takımının her kabahate bir mazeret bulmasından bıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: burakbolat

peki bu esnafin dükkanlarının önüne park ettirmeme gibi bir yasal haklari varmı.

benim araç geçen pazar alttaki resimde gördüğünüz fiestanin bulunduğu noktadaydi market sahibi arkadaş pazar sabahi saat 9.30'da zille basıp araçimi kaldırmami söyledi.
    sebeb arkadaş oraya kezgah açaçakmiş adamın oraya kezgah açma hakkı varmi.

Dükkan Önündeki Dubaları Hafifçe Deviresim Geliyor, Bazen de Deviriyorum :)

Şimdi olayı şöyle düşünelim, kaldırım ile dükkan mesafeleri çok kısa. Bu sebeple dükkan önü kapanıyor. Diğer kamyonu gördünüz, onun gibi 2 tanesinin dükkanın önüne koyduğunu düşünün? Mesela sizin market ihtiyacınız var geçerken bunlar yüzünden göremiyorsunuz. Yani o dükkan sizinmiş gibi empati yaparsanız durumu anlayabilirsiniz.

Mesela Ankara-Bahçelievler 7 caddenin kaldırım kenar park yerleri ile dükkan mesafesi bayağı geniş. Keza benim iş yeriminde öyle. Yani dükkanın önüne araç koyuluyor, çünkü görüşü tamamen kapatmıyor. Bazende hak vermek lazım.

Kimisinin dükkanının önü park yeri birde apartmanın. 2 araç giriyor dibine kadar. Ne görüntü kalır ne de gelen müşterilerin rahat geçebilir..

adama hak veriyorumda. benim araçım ne oradaki kamyonlar kadar yüksek ne o kadar büyük saten mavi kamyon o arkadaşın .

benim sormak istediğim adam patetes,soğan kezgahin oraya kadar açmaya hakkı varmi.

benim bildiğim binanın en uç kismanına kadar ona aittir oradan sonra belediyenindir

belediyenin olunca bizimde oraya park etme hakkımımiz var.

ha adam nezaketen söylelese kardeşim buraya park etme dükkanın önünü kapanıyor eyvallah derim.

• sen dukkanın kirasını veriyorsun,kamuya ait yolun kira kontratı yok..o yolun kullanım hakkı halkın..duba koymanın cezası var,hem belediye hem trafik bu cezayı kesebilir..iki uc sene once 343 tlydi..esnaf,dukkanı kiralarken bu sorunu goze almalı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya yıllık 12 bin kira veriyormuş onu anlatıyor bize. Kazandığın parayı ettiğin karı milletle bölüşüyormusun ki verdiğin kirayı anlatıyorsun burada. Gidip de belediyeye dükkanının önü için işgaliye ücreti ödemeden hiç kimse kendince gerekçe bulmasın devletin malı herkesindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de var işe gidince arabayı sokağın ortasına koyuyoruz silecekleri kaldırıyorlar, sokağın başında depo var diye silecekleri kaldırıyorlar, sokağın sonuna koyuyorum kamyon gelecek deyip çektirmiyorlar, şikayet etmeyi düşünüyorum arkadaşlarım adamların ekmeğiyle oynama diyorlar, arada kaldım ne yapsam diye
    yukarda esnaf arkadaşlar yazmış memlekette yer mi kalmadı diye, evet kalmadı yer olsa bende çekmem işletme önüne ama napayım mecburum
    esenler-bağcılar-güngören bu bölgelerde park yeri bulamıyorum, bi otopark bulsam direk yıllık abone olcam ama etrafta o da yok, her yer bina
    nüfusun çok olduğu yerde insanın değeri azalıyor, Allah şuralardan kurtulmayı nasip etsin artık.
  • ss01 kullanıcısına yanıt
    yıl olmuş 2015 ülkemiz hızla yapılaşma alanında çığır açtı balon bir gayrimenkul piyasası oluştu bütün herkes ceplerini doldurdu ama bir Allah'ın kulu da denetleyip altına otopark yapacaksın diye diretmedi apartmanların.

Şehir içinde adam koca lüks daire yapıyor 500 milyara satıyor ama otoparkı yok. Bu neyin kafası anlamıyorum. Bir temel kazıp yer altına otopark yapmak bu kadar mı zor ? Varsa yoksa dükkan.
  • ben de sinir oluyorum bu tiplere, neymiş para kazanıyomuş da bilmem neymiş de kardeşim bu işin yasası, kanunu, kural kaidesi yok mu? Neye göre kafanıza göre iş yapıp da bir de kendinizi haklı çıkarmaya uğraşıyorsunuz
  • duba koymayı haklı görenler var hatta bir arkadaş foto atmış... 3. dünya ülkesinden manzaralar...
  • Yolu işgal etmiş esnaf ile iş yapmamak en iyisi, kabadayılığın lüzumu yok.
  • İnsanımızda inanılmaz bir kompleks var. İş sahibi olmayan onu kıskanıyor, iş sahibi olan da olmayanı nasıl ezerim diye düşünüyor şuraya duba koyayım diyor sanki. Çok acayip düşünceler valla.

İzmir'de bir sanayi sitesinde dükkanımız var. Dükkan yerinin ön kısmı (önü değil arsa payının bir kısmı) 2 araçlık yer olarak ayarlanmış. 40 sene içinde herkesin araç sahibi olması biraz da 10 metre ilerideki ara sokağa koymamak için geliyor önümüze koyuyorlar. Sonra bir araç yolda kalıyor parça lazım oluyor adam aranıyor yemeği yarım kalıyor bize sinirleniyor sonra da arabayı çekiyor. Şu dediklerimin hangisi hoş? Her iki taraf da kötü şeyler yaşamaması için normal şeyler düşünülmeli. Bakarsın araba park etmiş önüne park eder misiniz? Normal şartlarda hayır ama dükkan önü ise ayrıca adama söylenirsin burası devletin yolu diye. Dediğim olay yılda 15 kere oluyor yani gayet az. İzmir yüzünden olabilir.

• Esnaflar kendince haklı, ancak bu işi belediye bile yapıyor. Ankara Pursaklar belediyesi yola duba koymuş belediye araçları park etsin diye, geçen tartıştım burası kamu malı nasıl koyuyorsun dedim. Bende kamu malıyım dedi görevli, sessizce uzaklaştım oradan. Allah'ın Kamu Malı seni.
  • K.PAŞALI kullanıcısına yanıt
    hocam bakırköy incirli caddesindeki cafe, restoran bar tarzı mekanlar var. cadde birinci dereceden afet ulaşım yolu olmasına rağmen kimsenin umurunda değil. valeleri ayrı dert müşterileri ayrı dert. bazı akşamlar trafik polisi geliyor 5dk falan bekledikten sonra vale gelip konuşuyor sonra gidiyorlar. bu yolda bile bu yaşanırken park yasağını kimse umursamaz.
  • Yolu babasının malı gibi işgal eden üzerinede dayılanan esnafa bırak alışveriş yapmayı selam bile vermem...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.